Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 24 juli 2021 om 20:42:

Ajax zou Bergwijn willen huren. Wat moeten ze nou ook nog met hem als je al veel aanvallers hebt, en je hebt net Berghuis gehaald? Te veel gelijkwaardige spelers in je selectie is ook niet goed. Dat worden ontevreden gezichten.

Mocht het over Bergwijn waar zijn, denk ik dat het er ook mee te maken heeft dat Bergwijn van PSV komt. Ze hebben al iemand van Feyenoord gekocht, nu willen ze ook een (oud-) PSV-er om te laten zien hoe ver ze boven de rest staan. Kijk ons nou, wij zijn Ajax en wij kunnen alles in Nederland kopen. Prut club.Dat laatste, inderdaad. Puur machtsvertoon.
Laten we hopen dat PSV ze goed te kijk zet komend seizoen. Helemaal zelf. Zonder hulp.

 

+1/-0

Ik heb gisteren hun oefenwedstrijd tegen BM zitten kijken ....

Wat me opviel:
Neres .. zo slecht!! Geen enkele goede pass! Echt ... niet een!
Die konden ze toch verkopen voor 40 miljoen?! Nou, en dan praten ze over ons van kapitaalvernietiging (Ihattaren) ... wat dacht je van die Neres dan??

Haller ... wat een stijve klaas toch he?! Heeft ook niets laten zien ... schoot bij het 1e doelpunt naast de bal, waardoor het op een pass leek en de bal toevallig bij Labyad kwam.

Over de hele wedstrijd .... tegen een B-elftal (1 uur) en een jeugd elftal (half uur) hadden ze eigenlijk moeten verliezen, als die Zirkzee niet zo lomp had gedaan!
In een half uur tegen de jeugd weten zo nog niet eens te scoren ... en maar 1-2 kansen te creeren.

Als ze niets bijkopen en wij halen het niveau van tegen Galatasary, dan wordt dit een leuk seizoen voor ons .... ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 25 juli 2021 om 09:00:

Laten we hopen dat PSV ze goed te kijk zet komend seizoen. Helemaal zelf. Zonder hulp.


Zonder hulp hadden we ze dit seizoen al te kijk gezet.

 

+1/-0

Het valt niet mee, tegen RB Leipzig (voor wat het waard is).
In het gros van de Eredivisie-wedstrijden zullen de zwakke plekken van dit team niet opvallen, maar tegen tegenstanders van enig niveau zie ik de volgende zwaktes sowieso:
- Goal, Stekelenburg, zal best degelijk zijn maar daar hoef je geen wonderen van te verwachten.
- Verdediging, zonder Blind centraal achterin mis je ervaring, coaching, inzicht en opbouwend vermogen
- Backs, weinig aanvallende kwaliteiten, of je moet hopen dat Tagliafico zijn vorm van voorheen terug weet te vinden - maar dat zie ik niet gebeuren
- Middenveld, met Blind en Klaassen mis je toch wel veel snelheid. Ze hebben uiteraard kwaliteiten maar pfoe. Dan heb je Gravenberch die zijn laatste jaar ingaat (contract 2023) en de beste speler van de Eredivisie denkt te gaan worden. Prima ambitie maar tijdens het EK deed hij in de tijd die hij speelde alles fout, vond hem vorig jaar ook zwakke fases hebben dus moet nog maar zien wat hij dit jaar gaat presteren.
- Spits, Haller - wat een grap. Zal best goals maken maar dat zal Giakomakis(?) in de spits bij Ajax ook doen. Een soort Luuk de Jong, maar dan met minder impact.
- Vleugels, Neres is het al lang kwijt, Antony zal het nooit krijgen en Berghuis is een bovengemiddeld goede vleugelspeler waarvan de vraag is wat hij Ajax gaat brengen.
- Tadic, krijgt zijn eigen bullet van mij, want deze trage man houdt het zaakje toch overeind door zijn mentaliteit, slimheid en drive gekoppeld aan de kwaliteiten die hij ontegenzeggelijk heeft.

Voordeel voor hen is wel dat Ten Hag een prima coach is die de spelers in het gareel houdt, taakbewust laat spelen en zodoende Ajax niet in de problemen laat komen tegen mindere tegenstanders.

Wat Ajax vorig jaar in Europa liet zien maakte voor mij wel duidelijk dat de jus er grotendeels vanaf is. Aangezien ze zichzelf niet hebben versterkt tot op heden, zie ik ze eerder een dalende dan een stijgende lijn pakken.

Dit bericht is gewijzigd op 31 juli 2021, 18:07:51.

 

+2/-0

Net maar weer eens (uit verveling) een oefenwedstrijd van Ajaks gekeken ... en weer een zeer belabberd optreden, weer tegen een ploeg die nog veel spelers mist.

Zoals hierboven al vermeld, ik denk ook dat de jus er uit is bij dit team. Ik denk dat er in het begin van de competitie (als er misschien al wat puntjes verloren zijn), tegen het einde van de transfer-periode, nog wat paniek-aankopen zullen gaan komen ...

Zeker als wij ze (zoals ik hoop) in de JC-schaal een pak slaag geven.

Heb ook even de reacties van de fans op hun website gelezen, en die beginnen nu al in paniek te raken ...ze hopen dat wij komende week op 75% spelen .... ;)

Trouwens, ik lees op veel sites dat hun selectie en hun bank beter is ... maar daar ben ik het echt niet mee eens! Op veel posities hebben wij nu betere spelers staan, en ik weet dat onze bank niet sterk is, maar die van hun ook zeker niet!

 

+2/-0

In mijn herinnering vinden we bijna altijd onze spelers wel net zo sterk, of beter. Maar kijk wat een Tadic aan goals en assists brengt in een seizoen, en ik vraag me af of Gakpo dat in zijn hele loopbaan al heeft gebracht. Haller is natuurlijk zeer behoorlijk, Klaassen in de Eredivisie ook altijd goed voor goals en achterin hebben ze hele leuke spelers staan. Vorig jaar waren ze zo solide in de Eredivisie, dat ik nergens op durf te hopen. Er zal echt een dikke 10% bij hen vanaf moeten en een dikke 10% bij ons erop, willen we in de buurt komen. We haalden maar 72 punten, wonnen 0 van de 6 toppers, en verspeelden punten bij Vitesse, H'veen en Twente. Daarin moeten we een sprong maken.

 

+2/-0

Dat PSV een enorme sprong vooruit gaat zetten ben ik wel van overtuigd. De selectie is goed versterkt, terwijl AZ en Feyenoord juist flink verzwakt lijken. Daarbij komt dat je vorig jaar in die topper reeks een flinke blessuregolf had en eerder ook al kampte met een bizarre coronagolf. Dat vertekende ook een hoop.

Conclusies trekken op basis van oefenwedstrijden doe ik niet aan mee. Keer op keer wordt bewezen dat het helemaal niets zegt. Zie de tendens hier na de oefenduels tegen Osnabruck of PAOK. En de kansloze voorbereidingen in 87 en 04 blijven ook perfecte voorbeelden.

Als je dit seizoen niet weer die bizarre blessure/coronagolf hebt ga je 80+ punten halen en doe je mee om de titel. Ajax is zwaar favoriet en gaan ongetwijfeld nog een flinke aankoop doen. Zeker als tijdens de winterstop ploegen dichtbij staan gaan ze weer flink investeren. Maar PSV zal tot het einde mee gaan doen.

 

+1/-0

Ajax heeft de beste selectie ben ik bang. Nu met Berghuis erbij hebben ze weer een sloot aan goals en assists erbij gekocht. Verder is geen enkele sterkhouder vertrokken. Een team wat al lang bij elkaar is en goed is ingespeeld op elkaar.
Goede mix tussen talent en ervaring.

Wij zijn een stuk sterker dan vorig seizoen maar ik denk dat ajax de beste papieren heeft.

 

+2/-0

Voor mij is Ajax ook de favoriet maar ik verwacht wel dat PSV dichterbij gaat komen. Of het genoeg is voor prijzen hangt van veel factoren af.
PSV moet als team sterk worden. Kansen afmaken en weinig weggeven door energiek te blijven. Ten Hag zegt terecht dat ergens komen moeilijk is maar ergens blijven nog moeilijker.

 

+1/-0

PSV gaat sowieso een stap vooruit maken, maar Ajax zit ook niet stil. Met Timber en Rensch hebben ze alweer 2 solide verdedigers vanuit de jeugd en in de Eredivisie maakt het niet uit wie van de 5 keepers er in de goal staat. Het middenveld is divers en met Gravenberch een ster en met Klaassen Kudus en Alvarez genoeg variatie. Voorin lopen spelers die altijd en overal kunnen scoren en als er eens 3 niet mee spelen dan maken ze nog 5 goals.

Er zijn een paar opties voor PSV om kampioen te worden en bij sommige opties hebben we alles in eigen hand, maar dat is niet altijd zo.

- Ten Hag is er al 3,5 jaar. Er komt een tijd dat het eens minder goed gaat en de Telegraaf en de nationale media kunnen zo'n trainer echt een crisis inwerken. Een paar keer lullig verliezen en de druk staat er vol op.

- Ze hebben vanaf de winterstop geen misstap begaan maar daar is een flinke portie geluk bij komen kijken. Als ze de helft minder geluk hebben met afgekeurde goals/buitenspel/rode kaarten/VAR dan gaan ze vanzelf averij oplopen.

- Hoogmoed komt altijd voor de val. Er komt een moment dat de arrogantie afgestraft wordt zoals het al 80 jaar gaat. De oudere spelers worden ook ouder en meer verzadigd. Wie weet pakken ze hier en daar nog een blessure mee ook.

- PSV moet zorgen dat het altijd de druk op Ajax houdt en dat doe je door óók uitwedstrijden te winnen. Vaker op 2-0 komen en dan het tempo eruit halen en simpel uitspelen zonder de tegenstander het gevoel te geven dat er iets te halen valt.

- In de onderlinge wedstrijden met Ajax moet je ze een tik kunnen geven. Dus niet alleen op voorsprong komen maar gewoon de wedstrijd winnen. Net als tegen Feyenoord en AZ uiteraard. Van de 6 onderlinge wedstrijden moet je er 3 winnen en 2 gelijk spelen en dan maak je een goede kans.

- Het team wat in augustus begint aan deze 'journey' is niet het team wat ook in mei moet oogsten. Natuurlijke verversing binnen de selectie is altijd nodig om iedereen fit en fris te houden. Een Vertessen is nu slechts back-up maar wie weet over 6 maanden wel één van de belangrijkste aanvallers. Doan zit nu nog in Japan maar haalt wellicht 10 goals en 10 assists als het allemaal ontwikkelt zoals je vaak ziet in een team wat kampioen wordt. Dat er in de winter nog iets gebeurd qua transfers is ook niet ondenkbaar natuurlijk. Dat wil niet zeggen dat je 25 miljoen voor Haller moet betalen maar wie weet is er wel een Kim gratis op te pikken ofzo.

- We moeten in ieder geval minder blessure/Corona gevallen hebben dan vorig jaar. Want PSV is geen club die een selectie kan samenstellen waarbij je 5 basisspelers kunt missen uit bij Twente of thuis tegen Vitesse. Hier moet het ook een beetje mee vallen.

 

+1/-0

ik durf er wel een flesje wijn op te zetten dat Neres verkocht gaat worden, en Bergwijn er voor terugkomt.
Neres zou zo maar eens de 3de in de pikorde van Rechtsbuiten kunnen worden, en op linksbuiten zijn ze minder bezet.

 

+1/-0

Bergwijn halen voor 15 miljoen als stand-in voor Tadic. Be my guest.

