Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 157 pagina's: 1 2 3 4 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 153 154 155 156 157

Wat Skipper zegt, theatraal rollen en kermen, terwijl hij zelf op het been van Hummels staat, is een kaart aannaaien.

 

+1/-0

Walgelijke overwinning die terecht gevierd wordt omdat je nummer 1 in een CL poule bent geworden na 4 wedstrijden, waardoor je nog 2 bonuswedstrijden hebt om spelers te sparen voor de Eredivisie nu ze net een lastiger programma gaan krijgen. Als je een lijstje maakt met buiten proportionele dingen waar het Ajax mee zit in het resultaat dan wordt je er misselijk van. Je verwacht bijna dat ze straks tegen Sevilla, Villarreal of Porto loten.

Die Anthony is het bewijs dat het scouten in Brazilië dus nog wel kan voor een club als Ajax. Absolute topspeler helaas die Ziyech meer dan heeft doen vergeten. Dat Haller als een hond met 7 lullen door Europa tourt helpt ook wel mee want dan zie je dat die ene kans er wel in vliegt. Achterin heb je met Timber en Martinez ook wel een klein duo maar wel wendbaar en degelijk. Beide zullen geen De Ligt achtige transfer maken maar ze maken het wel mogelijk om met heel het team met ruimte in de rug te spelen.

Ajax heeft nu 3 bonuswedstrijden (incl beker tegen amateurs) waarbij ze de spelers kunnen sparen dus van oververmoeid kan geen sprake zijn maar zoals Tijn terecht zegt kan je toch voorzichtig ook denken aan te vroeg pieken.

 

+1/-0

Iedereen kan zeggen wat ie wil, maar naar 4 wedstrijden in de CL poule al 1e zijn, en dan kijkend naar de uitslagen, zijn dat 4 terechte overwinningen. Dat is gewoon goed.
Maar zij hebben dan ook gelijkwaardige spelers op de bank zitten (Tagliafico, Klaassen, Kudos, Neres), dus kan je lekker wisselen zonder dat je minder wordt.

En dan is er niet 1 blessure bij ajax. Bij PSV zitten er meer basisspelers in de ziekenboeg dan dat er op het veld staan. Hoe kan dat?

ajax is op dit moment veel verder dan PSV. Op alle fronten..... Helaas...

 

+1/-0

Als ik probeer met een neutrale bril naar die overtreding te kijken, dan denk ik dat ik het niet 100% oneens ben met de rode kaart. Ik snap dan ook wel dat de VAR hem laat staan. Vooropgesteld, hij raakt hem niet. Doet hij dat wel, dan schopt hij Antony's been doormidden. Het was een kiezelharde tackle, niet op de bal met 2 benen vooruit. De term "buitensporige inzet" uit het spelregelboekje is hierop als schoolvoorbeeld van toepassing.

De strafschop was in mijn ogen ook terecht. Hoewel het licht was, en misschien ook onopzettelijk, hij tikt zijn voet aan en brengt hem daarmee ten val. Ik denk eigenlijk dat Ajax het lastiger kreeg door de rode kaart. Ajax was net de regie aan het overnemen na een sterk eerste kwartier van Dortmund. Door de rode kaart kon Dortmund zich meer op de counter richten en door dat doelpunt nog meer.

Dat het in de laatste 20 minuten nog goed komt, was een beetje gelukkig maar wel verdiend. Aan de hand van een uitstekende Antony die het met 2,5 assist nog omdraaide.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Jeronimo schreef op 04 november 2021 om 09:22:

Iedereen kan zeggen wat ie wil, maar naar 4 wedstrijden in de CL poule al 1e zijn, en dan kijkend naar de uitslagen, zijn dat 4 terechte overwinningen. Dat is gewoon goed.
Maar zij hebben dan ook gelijkwaardige spelers op de bank zitten (Tagliafico, Klaassen, Kudos, Neres), dus kan je lekker wisselen zonder dat je minder wordt.

En dan is er niet 1 blessure bij ajax. Bij PSV zitten er meer basisspelers in de ziekenboeg dan dat er op het veld staan. Hoe kan dat?

ajax is op dit moment veel verder dan PSV. Op alle fronten..... Helaas...Uiteindelijk zijn de overwinningen inderdaad terecht, maar ik heb vrijwel elke wedstrijd volledig gezien en elke wedstrijd had het op momenten ook de andere kant op kunnen vallen.

Sporting heeft op cruciale momenten kansen laten liggen/net buitenspel gestaan.
Zelfs Besiktas heeft nog kansen laten liggen op belangrijke momenten.
Ook Dortmund begint 2 keer sterk en scoren daarin net niet. Als dat wel gebeurt, kunnen ze ook gewoon 2x verliezen.

Het moet dadelijk ook wel een keer tegen gaan zitten voor ze, want elke ploeg waartegen ze gespeeld hebben had ook toch maken met het missen van één of enkele belangrijke spelers.

