Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 16 17 18 19 20

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 26 juni 2024 om 17:13:

Kijken naar het Nederlands elftal, zowel vorige week tegen Frankrijk alsook gisteren tegen Oostenrijk, is alsof je aan het kijken bent naar het PSV van de periode 2017-2022. Er gaat zoveel mis, dat je je af en toe begint af te vragen of er een tactisch plan is, of er überhaupt samen getraind wordt.

Ja, we kunnen individuele spelers aanwijzen die door de mand vallen. Maar het afgelopen jaar bij PSV met Bosz aan het roer, doet mij vooral beseffen dat de bondscoach hier de hoofdschuldige is. Er is totaal, maar dan ook totaal, geen strijdplan. Soms gaan er 3 man jagen, maar vergeet de 4e mee te doen waardoor de tegenstander altijd heel snel een vrije man gevonden heeft én vervolgens snel ten aanval kan trekken doordat de jagers uit positie zijn.

Gisteren zie je dat Malen een eigen doelpunt maakt, omdat hij veel te laat is bij het terugverdedigen. Als hij gewoon op let, kan hij die voorzet blokken, of wordt ie misschien niet eens gegeven omdat het een kansloze bal zou zijn. Nu zet ie op het laatste moment alles op alles en vliegt ie er ongelukkig in.

Elke bal die in een loze ruimte valt, was voor een Oostenrijker. Er wordt structureel niet kort gedekt, er wordt structureel niet meegelopen met lopende middenvelders en verdedigers. Uiteindelijk valt daar de 1-2 door en bij de 2-3 zie je dat Van Dijk gewoon staat te slapen 2 meter achter de laatste linie.

Het strijdplan van Oostenrijk is geweldig. Al in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk kreeg ik sympathie voor hun speelwijze. Ze verdienden niet om die wedstrijd te verliezen. Gisteren zag ik daar zoveel spelvreugde, initiatief en wil om te winnen, dat ik bij een last-minute gelijkmaker van Oranje waarschijnlijk niet eens blij had kunnen zijn.

Nu zal Veerman wel de nationale kop-van-jut worden. Terwijl het in dit team echt waanzinnig moeilijk is om goed te spelen. Deze jongens helpen elkaar niet. Er zijn geen automatismen, er is veel te weinig beweging. Een jongen als Veerman, die heel goed kan voetballen, moet in zo'n situatie ballen vasthouden die hij normaliter allang zou afgeven.

Xavi Simons, Memphis Depay, Donyell Malen... allemaal waren ze gisteren zeer matig. Natuurlijk, soms lukt er een actie en wordt het gevaarlijk, maar op andere momenten zijn ze veel en veel te passief. Wijnaldum is echt om te huilen, die heb ik in 3 invalbeurten nog niet 1x iets zien doen. En als iedereen van enthousiasme uit zijn plaat gaat, omdat Weghorst zijn wedstrijdshirt aantrekt, is ook geen goed teken.

Nathan Aké en Lutsharel Geertruida heb ik nauwelijks aanvallend in actie gezien, terwijl de backs van Oostenrijk er continue overheen vlogen.

Er moet echt een gigantisch wonder gebeuren om dit elftal de tweede ronde te laten overleven. Misschien terug naar een 5-3-2? Misschien proberen met een 4-3-3 op de PSV-manier?

Met de huidige opstelling en strijdplan, gaat het niks worden. Dus waarom niet zo proberen:

-------------------------Verbruggen--------------------------
-Dumfries-------Van Dijk--------------Aké------------Maatsen-
--------------------------Schouten---------------------------
------------Veerman----------------------Reijnders-----------
----Xavi-----------------Weghorst----------------------Gakpo-

Weghorst in de Luuk de Jong rol, twee aanvallend ingestelde backs en Aké gewoon in het centrum.Dat wonder is al redelijk gebeurd. Je wordt 3e in een poule en mag opdraven tegen Roemenië en vervolgens Turkije/Oostenrijk en dan vermoedelijk Engeland/Italië in de halve finale.

Een ideale indeling om ver te komen. Ware het niet dat ze er echt niets van bakken. Geen enkele diepgang voorin, geen communicatie achterin, geen enkele samenhang tussen de linies en ga zo maar door.

Het is inderdaad echt alsof ze maar wat doen en er geen enkel plan is. Daarbij steekt Nederland er nooit bovenuit qua passie en beleving en dan krijg je dit.

 

+1/-0

Heb vaak het idee dat ze bij andere landen trotser zijn om voor het land te spelen dan onze spelers.

Zolang ze maar mooie Instagram foto’s hebben is het goed.

 

+1/-0

Nou, volgens Van Dijk is er nu anders gesproken dan vorige keren. Zijn er 'echt harde woorden' gevallen.

We zullen het zien. Voorlopig blijf ik bij mijn eerdere uitspraak dat er gewoon te weinig vastigheid in dit elftal is, waardoor iedereen maar gewoon iets doet in plaats van dat ze duidelijk weten wat hun taken zijn.

De nederlaag tegen Oostenrijk had op ieder serieus toernooi uitschakeling betekent, maar omdat je nu als nr. 3 van de poule nog door kunt gaan, hebben we zelfs prima papieren om nog verder te bekeren.

Hoe het echter kan dat we volgens "de publieke opinie" al bijna in de halve finale staan, vraag ik me echt ten zeerste af. Als je, 2 dagen nadat we op alle fronten door Oostenrijk zijn afgetroefd, ervan uitgaat dat we ze in een evt. kwartfinale wel eventjes pakken, dan betekent dat dat niet alleen onze internationals een verkeerde attitude erop na houden. Ons past op dit moment bescheidenheid, en zeker geen arrogantie.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 28 juni 2024 om 15:21:


Hoe het echter kan dat we volgens "de publieke opinie" al bijna in de halve finale staan, vraag ik me echt ten zeerste af. Als je, 2 dagen nadat we op alle fronten door Oostenrijk zijn afgetroefd, ervan uitgaat dat we ze in een evt. kwartfinale wel eventjes pakken, dan betekent dat dat niet alleen onze internationals een verkeerde attitude erop na houden. Ons past op dit moment bescheidenheid, en zeker geen arrogantie.Ja, die wispelturigheid is echt wonderlijk.
Ik denk dat het tegen Oostenrijk een complete off-day was tegen een ploeg die wel 110% wilde (en moest).

Als die houding anders is en de afspraken wel nagekomen worden, dan maak je wel echt een reele kans tegen Roemenie. Ga je met dezelfde houding die pot in, dan ga je ook gewoon tegen Roemenie eraf.

Wat dat betreft is het interessant om te zien wat met name de verdeding gaat doen tov de vorige wedstrijd. Het middenveld werd bij tijden overlopen maar dat kwam ook doordat er geen enkele ondersteuning was vanuit de verdediging: het deed me sterk denken aan het laatste jaar van Bommel/eerste Schmidt.

Nu zie wat een coach als Bosz met grotendeels zelfde achterhoede en middenveld voor elkaar krijgt, zou het (zeker met de kwaliteit van verdedigers) moeten lukken om dit om te draaien. De vraag is alleen of deze groep het echt wil en of Koeman ze hiervoor weet te winnen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 27 juni 2024 om 16:48:

Heb vaak het idee dat ze bij andere landen trotser zijn om voor het land te spelen dan onze spelers.


Dat gevoel heb ik ook heel vaak. Als je toch bij andere teams die passie ziet en hoe(de meeste) spelers zich wegcijferen voor het team/land kan ik daar wel jaloers naar kijken inderdaad. Bij oranje zijn het toch vaak zelfstandig opererende BV's die af en toe best goed kunnen samenspelen maar als het er op aan komt toch weer terugvallen op de eigen BV.

 

+1/-0

Dumfries gewoon belangrijkste speler van Nederland dankzij zijn diepgang en drive. En Gakpo natuurlijk weer met een goal uit een individuele actie.

 

+1/-0

Waar we in een nog niet zo heel lang verleden de wedstrijden tegen landen als Turkije gewoon met 3-0 wisten te winnen ,doen we dat nu met hangen en wurgen en staan we eindelijk na twintig jaar weer eens in de halve finale.
Toeterende autos en knallend vuurwerk is in de stad al te horen en ditmaal niet van de Turken.
Op naar de Engelsen!

 

+1/-0

Zo ontzettend futloos. Vreselijk.

 

+1/-0

Het lijkt wel of het hele EK een dramatisch niveau is. Als je FC Twente mee laat doen met het EK halen ze lachend de finale. Hoe Xavi, Memphis, Van Dijk met de bal lopen te klooien lijkt nergens naar. Dan kun je je bijna niet voorstellen dat ze af en toe trainen. Zelfs al ben je niet gewend om met dit team te spelen, dan hoef je nog niet langs de bal te trappen.

Is het niveau van voetbal echt omhoog gegaan ten opzichte van 8 jaar terug? Het lijkt er naar mijn mening niet op.

Spanje heb ik overigens wegens vluchtjes nauwelijks gezien.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 07 juli 2024 om 14:11:

Het lijkt wel of het hele EK een dramatisch niveau is. Als je FC Twente mee laat doen met het EK halen ze lachend de finale. Hoe Xavi, Memphis, Van Dijk met de bal lopen te klooien lijkt nergens naar. Dan kun je je bijna niet voorstellen dat ze af en toe trainen. Zelfs al ben je niet gewend om met dit team te spelen, dan hoef je nog niet langs de bal te trappen.

Is het niveau van voetbal echt omhoog gegaan ten opzichte van 8 jaar terug? Het lijkt er naar mijn mening niet op.

Spanje heb ik overigens wegens vluchtjes nauwelijks gezien.Spanje; het enige team wat tot dusver nog ietwat heeft weten imponeren. De rest allemaal zeer matig.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 20 pagina's: 1 2 3 4 ... 16 17 18 19 20

PSV Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal