Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 111 pagina's: 1 2 3 4 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 107 108 109 110 111

Oversterfte van 65.000? Misschien eerst goed lezen?

 

+4/-1

Zinloos geweld is nooit de oplossing en de schade bedraagt tonnen en waarschijnlijk meer in Eindhoven. Deze relschoppers duwen hun neus vol coke en gaan los. Er circuleerde op Internet al oproepen van de harde kern van voetbalclubs om te gaan rellen. Triest dieptepunt de aanval op een ziekenhuis in Enschede en het in brand steken van een teststraat. Dit valt niet goed te praten met allerlei complottheorieën. Doet me denken aan die Trump aanhangers in Amerika. Denken door zinloos geweld hun gelijk te halen. Diep en diep triest.

 

+10/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 25 januari 2021 om 06:08:

Ik vind het goed dat mensen een tegengeluid laten horen.Ik neem niet aan dat je hiermee doelt op de rellen van gisteren? Want dat slaat echt helemaal nergens op. Dat heeft niks met protest tegen coronamaatregelen te maken, dat is gewoon vooraf bedacht vandalisme en openbare geweldpleging door een stel malloten. Waanzin, kan echt niet!!! Dat moet stoppen! Ik hoop dat degenen die zich hier schuldig aan maken eens goed nadenken wat ze nu eigenlijk gedaan hebben, want het is echt bizar en beschamend.

 

+8/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 24 januari 2021 om 21:00:

open/sluit de onderstaande quote:

Asmo schreef op 24 januari 2021 om 18:56:

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 24 januari 2021 om 17:52:

Doet toch pijn om te zien, wat er allemaal aan de hand is in Eindhoven en Amsterdam. Heeft niks meer te maken met demonstreren, het is nooit een demonstratie geweest. Walgelijk gewoon.


Inderdaad. Compleet gestoorde mensen die daar nu aan het rellen zijn. En wat mij betreft zijn de niet rellende mensen die vandaag zo graag (voor de zoveelste keer...zucht...) wilden demonstreren, ook gewoon mede schuldig hier aan.

Freaking gestoorde gasten die nu hier in Eindhoven en Amsterdam lopen te rellen. Oppakken en maximale gevangenisstraffen en boetes geven.

En dan ga je een Jumbo overvallen om uiteindelijk een flesje cola mee te nemen:
https://twitter.com/morrisjim/status/1353374677352275969link

Deze eencelligen horen wat mij betreft in dezelfde groep als de anti-vaxxers en de complotmalloten: te dom om te poepen.Als vreedzame demonstranten hier schuldig aan zijn moet je wellicht eerst een kijken naar die achterlijke, aandachtsgeile burgemeester van Eindhoven.
Jij bent het blijkbaar volledig eens met alle maatregelen. Prima, je goed recht maar vreedzaam demonstreren is net zo goed een grondrecht.

Als een burgemeester ook vreedzame demonstraties verbiedt en een gigantische politiemacht optrommelt kun je ellende verwachten. De bekende rode lap voor de stier zoals we die ook bij voetbalwedstrijden vaak genoeg hebben gezien. Het is triest dat het gebeurt maar actie is ook hier reactie.

Ik blijf ondertussen hopen op een goed georganiseerde vreedzame demonstratie waar niet enkele honderden maar tienduizenden mensen op af komen. Dat is de enige democratische manier om deze idioterie te laten stoppen. Wat mij betreft is de groep die staat te juichen om deze avondklok nl. ´te dom om te poepen´.Natuurlijk zijn vreedzame demonstranten hier niet schuldig aan. Een oproep om te gaan demonstreren is door relschoppers misbruikt om hun opgekropte agressie te kunnen botvieren. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde het afgelopen jaar en het zal, zeker nu met de avondklok, ook niet de laatste keer zijn.

Je mag mij eens uitleggen waarom een politiemacht voor vreedzame demonstranten als een rode lap op een stier werkt. Vreedzame demonstranten die gewoon op een plein bij elkaar komen, hun punt maken en na afloop weer netjes naar huis gaan, hebben toch niks te vrezen van de politiemacht? Ik heb bijv. geen narigheid gehoord over de pro-Navalny demonstratie die in Nederland gehouden is.

Het gaat mis als demonstranten tóch niet zo vreedzaam blijken. Als ze in hun woede dingen gaan slopen, met vuurwerk gaan gooien, politie gaan uitlokken, overheidsgebouwen willen betreden etc. Het lijkt mij volkomen logisch dat je daar als ordehandhaver tegen op treedt. En het lijkt me ook volkomen logisch dat je als burgemeester zo'n demonstratie op voorhand verbiedt als je duidelijke signalen krijgt dat gewapende relschoppers van plan zijn om de orde te komen verstoren.

Dat het bij dit soort manifestaties vaak gaat om bij de politie bekende relschoppers sterkt mijn beeld dat dit soort figuren gewoon een excuus zoekt om zich te kunnen misdragen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog geen mensen gehoord die staan te juichen om de avondklok. Echt iedereen vindt dit een heel vervelende, ingrijpende maatregel. Of je het er nu mee eens bent of niet. En ja, als je dan zoals gisteravond die berichten leest dat het in pakweg 10 steden flink uit de hand loopt, dat er geplunderd wordt en dat er zelfs een ziekenhuis bekogeld wordt, dan bekruipt mij toch een soort verdrietig gevoel. Een gevoel dat versterkt wordt als ik op facebook e.d. berichten voorbij zie komen van mensen die er begrip voor hebben en die het "logisch vinden".

Maar dan bedenk ik ook dat er voor iedere idioot die gisteren liep te rellen ook gewoon netjes 5.000 mensen thuis zijn gebleven om wel te proberen dit virus onder controle te krijgen. En dat alle (negatieve) aandacht dus weer voorkomt uit de 0,02% uitschot van onze maatschappij.

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 25 januari 2021 om 00:33:Ook bij corona zien we diezelfde splitsing in ongeveer dezelfde 1/3 verhoudingen.


Owja? Op basis waarvan denk jij dat je die conclusie kunt trekken? Volgens mij is dat gewoon je eigen mening die je hier projecteert. En op wie en wat doel je dan precies?

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 25 januari 2021 om 00:33:Ik heb helemaal niks met die relschoppers en plunderaars, maar wel met de enorme hoeveelheid wetenschappers, medici, top-economen en psychologen die ons continue waarschuwen voor de tunnelvisie.


Waarom zijn volgens jou Maurice de Hond en deze professor Desmet (en die anderen specialisten die je aanhaalt) wel vrij van tunnelvisie? Niemand is 100% neutraal en niemand heeft alle kennis in pacht om alle aspecten en elementen mee te wegen. Welke groep van experts of niet-experts je ook samenstelt, dat probleem blijft bestaan. Dus die kritiek kun je altijd voeren. Maurice voelt zich schijnbaar aangewezen om 'te strijden tegen de kwade krachten' van de macht en naar mijn mening zit hij juist daarom zelf ook vast in een tunnelvisie.

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 25 januari 2021 om 00:33:Zolang ik (en velen met mij) de juiste onderbouwing niet horen, worden we alleen maar sceptischer.


Volgens mij hoor je week-na-week en dag-na-dag de rationele onderbouwing van de huidige maatregelen en antwoorden op de vragen die je stelt. Daarbij wordt ook ingegaan op andere maatschappelijke en economische aspecten en bijbehorende maatregelen. Dat je zelf een andere mening hebt over de aanpak of afwegingen, dat is een ander verhaal. En ik snap dat ook, ik heb ook van alles aan te merken op het huidige beleid.

Er zullen vast nog wel aanpassingen op het beleid komen, zeker als de huidige onvoldoende succesvol of effectief blijkt. Dan komt er vanzelf weer meer aandacht voor andere alternatieven en daar zullen ze vast ook al over nagedacht hebben. Ik heb verder het verhaal van Herstel NL waar je eerder naar verwees ook doorgenomen. Ik begrijp de motivatie erachter maar juist in de beschrijving van de uitvoering vind ik die aanpak nog onvoldoende duidelijk uitgewerkt en verder zitten aan die aanpak ook allerlei haken en ogen, dat geven ze zelf ook aan. Waarom zouden we er dan vanuit gaan dat die aanpak beter of effectiever zou zijn? Misschien leidt die wel tot meer besmettingen en doden (wat ook zorgt voor economische schade, leed en emotionele stress etc.). Persoonlijk vind ik de Herstel NL-aanpak niet meer dan een variant van de huidige halfbakken maatregelen.

Laten we tot slot niet vergeten dat de overheid niet de hoofdschuldige is als het gaat om de introductie van het Corona-virus in dit land en dat ze juist hun best om dit te bestrijden. Dat ze daarbij fouten maken is logisch en daar moeten we ze ook op aanspreken en daar moeten we kritisch over zijn. Maar ik geloof niet in allerlei massahypnose-theorieën of complottheorieën dat ze in Den Haag alleen maar bezig zijn ons of ons land kapot te maken. Dan ben je volgens mij alleen maar bezig een zondebok aan te wijzen vanuit je eigen angst en frustratie, precies zoals Dhr. Desmet zelf ook meerdere malen toelicht in die video.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 januari 2021, 16:32:16.

 

+5/-1

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 25 januari 2021 om 07:05:

Oversterfte van 65.000? Misschien eerst goed lezen?


Dat zijn de griepdoden van de laatste 5 jaar,dus 13.000 doden per jaar.
Overheid heeft een tunnelvisie dat alléén het vaccin ons uit de lockdown haalt.
Dat virus zit in de natuur..dus straks rond mei gaat alles weer voorzichtig open en als de R in de maand komt gaat alles weer op slot.
Een virus wil overleven dus past zich steeds aan zodat het vaccin ook niet meer beschermd.
Corona is de nieuwe griep so deal with it en is voor 90 procent van de bevolking totaal geen bedreiging.

Dit bericht is gewijzigd op 25 januari 2021, 16:48:26.

 

+2/-8

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 25 januari 2021 om 16:40:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 25 januari 2021 om 07:05:

Oversterfte van 65.000? Misschien eerst goed lezen?


Dat zijn de griepdoden van de laatste 5 jaar,dus 13.000 doden per jaar.
Overheid heeft een tunnelvisie dat alléén het vaccin ons uit de lockdown haalt.
Dat virus zit in de natuur..dus straks rond mei gaat alles weer voorzichtig open en als de R in de maand komt gaat alles weer op slot.
Een virus wil overleven dus past zich steeds aan zodat het vaccin ook niet meer beschermd.
Corona is de nieuwe griep so deal with it en is voor 90 procent van de bevolking totaal geen bedreiging.
Een griepdode is iets anders dan oversterfte.
Er zijn virussen genoeg uitgeroeid door vaccins.

Prima verder dat jij 10% van de bevolking wil bedreigen.
Op zich wil ik dat misschien ook wel, maar alleen als ik ze zelf mag kiezen. (GRAPJE!)

 

+9/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 25 januari 2021 om 16:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 25 januari 2021 om 16:40:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 25 januari 2021 om 07:05:

Oversterfte van 65.000? Misschien eerst goed lezen?


Dat zijn de griepdoden van de laatste 5 jaar,dus 13.000 doden per jaar.
Overheid heeft een tunnelvisie dat alléén het vaccin ons uit de lockdown haalt.
Dat virus zit in de natuur..dus straks rond mei gaat alles weer voorzichtig open en als de R in de maand komt gaat alles weer op slot.
Een virus wil overleven dus past zich steeds aan zodat het vaccin ook niet meer beschermd.
Corona is de nieuwe griep so deal with it en is voor 90 procent van de bevolking totaal geen bedreiging.
Een griepdode is iets anders dan oversterfte.
Er zijn virussen genoeg uitgeroeid door vaccins.

Prima verder dat jij 10% van de bevolking wil bedreigen.
Op zich wil ik dat misschien ook wel, maar alleen als ik ze zelf mag kiezen. (GRAPJE!)


Sluit dan die 10 procent op die een risiko lopen door het virus.
90 procent van de mensen met een gezonde weerstand bouwen dan binnen paar maanden groeps immuniteit op.
Probleem opgelost..maar om nu een heel land maanden lang in de winter op slot te gooien tja..mijn manier van logisch denken is het niet.

 

+2/-10

Dit was een mooie kans geweest voor onze harde kern en andere groepen om ONZE stad eens echt te verdedigen...wat zou het mooi zijn geweest als er krantenkoppen waren geweest : "PSV supporters verdedigen eigen stad en helpen de politie om de vandalen de stad uit te jagen" . Ik kan me nog een zaalvoetbaltoernooi herinneren waar PSV supporters de politie te hulp schoot toen die aangevallen werden door Roda supporters...zo hoort het, Eindhoven is van ONS !
Ik vind dat je je eigen stad niet moet slopen...ook zeer laf zelfs, ruiten kapot gooien en een city Jumbo plunderen, waar 2 jonge weekendhulpjes staan te werken en nu doodsbang zijn....tsja dan ben je echt een held.

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 januari 2021 om 14:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 24 januari 2021 om 21:00:

open/sluit de onderstaande quote:

Asmo schreef op 24 januari 2021 om 18:56:

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 24 januari 2021 om 17:52:

Doet toch pijn om te zien, wat er allemaal aan de hand is in Eindhoven en Amsterdam. Heeft niks meer te maken met demonstreren, het is nooit een demonstratie geweest. Walgelijk gewoon.


Inderdaad. Compleet gestoorde mensen die daar nu aan het rellen zijn. En wat mij betreft zijn de niet rellende mensen die vandaag zo graag (voor de zoveelste keer...zucht...) wilden demonstreren, ook gewoon mede schuldig hier aan.

Freaking gestoorde gasten die nu hier in Eindhoven en Amsterdam lopen te rellen. Oppakken en maximale gevangenisstraffen en boetes geven.

En dan ga je een Jumbo overvallen om uiteindelijk een flesje cola mee te nemen:
https://twitter.com/morrisjim/status/1353374677352275969link

Deze eencelligen horen wat mij betreft in dezelfde groep als de anti-vaxxers en de complotmalloten: te dom om te poepen.Als vreedzame demonstranten hier schuldig aan zijn moet je wellicht eerst een kijken naar die achterlijke, aandachtsgeile burgemeester van Eindhoven.
Jij bent het blijkbaar volledig eens met alle maatregelen. Prima, je goed recht maar vreedzaam demonstreren is net zo goed een grondrecht.

Als een burgemeester ook vreedzame demonstraties verbiedt en een gigantische politiemacht optrommelt kun je ellende verwachten. De bekende rode lap voor de stier zoals we die ook bij voetbalwedstrijden vaak genoeg hebben gezien. Het is triest dat het gebeurt maar actie is ook hier reactie.

Ik blijf ondertussen hopen op een goed georganiseerde vreedzame demonstratie waar niet enkele honderden maar tienduizenden mensen op af komen. Dat is de enige democratische manier om deze idioterie te laten stoppen. Wat mij betreft is de groep die staat te juichen om deze avondklok nl. ´te dom om te poepen´.Natuurlijk zijn vreedzame demonstranten hier niet schuldig aan. Een oproep om te gaan demonstreren is door relschoppers misbruikt om hun opgekropte agressie te kunnen botvieren. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde het afgelopen jaar en het zal, zeker nu met de avondklok, ook niet de laatste keer zijn.

Je mag mij eens uitleggen waarom een politiemacht voor vreedzame demonstranten als een rode lap op een stier werkt. Vreedzame demonstranten die gewoon op een plein bij elkaar komen, hun punt maken en na afloop weer netjes naar huis gaan, hebben toch niks te vrezen van de politiemacht? Ik heb bijv. geen narigheid gehoord over de pro-Navalny demonstratie die in Nederland gehouden is.

Het gaat mis als demonstranten tóch niet zo vreedzaam blijken. Als ze in hun woede dingen gaan slopen, met vuurwerk gaan gooien, politie gaan uitlokken, overheidsgebouwen willen betreden etc. Het lijkt mij volkomen logisch dat je daar als ordehandhaver tegen op treedt. En het lijkt me ook volkomen logisch dat je als burgemeester zo'n demonstratie op voorhand verbiedt als je duidelijke signalen krijgt dat gewapende relschoppers van plan zijn om de orde te komen verstoren.

Dat het bij dit soort manifestaties vaak gaat om bij de politie bekende relschoppers sterkt mijn beeld dat dit soort figuren gewoon een excuus zoekt om zich te kunnen misdragen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog geen mensen gehoord die staan te juichen om de avondklok. Echt iedereen vindt dit een heel vervelende, ingrijpende maatregel. Of je het er nu mee eens bent of niet. En ja, als je dan zoals gisteravond die berichten leest dat het in pakweg 10 steden flink uit de hand loopt, dat er geplunderd wordt en dat er zelfs een ziekenhuis bekogeld wordt, dan bekruipt mij toch een soort verdrietig gevoel. Een gevoel dat versterkt wordt als ik op facebook e.d. berichten voorbij zie komen van mensen die er begrip voor hebben en die het "logisch vinden".

Maar dan bedenk ik ook dat er voor iedere idioot die gisteren liep te rellen ook gewoon netjes 5.000 mensen thuis zijn gebleven om wel te proberen dit virus onder controle te krijgen. En dat alle (negatieve) aandacht dus weer voorkomt uit de 0,02% uitschot van onze maatschappij.In de post waar ik op reageerde werd gesteld dat vreedzame demonstranten net zo schuldig zouden zijn, vandaar mijn reactie.

Je hoort mij niet zeggen dat dat die politiemacht de ´rode lap´ is voor normale demonstranten. Wel voor die kleine groep die op rellen uit is, die ziet de politiemacht als legimitatie om ´los´ te gaan. Het gaat doorgaans pas fout als er op last van het lokale gezag een plein ontruimd moet worden. Dat was vorige week in Amsterdam en lijkt gisteren ook te zijn gebeurd. De relschoppers blijven over en de ellende begint. En ja, natuurlijk zijn die relschoppers daar op uit net zoals we dit kennen rondom voetbalwedstrijden.

Ik vraag me dan ook hoe zinvol het is om standaard die enorme politiemacht op te trommelen zodra er een demonstratie tegen coronamaatregelen gepland staat.
Het resultaat is uiteindelijk dat je de bakfietsmoeder op een hoop veegt met de hooligan. De laatste moet je keihard strafrechtelijk aanpakken, de eerste groep wordt nu echter steeds meer als ´wappie´ weggezet en dat vind ik een totaal onwenselijke beweging.

Ik word net zo treurig als jij van die beelden van gisteren. Omdat het asociaal is en omdat de aandacht afleidt van het protest tegen de maatregelen (waar ik het overduidelijk wel mee eens ben). Ik kan echter niet zeggen dat het het me verbaasd.
Die lockdown moest vroeg of laat tot dit soort ellende leiden en die avondklok was blijkbaar de druppel die de emmer over deed lopen.

Ik word echter net zo goed kotsmisselijk van die beelden waar die vrouw met een waterkanon tegen het beton wordt gewerkt. Dat vind ik evengoed disproportioneel geweld wat we nooit goed moeten keuren. Het is dan ook net zo goed zorgwekkend dat dit massaal wordt toegejuicht.

Laten we dan ook hopen dat rellen snel verleden tijd zijn en worden ingeruild voor nette demonstraties van bezorgde burgers. Een kritisch tegengeluid is en blijft wat mij betreft hoog nodig om de overheid scherp te houden.

 

+5/-3

open/sluit de onderstaande quote:Mooi, bij Willem II ook schijnbaar. Zo kan het dus ook. Maar natuurlijk wel diep treurig dat het überhaupt zo ver moet komen.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 25 januari 2021 om 19:50:
In de post waar ik op reageerde werd gesteld dat vreedzame demonstranten net zo schuldig zouden zijn, vandaar mijn reactie.

Je hoort mij niet zeggen dat dat die politiemacht de ´rode lap´ is voor normale demonstranten. Wel voor die kleine groep die op rellen uit is, die ziet de politiemacht als legimitatie om ´los´ te gaan. Het gaat doorgaans pas fout als er op last van het lokale gezag een plein ontruimd moet worden. Dat was vorige week in Amsterdam en lijkt gisteren ook te zijn gebeurd. De relschoppers blijven over en de ellende begint. En ja, natuurlijk zijn die relschoppers daar op uit net zoals we dit kennen rondom voetbalwedstrijden.

Ik vraag me dan ook hoe zinvol het is om standaard die enorme politiemacht op te trommelen zodra er een demonstratie tegen coronamaatregelen gepland staat.
Het resultaat is uiteindelijk dat je de bakfietsmoeder op een hoop veegt met de hooligan. De laatste moet je keihard strafrechtelijk aanpakken, de eerste groep wordt nu echter steeds meer als ´wappie´ weggezet en dat vind ik een totaal onwenselijke beweging.


Je begrijpt het echt niet he? De demonstratie was verboden, onder andere omdat er geweld werd verwacht. En wat doen deze zogenaamde vreedzame demonstranten? Die gaan er gewoon alsnog toch naar toe.

Prima dat ze vreedzaam zijn gaan demonstreren (zogenaamd “koffie drinken” op bevel van Willem Engel), maar het was gewoon verboden en ze hadden daar gewoon niet moeten zijn. De demonstratie zelf, dát werkte juist als rode lap op de eencelligen die daar kwamen om te rellen. En niet de politie. Heb je dan niks opgestoken van die voorgaande demonstraties waarbij het gros inderdaad gewoon vreedzaam was, maar het altijd een klein groepje eencelligen waren die het (weer) op het laatst verpestten. Dit soort mensen komen op dit soort demonstraties af als vliegen op een hoopje stront. Vanwege de avondklok en vanwege verhalen over rellen werd de demonstratie verboden zodat die eencelligen geen reden hadden om daar met z'n allen te zijn.

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 25 januari 2021 om 19:50:
Ik word net zo treurig als jij van die beelden van gisteren. Omdat het asociaal is en omdat de aandacht afleidt van het protest tegen de maatregelen (waar ik het overduidelijk wel mee eens ben). Ik kan echter niet zeggen dat het het me verbaasd.
Die lockdown moest vroeg of laat tot dit soort ellende leiden en die avondklok was blijkbaar de druppel die de emmer over deed lopen.

Ik word echter net zo goed kotsmisselijk van die beelden waar die vrouw met een waterkanon tegen het beton wordt gewerkt. Dat vind ik evengoed disproportioneel geweld wat we nooit goed moeten keuren. Het is dan ook net zo goed zorgwekkend dat dit massaal wordt toegejuicht.


WTF? Als de demonstratie is verboden. Als je meerdere keren wordt gesommeerd het terrein te verlaten. Als je ziet dat eencelligen geweld gebruiken tegen winkeliers, tegen de politie en tegen de ME en je weet dat dit ook bij voorgaande rellen was. En je weet ook dat je naar een verboden demonstratie bent gegaan. Dan kan je toch gewoon dit acties van de politie verwachten? Wil jij dan dat de politie een kopje thee gaat drinken met al die mensen die daar zijn? Moet de burgemeester ze even sussend toespreken? Moet de politie en de ME maar blijven staan en stenen klinkers tegen hun hoofd en lichaam aanvaarden? Word wakker man!

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 25 januari 2021 om 19:50:
Laten we dan ook hopen dat rellen snel verleden tijd zijn en worden ingeruild voor nette demonstraties van bezorgde burgers. Een kritisch tegengeluid is en blijft wat mij betreft hoog nodig om de overheid scherp te houden.


Daar ben ik het met je mee eens; een kritisch tegengeluid is altijd goed en zou iedereen ook graag willen zien.

Wat we echter zondag zagen, en met alle respect wat je nu al een hele lange tijd ziet, zijn voornamelijk demonstraties die bestaan voor een groot deel uit wappies:
Personen die doen alsof er helemaal niet zoveel meer doden zijn.
Personen die vinden dat artsen liegen en ziekenhuizen helemaal niet vol zijn met corona patienten.
Personen die denken dat het coronavaccin 1 groot voor opgezet duivels plan is.
Personen die in satanistische pedofilie in regeringskringen geloven
Personen die denken dat corona niet bestaat,
Personen die denken dat je alleen 'wakker' bent als je in (1 van) bovenstaande dingen gelooft
Personen die denken dat je met knuffelen en liefde alles kan overwinnen
Personen die mensen zoals Willem Engel, Robert Jensen of Lange Frans als een schaap volgen.
Etcetera.
En met deze groep personen wappies zal er alleen maar een grotere kloof tussen de demonstranten en de rest van het volk ontstaan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 januari 2021, 21:50:55.

 

+7/-2

Het loopt echt uit de hand. Naar mijn mening is er een oplossing; zet het leger in !!!

 

+3/-0

Er zijn geen woorden om voldoende afkeuring uit te spreken over de goddeloze rellen die losgebarsten zijn de afgelopen dagen! :kwaad :kwaad

Maar, de insteek om een crisis totaal eenzijdig aan te vliegen zonder de sociologen, economen en andere belangrijke experts mee te laten spreken is gewoon uiterst onverstandig geweest.
Ik zei eerder al, je moet opletten dat je de mensen nog wel mee blijft krijgen, de wal het schip niet keert!!

Nu zijn deze trieste en totaal onacceptabele gebeurtenissen gesprek van de dag. Ik voorspel dat we de komende tijd de sociologen gaan horen over wat de impact op schoolkinderen voor lange termijn zal zijn van al de maatregelen. Dan komen de economen, de psychologen en wie weet welke experts nog meer om te praten over grote effecten die uitvloeien uit deze hele crisis.

Voor de goede orde, ik zeg totaal NIET dat we niets hadden moeten doen, integendeel. Ik zeg alleen wel al de hele tijd dat we veel te eenzijdig kijken en wegkijken van fundamentele neveneffecten.
De korte termijn en de medici hebben de koers bepaald, dat is ansich prima, maar had daar in godsnaam een bredere afweging in gemaakt.
De avondklok als voorbeeld; twijfelachtig vwb de gezondheidseffecten....maar psychologisch gezien zeer ingrijpend voor een hele groep.

 

+8/-2

Ik heb een paar keer gereageerd hier, maar het aantal dislikes op posts van Nikiforov, die in mijn ogen veel hout snijden, maken duidelijk dat er ook hier twee kampen zijn. Zoals dit wereldwijd zo is. Vrijwel volledig volgzame types en mensen die kritische vragen stellen.

Deze laatsten worden weggezet als complotwappies enz, maar de enorme explosie aan geweld zou onze regering in mijn ogen weldegelijk aan het denken moeten zetten, want ze maken er echt een puinhoop van daar in Den Haag. En dan heb ik het echt niet alleen over Corona-beleid (en ja, ik houd me keurig aan ALLE regels).

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 26 januari 2021 om 08:42:

Ik heb een paar keer gereageerd hier, maar het aantal dislikes op posts van Nikiforov, die in mijn ogen veel hout snijden, maken duidelijk dat er ook hier twee kampen zijn. Zoals dit wereldwijd zo is. Vrijwel volledig volgzame types en mensen die kritische vragen stellen.

Deze laatsten worden weggezet als complotwappies enz, maar de enorme explosie aan geweld zou onze regering in mijn ogen weldegelijk aan het denken moeten zetten, want ze maken er echt een puinhoop van daar in Den Haag. En dan heb ik het echt niet alleen over Corona-beleid (en ja, ik houd me keurig aan ALLE regels).
Het zit wel genuanceerder hoor. Genoeg tegengeluid gehoord wat niet helemaal wappie is en ook genoeg 'volgers' die wel degelijk kritiek hebben. Maar als mensen blind zijn voor argumenten of met redeneringen komen die al op allerlei nieuwssites gedebunkt zijn dan moet je niet raar opkijken als je een min krijgt. Niks mis met kritische vragen, wel als je de antwoorden gewoon overal tegenkomt.