 

+1/-0

Haha één of enkele mag je wel upgraden dan gemiddeld 5 belangrijke basisspelers. Sporting was echt nog het meest genant.

 

+1/-0

Voorlopig harken ze nu al 65 miljoen binnen en zal het alleen maar moeilijker worden om aan te haken. En of dat nu door geluk of blessures of VAR momenten komt maakt niet uit. Ik heb dat gevoel ook hoor, bij ons is elke keer de keper van de tegenpartij de MOTM en hebben wij elke keer blessures op verkeerde momenten en zit het allemaal niet mee. Zij staan door hun arrogantie en bluf heel anders op het veld dan wij. Wij maken de tegenstander van tevoren al groter dan hij is, die gaan daar nog in geloven ook(WII, Eagles, Zwolle).
Ik mis de echte "over mijn lijk" mentaliteit, het is allemaal veel te zoetsappig.

 

+2/-0

Dat geld gaat natuurlijk niet allemaal naar het transferbudget en Ajax heeft sowieso al vrijwel onbeperkt geld. Als ze meer uitgeven krijgen ze niet per definitie betere spelers, want de echte toppers gaan niet het merendeel van hun wedstrijden in Nederland spelen. En wie ga je op de bank zetten, een jong talent uit de eigen jeugd, of iemand met 7 miljoen salaris.

Het verschil tussen PSV en Ajax is dat PSV vooral scoort uit individuele kwaliteiten en Ajax uit teamspel. Als het systeem goed is en iedereen weet wat te doen dan maakt het ook niet veel uit als je spelers moet vervangen. Nadeel is wel dat je geen flexibiliteit hebt om iets anders te doen als de tegenstander een goed antwoord heeft, zoals Heracles dat had.

 

+1/-0

Ajax heeft net zo goed individuele kwaliteit als PSV. Als je de rushes van Gravenberch ziet, de acties van Antony, het inzicht van Klaassen en het schot van Berghuis, dan hebben ze meer dan voldoende wapens. Tel daarbij op dat, misschien op Haller en Alvarez na, álle Ajacieden comfortabel zijn aan de bal en heel weinig onnodig balverlies leiden, en je hebt een elftal dat het gros van zijn wedstrijden makkelijk wint. Zeker omdat ze positioneel en tactisch ook heel goed zijn. De kern van het team is natuurlijk al lang bij elkaar, inclusief de coach.

In mijn ogen is het spel, de selectie en het (huidige) beleid van Ajax van een niveau waar ik als PSV-supporter wel jaloers op ben.

Dat Ajax het niet altijd kan opbrengen om 100% geconcentreerd in het veld te staan en er daardoor soms wat gemakzuchtig over denkt, is heel fijn om de competitie spannend te houden. En dit biedt een uitdager de kans om mee te strijden om de titel, maar dan moet die uitdager wel een uitstekend seizoen hebben en minstens rond de 85 punten gaan halen. Feyenoord, PSV, AZ en Utrecht lijken tot nu toe verre van de staat die nodig is om een dergelijk puntenaantal te kunnen halen. We zullen zien hoe het vanaf nu gaat lopen, maar ik denk dat alle vier deze clubs hun handen vol hebben aan hun eigen uitdagingen en problemen en dat ze in de huidige vorm niet in staat zijn om de strijd serieus aan te gaan. Met 3 nederlagen in 11 wedstrijden zit PSV op een verwacht puntenaantal onder de 80 en Feyenoord heeft het in elke wedstrijd lastig, zelfs tegen degradatieploegen.

 

+1/-0

De selectie van Ajax is op bijna alle fronten beter dan die van PSV en er zijn meer spelers comfortabel aan de bal, maar dat neemt niet weg dat het elftal toch nog altijd de indruk geeft dat het van een paar spelers afhankelijk is.
Wanneer Tadic en Blind minder goed spelen, speelt heel Ajax ineens 3 tandjes minder en gaat alles stroef.
Dan heb je nog wel Anthony die met een individuele actie het open kan breken, maar dat is het dan wel zo'n beetje.

Het is niet zo dat Gravenberch en Alvarez - het hart op het middenveld - de ploeg ineens op sleeptouw nemen.
Wat dat betreft valt het voetballende vermogen dan ook ineens ver terug en zie je dat ze tegen ploegen zoals Heracles en 10 man Dortmund óók gewoon ineens moeite hebben om veel kansen te creeren. Want ondanks dat ze gisteren verdiend gewonnen hebben, hebben ze uiteindelijk net zo veel kansen gecreerd als Dortmund, die toch echt 60 minuten met een man minder stonden.

Overigens denk ik niet dat PSV dit jaar 85 punten gaat halen, maar ik denk wel dat het dit seizoen voldoende zou zijn voor een kampioenschap - Ajax koerst ondanks de goede selectie op dit moment op 80 punten af obv het gemiddelde van de eerste 11 wedstrijden.

 

+1/-0

Er is in mijn ogen alleen één verschil, al is mijn blik misschien (door de recente resultaten van PSV) te pessimistisch. Ik zie Ajax wél in staat om een supergoede serie neer te zetten, waarin ze topwedstrijden en lastige uitwedstrijden winnen. PSV heeft het op dit moment elke wedstrijd lastig, of we nou tegen Willem 2, PEC, Ajax, Twente of Monaco spelen. In de competitie loopt het nog redelijk vaak goed af, maar ik zie het op dit moment echt niet gebeuren dat we het drieluik met Heerenveen, Vitesse en Utrecht zonder kleerscheuren door gaan komen.

Overigens heb je gelijk dat Ajax ook zijn problemen heeft. Als je als ploeg een goede strijdwijze hebt, je fysiek de strijd aan gaat, en het een beetje mee zit dat zie je dat Ajax niet zomaar makkelijk wint. Utrecht won in de arena en het kwalitatief povere Heracles hield Ajax op 0-0. Het probleem van Dortmund vind ik een beetje vergelijkbaar met ons: er klopt daar iets niet in de organisatie / veldbezetting. Ze hebben voldoende kwaliteit, maar ze krijgen teveel goals tegen. Na het eerste kwartier zag je dat Ajax er al een aantal keer dreigend doorheen was gekomen. Ballen lijken dan steeds goed te vallen voor Ajax, maar in feite komt het doordat de veldbezetting van Ajax veel beter was. Die rode kaart zorgde ervoor dat Dortmund compacter ging spelen, en op zo'n moment krijgt Ajax het lastiger. Uiteindelijk winnen ze, maar die 1-1 kwam redelijk gelukkig tot stand en in mijn ogen was er geen sprake van een storm op het doel van de Duitsers.

Ajax zal dit weekend weer een free-ride hebben tegen de Eagles, en heeft na de interlands de luxe van 2 CL-wedstrijden waarin sportief gezien weinig te winnen valt en een walk-over in de beker. Als het ze lukt om zich te focussen op de competitiewedstrijden, dan denk ik dat ze gewoon nog 7x winnen tot de kerst. En dan ben ik bang dat de overige titelkandidaten niet meer op 1 of 2 punten staan.

 

+1/-0

Bizar, 2 tegengoals, zoveel doelpunten gemaakt en dan 4 keer al punten laten liggen. Waarvan thuis tegen Eagles en Utrecht 😅. Maken ze vast wel goed, maar bijzonder wel.

 

+2/-0

PSV staat nu gewoon weer gelijk met Ajax. Zelfs Feyenoord kan nu koploper worden met een wedstrijd minder gespeeld. Toch blijft Ajax voor mij de uitgesproken favoriet voor de titel. Ze spelen nu tegen zichzelf maar met hun kwaliteiten moeten ze iedereen op kunnen rollen.

 

+1/-1

Ik ben wel benieuwd hoeveel je voor had gestaan als PSV volgens de droeftoeters wel een titelkandidaat was :denk

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 07 november 2021 om 21:57:

Ik ben wel benieuwd hoeveel je voor had gestaan als PSV volgens de droeftoeters wel een titelkandidaat was :denk


Parijs is nog ver 😉.

 

+1/-0

Positief: we hebben evenveel punten als Ajax en de vier prijzen nog in eigen hand.

Negatief: veel clubs laten zien dat we ook een punt of meer uit de ArenA hadden kunnen halen als we geen zelfmoordtaktiek hadden uitgevoerd. Met het verzwaarde middenveld en Vertessen in de basis hadden we zeker een kans gemaakt en nu misschien alleen aan kop gestaan.

 

+1/-0

Dus volgens de media 'potentiële CL winnaar' staat na 12 wedstrijden gelijk in punten met de 'zwalkende ploeg van een waardeloze trainer'. Zeg het maar...

 

+4/-0

Niet alleen volgens de media, maar ook volgens die clowns die hier constant de volspammen met hun bullshit. Op de een of andere manier hebben ze zich vandaag echter nog niet gemeld :denk

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 07 november 2021 om 22:11:

Niet alleen volgens de media, maar ook volgens die clowns die hier constant de volspammen met hun bullshit. Op de een of andere manier hebben ze zich vandaag echter nog niet gemeld :denkDat jij er als de kippen bij bent om (zoals gewoonlijk) mensen met een afwijkende mening/visie te fileren is prima maar laat iedereen gewoon in zijn/haar waarde. Leuk dat ze wat punten verspelen tegen semi
Amateurs maar je ziet hopelijk toch wel het verschil tussen ons en die Amsterdammers(?). Staan gewoon gelijk inderdaad en als we wat lastige potjes winnen voor de winterstop doen we volop mee maar wat hierboven al gezegd wordt zijn hun nog steeds wel de favoriet denk ik

 

+4/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 157 pagina's: 1 2 3 4 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 153 154 155 156 157

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax