Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 51 52 53 54 55

Wat houd je tegen om zelf een topic aan te maken dan?

Dat item met Peter R de Vries was bizar. Wat een hoop onzin kreeg hij bij elkaar in een paar zinnen.

Ondertussen hebben ze in Amsterdam kunnen doen waar ze het beste in zijn: hard wegrennen :D :D
https://dagblad070.nl/Den%20Haag%20&%20Regio/honderden-supporters-vallen-ajax-supporters-aan-in-delftlink

 

+1/-0

Het begrip NSBer krijgt ook weer een nieuwe betekenis :D

Eerst je club naaien door 'per ongeluk' een verkeerde pil te nemen. Doodleuk een jaarlang betaald krijgen en niks hoeven doen, om vervolgens gratis de deur uit te lopen :D :D

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 18 april 2021 om 18:18:

Het begrip NSBer krijgt ook weer een nieuwe betekenis :D

Eerst je club naaien door 'per ongeluk' een verkeerde pil te nemen. Doodleuk een jaarlang betaald krijgen en niks hoeven doen, om vervolgens gratis de deur uit te lopen :D :DTsja maar met al die giga salarissen die ze betalen, wilt Onana er niet voor onder doen. Kan dus heel hard de onderhandelingen in gaan, want anders is ie idd gratis/goedkoop weg.

Daarnaast moeten ze volgens Overmars voor 50 miljoen verkopen om quitte te spelen dit jaar. Het is wel duidelijk dat ze boven hun stand beginnen te leven en dat gaat ze een keer opbreken!

 

+2/-0

Maar dat wist je drie jaar geleden al. Die vernedering dat PSV juist tegen Ajax kampioen werd is daar zo hard aangekomen dat ze Russisch roulette zijn gaan spelen. Dat ging al bijna in het eerste seizoen al fout, maar PSV zakte in de tweede seizoenshelft volledig door het ijs en verspeelde de titel.

Vorig seizoen kwamen ze uiteindelijk goed weg dat de competitie niet meer afgespeeld mocht worden van de overheid (al kan het natuurlijk ook gewoon dat ze alsnog 'gewoon' kampioen geworden waren). Dit seizoen valt er verder weinig op af te dingen. Ze zijn simpelweg te sterk. Al ga ik absoluut niet mee in die hysterie die hier bij sommigen heerst dat een titel voor de komende jaren ook uitgesloten is.

Twee of drie gerichte aankopen en je hebt een team staan die sterk genoeg is om kampioen te worden. Dan moet je natuurlijk ook wel het geluk hebben dat je niet weer zo'n bizarre blessure/coronagolf krijgt als dit seizoen het geval was. Vooral dat heeft je enorm opgebroken.

 

+5/-1

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 16 april 2021 om 09:44:

Mooi om te zien inderdaad hoe Ajax na iedere wedstrijd in Europa het op het arbitrale kwartet gemunt heeft. Wat is het toch iedere keer wennen voor hun als er objectief gefloten wordt. Goal werd overduidelijk terecht afgekeurd, maar in Nederland keuren ze deze goals goed (tenminste als Ajax ze maakt) en dat zijn ze niet gewend. In Nederland zijn ze ook gewend om 7 minuten blessuretijd te krijgen als ze niet voor staan, als ze dan in Europa 5 minuten krijgen is dat even wennen.

Na afloop ook enorm genoten van het interview van Ten Hag. Had tijdens de wedstrijd al naar vrienden geappt wat hij ging zeggen en het kwam precies uit. Zo voorspelbaar. "Het beste team ligt eruit. De ploeg die twee keer de wedstrijd heeft gemaakt en gedomineerd ligt eruit. We maken alle kansen niet en dan hebben we ook nog eens geen geluk, want onze goal wordt om onbegrijpelijke redenen afgekeurd."

Uiteindelijk was het weer 2x 90 minuten Hollandse naïviteit die heel simpel wordt afgestraft door een Italiaanse ploeg die totaal uit vorm is. En dan kun je ook zien hoe Ajax-minded Hilversum is. Bij Studio Voetbal, Voetbal Inside en in de studio van RTL7 wisten ze het allemaal zeker: Ajax gaat door. Vervolgens zie ik precies dezelfde wedstrijd als in Amsterdam (gek hè, je hebt hetzelfde domme aanvalsplan en krijgt hetzelfde resultaat) en vervolgens liggen ze eruit. Na de wedstrijd wordt er alleen maar gesproken over de gemiste kansen van Ajax en de blunders van Scherpen & Tadic die Ajax de das om zouden hebben gedaan. En vervolgens wordt nog even herinnerd aan het feit dat Ajax Onana, Blind en Haller mist, maar vergeten ze gemakshalve erbij te vermelden dat AS Roma sterkhouders als Mkhitaryan, Smalling, El Shaarawy, Kumbulla en Zaniolo miste in Amsterdam en grotendeels in Rome. AS Roma is totaal uit vorm en de trainer hangt aan een zijden draadje. Maar ja dat zien ze allemaal niet in Hilversum.


Dat was in het successeizoen in de CL toch ook al zo. Bayern stond toen 7e, Madrid hopeloos uit vorm dat jaar en Juventus bakte er helemaal niets van. Allemaal de verdienste van .....

 

+2/-0

Die rode kaart van Rasmussen, wat een aanfluiting. Ajax heeft dit seizoen al meerdere keren doodschoppen uitgedeeld (ook in de beker, remember Rensch & Tagliatelle tegen PSV), waarvoor enkel gele kaarten werden gegeven en dan kwam er naderhand de uitleg dat het niet met kracht gebeurde. Rasmussen geeft een schopje en wordt gelijk met rood van het veld gestuurd. Er wordt gewoon gemeten met verschillende maten en dat ben ik zo onderhand een beetje beu.

 

+6/-0

Ajax begint een beetje het G-team van de eredivisie te worden. Ze hebben altijd nog een beetje hulp nodig...

 

+5/-0

Je kunt idd een rode kaart voor de overtreding van Rasmussen geven maar dat moet dat consequent in elke wedstrijd gebeuren. Kuipers trok eerst een gele kaart maar werd waarschijnlijk door de grensrechter of de Var ingefluisterd om een rode kaart te trekken. Vitesse vond ik trouwens tegenvallen met een Tannane die last van de Ramadan had. Bij Humberto weer een stukje Ajaks promo.

 

+2/-0

Kuipers had zelfs eerst de gele kaart vast maar maakte na protesteren van Klaasen er rood van. Tadic ging in de rust ook al klagen tegen Kuipers terwijl ze nul reden tot klagen hadden - Kuipers floot gewoon prima maar liet zich met die rode kaart gewoon piepelen.

 

+3/-0

Hij gaf rood omdat de assistent dat in zijn oor riep. En daar had die assistent ook volkomen gelijk in, want het was gewoon een rode kaart.

 

+3/-3

Hoe serieus neem je die prijs?
PSV had een serieuze kans als de scheids hun werk gewoon deed, met een goede kans om door te gaan.
Ze hebben altijd de scheids en media trouwens ook mee

Het is allemaal zo kraakhelder, het hele ESPN media bolwerk in Nederland is Ajax, is een samenwerking met Ziggo (hoofsponsor van 020)

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Perzik009 schreef op 18 april 2021 om 23:19:

Het is allemaal zo kraakhelder, het hele ESPN media bolwerk in Nederland is Ajax, is een samenwerking met Ziggo (hoofsponsor van 020)


Dat heel Hilversum Ajax is vind ik nog niet zo erg. Zeist daarentegen... Sjonge jonge wat hebben ze de scheids veel mee gehad dit jaar.

 

+5/-0

Tja, ik vond het ook gewoon een rode kaart.
(neemt niet weg dat ze idd veel vaker gematst worden door Zeist ;) )

 

+3/-0

Interessant was overigens ook dat Overmars voor de wedstrijd nog aangaf dat, om quitte te draaien dit seizoen, ze voor minstens 50 miljoen moeten verkopen. Nu hebben ze wel voldoende op de bank staan om dat op te vangen als ze niemand verkopen. Maar ze zullen met de huidige selectie er 2 moeten verkopen om dat bedrag te halen.

Aangezien ze een dikke 90 miljoen aan salarissen elk jaar betalen zou het eigen vermogen van 220 miljoen wel vrij snel verdampen als ze een jaar onverhoopt geen CL halen. Of ze moeten dan alle waardevolle spelers blijven verkopen. Zaak dus voor PSV (of AZ) om zo snel mogelijk een keer kampioen te worden. ;)

 

+3/-0

Alleszeggend dat ze zich niet uit durven spreken. Dan weet je ook waar ze op hopen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 19 april 2021 om 14:12:

Alleszeggend dat ze zich niet uit durven spreken. Dan weet je ook waar ze op hopen.Inderdaad:
Ajax wil nog geen standpunt innemen over de nieuwe Super League. Dat geeft een woordvoerder van de club aan tegenover RTL Nieuws. "We vinden het te voorbarig om te reageren", aldus de woordvoerder. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen."