 

+7/-2

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 26 januari 2021 om 07:26:

Er zijn geen woorden om voldoende afkeuring uit te spreken over de goddeloze rellen die losgebarsten zijn de afgelopen dagen! :kwaad :kwaad

Maar, de insteek om een crisis totaal eenzijdig aan te vliegen zonder de sociologen, economen en andere belangrijke experts mee te laten spreken is gewoon uiterst onverstandig geweest.
Ik zei eerder al, je moet opletten dat je de mensen nog wel mee blijft krijgen, de wal het schip niet keert!!

Nu zijn deze trieste en totaal onacceptabele gebeurtenissen gesprek van de dag. Ik voorspel dat we de komende tijd de sociologen gaan horen over wat de impact op schoolkinderen voor lange termijn zal zijn van al de maatregelen. Dan komen de economen, de psychologen en wie weet welke experts nog meer om te praten over grote effecten die uitvloeien uit deze hele crisis.

Voor de goede orde, ik zeg totaal NIET dat we niets hadden moeten doen, integendeel. Ik zeg alleen wel al de hele tijd dat we veel te eenzijdig kijken en wegkijken van fundamentele neveneffecten.
De korte termijn en de medici hebben de koers bepaald, dat is ansich prima, maar had daar in godsnaam een bredere afweging in gemaakt.
De avondklok als voorbeeld; twijfelachtig vwb de gezondheidseffecten....maar psychologisch gezien zeer ingrijpend voor een hele groep.De reden dat jij (en anderen) het een eenzijdig beleid vinden is volgens mij vooral gebaseerd op de mening dat jullie de huidige maatregelen overdreven en onnodig vinden. Volgens mij zijn we aan het begin van de Corona-crisis begonnen met een 'intelligent lockdown', juist met als reden om met economische en maatschappelijke aspecten rekening te houden. Oftewel: proberen met gerichte maatregelen de verspreiding van het virus te reduceren en tegelijkertijd cruciale zorg en bedrijven door te laten gaan. Ze hebben er dus niet voor gekozen om, zoals anderen landen, direct vergaande maatregelen te nemen (ook al blijkt dat vaak veel effectiever). Maar nu 3 pieken verder kunnen we concluderen dat die aanpak maar deels effectief is geweest. De aanpak is tot nu wel effectief gebleken om overbelasting van de zorg te voorkomen en daarmee zijn ook veel extra doden voorkomen. Daarom staan we nu maar op 13.500 doden en gaan veel mensen roepen; "Zie je wel, Corona is helemaal niet zoveel erger dan griep". Die uitspraak gaat natuurlijk compleet voorbij aan het feit dat de genomen maatregelen een groot aantal doden heeft voorkomen. Verder wordt keer op keer het effect van exponentiële groei onderschat.

Verder is aanpak is niet effectief geweest als het gaat om het zo ver terugbrengen van het aantal besmettingen dat we weer meer dingen zouden mogen. We zitten ergens vast in het midden, waardoor nu extra maatregelen zijn genomen die nog meer druk zet op de bevolking en bedrijven. Weer terug naar een intelligent lock-down of andere tussenvorm lijkt me ook geen goede optie omdat je dan het aantal besmettingen laat oplopen.

Alleen een gerichte aanpak voor de zogenaamde 'risico-groep' is echt niet zo eenvoudig als dat gesteld wordt. Verder vallen er dan ook waarschijnlijk een aantal mensen buiten die groep die ook ernstig ziek worden of komen te overlijden als een groot aantal van hen besmet raakt.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 januari 2021, 10:05:17.

 

+6/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 111 pagina's: 1 2 3 4 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 107 108 109 110 111

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona