Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Formule 1

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Seizoen 2019 is nu op de helft. Als Nederlander volg ik met bovenmatige interesse Max (die mij tevens uit mijn F1-loze periode heeft getrokken die volgde op het vertrek van Hakkinen en de daarop volgende zegereeks van Schumi, wat mij het kijkplezier ontnam), maar los daarvan is er ook genoeg moois te zien. Zeker in de afgelopen 4 races, die bol stonden van de enerverende actie en spanning.

Nu is de vraag: zit er dit jaar nog een wonder in, of moeten we de Red Bull mannen geloven en wachten op 2020?

 

+1/-0

Grappig, ik heb rond die tijd ook een F1-loze periode gehad om ongeveer dezelfde reden. :D Een jaar of vijf geleden ben ik het weer meer gaan volgen.

De laatste races waren zeker de moeite waard, met het spektakel in Hockenheim als absoluut hoogtepunt. De races daarvoor waren dan wel weer hemeltergend saai, met werkelijk nul actie.

Ik denk dat het kampioenschap dit jaar al wel beslist is, zie Max Bottas nog wel inhalen in de stand. Maar vooraf had ik hier wel voor getekend, als je ziet hoe goed Red Bull het nu al doet met de Honda-motor. Dat had ook heel anders uit kunnen pakken. Ook leuk om afgelopen zondag het blije gezicht van Hamilton te zien nu hij weer eens echt moest racen voor de overwinning :)

 

+1/-0

Het is weer bijna tijd voor race 3, maar ik merk dat er nog weinig animo is. Er moet nog wel heel wat gebeuren wil dit niet één van de saaiste seizoenen ooit worden. Onze Max staat nu al flink achter op de mercedessen en start morgen pas als zevende. Leclerc heeft nu ook geen auto om potten te breken. Aangezien ik zelf een rode auto (geen Ferrari) heb vind ik dat wel jammer.

Misschien kan de strijd om de derde plaats wel interessant worden, nu Perez en Stroll mee lijken te doen en zelfs Norris nu op die plaats staat. Eigenlijk zou Max die plek wel moeten kunnen halen over een heel seizoen.

Tot zover mijn beschouwing, maar ik heb er totaal geen verstand van ;) . Nog hoop op verbetering?

 

+2/-0

Nee.

Ik weet niet of je Mercedes hebt gezien, maar dat rijdt als een tiet.

 

+2/-0

Geweldige race weer, wat een feest om elke zondagmiddag weer een nieuwe race te kijken die ook echt elke week anders is.
Voor de RedBull liefhebbers was het vandaag genieten maar dat zal de komende 13 races een stuk minder het geval zijn.

Die Covid 19 - Corona crisis heeft veel verwoest, maar die inhaalslag qua sport is wel echt genieten :D

 

+1/-0

Was idd een leuke race. De zwarte pijlen zijn te goed, maar alles erachter maakt er mooie wedstrijd van.

 

+1/-0

Er is geen donder aan als elke keer dezelfde wint. En nog een vervelende vent ook. Arm omhoog alsof hij Jesse Owens is. Wat heeft hij het zwaar met zijn miljoenen op de bank en veruit de snelste wagen. Zet Verstappen in dezelfde wagen en hij wordt kampioen.

 

+1/-0

Ik vraag me af in hoeverre dit een soort act is. Verder zijn Bottas en Hamilton toch vrij kleurloos. Ik dacht voor dit seizoen altijd dat hij Latino was.

Bizar in de vorige race dat Bottas nog zo dicht bij Verstappen komt, terwijl het gat gigantisch was. Zelfs met een band minder rijden ze nog aardig door.

De derde plek is ook niet spannend meer. Wilde gok eindstand:
1. Hamilton
2. Bottas
3. Verstappen

 

+1/-0

De lekke banden waren geen act. Blijft wel de vraag hoeveel Mercedes nog verbergt. Om maar eens in DBZ termen te blijven: hoeveel procent van hun vermogen zien we?

Tot aan die maffe laatste ronden was er geen zak geen. Het is eigenlijk hopen op Ferrari dat weer ergens met een kabeltje gaat knutselen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 03 augustus 2020 om 12:37:

De lekke banden waren geen act. Blijft wel de vraag hoeveel Mercedes nog verbergt. Om maar eens in DBZ termen te blijven: hoeveel procent van hun vermogen zien we?

Tot aan die maffe laatste ronden was er geen zak geen. Het is eigenlijk hopen op Ferrari dat weer ergens met een kabeltje gaat knutselen.Niet helemaal mee eens dat het geen zak aan is. Vooraan is het saai, want Mercedes is superieur. Bottas kan Hamilton geen WK afsnoepen, daar is Bottas niet goed genoeg/Hamilton te goed voor.

Max rijdt in zijn eentje rondjes, want die is te langzaam voor Mercedes en te snel voor de rest.

Daaronder wordt echter een leuke strijd gestreden tussen de overige teams. Uiteraard zou het helemaal fantastisch zijn als je die actie zou krijgen tussen Max/Hamilton/Bottas, maar dat gaat nog wel even duren voordat dat gebeurt.

 

+1/-0

Mwah, heb niet zo gek veel interessants voorbij zien komen, ook niet in die "middenveld" gevechten. Misschien Gasly die een puike race reed of Leclerc/Ricciardo die sterk reden. Ramptoerist als ik ben doet zo'n crash van Kvyat me wel op veren, maar zonder die lekke banden interesseerde het me zoals gezegd niet zo.

 

+1/-0

Als Mercedes een seconde per rondje trager was dan was het een topseizoen geweest. Ik moet zeggen dat ik Bottas toch ook wel goed vond afgelopen weekend. Hamilton heeft niet zitten sparen en reed hem maar op een paar seconde. Beide hebben met dezelfde bandenissues te maken gehad, hetzelfde verkeer, dezelfde pitstop strategie etc. Dat het WK niet spannend is mag geen verrassing zijn, ik hoop alleen dat het daarachter wel spannend blijft want de overige teams zitten heel dicht bij elkaar.

Albon zit wel even met een probleem want ook zijn kwalificaties worden slechter en slechter. Dat hij uiteindelijk nog in de punten reed was niet zo bovengemiddeld knap met die nieuwe set banden. Als Max 30 seconden weg rijdt van Leclerc mag je van Albon verwachten dat hij gewoon plek 4 moet kunnen halen.

 

+1/-0

Op dit moment 3 rijders gedeeld favoriet voor de zege! Misschien een meer een interessante race en kansen voor Max Verstappen.

 

+1/-0

Was echt een fantastische race, veel leuker dan winnen vanaf pole :)

 

+1/-0

Ik kijk ook weer een keer F1 :p. Ik vind het toch een rare straf, die 10 seconden voor Lewis Hamilton. Hij ramt Max er vanaf, maar de kans is heel groot dat hij puntjes haalt en Max uiteraard niet. Naar mijn mening is diskwalificatie de enige gepaste straf. Hij is schuldig bevonden, maar heeft toch profijt.

Ik weet te weinig om te weten of hij schuldig was, maar naar mijn mening maakt hij of een fout (waaronder ook risico nemen valt) of hij is onschuldig. Als hij schuldig is moet er een streep door.

 

+1/-0

Hij kan alleen gediskwalificeerd worden als hij bewust Verstappen van de baan geramd zou hebben en daar was hier natuurlijk geen enkele sprake van

 

+1/-0

Is wel meer dat ik die straffen niet in verhouding vind tot de schade die je aanricht. Je tikt je concurrent er af, mag je eigen schade repareren en vervolgens richting podium (of zelfs winst).

 

+1/-0

Argh, daar hebben we schoothondje Bottas weer.

 

+1/-0

Dat bedoel ik idd. Nu heeft het bijna geen uitwerking. Misschien wint LH zelfs nog, terwijl zijn grootste concurrent lege handen heeft. 10 Seconden is niet echt zo heel veel, misschien 1 plekje of niets.

 

+1/-0

Daar heb je hem dus. Get in there Lewis.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Andere sporten » Formule 1