Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18 19 20

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 30 november 2022 om 13:34:

Je hoeft op deze manier maar 2 goede wedstrijden te spelen en voor je het weet sta je met die beker in de lucht. Ik kan het me niet voorstellen maar het kan natuurlijk wel. Frankrijk sprankelde ook geen moment 4 jaar geleden en ze waren zelfs veel te defensief naarmate ze kwaliteit hadden. Maar als je elke keer overleeft dan komen de goede landen ook tegen elkaar. Nederland hoeft Spanje er niet uit te flikkeren of grandioos van Brazilië te winnen als ze maar niet verliezen van het team waar je tegen speelt.

Senegal
Ecuador
Qatar
USA
Denemarken
Kroatië
Portugal

Dit kan gewoon de route naar een wereldtitel zijn. Dat is toch bizar? Een beetje zoals Feyenoord vaak in de Bekerfinale komt en hoe PSV vorig jaar in de Bekerfinale kwam. Is onze selectie perfect? Nee verre van, maar zelfs tegen Kroatië en Portugal zou ik denken dat het 50/50 kan zijn als iedereen fit is en een beetje vorm heeft.



Je krijgt de nummers 1 van poule E en G in je schema. Dit zijn Spanje en Brazilië. Als je de halve finale al haalt, verwacht ik dat je mag opdraven tegen 1 van deze 2. Dan heeft Spanje de voorkeur, want daar hebben we nog een appeltje mee te schillen.

 

+1/-0

Zie die Taylor erin staan en wilde het al afzetten. Had ik beter gelijk kunnen doen...

 

+3/-0

Het was een leuke minuut.

 

+1/-0

Ik was even vergeten waarom ik antipathie voor Oranje had, maar nu zie ik het zoontje van de hulptrainer weer in de basis staan.

 

+2/-0

Die hulptrainer is alleen wel pas negen maanden weg. Verandert overigens niets aan het feit dat Daisy helemaal niets daar heeft te zoeken natuurlijk.

Logisch dat Koeman nu kiest voor dit systeem. Alleen hij stelt wel de verkeerde spelers op.

 

+1/-0

Zou hij die Blinde Blind opstellen zodat hij voldoet aan het gegegeven om mensen met een beperking een plekje te geven?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 07 september 2023 om 20:47:

Die hulptrainer is alleen wel pas negen maanden weg. Verandert overigens niets aan het feit dat Daisy helemaal niets daar heeft te zoeken natuurlijk.

Logisch dat Koeman nu kiest voor dit systeem. Alleen hij stelt wel de verkeerde spelers op.



Haha, ohja dat is waar ook. Maar waarom zou je zo verdedigend spelen thuis tegen Griekenland?

Lekker tempo ook, maar wel netjes laag gehouden met het schot.

Wel 3-0 voor, dus ze zullen wel iets goed doen :D.

Dit bericht is gewijzigd op 7 september 2023, 21:29:46.

 

+1/-0

Het ging op een gegeven moment in de eerste helft heel makkelijk, met een 3-0 voorsprong en een aantal gemiste kansen. Echter vond ik het helemaal niet zo goed. Het was bij tijd en wijlen slordig, het tempo lag tergend laag, en de Grieken konden best lekker voetballen. Ze hadden ook wel een aantal kansjes.

Maar goed, als je de berichten op de nieuwssites / voetbalsites moet geloven, hebben we gisteren fantastisch gevoetbald. Het deed me terugdenken aan de penseelstreken van de Hollandse meesters, zoals de eerste wedstrijd van Frank de Boek als trainer van Ajax werd omschreven.

Ik heb echter heel weinig gezien wat mij de garantie geeft dat we zondag in Dublin niet tegen een zeperd aan kunnen lopen. En al helemaal niks wat mij vertrouwen geeft dat we in de thuiswedstrijd tegen Frankrijk niet wederom compleet onder de voet gelopen gaan worden.

Het is toch pure armoe als je die Weghorst bij ons in de spits ziet lopen, helemaal nu met dat belachelijke kapsel. En Daley Blind op links is natuurlijk ook een lachtertje.

 

+3/-0

Was dat niet gewoon rood voor die keeper van Ierland? Dumfries ging toch alleen op doel af?
Heb alleen een samenvatting van 3 minuten kunnen zien hier, maar in Ierland is het altijd lastig dacht ik (voor de meeste teams, Frankrijk wint hier ook maar met 1-0)

 

+1/-0

Die regel is een paar jaar geleden aangepast. Buiten het strafschopgebied zou dit wel rood zijn, daarbinnen niet. Dan is het een penalty en geel.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 10 september 2023 om 23:57:

Die regel is een paar jaar geleden aangepast. Buiten het strafschopgebied zou dit wel rood zijn, daarbinnen niet. Dan is het een penalty en geel.




Bedankt! Weer wat geleerd op de vroege ochtend hier!

 

+1/-0

Dan kan je als keepert beter een overteding maken mijns inziens.

 

+1/-0

Af en toe vind ik ook wel dat we te ver doorschieten in de open-deuren-kritiek. Van Hanegem heeft daar vooral een handje aan vind ik. Die jongens weten heus wel dat ze in het begin een stormend Ierland konden verwachten en toch overkomt het je. Wat al gezegd werd, het is niet zo dat ieder goed team hier even met 0-5 wint. Frenkie en Gakpo verwoorden dan wat mij betreft ook prima. En van Hanegem heeft dit soort wedstrijden ook vroeger gespeeld, maar dat is ie waarschijnlijk al vergeten.

Het interview met Weghorst vond ik overigens typerend voor hem. Als je de eerste 5 vragen met een korte Ja of Nee beantwoord, krijgt zo een interviewer natuurlijk allerlei signalen in zijn hoofd. Nu vind ik die Stekelenburg ook wel echt een enorme oebele, maar desondanks lokt zo een Weghorst het wel zelf uit. Ik denk ook dat ie daar op uit was. En dan als interviewer doen alsof je niet weet waar het vandaan komt. Nou, dat was voor mij al heel snel duidelijk. Wout vond het - en ik begrijp dat ook nog wel - niet zo heel leuk dat allerlei verslaggevers (Hansie Hansie onder andere) om Luuk de Jong roepen als verlosser van het Nederlands Elftal. En de reactie van de bondscoach op die suggestie kon Wout ook niet helemaal bekoren schat ik zo in.

Desalniettemin een belangrijke overwinning, of het nu goed of slecht was. Nu o.a. Griekenland uit overleven, je zag gisteren dat dat ook niet zomaar een gegeven is.

 

+1/-0

Kijken straks of we gelijk hebben of we beter af zijn zonder Frenkie. Ik denk van wel ;).

 

+1/-0

Vanavond een echte do-or-die wedstrijd. Normaliter verspelen de "underdogs" in de groep wel wat punten tegen elkaar, maar door de goede overwinning van de Grieken in Dublin, komt er opeens heel veel druk op de wedstrijd van vanavond te staan.

Ik ben benieuwd of het Nederlands elftal in staat is om overeind te blijven als de druk zo groot is, de tegenstander ontzettend gemotiveerd zal zijn en je waarschijnlijk ook te maken krijgt met een behoorlijk vijandige sfeer. Extra uitdaging is het grote aantal geblesseerde spelers die normaal in de basis zouden staan.

In de verdediging hebben we met Dumfries, Van Dijk en Aké nog wat spelers staan die in de Europese top bivakkeren, maar voor de rest is het op dit moment middelmaat troef. Een mix van 'leuke eredivisievoetballers' en spelers die het in het buitenland verdienstelijk doen op een wat lager niveau. Die Grieken zijn echt niet veel minder dan wij.

De wedstrijd in Eindhoven, die we vrij eenvoudig met 3-0 wonnen, was een aparte wedstrijd. Want zonder de wedstrijd te domineren, kwamen we opeens wel vrij eenvoudig op een 3-0 voorsprong. Dat zie ik vanavond niet gebeuren. Vanavond moet er voor elke bal gestreden worden. Ik ben benieuwd of wij de juiste mentaliteit hebben om daarmee om te gaan. Ik zou daarom ook vooral spelers erin zetten waarvan je weet dat ze 100% geven en hun been niet terug zullen trekken.

Mijn 11 voor vanavond:

------------------------------Verbruggen------------------------------
-----------Geertruida----------Van Dijk------------Aké----------------
-Dumfries-----------------------------------------------------Hartman-
-----------------------Wieffer-----------Veerman----------------------
---------------Reijnders------------------------------Xavi------------
-------------------------------Weghorst-------------------------------

Het zal wel voor het eerst sinds het WK zijn dat ik voor het eerst iets van wedstrijdspanning voel voor een duel van Oranje. Ik weet wel dat er zelfs bij een nederlaag nog voldoende opties zijn om ons te plaatsen, want die Grieken moeten dan eerst nog maar eens een puntje tegen Frankrijk halen, en anders heb je zelfs nog het playoff-valnet dankzij de prestaties in de Nations League, maar het zou natuurlijk niet best zijn voor het Nederlands voetbal als je het daarop moet laten aankomen.

 

+1/-0

Ik zou vooral spelers opstellen die in vorm zijn. Dus geen Bergwijn of Taylor. Hartman en Reijnders deden het afgelopen weekend goed, dus die mogen wat mij betreft blijven staan.

 

+1/-0

Waarom Weghorst? Hij deed het leuk op het WK, maar dit seizoen is het een drama. En met puur door de verdediging heen beuken dat gaat je niet lukken tegen die Grieken. Malen is de aanvaller in vorm. Die zou ik met pen in de opstelling schrijven.

De Roon is niet heel overtuigend, maar toch wel beter dan Wieffer. Die vind ik sowieso bij Feyenoord al niet overtuigend. Het middenveld is wel een zwakke plek in de selectie. Wat dat betreft vreemd dat Schouten in zijn tijd bij Bologna maar tot 1 interland kwam.

 

+1/-0

Bergwijn en Taylor zijn, naast hopeloos uit vorm, nou ook niet echt voorbeelden van spelers die de kar trekken als het even tegen zit. Exemplarisch was het 'meeverdedigen' van Taylor bij de 0-1 van AZ in de laatste competitiewedstrijd. Bergwijn was in onze tijd al een mooi-weer-voetballer pur sang en is dat nog steeds. Bergwijn heeft natuurlijk wel kwaliteiten, en heeft dat in het Nederlands elftal ook al wel laten zien. Een Taylor daarentegen zit er puur en alleen bij omdat hij bij Ajax speelt. Die jongen maakt echt niet meer indruk dan bijv. een Hendrix of Lucius ooit bij PSV (en Feyenoord) hebben gedaan.

 

+1/-0

Taylor zit niet eens bij de selectie?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18 19 20

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal