Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » AZ

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

AZ speelt leuk voetbal. Doen zo ook goede zaken voor de Coëfficiëntenlijst!

 

+1/-0

Ja, als PSV met zijn betere selectie en betere inviduele spelers net zo zou voetballen als AZ, zou je nog indruk kunnen maken in de CL. Zij spelen het leukst, veel leuker dan naar ajx kijken.

De grootste uitdaging voor Ruud&Fred is om hier ook eruit te halen wat erin zit. Ze weten bij AZ bv exact wat ze in balbezit en bij balverlies moeten doen. Balletjes altijd naar de juiste kleur, en van achteruit en op het middenveld in ieder geval geen misverstanden of gestuntel. Het oogt allemaal logisch. Veel beweging, hoog tempo, allemaal technisch, pasjes met de juiste snelheid in de loop, aannames altijd goed etc.

Bij ons is het nog te vaak gestoeld op 'op goed geluk'. En dat moet eruit. Ook zijn er elke wedstrijd wel een paar die hun dag niet hebben bij ons en dan door de ondergrens zakken. Ik wacht nog steeds op een pot waarin ze allemaal minimaal een 7 halen. Ze hebben voor woensdag minimaal 5 trainingen dat ze westrijdgericht kunnen trainen. Wordt nu tijd dat het er langzaam meer en meer uitkomt op het moment Supreme.

 

+1/-1

Net zo leuk voetballen als vier jaar geleden en vervolgens zonder overwinning op grote achterstand laatste worden bedoel je? De kans is enorm dat als je de groepsfase haalt je weer een vergelijkbare poule gaat krijgen met ten minste twee topploegen. Als je dan lekker klassiek Hollande school gaat spelen met veel minder materiaal als die ploegen hebben, word je ook iedere keer geslacht.

Het is een flink groot verschil of je tegen de Europese top speelt of tegen de nummer twee van Bosnië, de nummer vier van Schotland en de nummer vijf van Portugal.

 

+2/-1

Ik zeg ook niet dat je va-bank moet spelen in de CL.

Het gaat mij meer om dat daar onderling heel goede afspraken en automatismen erin gesleten zijn, dat het aantal misverstanden reduceert, dat het tactisch klopt en dat er qua spel ook een bepaalde logica achter zit die wij hier soms nog missen.

Binnen die onderlinge afspraken heb je nog steeds alle ruimte om defensief, counter of offensief te spelen. Zij worden ook vaak zat teruggedrongen en staan niet altijd hoog op de helft vd tegenstander. Maar ook qua druk zetten, wie wanneer iemand overneemt, zit het erg goed in elkaar qua onderlinge afstemming.

Ik denk niet dat er 1 speler bij is die ik zou willen ruilen, misschien die Hongaarse international op linksback voor Max. Des te knapper dat ze telkens wel bovenin meedoen met consistent spel.

 

+1/-0

Ik ben gematigd onder de indruk van wat AZ tot nu toe laat zien. Als je kijkt naar de namen op papier, is het inderdaad niet super indrukwekkend. Dan is het dus wel gewoon reteknap dat je, na de 1-0 nederlaag in Dundee, thuis met 7-0 wint. En nu die Portugezen met 4-0 afdroogt. Super belangrijk voor het Nederlands voetbal. Maar die eerdere nederlaag in Dundee, het weinig overtuigende optreden in de eerste voorronde en de relatief moeizame overwinningen in de competitie waren dan toch weer minder indrukwekkend.

Al met al denk ik dat de spelers van AZ minder slecht zijn dan jij doet voorkomen, en dat wij in Eindhoven onze spelers misschien wat overschatten. Ik denk bijvoorbeeld dat Obispo of Martins Indi niet zo'n groot verschil hoeft te zijn. Dat Dani de Wit of Guus Til vergelijkbaar zijn qua kwaliteit. En Evangelos Pavlidis is op sommige gebieden wel waardevoller dan Luuk de Jong. En zelfs: Jesper Karlsson heeft een beter rendement als Cody Gakpo de afgelopen jaren. Ik zou ook geen spelers willen ruilen met AZ, maar dat wil niet zeggen dat ze het per sé veel slechter voor elkaar hebben.

Ik denk dat PSV wat meer ervaring heeft, en ook een aantal spelers met nét dat beetje extra wat AZ mist. Daarom denk ik ook dat AZ dit seizoen de titelrace niet zal gaan volhouden en wij wel. Zeker als AZ straks ook een dubbel programma zal moeten gaan spelen en iets minder opties heeft om te rouleren.

 

+1/-0

Ben het grotendeels wel eens met je. Behalve op het punt spelers vergelijken. Zij hebben geen Gakpo of Madueke. Zij hebben geen Benitez. Ze hebben geen Veerman. En ze hebben geen Simons. 5 spelers die m.i. in hun beste doen niet misstaan in een selectie van menig Europees topteam, daargelaten of ze wekelijks zouden spelen. Maar meedraaien en het niveau aankunnen, dat denk ik zeker wel.

Karlsson is bv een leuke speler qua statistieken, maar er is wel een goede reden dat Europa achter Gakpo aanzit en niet achter Karlsson. De eerste laat het vooral in de eredivisie zien, terwijl Cody Europees ook uit de verf komt. Ik denk dat veel scouts onderkennen dat er meer potentie in Gakpo zit. Zijn fysiek, power, acceleratie, dat harde schot, en volgens mij staat ie er qua assists ook nog altijd beter op.

Goals en assists in de statistiek zeggen sws niet alles, ik heb Gakpo wedstrijden zien spelen zonder goals en assists waarin ie toch 2 man continu bezig houdt, veel ruimte daardoor creërt, geen balverlies lijdt, en anderen die meer ruimte krijgen beter liet spelen. Volgens mij kreeg ie zelfs een 8 in de bladen voor die pot. En dat valt niet in statistiek te vangen. Maar zijn hoog gemiddelde niveau is wel terug te herleiden naar bv het winnen van een speler vh jaar klassement (Telegraaf en VI), waarin ie dus gemiddeld hogere cijfers scoort dan alle eredivisie spelers, incl die van ajax. Karlsson eindigde daar bv 28e.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 19 augustus 2022 om 08:52:

Net zo leuk voetballen als vier jaar geleden en vervolgens zonder overwinning op grote achterstand laatste worden bedoel je? De kans is enorm dat als je de groepsfase haalt je weer een vergelijkbare poule gaat krijgen met ten minste twee topploegen. Als je dan lekker klassiek Hollande school gaat spelen met veel minder materiaal als die ploegen hebben, word je ook iedere keer geslacht.

Het is een flink groot verschil of je tegen de Europese top speelt of tegen de nummer twee van Bosnië, de nummer vier van Schotland en de nummer vijf van Portugal.


Die ploegen spelen wij ook niet van de mat met sprankelend voetbal. Altijd ploeteren. De druk bij ons is groter waardoor er misschien krampachtiger wordt gevoetbald, maar het mag wel wat sprankelender.

 

+1/-0

Terecht gewonnen. Veel beter dan ajax. Uitstekend uitgebalanceerde selectie ook. Complete voorhoede geblesseerd maar toch voldoende in de breedte. Martins Indi valt uit, en staat gewoon gedegen vervanger achterin.

Kunt Huiberts en de scouting daar wel ophalen Brands. Probleem opgelost.

 

+1/-0

Ik heb veel respect voor het beleid dat ze daar voeren sinds dat hele Scheringa fiasco. Het klopt gewoon. Van de technische staf tot de scouting tot het voetbal dat ze over het algemeen op de mat leggen.

 

+1/-0

Op zich wel, maar zijn ze in de afgelopen jaren niet gewoon altijd de vierde club van Nederland, zonder bijzondere prestaties geweest?

 

+1/-0

Klopt. Hoewel er wat mij betreft ook niet meer in zit. AZ presteert wat mij betreft maximaal.

 

+1/-0

Heb wel genoten gisteren (doe ik overigens van elke club die van Ajax wint).
Positie spel, versnellingen, opbouw of lange ballen, achter alles lijkt een plan te zitten. Laatste 15 min waren wel echt voor Ajax, AZ ontsnapte nog wel enkele keren, maar terechte overwinning!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 18 september 2022 om 20:40:

Klopt. Hoewel er wat mij betreft ook niet meer in zit. AZ presteert wat mij betreft maximaal.Wellicht. Ik ben daardoor alleen weinig onder de indruk, want laten we zeggen dat er normaliter 3 concurrenten zijn voor die plek (Vitesse, Utrecht en Twente). Vitesse verpest het altijd voor zichzelf, Utrecht idem en Twente degradeerde zelfs.

 

+1/-0

Maar dat is wellicht juist een voorbeeld van hoe goed ze het bij AZ doen en hoe zeer ze falen bij bijvoorbeeld een Utrecht. AZ is reuze constant. Misschien niet constant genoeg om echt een piekseizoen te hebben. Maar je kunt daar zo lijkt het elke TD en elke trainer neer zetten en dat voetbal blijft positief. En ze blijven leuke spelers kopen, zoals nu bijvoorbeeld weer die Kerkez.
Ik kan wellicht een vertekend beeld hebben omdat ik ze niet elke week live aan het werk zie, maar als ik leuk voetbal wil zien dan denk ik dat ik al snel uit kom bij AZ.

 

+2/-0

Lekker voor AZ worden dan.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

vaio schreef op 19 september 2022 om 06:48:

Heb wel genoten gisteren (doe ik overigens van elke club die van Ajax wint).
Positie spel, versnellingen, opbouw of lange ballen, achter alles lijkt een plan te zitten. Laatste 15 min waren wel echt voor Ajax, AZ ontsnapte nog wel enkele keren, maar terechte overwinning!Ajax speelde ook wel ontzettend tam. Tegen Liverpool durf ik gerust te zeggen dat het aan Liverpool ligt, maar dit was ook gewoon een off-day van Ajax denk ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 19 september 2022 om 09:13:

Lekker voor AZ worden dan.Volgens mij hebben we deze discussie al eerder gevoerd :D

Dit bericht is gewijzigd op 19 september 2022, 18:53:49.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 19 september 2022 om 10:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 19 september 2022 om 09:13:

Lekker voor AZ worden dan.Volgens mij hebben we deze disussie al eerder gevoerd :D


Met een ander clubje....

 

+1/-0

Je kan ook zeggen dat AZ het van de subtoppers AZ, FC Twente en Feyenoord het het minst heeft gedaan vorig jaar. Dit seizoen kan het nog alle kanten op, maar ziet het er goed uit.

 

+1/-0

Na eerder in de week al een netto-winst van 18.6 mln euro te hebben bijgeschreven gaat het sportief ook voor de wind.
Wekelijks zien we ze fris voetballend voor de dag komen met ieder jaar weer nieuwe talentvolle voetballers.
En dit weekend na eerder al de winst op ajax,dus de terechte nieuwe koploper.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Nederlandse competities » AZ