Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Mark van Bommel

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Sadilek is geen LB maar blijft staan, hiervoor komt geen oplossing. Rosario blijft staan ondanks zeer slecht spel al maandenlang. Er is geen andere tactiek mogelijk dan 4 3 3. De wissel tegen Emmen van doan/gakpo is niet te volgen. Gakpo kan goed voorzetten geven maar niet meevoetballen op het middenveld. Waar liep het slecht, op het middenveld. Om daar Doan voor uit te halen die wel een actie kan maken is te idioot voor woorden.

vBommel is wel klaar, hoop dat er een ervaren trainer komt tot het einde van het seizoen om de eer te redden.

 

+1/-0

De eer wordt toch niet meer gered. Het enige wat daar misschien nog telt is de wedstrijd tegen Ajax in de tweede helft van het seizoen. Ik denk niet dat een andere trainer ons even naar plek 2 tilt. Alles daar vlak onder, daar kom je met en zonder Van 6Bommel toch wel terecht. Het punt van tijdig ingrijpen is wel voorbij, nu kan je misschien beter overleven tot de winterstop en hopen op een nieuw elan. De genoemde trainers zijn ook allemaal geen wondermiddel.

 

+1/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

open/sluit de onderstaande quote:

Perzik009 schreef op 01 december 2019 om 22:53:

Mark is psychotisch. Hij ziet nog steeds lichtpuntjes in het spel van psvVolgens mij zijn dat pure stuiptrekkingen. Er zit ook geen lijn in zijn uitspraken. Eerst was het de afwezigheid van Malen & Bergwijn. Toen zij terugkeerden was het het gemis van Angelino, de Jong en Lozano. Deze laatste waren gewoon nog aanwezig toen we onze tweede seizoenshelft vorig jaar compleet verklootten.

Van Bommel die de eerste helft tegen SC Heerenveen meerdere keren "extreem goed" noemt. Het was een uitstekende helft, maar tegelijkertijd ook wat je mag verwachten van PSV, thuis tegen een subtopper. Het was PSV-waardig. Het gegeven dat hij deze helft "extreem goed" noemt zegt alles over waar we op dit moment staan, en vooral over waar van Bommel's referentiekader ligt.

Ik ben eigenlijk zelden vóór een vertrek van een trainer, maar nu kan het niet volgens mij niet anders. Ik voel me als supporter echt totaal niet serieus genomen. PSV is ook PSV niet meer onder van Bommel:

- De transparantie is weg. Het compleet vage gebeuren rondom Afellay, plotselinge wisselingen in de selectie die niet uitgelegd worden.
- Guti die prima begon, maar vervolgens een seizoen lang op de bank wordt gehouden. Niemand weet waarom. Nu idem voor Pereiro.
- Twee linksbacks die nooit gespeeld hebben (op enkele wedstrijden na). We moeten er allemaal maar vanuit gaan dat ze "niet goed genoeg" zijn, maar van Bommel heeft ze ook nooit een serieuze kans gegeven en houdt krampachtig vast aan een totaal disfunctionele middenvelder op deze positie.
- En voor mij het meest ernstige: van Bommel houdt de schone schijn op. Wij zien het allemaal verkeerd: het gaat harstikke goed met PSV. We hebben immers twee keer 45 minuten goed gespeeld tegen FC Emmen en SC Heerenveen. :crap

 

+7/-0

Godverdomme wat is die Doan een domme kutspeler, die snapt er echt helemaal niks van.
Rosario idem, wat een ongelooflijk slappe zak hooi zonder voetbalintelligentie.
Dan heb je nog het slechtste centrum van Nederland en de slechtste 2 backs van Nederland. Ja, ook Dumfries is een drama. Staat constant verkeerd te dekken, altijd de verkeerde keuzes. Het spel van PSV is zo ontzettend voorspelbaar. Van het centrum naar Sadilek naar de linkermiddenvelder en weer terug naar de verdediging en via het centrum naar de andere kant. Daar hetzelfde verhaal en weer terug. Af en toe het middenveld inspelen en dan weer terug. Geen enkele directe pass terwijl je de snelste spelers van de Eredivisie hebt. Maar die bal komt niet.

 

+1/-3

Van Bommel had best nog wel een wedstrijd kunnen verliezen in Portugal als hij daarna tot aan de winterstop alles in de Eredivisie had gewonnen. Heerenveen was de eerste test, die ging net goed, en nu in Emmen was er echt helemaal niets aan de hand tot Ihattaren, Doan en Bergwijn 100% kansen missen. Dit zijn niet eens onze mindere spelers en het zijn juist de spelers die je die kansen wilt geven. Vervolgens stort het weer helemaal in.

Ik denk dat het goed is als van Bommel vertrekt, twijfel alleen nog of dat vandaag moet gebeuren of zondag over 13 dagen. Het enige risico dat je loopt is dat als van Bommel uit bij Feyenoord wint dat hij niet voor de kerst weg is.

Het klinkt gewoon heel erg om te zeggen maar alles wat hij de laatste wedstrijden heeft gedaan dat had hij eerder moeten doen. Keeperwissel, aanvoerder gewisseld, systeem aangepast etc etc. Maar het is allemaal niet goed genoeg. En het enige wat ik hem hoor zeggen gisteren is jeugdig/extreem jong/talentvol/piepjong in werkelijk elke zin die hij heeft uitgesproken.

Gisteren na de 1-1 kon ik het Sadilek niet eens kwalijk nemen, die doet gewoon altijd zijn best. Maar wat is het waardeloos dat wij 2 linksbacks hebben aangetrokken die beide niet spelen maar ook in de jeugd geen beter alternatief hebben. Eigenlijk moet je een 3e optie zo uit je jeugd kunnen halen (daar hebben we ook een speler gekocht). Ik geloof dat elk eredivisieteam een betere linksback heeft dan dat wij hebben, dat is een trieste constatering.

 

+3/-1

Ik vind ook dat John de Jong groter broddelwerk heeft afgeleverd met niet 1 aankoop die onomstreden basis-waardig is.
Daartegenover staat dat Mark een keer eens spelers op hun goede plek moet gaan zetten, dus een linksback op linksback en Rosario op de bank. Zolang je eigenwijs en halstarrig aan een niet-werkende opstelling vast blijft houden, zal er inderdaad een (terechte) bak kritiek vanuit de eigen supporters blijven komen.
Vooral als je daarnaast blijft verkondigen dat het eigenlijk allemaal niet zo slecht was, terwijl het dat wel is.
Je hoeft je spelers niet publiekelijk af te fikken, maar het zou wel helpen als je blijk ervan geeft dat je echt wel in de gaten hebt hoe erg het is en dat je echt in gaat grijpen waar nodig is in plaats van doorgaan op dezelfde manier.

Dit bericht is gewijzigd op 2 december 2019, 14:12:06.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 02 december 2019 om 13:57:

Ik vind ook dat John de Jong groter broddelwerk heft afgeleverd met niet 1 aankoop die onomstreden basis-waardig is.
Daartegenover staat dat Mark een keer eens spelers op hun goede plek moet gaan zetten, dus een linksback op linksback en Rosario op de bank. Zolang je eigenwijs en halstarrig aan een niet-werkende opstelling vast blijft houden, zal er inderdaad een (terechte) bak kritiek vanuit de eigen supporters blijven komen.Ik denk dat als je (jeugd-) internationals haalt van Mexico, Portugal en Duitsland dat dat toch prima zou moeten zijn. Ook een Lato, Doan en Boscali waren prima aankopen.
Dat hiervan helemaal niks rendeert mag je toch op de coach z'n bordje leggen...

 

+4/-0

Het klopt dat het rendement van de aankopen beter kan, en dat het ook aan van Bommel ligt, maar het zijn stuk voor stuk niet echt spelers die hiervoor al bijzonder statistieken hadden:

- Baumgartl speelde afgelopen seizoen slechts 18 keer bij een Duitse degradant.
- Bruma scoorde op het hoogste niveau 20 keer in 143 wedstrijden.
- Lato speelde in de afgelopen 3 seizoenen Valencia 28 wedstrijden.
- Boscagli kon bij Nice geen basisplaats afdwingen (afgelopen seizoen 15 wedstrijden totaal) en heeft daardoor 'pas' 55 wedstrijden op het hoogste Franse niveau in 4 jaar tijd.

Geen enkele speler dus waar je op basis van de prestaties zou mogen verwachten dat ze zich zomaar in PSV-1 spelen.
Het helpt dan inderdaad niet dat geen van deze spelers onder van Bommel vooruitgang geboekt lijkt te hebben; dat kun je hem wel aanrekenen.

De enige die overigens wat dat betreft uit de toon valt is Guti; daar zou je op basis van zijn ervaring echt meer mogen verwachten, waarbij dat echt aan de klik tussen hem en van Bommel lijkt te liggen (of hoe dat van Bommel hem gebruikt). Die kun je wat dat betreft volledig op Mark's conto schrijven.

 

+2/-0

Een simpel voorbeeld is Lato, of hij is zo slecht dat de scouting heeft zitten slapen en het is terecht dat hij geen kans heeft gekregen of van Bommel heeft het er niet uit gekregen. Als je tegen Ajax speelt met Ziyech op rechtsbuiten (of Neres) snap ik best dat je daar geen risico neemt maar als je een soort 3-4-3 speelt waarbij je met Dumfries op rechts een winger hebt dan zou je eigenlijk op links daar best een minder goed verdedigende speler neer kunnen zetten zoals Lato LIJKT te zijn. Dan komt hij meer aan aanvallen toe dan aan verdedigen. Maar zelfs nu krijgt hij geen kans. Thuis tegen Fortuna lijkt me ook een prima gelegenheid om het eens te proberen. Is dit De Jong zijn schuld?

Doan is de beste rechtsbuiten die we hebben als je Ihattaren op 10 wilt. Baumgartl is onze beste RCV, Bruma is gehaald als linksbuiten omdat v Bommel met Bergwijn op 10 wilde spelen. Nu hebben we met Gapko Bergwijn en Bruma ineens 3 linksbuitens.

Boscagli had ten opzichte van iedere andere trainer de voorkeur gekregen boven Sadilek, maar v Bommel ziet dat anders. Is dat de schuld van De Jong dat hij geen betere linksback heeft gekocht of is het de schuld van v Bommel dat hij van Boscagli geen betere optie heeft gemaakt dan Sadilek is?

Ik denk eigenlijk dat van Bommel meer schuldig is dan De Jong. En naar de toekomst kijkende, nieuwe trainer, denk ik dat Doan en Baumgartl nog wel een bouwsteen kunnen worden van een nieuw PSV.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 02 december 2019 om 14:51:

De enige die overigens wat dat betreft uit de toon valt is Guti; daar zou je op basis van zijn ervaring echt meer mogen verwachten, waarbij dat echt aan de klik tussen hem en van Bommel lijkt te liggen (of hoe dat van Bommel hem gebruikt). Die kun je wat dat betreft volledig op Mark's conto schrijven.Van Bommel heeft het over jeugdig PSV, maar Baumgartl heeft wel 100 wedstrijden op hoogste niveau, Viergever kent de eredivisie als de beste, Dumfries is nog jong maar zeker niet jeugdig, Guti heeft gewoon al 18 interlands bij Mexico en 5 jaar basisspeler bij zijn club op het hoogste niveau. Hendrix speelt al 8 jaar bij PSV en Unnerstall en Zoet zijn beide ook ervaren.

Dus als je vind dat je te jeugdig bent moet je misschien met Guti Hendrix Ihattaren spelen op het middenveld en achterin met Unnerstall Dumfries Schwaab Baumgartl en Viergever spelen... dan aanvullen met Malen Bergwijn en Ihattaren en dan kun je niet zeggen dat je TE jeugdig bent.

 

+3/-0

Nee, die jeugdigheid waar hij het gisteren over had is echt een kul-argument. De gemiddelde leeftijd was 24 jaar, wat prima en vrij normaal is voor de Eredivisie. Het staat alleen niet logisch en zolang je zo blijft volharden met spelers die duidelijk niet in hun beste vorm zijn, of op de juiste plek spelen, wordt het een lastig verhaal.
Ik ben alleen wel benieuwd of hij inderdaad Rosario naar de bank verwezen zou hebben als Hendrix gisteren fit was geweest.

 

+2/-0

Gisteren speelde hij net als tegen Sparta weer zonder middenveld toen we gingen pushen in de 2e helft. Dan haalt ie Rosario eraf en staat daar alleen Thomas (zonder ritme). Ik vind het goed dat hij een variant heeft waarbij 1 controleur inzakt tussen de 2 centrale. Ik denk dat dat Hendrix dat prima zou kunnen, hij is tenslotte CV geweest. Dus dat zou nog iets zijn voor de komende weken om te proberen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 02 december 2019 om 16:52:

Gisteren speelde hij net als tegen Sparta weer zonder middenveld toen we gingen pushen in de 2e helft. Dan haalt ie Rosario eraf en staat daar alleen Thomas (zonder ritme). Ik vind het goed dat hij een variant heeft waarbij 1 controleur inzakt tussen de 2 centrale. Ik denk dat dat Hendrix dat prima zou kunnen, hij is tenslotte CV geweest. Dus dat zou nog iets zijn voor de komende weken om te proberen.


Mark ziet blijkbaar niet dat je het middenveld in handen moet hebben om de wedstrijd te controleren en om je verdediging te ontlasten. En laat ons driemans middenveld vaak overlopen worden vanwege de gigantische ruimtes die er vaak liggen, ook als we nog niet aan het pushen zijn omdat we weer eens achter de feiten aanlopen.

Hij zou eens 4 middenvelders kunnen proberen. Maar ja, dat wil hij niet. Want dat is "anders".

Is ie al weg?

 

+2/-1

Ihattaren en Bergwijn om Malen heen en een extra man in de middencirkel lijkt mij geen overbodige luxe.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 02 december 2019 om 16:52:

Gisteren speelde hij net als tegen Sparta weer zonder middenveld toen we gingen pushen in de 2e helft. Dan haalt ie Rosario eraf en staat daar alleen Thomas (zonder ritme). Ik vind het goed dat hij een variant heeft waarbij 1 controleur inzakt tussen de 2 centrale. Ik denk dat dat Hendrix dat prima zou kunnen, hij is tenslotte CV geweest. Dus dat zou nog iets zijn voor de komende weken om te proberen.Dat is zeker de moeite van het proberen waard.
Maar ook gisteren was het bijna alsnog gelukt de drie punten mee te nemen.
Gakpo en Mitroglu moesten die grote kansen benutten en Mitroglu stond toen hij de winnende leek te maken helaas net buitenspel.
Kansen beter benutten zaterdag en je hebt je drie punten wel binnen.

 

+1/-0

Deze selectie is gewoon te jong punt.
En je mist gewoon een box to box scorende middenvelder zoals mijn profielnaam al maanden aangeeft.
Van ginkel heeft belangrijke doelpunten gemaakt...
Ook missen we luuk de jong en die rol was voor Lammers weggelegd en dat is gewoon pech.
Er is overleg geweest toen Lammers geblesseerd raakte ..had je een hele goede spits aangetrokken dan was dat een belemmering geweest voor Malen en later Lammers..jammer dat die griek niet veel brengt.
Met deze voorhoede kun je nooit een plan b uitvoeren met hoge ballen de spits bereiken die hem dan vast houdt en je zo aan het voetballen komt.
Ook kopgoals door de spitsen zijn momenteel zeldzaam.
Dat het probleem aan Sadilek ligt geloof ik niet,,Angelino was aanvallend goed maar verdedigend ook niet supersterk.
Bruma is een miskoop..dat geld had je beter in een box to box speler kunnen investeren en ook Doan voegt weinig toe..Pereiro heeft veel meer rendement kwa goals en assist.
Als extra aanvaller had je voor paar miljoen bijv Brian Linssen gehad..28 jaar en maakt meer goals dan Doan en Bruma samen..ook eem harde werker in het veld.
In mijn ogen slecht aankoopbeleid en samenloop van omstandigheden.
JdJ mag van mij weg of er een ervaren man langs zetten zoals Stan Valcx..doet goede dingen bij vvv.
Schuld ligt niet alleen bij van Bommel..
Wat ik wel raar vind is dat als je in een negatieve flow zit...speel eens met extra middenvelder...of zeg tegen Dumpfries..niet meer de middenlijn over..en dat dan al 5 weken geleden..gooi het achter eens dicht zodat ploeg minder goals tegen krijgen en weer vertrouwen krijgt..maar Mark blijft maar aan hetzelfde vasthouden..
En omdat we zo lastig scoren was Pereiro de eerste op mijn lijst als basisspeler...ziyech verdedigt ook niet mee als rechtshalf..maar Gaston scoort wel en dat doet die Doan niet.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 december 2019, 17:58:54.

 

+1/-4

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 02 december 2019 om 17:44:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 02 december 2019 om 16:52:

Gisteren speelde hij net als tegen Sparta weer zonder middenveld toen we gingen pushen in de 2e helft. Dan haalt ie Rosario eraf en staat daar alleen Thomas (zonder ritme). Ik vind het goed dat hij een variant heeft waarbij 1 controleur inzakt tussen de 2 centrale. Ik denk dat dat Hendrix dat prima zou kunnen, hij is tenslotte CV geweest. Dus dat zou nog iets zijn voor de komende weken om te proberen.Dat is zeker de moeite van het proberen waard.
Maar ook gisteren was het bijna alsnog gelukt de drie punten mee te nemen.
Gakpo en Mitroglu moesten die grote kansen benutten en Mitroglu stond toen hij de winnende leek te maken helaas net buitenspel.
Kansen beter benutten zaterdag en je hebt je drie punten wel binnen.Het gaat niet om de 3 punten tegen Fortuna, Zwolle of bekerwinst. De enige wedstrijd waar nog iets te winnen valt is Feyenoord en dat valt niet mee.

 

+1/-0

Ik lees dat hier nog steeds mensen opteren voor de struisvogel- aanpak.
Ik mag hopen dat in de burelen bij PSV de struisvogels inmiddels gevlogen zijn, pun intended.

Alle argumenten waarom hij weg moet zijn al uitvoerig benoemd, ga ik niet nog eens dunnetjes over doen.
Mij viel vandaag echter wel een typische parallel in.
Mark wordt zijn hele carrière al vergeleken met Lothar Matheus. Als voetballer ook een monument met een onbreekbare winnaarsmentaliteit.
Ook over hem waren de verwachtingen huizenhoog toen hij zijn trainerscarriere starte.
En ook hij bleek een begenadigd voetballer maar ongeschikt als trainer.

Dat eindoordeel wil ik nu over van Bommel nog niet vellen.

Maar wel het oordeel dat zijn positie bij PSV nu onhoudbaar is geworden en hij in het belang van de club, maar ook uit eigen belang per direct weg moet.
Ik vind dat persoonlijk echt dramatisch. Maar ook Mark is niet groter dan de club en de club gaat zo naar de kloten als ze hem verder laten aanmodderen en verzuipen.

 

+7/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

PSV Forum » Historie » Mark van Bommel