 

+1/-0

Bij Unibet krijg je 1.45 als Ajax kampioen wordt. Voor PSV krijg je 3.75. Voor AZ krijg je 9 en voor Feyenoord 11.

Ajax is dus de favoriet, maar het is anders dan vorig jaar, toen je voor PSV 6x je inzet kreeg voor aanvang van de competitie.

 

+1/-0

PSV heeft nog alles te bewijzen, vooral in consistentie en in het spelen van topwedstrijden. Vooralsnog is er geen sprake van titelkandidaten, Ajax is de gedoodverfde favoriet.

 

+1/-0

Ajax heeft net zoveel toppers gewonnen als PSV dit seizoen, geen. Soms is het bij elkaar houden van een groep kwalijker dan verversen. AZ deed het 100% met hetzelfde elftal wat in het Corona jaar kampioen had kunnen worden en begon met 5x gelijkspel. Feyenoord was ongeslagen met Advocaat en ging zonder veel verversing het nieuwe seizoen in en er was niets meer over van het team wat Feyenoord was voor de competitiestop.

De kaarten zijn weer opnieuw geschut en ik zou eerder mijn geld op Ajax dan op PSV zit dit jaar als het om grote bedragen gaat maar feit is dat we nu met 2 titelkandidaten beginnen en dat worden er niet meer, enkel minder als je te ver achter komt te staan.

 

+1/-0

Vind de voorhoede van Ajax niet bijzonder. Haller is nog steeds niveau Utrecht. Kan totaal niet mee op een hogere handelingssnelheid. Dan springen de ballen van zijn voeten.
Tadic word alleen maar minder. Nog steeds een prima speler voor het gros van de Eredivisie wedstrijden. Maar in topwedstrijden en CL wedstrijden heeft Ajax er steeds minder aan. Hetzelfde geld voor Blind. Beide spelers beginnen wat traag te ogen. De keepers Stekelenburg en Pasveer zijn gewoon lachwekkend. Pasveer, zat bij PSV op de bank. En toen was hij een stuk jonger. Die keepers kunnen echt niet op CL niveau. Zelfs in de Eredivisie zijn ze niet goed genoeg. En dan het middenveld, Gravenbergh uitstekend. Maar de rest daarom heen niet bijzonder. PSV heeft daar betere spelers staan.

 

+3/-0

Als je een beetje op let, loop je er bij Ajax gewoon minimaal 20 binnen. Dat zal Haller ook doen, maar bij Ajax wordt verwacht dat elke spits ook nog balletjes achter het standbeen geeft en alles één keer raakt.

 

+1/-0

Het is wel erg makkelijk om op basis van de pot van zaterdag dit soort conclusie te gaan trekken, cocufan.

Natuurlijk zit er een kern van waarheid in je betoog: Stekelenburg of Pasveer zijn prima tweede keepers voor Ajax, maar die gaan op topniveau niet het verschil voor je maken waar een Onana dat al wel regelmatig heeft gedaan. Over 3 maanden staat hij er gewoon weer in. En als Ajax hem verkoopt zonder een basiswaardige keeper daarvoor terug te halen, dan zal dat in de eredivisie weinig gevolgen hebben, maar dan gooien ze eigenlijk al een beetje de handdoek voor wat betreft de CL.

Verder denk ik dat Tadic en Blind nog steeds het verschil gaan maken bij Ajax. Ze hebben kwaliteit, slimheid en ervaring. Natuurlijk, als je Blind tegen Vertessen laat sprinten, legt hij het af, maar Ajax zal gaan proberen om Blind in zijn kracht te kunnen gebruiken. Met Berghuis en Haller hebben ze t.o.v. van hun Europese selectie vorig jaar 2 kwalitatieve opties erbij. Je kan wel zeggen dat Haller geen topspits is, maar een goede spits is het natuurlijk wel. Zijn transfersom vind ik hem niet waard, maar vorig jaar stond Labyad bij Ajax in de spits en dan is Haller toch wel een verbetering.

In de fase tussen de 3e en 30e minuut vond ik Ajax zaterdag sterker dan ons. Ze kregen een paar goede kansen en het is een wonder dat we de boel dicht hebben gehouden. Na de rode kaart was het over, we waren sterk en ervaren genoeg om die wedstrijd uit te spelen zonder écht in de problemen te komen. Bij 0-2 hebben we slechts 1 kans en een domme vrije trap weggegeven.

Maar dit Ajax gaat in de eredivisie weer een stuk of 8 wedstrijden met 5-0 of meer winnen. En echt moeilijke wedstrijden, die zullen op 2 handen te tellen zijn. En het is de vraag hoe ze die potjes doorkomen. Vorig jaar viel, na de winterstop zeker, het kwartje steeds de goede kant op. Hopelijk gaat dat het komend seizoen anders zijn. Maar ik verwacht dat juist in die wedstrijden jongens als Tadic, Blind, Klaassen en Haller nog steds het verschil kunnen maken.

Laten we oppassen dat we ons op basis van de wedstrijd van zaterdag niet sterker maken dan we zijn en dat we Ajax niet zwakker inschatten dan ze zijn.

 

+1/-0

ik deel de mening wel dat het niet zoveel uit maakt wie er in de punt staat bij Ajax. Vorig jaar stonden daar Labyad en Traoré en toen wonnen ze ook makkelijk. Toen kwam Brobbey wat vaker erin en liep het ook prima terwijl Haller het niet perse beter doet qua productiviteit. Tenminste niet zoveel beter dat 25 miljoen en dik salaris een goed idee was. Let op, als Ajax een nieuwe spits haalt ipv Haller of als concurrent en Haller slaagt niet bij Ajax dan zijn er maar weinig clubs die zijn salaris willen overnemen dus de vraag is of je er dan nog wel van af komt. Als Ajax als team draait denk ik dat Haller er makkelijk 25 maakt overigens, maar dat had Brobbey ook gedaan.

Wat binnen de lijnen gebeurt de komende 2 maanden bij Ajax is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook niet wat er buiten de lijnen kan gebeuren. Als Ten Hag na 2,5 goed seizoen nu ineens een paar deukjes krijgt is hij binnen no-time weer die beperkte babbelaar uit Twente. De Telegraaf heeft echt nog wel wat appeltjes te schillen met hem en die kunnen echt een fikkie stoken daar. Daarnaast hebben ze wel een hele oude groep met spelers die niet perse dit vol kunnen houden dus er komt een moment dat zij moeten verversen. Maar het belangrijkste punt is dat hoogmoed voor de val komt, en of die val nu is, over 2 maanden of over 14 maanden... die gaat er komen. En als die dit jaar komt dan zijn wij er om te doen waar we zo goed in zijn; kampioen worden en weer op 1 komen met aantal kampioenschappen na 2000.

 

+2/-0

Het is nog veel te vroeg om al in hallelujah-stemming te zijn, Ajax zal zeker nog de knip gaan trekken deze maand. Dat kan alles op zijn kop zetten als ze een échte aanwinst halen.
Natuurlijk kijkt PSV ook nog rond maar die (kunnen niet of) zullen niet zo gek zijn om 25 miljoen uit te geven, waar ik Ajax wel toe bereid acht als daarvoor een echte topper gehaald kan worden. Bovendien bestaat ook nog het gevaar dat door de huidige resultaten we een beetje in slaap worden gesust en de zwakke punten gaan vergoeilijken.
Stel dat Madueke toch verkocht wordt (op een gegeven moment kun je bijna geen 'nee'meer zeggen) en we halen De Jong daarvoor terug dan is direct de hele angel (snelheid) uit onze aanval gehaald en wordt het al gauw een stuk minder.
Raakt dan ook Mario weer eens geblesseerd dan kun je zo weer achter de feiten aanhobbelen. En wat te denken van onze keeper, ik heb er mijn twijfels bij.
Laten we gewoon de overwinning in de JC koesteren en ons niet direct rijk rekenen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax