Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » B O M M E L I A A N S E 4-3-3 of toch nie?

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Zo hey, we gaan der Schwaber Knabe recyclen! Strak beleidje :huh

 

+1/-0

Mee eens - van het pressie voetbal aan het begin van vorig seizoen is weinig meer over en er staat geen samenhangend elftal.

In Noorwegen speelde PSV precies als onder Cocu: terugzakken en dan hopen dat je de snelle jongens voorin kan lanceren.

Rosario heeft een lage handelinssnelheid, Gutierrez valt enorm tegen en heeft moeite met een man in de rug en Pereiro is een aanvaller, geen middenvelder. .

 

+1/-0

Met Bergwijn die vanaf AM steevast de bal probeert in het net te pingelen gaat het niet snel draaien.
Bruma op 10?

Rosario is de grote spelvertrager momenteel.

Guti lijkt iig wat geinspireerd vandaag maar bij die 0-1 is het weer hij die halfslachtig verdedigt.

 

+1/-0

Eens met je observaties. Ik voeg daar aan toe dat Gakody inderdaad een echte kerel is geworden. Balvast, dreigend, ziet de ruimtes en een heerlijke voorzet.
Nu chucky geblesseerd is zal little Stevie wel naar de vleugel verhuizen en Iha naar de 10
Die laatste keuze zou een blessing in disguise zijn als effect van de blessure.
Dat little Stevie meer status heeft zal wel, maar eigenlijk is Gakody momenteel de speler met meer aanspraak op de basisplek.

Rosy kan dus echt niet meer als aanvoerder! En dat Jimmy zich op de bank zit te verbijten lijkt me duidelijk. Rosy speelt gewoon bagger

 

+1/-0

Jimmy is ook meer een aanvoerder.
Ik vraag me af waar van Bommel van plan is met Schwabi in die Mannschaft. Dat is natuurlijk de gedroomde aanvoerder maar het zou wel handig zijn als we er een zouden hebben die ook iedere wedstrijd aanspraak maakt op een basisplaats. Met Baumi, Bossi en Vieri is de er toch intussen een behoorlijke concurrentie.

 

+1/-0

Dat rijmt.

 

+1/-0

Al met al een goeie pot van Guti. Dat moest ook echt, anders zou zijn perspectief gaan verbleken. Met de huidige middenvelders, inclusief een geinspireerde Guti zou ik dan met de punt naar achteren gaan opereren:

----Guti------RCM------
----------VCM----------

RCM: Afellay, Ihattaren, Thomas
VCM: Rosario, Hendrix

Dat zou vooral betekenen dat we anders druk zetten. Ik zie het van Bommel niet gaan doen, dus zal me voorlopig maar concentreren op meedenken in zijn 4-2-3-1.

 

+1/-0

Maar wat is nou de beweegreden voor Bommel om aan dat systeem te blijven vasthouden?
Hij wil voorin blijkbaar een systeem met veel beweging. Maar ik heb het gevoel dat er wel erg veel gebaseerd is op alles voorin maar aan de creatieve vrijheid van individuele spelers over laten. een beetje het toevalsvoetbal wat Gerets met zijn "2 cowboys" voorin speelden, waarbij Ni-Ni duidelijk meer voetbalintellect hadden dan de jeugdige en deels druistige spelers waar Bommel zijn voorhoede nu mee vormt.

Overigens, gisteren werd er een hele fase lang goed hoog druk gezet en vroeg gestoord. Wat er voor sorgde dat ADO niet aan aanvallen toe kwam en PSV in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk liet zijn.
En daar raakt wat mij betreft meteen een punt wat ik maar steeds herhaal. In het veld moet iemand de regie voeren bij dat hoog spelen en goed druk zetten. En Rosy is gewoon niet de aangewezen persoon daar voor.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 10 augustus 2019 om 20:00:

Zo hey, we gaan der Schwaber Knabe recyclen! Strak beleidje :huhDie Baumgartl maakte geen best debuut anders. Ik ben stiekem wel blij met de terugkomst van der Schwaber Knabe (al is het alleen maar omdat hij beter is dan die andere koekenbakkers).

 

+1/-0

Floris met zijn HTC, ik denk da Baumwollerl beter speelde dan Forgiver!
Is nog onwennig maar ik heb veel vertrouwen in hem.
Ik weet dat Schwaber Knabe in het groepsproces een heel belangrijke factor was. Hij was de man die de BBQ voor het hele team regelde in zijn achtertuin en het is een bovengemiddeld sympathiek figuur. En dat voor een Duitser. Maar zijn gebrek aan snelheid wordt er met de jaren alleen maar nog groter op. Verder vond ik Baumwollerl voetballend getuigen van meerwaarde. Schwaber Knabe is echt het obligate balletje breed of de rechtsback aanspelen.
Als breedte versterking prima, maar als basisklant niet mijn voorkeur.

