Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe Champions League plannen der kleine landen

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Hoe zit dat trouwens met de beker? Is dan alleen de finale gemengd? Eerder doordeweeks internationaal lijkt me voor de meeste clubs niet haalbaar. De finale voortaan in het centraal gelegen Eindhoven?

 

+1/-0

Wat je het liefst hebt is een bekertoernooi wat het ertoe doet. Vaak gaat dat alleen door sportieve vooruitzichten (CL) of extreem veel geld. Beide heb je niet ter beschikking dus een bekertoernooi is eerder een last, tot aan de halve finale ofzo.

Om een beker der lage landen te organiseren om een eerste stapje te maken vind ik wel een goed idee. In totaal 16 teams per land, hoe ze daaraan komen zoeken ze maar uit, en dan via een uit en thuiswedstrijd knockout systeem naar een finale als seizoensafsluiting.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 29 augustus 2019 om 08:21:


Als je het voor de clubs interessant wil houden, moet je iedereen meer laten spelen tegen teams van hetzelfde kaliber. Een soort "nations league" opzet, maar dan voor clubs. Als je goed presteert, speel je het seizoen daarna een trapje hoger. Presteer je slecht, dan ga je een niveautje lager.Anderhalf jaar geleden schreef je deze tekst en het verhaal dat je deed klopt nog steeds.

Helaas heb ik niet de indruk dat de UEFA zich ook maar ene moer aantrekt van je zinnige argumenten.

Met hun nieuwe opzet voor de CL vanaf 2024 vermoorden ze hoogstwaarschijnlijk niet alleen hun eigen Europese competitie - die het woord competitie niet meer waard is nu geld ALLES bepaalt - maar ook veel nationale competities.

Kijk in welke landen nu al jaren steeds dezelfde ploegen kampioen worden en je ziet wat ik bedoel.

Ook de Eredivisie gaat er m.i. aan omdat er waarschijnlijk maar eén club deel kan nemen die elk jaar tientallen miljoenen meer opstrijkt dan de "concurrentie".
Of is dat een woord dat straks niet meer bestaat?

 

+1/-0

Het probleem van de Nederlandse competitie is dat enkel de kampioen de CL in gaat, en zich daardoor steeds verzekert van een financiële bonus ten opzichte van de concurrentie. Een bonus die daarbij ook enorm is als je dat vergelijkt met de begrotingen van de clubs. Kijk je naar Engeland en Spanje, dan doen er sowieso 4 ploegen mee aan de CL, waardoor meerdere teams een flinke injectie krijgen. Een injectie die relatief gezien kleiner is, omdat de tv-gelden daar zoveel hoger liggen dan bij ons. Deze argumenten gelden overigens ook voor Duitsland, Italië en Frankrijk. Maar in die landen ligt de kampioen de laatste jaren inderdaad al vast voor aanvang van het seizoen. Dit jaar lijkt dat in Italië en Frankrijk vooralsnog anders te zijn.

De nieuwe opzet van de CL zou zich overigens wél iets van mijn zinnige argumenten aantrekken, door in de poulefase rekening te houden met de sterkte van de teams. Toch vraag ik me af hoe dat gaat uitpakken. Je maakt dan 1 ranglijst van 36 clubs, waarbij Manchester City tegen 10 sterke tegenstanders gaat spelen, waarbij FC Kopenhagen tegen clubs van minder kaliber gaat aantreden. Dat is toch niet eerlijk? Uiteindelijk zal het zich over het algemeen wel rechttrekken, maar rondom die afscheiding tussen plek 24 en 25 zullen er toch beslissingen vallen omdat ploegen tegen betere / mindere teams hebben gespeeld.

Nu ik dit zo typ, besef ik me dat de huidige loting eigenlijk ook oneerlijk is. Je krijgt 3 tegenstanders. En de ene poule bevat 4 topteams en de andere 1 topper met 3 mindere goden. Alleen word je nu wel altijd eerlijk afgerekend t.o.v. de tegenstanders in je poule. Nu wordt je vergeleken met de uitslagen van wedstrijden waar je geen invloed op hebt.

De vraag is waar de UEFA de ruimte gaat creëren om die 100 extra wedstrijden per seizoen in te plannen. Want het is niet alleen de Champions League, maar ook de EL en CoL waar dit principe gehanteerd zou gaan worden. Er is al nauwelijks ruimte in de speelkalenders om het huidige schema vol te houden. Je poulefase gaat nu dus 10 speelrondes duren in plaats van 6.

 

+1/-0

Wat je natuurlijk gaat krijgen is doordat de topclubs (nog) meer wedstrijden moeten spelen de selecties nog breder gaan worden wat op de lange termijn het verschil tussen 'rijk en arm' alleen nog maar groter gaat maken.
Om verschillen nationaal niet te groot te laten worden lijkt het mij beter dat het prijzengeld naar de nationale bond gaat ipv de deelnemende club en dat het verdeeld wordt over alle clubs in de competitie, al zal zoiets helaas nooit gaan gebeuren.
De doodsteek voor kleinere competities dit :\(

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

PSV Forum » Buitenlandse competities » Nieuwe Champions League plannen der kleine landen