Als je graag mee wil doen, kun je dat rustig zeggen. Ook als je er geen zin in hebt.
Ik zou er voorstander van zijn dat de rest van de Eredivisie en KNVB er in elk geval afstand van nemen mocht het uberhaupt in zicht komen. Een competitie zonder Ajax is ook spannend; mét Ajax vind ik leuker, maar ik kan ook prima zonder ze leven. ;)

Ook staat er trouwens in het statement het volgende:
'De clubs die aan de wieg staan van deze competitie willen sowieso al langer de kwaliteit en intensiteit van de bestaande Europese competities vergroten en daartoe een format creëren waardoor topclubs en topspelers op regelmatige basis tegen elkaar uitkomen.'
Volgens mij kun je er beter zorgen dat de kwaliteit van je landelijke competitie omhoog gaat. Dit gaat vooral tot een soort van verzadiging aan wedstrijden leiden en
als je er ook niet uit kunt degraderen op termijn juist tot minder kwaliteit.

Dit bericht is gewijzigd op 19 april 2021, 14:42:56.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 18 april 2021 om 21:30:

Die rode kaart van Rasmussen, wat een aanfluiting. Ajax heeft dit seizoen al meerdere keren doodschoppen uitgedeeld (ook in de beker, remember Rensch & Tagliatelle tegen PSV), waarvoor enkel gele kaarten werden gegeven en dan kwam er naderhand de uitleg dat het niet met kracht gebeurde. Rasmussen geeft een schopje en wordt gelijk met rood van het veld gestuurd. Er wordt gewoon gemeten met verschillende maten en dat ben ik zo onderhand een beetje beu.Maar shevchenko toch.

Je hebt blijkbaar niet goed geluisterd naar de wekelijkse uitleg van de spelregels door Dick van Egmond in het "transparante" VAR praatje.

Er zijn nu eenmaal verschillende "interpretaties" mogelijk.

Een godenzoon mag een doodschop uitdelen aan een tegenstander en dan kan men in Zeist leven met geel.
Maar als gewone sterveling Rasmussen zich dat permitteert tegen een godenzoon dan is dat toch echt rood.

Zo wel duidelijk hoop ik. ;)

En ja,R.I.S. en Skipper, dat Ajax zich nog niet uitspreekt over de Super League. Wat zou daar de reden van kunnen zijn?
Wie het weet mag het zeggen...

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 19 april 2021 om 16:53:

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 18 april 2021 om 21:30:

Die rode kaart van Rasmussen, wat een aanfluiting. Ajax heeft dit seizoen al meerdere keren doodschoppen uitgedeeld (ook in de beker, remember Rensch & Tagliatelle tegen PSV), waarvoor enkel gele kaarten werden gegeven en dan kwam er naderhand de uitleg dat het niet met kracht gebeurde. Rasmussen geeft een schopje en wordt gelijk met rood van het veld gestuurd. Er wordt gewoon gemeten met verschillende maten en dat ben ik zo onderhand een beetje beu.Maar shevchenko toch.

Je hebt blijkbaar niet goed geluisterd naar de wekelijkse uitleg van de spelregels door Dick van Egmond in het "transparante" VAR praatje.

Er zijn nu eenmaal verschillende "interpretaties" mogelijk.

Een godenzoon mag een doodschop uitdelen aan een tegenstander en dan kan men in Zeist leven met geel.
Maar als gewone sterveling Rasmussen zich dat permitteert tegen een godenzoon dan is dat toch echt rood.

Zo wel duidelijk hoop ik. ;)Hahaha :D

Rasmussen had van mij best rood mogen krijgen hoor. Het begon als gewone sliding, maar hij gaf uiteindelijk een schop (geen doodschop) tegen de knie.

Maar je gaat zo'n moment dan toch vergelijken met andere wel/niet rode kaart momenten en dan val je van je stoel. Ik denk dan terug aan enkelbrekers Rensch (tackle op enkel van Boscagli) en Martinez (gaat vol op enkel van Zahavi staan). Als je dan voor Rasmussen rood geeft, dan verdienen Rensch en Martinez rood en 3 wedstrijden schorsing. Geef je voor Rensch en Martinez geel? Dan moet je voor de situatie Rasmussen een vrije trap geven zonder kaart.

In de media worden deze vergelijkingen echter niet getrokken. Daar oordelen ze puur op het moment Rasmussen, alsof er nooit eerder voetbalwedstrijden zijn gespeeld. Doe je dat, dan kun je goed uitleggen waarom het geel is, maar ook waarom het rood is. Momenten puur op zichzelf beoordelen is prima, maar je ziet dat bij een overtreding tegen Ajax-spelers een donkergele kaart heel stoïcijns als rood uitgelegd wordt. Maar bij overtredingen van Ajax-spelers worden donkerrode kaarten als donkergeel uitgelegd. En daar wringt hem de schoen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 april 2021, 09:36:23.

 

+5/-0

Ook wel bijzonder dat je op 1 dag gaat van

"We vinden het te voorbarig om te reageren", laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen."

in de ochtend naar:

Ajax heeft via een statement op de eigen website aangegeven niet achter de komst van de Super League te staan. "Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar. "Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de UEFA is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd."

in de avond.

Zouden ze gisteren heel veel extra informatie ontvangen hebben die alle losse eindjes aan elkaar geknoopt heeft? Of zouden ze naar aanleiding van het extreem negatieve sentiment in Europa een mening gevormd hebben? ;)

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 20 april 2021 om 09:27:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 19 april 2021 om 16:53:

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 18 april 2021 om 21:30:

Die rode kaart van Rasmussen, wat een aanfluiting. Ajax heeft dit seizoen al meerdere keren doodschoppen uitgedeeld (ook in de beker, remember Rensch & Tagliatelle tegen PSV), waarvoor enkel gele kaarten werden gegeven en dan kwam er naderhand de uitleg dat het niet met kracht gebeurde. Rasmussen geeft een schopje en wordt gelijk met rood van het veld gestuurd. Er wordt gewoon gemeten met verschillende maten en dat ben ik zo onderhand een beetje beu.Maar shevchenko toch.

Je hebt blijkbaar niet goed geluisterd naar de wekelijkse uitleg van de spelregels door Dick van Egmond in het "transparante" VAR praatje.

Er zijn nu eenmaal verschillende "interpretaties" mogelijk.

Een godenzoon mag een doodschop uitdelen aan een tegenstander en dan kan men in Zeist leven met geel.
Maar als gewone sterveling Rasmussen zich dat permitteert tegen een godenzoon dan is dat toch echt rood.

Zo wel duidelijk hoop ik. ;)Hahaha :D

Rasmussen had van mij best rood mogen krijgen hoor. Het begon als gewone sliding, maar hij gaf uiteindelijk een schop (geen doodschop) tegen de knie.

Maar je gaat zo'n moment dan toch vergelijken met andere wel/niet rode kaart momenten en dan val je van je stoel. Ik denk dan terug aan enkelbrekers Rensch (tackle op enkel van Boscagli) en Martinez (gaat vol op enkel van Zahavi staan). Als je dan voor Rasmussen rood geeft, dan verdienen Rensch en Martinez rood en 3 wedstrijden schorsing. Geef je voor Rensch en Martinez geel? Dan moet je voor de situatie Rasmussen een vrije trap geven zonder kaart.

In de media worden deze vergelijkingen echter niet getrokken. Daar oordelen ze puur op het moment Rasmussen, alsof er nooit eerder voetbalwedstrijden zijn gespeeld. Doe je dat, dan kun je goed uitleggen waarom het geel is, maar ook waarom het rood is. Momenten puur op zichzelf beoordelen is prima, maar je ziet dat bij een overtreding tegen Ajax-spelers een donkergele kaart heel stoïcijns als rood uitgelegd wordt. Maar bij overtredingen van Ajax-spelers worden donkerrode kaarten als donkergeel uitgelegd. En daar wringt hem de schoen.De schoen wringt inderdaad omdat de media de door jou genoemde vergelijkingen nooit trekken.
Als dat niet verandert zal ons PSV deze situatie volgend seizoen voor de vierde keer op rij zien langskomen, vrees ik.
Er is dus dringend behoefte aan transparante evaluaties; bij voorbeeld hoeveel positieve en/of negatieve uitkomsten van VAR ingrepen de rivalen Ajax en PSV afgelopen drie jaar gehad hebben.

@Skipper; het losse eindje wat ze vonden was waarschijnlijk dat Ajax in de Super League niet mee mag doen en in de nieuwe CL wel. Vanwege het stemgedrag van Michael van Praag bij eerdere UEFA beraadslagingen toen de grote landen meer plekken opeisten ten koste van de kleine landen zoals het onze.
Ook die nieuwe UEFA opzet heeft overigens niets meer wat Europees voetbal vroeger zo aantrekkelijk maakte.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 55 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 51 52 53 54 55

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax