Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe "Super League"

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Ik lees net dat 12 clubs bekend hebben gemaakt dat in Augustus een nieuwe competitie begint, in totaal zouden het 20 clubs moeten worden maar de founding members zijn: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, AC Milan en Inter Milan. De founding members "mogen" 3,5 miljard euro verdelen....
Dortmund, Bayern M. en PSG zullen er ook nog wel bij komen.
Het verschil wordt zo nog groter, slechte zaak in mijn ogen...

Forza :psv Down Under

 

+1/-0Een heel sterk stuk van Gary Neville hierover op sky sports.
Zou voor ons niet best zijn , maar voor iedereen in voetbal.
Hoe kan je voetbal als sport serieus nemen als clubs niet kunnen degraderen?

 

+3/-0

Ik ben benieuwd of dit toch niet gewoon een manier is om een sterke onderhandelingspositie in te nemen met als doel natuurlijk extra geld en meer plaatsen in de CL. Ja, je kunt met 20 clubs een volwaardige competitie spelen, maar daarnaast? Als bonden spelers van deze clubs niet langer oproepen voor interlands en je geen nationale bekertoernooien meer speelt hou je niets meer over. Europees voetbal is er niet langer, want daarvoor in de plaats is die SL gekomen wat in feite een soort hybride toernooi wordt.

Mijn vrees was dat deze SL onderdeel uit zou maken van een nieuwe opzet vanuit de UEFA, wat rampzalig zou zijn. Nu kan ik niet goed overzien wat de gevolgen zullen zijn.

 

+1/-0

Niemand lijkt er echt voorstander van te zijn, inclusief de supporterverenigingen, behalve deze clubs zelf:

https://www.ad.nl/sport/geschokte-reacties-op-aparte-super-league-doodsteek-voor-het-voetbal-pure-hebzucht~aa24c830/link

Zou ook echt de doodsteek voor het voetbal zijn in mijn ogen. Voor de lange termijn is iedereen gebaat bij concurrentie, in elke competitie.

 

+1/-0

Lijkt mij ook niet goed voor het Europese clubvoetbal.

Wat doen AC Milan en Inter Milan op deze shortlist? Deze club hebben de afgelopen jaren niks bereikt in Europa (53e en 26e plaats op de UEFA 5-year Club Ranking).

Waar ik me ook zorgen om maak, Ajax wordt genoemd als een van de clubs die het twintigtal compleet moet maken, wat niet heel gek zou zijn gezien hun 17e plek op de UEFA 5-year Club Ranking. Maar wat betekent dat voor de Eredivisie?

 

+2/-0

Ik mag hopen dat dit hele plannetje niet door gaat; maar als het alleen maar draait om in de eigen speeltuin met zijn twintigen 3,5 miljard euro te verdelen, zonder dat een ander er aan kan ruiken omdat er niet gedegradeerd kan worden, dan neem ik dit als competitieve sport in het algemeen en in ethische vorm voor wat betreft de Europese solidariteit om samen uit een crisis te komen totaal niet meer serieus. Dan is het voetbalSPEL wat mij betreft morsdood en haak ik af!

 

+2/-0

Uiteindelijk zal het er wel op uit gaan draaien dat al deze clubs verzekerd worden van een jaarlijkse deelname aan de Champions League, ongeacht de prestaties in de nationale competitie. De huidige sponsoren van de Champions League zullen ook direct afhaken als de Real Madrids, Barcelona's en Manchester City's van deze wereld niet meer meedoen. Dat kan de UEFA zich ook niet veroorloven.

 

+1/-0

Ik voel me een verstokte romanticus die moeilijk met verandering om kan gaan. Ik houd van de Eredivisie, ik houd van de CL en zelfs van de EL en ik wil niet dat het veranderd.

 

+7/-0

Is dit niet waar Vd Sar het laatst over had? Dat hij met Ajax een van die laatste spots wilde claimen? Wat super hypocriet is. De hele reden voor deze super league is dat deze teams niet het tv geld enzo wilde delen met de rest, maar dat UEFA ze niet de controle over deze rechten wilde geven. Dit is dus de grote plek van inkomen voor ajax geweest de afgelopen drie jaar maar nu willen ze meegaan met het niemand anders gunnen? Ik hoop dat ze dan uit de eredivisie worden gejaagd, en dat Frank de Boer geen enkele ajacied meer mag oproepen. Dat is misschien nog het meest effectieve, alle spelers van die clubs verbannen voor internationale voetbal (als in landenteams)

open/sluit de onderstaande quote:

Is dit niet waar Vd Sar het laatst over had?


Correctie, dit schijnt een andere concept te zijn geweest

Dit bericht is gewijzigd op 19 april 2021, 10:21:11.

 

+1/-0

Hoop van harte dat Ajax hier aan mee gaat doen.
Gaan in al dat geweld natuurlijk nooit om de prijzen spelen in zo'n competitie, laat ze maar het RKC van de Superleague worden.

Alle fatsoenlijke competities komen zo ook wat meer in balans. Goed voor het Nederlands voetbal, slecht voor Ajax.

 

+1/-0

Belachelijke plannen. Het gaat maar om een ding, geld.

De meeste fans van die clubs en alle voetbalbonden zijn tegen. Maar stel dat Ajax zou mogen meedoen, denk ik dat Nederland het enige land is waar de meeste fans van die club en de voetbalbond wel voorstander zijn. "Goed voor het Nederlandse voetbal" zullen ze dan zogenaamd zeggen, de Ajax-figuren in de media en bij de KNVB.

Dat is het natuurlijk helemaal niet. Maar dan zijn ze eindelijk van dat vervelende clubje PSV af. Vergetend dat de Feyenoord- en PSV-supporters opgeteld een grotere groep zijn dan die voor Ajax.

Wat heeft het voor PSV dan nog voor zin om kampioen te willen worden, als er dan geen beloning op volgt in de hoogste Europese competitie? Als er alles al van te voren vast staat, is er niets meer aan. Sport heeft competitie nodig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Wat heeft het voor PSV dan nog voor zin om kampioen te willen worden, als er dan geen beloning op volgt in de hoogste Europese competitie? Als er alles al van te voren vast staat, is er niets meer aan. Sport heeft competitie nodig.
In mijn ogen blijft de CL de hoogste europese competitie. Clubs die een topseizoen draaien en het jaar erna tegen elkaar mogen strijden. ESL is niet het hoogste omdat toevallig de grote clubs meedoen. Spurs, Arsenal en Liverpool staan niet eens op europeees voetbal op dit moment.

 

+1/-0

Precies. Dat is sport. Het is juist leuk als er af en toe een club zoals Atalanta Bergamo opeens ver komt in Europa.

Als de verhoudingen te scheef worden, wordt het enorm voorspelbaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BigBadWolf schreef op 19 april 2021 om 10:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Wat heeft het voor PSV dan nog voor zin om kampioen te willen worden, als er dan geen beloning op volgt in de hoogste Europese competitie? Als er alles al van te voren vast staat, is er niets meer aan. Sport heeft competitie nodig.
In mijn ogen blijft de CL de hoogste europese competitie. Clubs die een topseizoen draaien en het jaar erna tegen elkaar mogen strijden. ESL is niet het hoogste omdat toevallig de grote clubs meedoen. Spurs, Arsenal en Liverpool staan niet eens op europeees voetbal op dit moment.Precies, er komt vanzelf een nieuwe pikorde zowel in die aparte competitie waar echt niet alle clubs topclubs in zullen worden als in Europa. En als Ajax niet een van de 4/5 eliteclubs wordt en hun spelers niet meer in oranje spelen dan zijn de successupporters snel weg daar.
Waarschijnlijk komt er een 2e Amsterdamse profclub in de Eredivie op termijn, die nog een deel van de Ajax achterban (zowel kwa supporters als media) gaat wegvangen.

Het lijkt mij vooral de doodsteek voor de Premier League en dat is een goede zaak. PSV gaat gewoon een vaste waarde worden in de nieuwe CL. Waar minder geld in om gaat, maar dat vind in alleen maar positief

 

+1/-0

Laten we ons er niet druk om maken want het gaat niet gebeuren. Er gaat geen Super league komen ,plan gaat snel van tafel.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Baretta schreef op 19 april 2021 om 12:33:

Laten we ons er niet druk om maken want het gaat niet gebeuren. Er gaat geen Super league komen ,plan gaat snel van tafel.Precies. Vraag is wat daar voor in de plaats komt.

 

+1/-0

Extra gegarandeerde plaatsen in de CL voor 'het establishment'....
Lekker hoog inzetten, daarmee UEFA flink onder druk zetten, en vervolgens zogenaamd genoegen nemen met 'minder', door meer privileges te krijgen in de nieuwe opzet CL. UEFA tevreden, want iedereen blijft binnenboord. Grote clubs tevreden, want ze hebben weer wat meer voordelen in de nieuwe CL opzet...

 

+1/-0

Op zich is de naam Super League een betere afspiegeling van het toernooi dan de naam Champions League. Want van een toernooi met louter kampioenen is al decennia lang geen sprake meer.

 

+1/-0

Dit hele voorstel heeft niets met voetbal te maken, maar is alleen bedoeld voor een select groepje (eigenaren en sponsoren) om meer geld te kunnen verdienen. Dat gaat niet eens over de supporters van die clubs, want die zijn vanzelfsprekend tegen. De eigenaren willen gewoon niet meer afhankelijk zijn van een centrale voetbalbond (UEFA) die bepaald wie wat krijgt, maar ze vullen liever hun direct hun eigen zakken.

Ik zou de macht van dit groepje ook niet onderschatten want er worden weer meer dingen doorgedrukt te laatste jaren. WK's in Rusland en Qatar zijn beide door corruptie verkregen en gaan ook gewoon door (ondanks min. 6000 doden bij bouw stadions). Olympische spelen zal bij Japan ook gewoon doorgedrukt worden ondanks de vierde Corona-golf daar en ze het zelf waarschijnlijk niet eens meer willen. En al jaren worden de grote clubs door de UEFA voorgetrokken via: meer tv-gelden, meer kwalificatieplaatsen voor CL voor de grote competities, voorkeursposities bij lotingen (pot 1), niet bestaande 'financial-fair-play'-regels, de 'nieuwe' competitieopzet etc. etc. UEFA is nu 'slachtoffer' maar heeft geholpen deze situatie te creëren.

Ik hoop dat de 12 clubs het blijven doordrukken zodat ze uit de competities worden geknikkerd en de 'Super League' een enorme mislukking wordt. Alleen dat kan er nog voor zorgen dat we weer eens wat nieuwe clubs in de kwart- en halve finales kunnen zien van de 'Champions' League de komende jaren.

En wat is er zo 'Super' aan de nummer 7 (Tottenham) en nummer 9 (Arsenal) van Engeland.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19 april 2021, 16:17:10.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe "Super League"