Nou heb je een goede standin voor de centrumposities nodig en hij was transfervrij. Zet wel te denken in die zin dat Freiburg hem niet eens een contract gaf.
O

 

+1/-0

Of gaven die hem geen contract naar tevredenheid van Schwaab? Beetje gissen over het wel en wee van hoe dat nu allemaal precies is gegaan en wat de redenen waren om te vertrekken en nu terug te komen.
Verder beviel Bruma me bijvoorbeeld prima, wat ze bij Studio Voetbal allemaal bazelen over egocentrisme daarin ga ik niet mee. Bruma en Bergwijn hadden wel wat af kunnen spelen aan Malen maar voor de rest werd er heus wel gekeken naar elkaar.

Nog wat dingen die me storen:
- Het roeptoeteren dat Malen geen spits is. Ik vind dat die het voorlopig prima doet daar en ook een behoorlijk rendement haalt.
- Het geneut over Sadilek. Nee het is (nog) geen linksback maar iedereen die de eerste wedstrijden van Lucius, Culina of Numan heeft gezien ziet hopelijk ook wel de potentie. Juist op het middenveld zie ik eigenlijk nauwelijks toekomst voor hem.
- Bas Dost als gecreeerd gerucht. Missen we Luuk echt zo erg dat we voor een mindere versie gaan terwijl er op Luuk al een en ander an te merken was? Een voordeel, met de interlandperiodes kan hij lekker uitrusten want daar voelde hij zich te goed voor.
- Terugspeelballen, bestaan ze nog? Gisteren in de slotfase van Den Haag: Die speler van Ado, staat onder druk, kijkt naar de keeper, speelt hem aan en de keeper pakt hem lekker op. Schaf die regel dan af.

 

+1/-0

Schwaabje Davids,
In ieder geval een speler waar we van weten wat we er aan hebben vv.
Die is meteen op temperatuur. Zitten dus zeker (voor de breedte) grote plussen aan.

Ik zie ook niet waarom Malen geen spits zou zijn. Ik zou alleen met hem voor een twee spitsensysteem gaan!
En ik snap jouw Bruma opmerking. Ik dacht gister al Aroune Brumé! Dat moet een nieuwe Klumpkes held worden! :ja

 

+1/-0

Bruma lijkt me wel wat verfijnder dan Koné. Ook het geneuzel dat we 3 of 4 spelers hebben die allemaal hetzelfde zijn. Nonsens. Bergwijn is een powerhouse, Lozano razendsnel, Malen eigenlijk gewoon heel all round en Bruma iemand die echt met een actie op behendigheid een speler voorbij kan gaan. En dan Gakpo die een gouden voorzet heeft.

 

+1/-0

We missen gewoon de Jonk op het middenveld die de snelle mannen voor weg kan steken. Guti heeft een goede lange pass en brengt vernuft. Maar er moet op 10 een ander type dan little Stevie staan. Ik weet zo zeker dat Ihatatoren het kan! Rosi/Jimmy- Guti en Ihatatoren is het middenveld wat kan draaien.
Ik heb alleen lichte zorg over de verdedigende kwetsbaarheid.

Dit bericht is gewijzigd op 12 augustus 2019, 22:05:43.

 

+1/-0

wethouder,
de beweegreden is inderdaad de reden! 🤪🤔😋

Bruma heeft een passeer actie, maar zijn grootste kwalieit is oog voor de medespeler die er beter voorstaat. Hij kan op AM en zou daar, denk ik, beter functioneren dan Bergwijn. Maar IHadToRun maakt ook aanspraak oo die positie, zondermeer.

Baumgartl liet wat steekjes vallen verdedigend tegen Necid, maar was aan de bal vrij solide vond ik, de speelde met een flair en uitstraling die me wel beviel.

Iemand misschien Lato gezien vanavond net Jong PSV?

 

+1/-0

Lato deed het alleraardigst, (goed) voetballende back.

 

+2/-0

En ik las dat Ihtatoren ook een sublieme wedstrijd heeft gespeeld.
Nou maakt een zwaluw geen zomer, maar we hebben allemaal vorig seizoen al gezien dat Iha misschien wel het grootste talent is wat ooit uit onze jeugdopleiding is voortgekomen.
Qua spelertype is hij precies wat (sowieso) mist op het huidige middenveld.

 

+1/-0

Sublieme wedstrijd niet, sublieme doelpunten wel. :ja

 

+1/-0

Ben jij ook van "de bond voor hem op 10 in de basis zetten", S K E R E L A E R? :schrik

 

+1/-0

Maar waar moet ongelooflijke Thomas straks dan gaan spelen? :huh

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Oude Jongens Krentenbrood Forum » B O M M E L I A A N S E 4-3-3 of toch nie?