Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic

Deze normale topic is open en bestaat uit 44 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44

Die schijnbeweging net voor zijn doelpunt was er 1 om in te lijsten.

Kwa energie in een pot leggen was het best goed van onze kant, en er werden ook wel een paar hele goeie pogingen miraculeus uit het doel van Sparta gehouden.

Aan de andere kant: de vele matig genomen/uitgepeelde kansen, het te veel door het midden willen gaan, de fout(en) achterin bij de 2-1 en de bagger pass van Mwene die de 3-1 om zeep hielp blijven ook hangen.

Vinnie moet snel van de doelpunt droogte af denk ik. Het is allemaal een beetje geforceerd wat ie doet. Ik vrees verder dat we met Zaaf, Vinnie, en Romero drie dure, matige spitsen hebben die het nivo Veerman of Dessers niet overstijgen. I would really like to be proved wrong.

 

+1/-0

Ja we ontberen een spits en de RB positie is ook ondermaats bezet.
Gisteren was onze rechterflank echt zwak. En ik begrijp niet waarom we besloten hebben tot trechtervoetbal over te gaan, wanneer al vrij snel duidelijk is dat de tegenstander hoopt dat je over gaat tot...trechtervoetbal :nee :nee

 

+1/-0

Ik von Mwene eigenlijk de enige die gewoon zijn gebruikelijke niveau (een 6 a 7) haalde. Op Sangare na natuurlijk, maar de rest zakte veel dieper, inclusief Ramalho en Götze bijvoorbeeld.

 

+1/-0

Gaat lekker

 

+1/-0

Kweenie en den Zaaf....echt zo hopeloos!
De rest ook onder de maat maar werkelijk die twee...
Elke uittrap van de Zwolle keeper was in de ruimte achter die piggelmee en elke bal was voor de Zwolle aanvaller.... :crap

 

+1/-0

Overigens nog even dit, in het stadion is zo duidelijk te zien dat Bosui een echte postbode is! Ipv simpel de bal door spelen naar vrije mensen op links (daar lag een zee aan ruimte en stond altijd minimaal een speler dieper vrij), ging hij elke keer eerst steeds weer indribbelen! Tergend! Het spel kan zoveel sneller als hij meteen simpel verplaatst met een pass!

 

+1/-0

Het zijn wedstrijden waar je Propper op moet stellen, want ook van Ginkel, Sangare en de backs liepen steeds een beetje met de bal. En als Gotze dan steeds terugkaatst geraak je er wel heel moeilijk door.

Positief was Madueke. Kweenie vind ik wisselend. Doet goede dingen maar ook missers. Bosui was wel degene die echt de urgentie aanvoelde tegen minuut 80 en de boel opzweepte. In tegenstelling tot Gakpo die redelijk desperaat begon te voetballen.

 

+1/-0

Het meest eenvoudige dat je beter kunt doen is de kansen die je krijgt afmaken en de mogelijkheden beter uitspelen. Al zal het meer in 1 keer spelen en minder de postbode uithangen ook helpen om nog betere kansen te creeeren.

 

+1/-0

Den Zaaf was inderdaad weer den Zaaf! Met een echte spits had dit seizoen er al heel anders uit gezien! Ik ben het niet helegaar eens met de observatie van Klumpke in zoverre dat de tegenstander Mkweenie bewust opzocht...maar ook aan de bal liet en vervolgens hem ook bewust met de bal lieten lopen. En die heeft echt helegaar geen idee wat daar mee te doen.
Max had ruimte op links, maar werd juist veel te weinig aangespeeld als er heel veel ruimte voor hem lag!
Bosui (itt Rambo) was postbode.
Net voorafgaande aan dat tweede of derde doelpunt, weet ik niet meer, onderschepte Bosui een bal en gaf hem (echt perfecte techniek en actie) in een beweging door naar voren. Daar kwam meteen een goede voortzetting uit die niet direct een doelpunt opleverde, maar de spin-off uiteindelijk wel.

We hebben echt heel veel ruimte op de vleugels liggen; waar Max niet op tijd gezocht wordt en Mmmmmkweetnie geen flauw idee heeft wat met die ruimte te doen.
Den Tezert was er nog maar net in of hij denderde op snelheid wel al perfect door! Zijn voorzet was vervolgens niet goed, maar dat Jantje niet ziet dat Mkweenie de sleutel van zowel de aanvallende als verdedigende zwakte was gisteren is voor mij onbegrijpelijk!
Ik ben het wel eens met Klumpke dat Got(t)ze te weinig vooruit dacht en speelde. Kaatsjes terug ja, en daar waar ruimte lag terwijl we op het doelpunt jaagden, de bal vast houden achterin en ipv vooruit- breed spelen. Tot collectieve frustratie.
Als je geen breedte meer in je spel hebt wordt je simpel te verdedigen.
Wanneer je een spits hebt die voetballend niks kan en middenvelders die om een of andere duistere reden niet meer durven schieten van afstand (alleen Sangare deed weer wat pogingen) wordt je simpel te verdedigen.
Als je simpel verdedigt kunt worden omdat het centrum vol staat, mede door ons eigen toedoen, haal je veel van de kracht van Gakpo en Madueke weg.

Jantje moet beginnen met den Tezert voor Mkweenie te brengen en lekker Vertessen in de spits zetten. Die frommelt, rommelt, werkt en is echt ook zonder bal duizend keer waardevoller dan den Zaaf. Misschien is het geen echte spits, maar hij maakt wel dat de andere vleugelspelers ruimte krijgen omdat hij niet statisch is maar ook zelf steeds dreiging heeft.

Met die 2 omzettingen en de instructie om sneller de bal te spelen van achteruit is er al veel opgelost.
Ik hou donderdag wel mijn hart vast voor een middenveld zonder Sangare. Die staat gewoon ALtijd goed!

 

+1/-0

Sangare grossierde anders ook in balverlies. Die was veel minder scherp dan tegen Sparta. Niet heel raar na een interlandbreak in Afrika, maar een beetje rust voor Ajax komt hem niet slecht uit denk ik.

 

+1/-0

Ja dat is waar Klumpke! Maar het valt gewoon op hoe hij instinctief gewoon zo geweldig positioneert!
Die gaan we donderdag echt keihard missen!

 

+1/-0

Zaaf is niet goed genoeg voor het niveau wat wij nastreven. Dus snel afscheid nemen na dit seizoen (of zelfs in de winterstop). Ongelofelijk hoe lastig we het onszelf maken tegen de slechtste ploeg van de Eredivisie. En dat mag je Schmidt inmiddels ook wel aanrekenen, want samen met Ajax hebben we het beste materiaal van de Eredivisie....

 

+1/-0

En toch zie ik richting de midweekse pot best veel aanknopingspunten. Een aantal vlotte combinaties, prima passes die PEC's verdediging helemaal openbraken, een aantal prima dribbels en schoten, en Noni die supersnelheid terugheeft.

 

+1/-0

Ik zie de kwetsbaarheid helaas!
In de omschakeling zijn we achterin ontzettend kwetsbaar (het aantal tegendoelpunten versus het beperkte aantal momenten dat een tegenstander voor ons doel was is m.i schrikbarend...bijna elke tegenaanval is een doelpunt) en geen afmaker die als het vol staat in de vijandelijke 16 iets weet af te dwingen....maken ons erg kwetsbaar tegen teams die zich ingraven.
Kan me niet voorstellen dat de Fransozen deze week dat concept niet toe gaan passen.... :schrik :schrik

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 44 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » Het (grote) OJK vooraf en achteraf gelul eredivisietopic