Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 18 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18

Kelderman oogt best goed in vorm inmiddels.

GC podium in de Vuelta a Burgos?

 

+1/-0

Wat voor organisator legt een parcours met een speedbump in de laatste kilometer, op een naar beneden lopend stuk, waar ze met 70 km/u over heen gaan? Waarom grijpt de UCI niet eerder in, zijn er geen mensen die dit vooraf inspecteren? who signs this off? Dit is tegen de regels.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 03 augustus 2022 om 17:14:

Wat voor organisator legt een parcours met een speedbump in de laatste kilometer, op een naar beneden lopend stuk, waar ze met 70 km/u over heen gaan? Waarom grijpt de UCI niet eerder in, zijn er geen mensen die dit vooraf inspecteren? who signs this off? Dit is tegen de regels.Je weet toch: het is allemaal de schuld van Dylan Groenewegen!

UCI en de organisaties van rondes met dergelijke valpartijen moeten zich schamen.

 

+1/-0

Groenewegen had ook schuld in de TdP 2020. Maar de slappe hekken en het naar beneden lopen van het parcours in die eerste etappe destijds waren ernstige fouten van de organisators and de UCI, die daar destijds niks over zeiden en geen schuld aanvaarden. Nu blijkt dat de UCI ook niets heeft geleerd hiervan.

Ik zou zeggen: de ploegen moeten niet meer opdagen in een ronde met een parcours dat ze zelf niet als voldoende veilig beschouwen. Vroeg aankaarten en als de UCI geen fatsoenlijke praktijken weten te introduceren en garanties geeft, dan race je ergens anders. En je maakt ook publiekelijk waarom.

Goed, vandaag de Picon Blanco in de Burgos ronde - altijd wel goed voor (gezond) spektakel.

Ook heel benieuwd naar hoe Arensman en Hoole het gaan doen in de tijdrit in Polen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 augustus 2022, 13:52:35.

 

+1/-0

Arensman :pul

Wint de tijdrit en staat nu 2e in het klassement, 11 seconden achter Hayter, die de ronde wel gaat winnen.

Prachtig, wat een talent.

 

+2/-0

Er even vanuitgaande dat Roglic start en dat Bernal niet serieus kan meedingen voor GC mocht ie starten, zie ik maar liefst 5 favorieten voor het klassement in de Vuelta:

Roglic, Carapaz, Hindley, Evenepoel, Almeida.

Evenepoel is zowel de man met de grootste recente vorm (fenomenaal in de Tour of Norway en in San Sebastian) alswel de enige in het rijtje die nog nooit een goede Grand Tour heeft gereden, dus daar zit flink de meeste twijfel in. De anderen hebben wellicht ook een wat sterkere ploeg voor de bergen. Genoeg reden om hem buiten de favorieten te houden wellicht - ik houd hem er bij.


In het outsider rijtje:

Sivakov, Higuita, Mas, MA Lopez, S Yates, Haig, O'Connor

Van de Nederlanders is Kelderman de enige echte GC rijder, en in prima vorm, maar ik vermoed dat ie in een knechtenrol gaat belanden. Ik hoop van niet, en dat ie richting podium kan rijden. Hij is m.i. echter geen GC winst kanshebber in deze Vuelta, in dit veld.

BORA zou in principe met het berg-sterke viertal Hindley, Higuita, Kelderman, Buchman het e.e.a. kunnen forceren.

INEOS heeft met Carapaz, Visakov, Rodriguez (en Hart?) bergtroeven, Hayter is prima in het middengebergte en de Plus is ook een nuttige man in dat terrein. Sterk dus.

TJV moet et met het drietal Roglic, Kuss, BouwmanHarper, met Dennis als mogelijke vierde man voor de bergen en Gesink als verdere berg knecht.

UAE heeft Almeida, Marc Soler, Brandon McNulty, Rafał Majka, Pascal Ackermann best een goeie ploeg voor de bergen.

QSAV heeft met Evenepoel, Alaphilippe, Van Wilder, Masnada, een redelijke maar geen sterke bergploeg.


Welke ploeg is favoriet voor de ploegentijdrit? TJV? QSAV? INEOS?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12 augustus 2022, 15:03:43.

 

+1/-0

Correcties/toevoegingen:

kwa Nederlanders is, naast Kelderman, Arensman natuurlijk een prima GC kandidaat. Mij oogt de DSM ploeg echter niet zo sterk voor on de bergen. Mogelijk wel in de ploegentijdrit.

EFE-EP heeft met Uran, Carthy, Chaves, Padun, Carr, Eiking, en Guerreiro misschien toch wel wat mogelijkheden als er 1 of 2 goede vorm hebben.

Met Buitrago, Haig, Landa, Sanchez, Pernsteiner, Maeder, Poels, en Williams heeft BV natuurlijk een sterk team in de bergen. Landa gaat niet toch wel voor GC; Maeder is schaduwkopman; Buitrago mag voor ritzeges gaan.

Dit bericht is gewijzigd op 17 augustus 2022, 12:38:13.

 

+1/-0

Zouden ze nog een Nederlander in eigen land de rode trui gunnen? Misschien Van Baarle of Gesink.

Nog geen odds bij Kambi. UAE en BX hebben ook wel wel wat redelijke tijdrijders, maar die drie hierboven genoemd zullen het wel uit gaan vechten.

Edit: inderdaad TJV, QA, IG, BX, UAE als favorieten, waarvan de eerste twee als grote favorieten.

Dit bericht is gewijzigd op 18 augustus 2022, 13:06:44.

 

+1/-0

Ik wil naast Jumbo, Quick-Step en INEOS nog 1 ploeg aan het rijtje favorieten toe willen voegen: BikeExchange. Zij hebben ook echt een stelletje hardrijders geselecteerd.

Maar ik gun het Gesink echt om hier de rode trui te pakken.

 

+1/-0

Quintana gaat klaarblijkelijk zijn eigen verdediging voeren en heeft geen tijd voor de Vuelta. Goed dat PSV wel gewoon doorging met de competitie toen er onenigheid was met de transfer van Robert.

 

+1/-0

Bij TJV hadden Laporte wel kunnen gebruiken in de ploegentijdrit - die reed gister on de ToD een prima tijdrit en sneed vandaag fijn en slim de laatste bocht aan met Kooy (2e dagwinst alweer, laat Phillipsen 2 keer kansloos).

Vreemd verhaal Quintana. Something's wrong here.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 18 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen