Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Wie moet de strafschoppen nemen?

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Kapitaalvernietiging vind ik wel een groot woord om een penalty niet door een specifieke speler te laten nemen.

Kapitaalvernietiging zou het zijn als je niet je beste penaltynemer de penalties laat nemen, zodat je wellicht CL-kwalificatie misloopt aan het einde van de rit.

Eigenlijk ben ik van mening dat iedere profvoetballer in staat zou moeten zijn om elke penalty te scoren. Het is in theorie niet zo moeilijk: laag over de grond in de hoek, of juist hoog en hard in het dak van het doel. Zelfs halfhoog hoeft geen probleem te zijn, als je de bal maar netjes richting het zijnet stuurt. Met voldoende oefening zou het toch mogelijk moeten zijn om dat kunstje te leren. Zeker als je een goede traptechniek hebt.

Dat het niet zo simpel is als ik hierboven stel, wordt in de praktijk meermalen bewezen. De eerste twee penalties van Zahavi gingen erin, maar die tegen PAOK was niet onhoudbaar en die tegen Twente werd gestopt. Diverse Nederlandse toppers, zoals Phillip Cocu, misten meerdere belangrijke penalties (Cocu zelfs heel symbolisch ook in zijn afscheidswedstrijd). Luuk de Jong worstelde met de penalties. Die penalty van Malen van gisteren verdiende ook het predikaat 'slecht ingeschoten', nadat hij eerder dit seizoen in Groningen ook al een penalty miste.

Ik heb liever dat een speler 8 penalties in het zijnet scoort, er 1 op de paal schiet en 1 naast, dan dat hij de keeper 10x een gerede kans geeft om de bal te stoppen door minder naar de zijkant te mikken.

Moraal van het verhaal: penalties nemen is een kwaliteit. Als je dat inziet / accepteert, kun je in je selectie een aantal specialisten aanwijzen. Malen en Zahavi zijn géén specialisten. Max zou dat wel kunnen zijn (hij nam de penalty tegen Heracles terwijl Malen ook in het veld stond en die ging netjes over de grond in het zijnet). Van Ginkel is natuurlijk ook een specialist.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 30 november 2020 om 12:07:


Ik heb liever dat een speler 8 penalties in het zijnet scoort, er 1 op de paal schiet en 1 naast, dan dat hij de keeper 10x een gerede kans geeft om de bal te stoppen door minder naar de zijkant te mikken.
Het gaat mij niet om hoe de penalty erin gaat, maar de kern is dat een speler altijd een penalty kan missen en dat je dat niet te groot maakt. Als je maar zorgt dat je er 8 van de 10 in schiet en dan een kaarsje branden dat als je er een keer een mist dat het de 4-0 tegen Heracles is ipv een mogelijke 3 punter in de laatste 5 minuten.

Dus inderdaad een specialist in je selectie hebben en die de penalties laten nemen. Het liefst iemand die een beetje variatie heeft omdat ik denk dat het minder voorspelbaar is en dus een grotere kans op slagen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 23 november 2020 om 11:52:

Las laatst ergens een onderzoekje dat de beste penaltynemers degnen zijn die die zonder druk kunnen nemen. Een Timmy Simons paste goed in die omschrijving. Van Ginkel begon ook pas te missen toen hij echt veel scoorde volgens mij. Als een speler te veel de verantwoordelijkheid voelt is de kans groter dat hij mist. Kan de link helaas niet zo snel vinden.... Op dit moment lijken zowel Zahavi als Malen niet aan die omschrijving te voldoen.

EDIT: Toch gevonden. Er is wel een en ander aan te merken over het niveau van de proefkonijnen maar het blijft een leuk onderzoek:
https://www.utoday.nl/science/68993/penaltys-psychologie-en-participerende-journalistieklinkLeuk onderzoek. Kan niet beoordelen hoe wetenschappelijk verantwoord het is, maar zie wel logische kreten staan.

Ben het met je eens wat je zegt over Simons en van Ginkel.

Dat er bij het kiezen van een penaltynemer gedacht moet worden aan topscorerslijst of marktwaarde van de speler vind ik onzin.

De beste man moet ze allemaal nemen. Wie dat in de huidige selectie is weet ik niet. Wel weet ik dat het een schande is dat we geen betrouwbare penalty schutter hebben . Die schande wordt ons fataal door puntverlies in de Eredivisie - dat is er nu al - en eventuele uitschakeling in Europa League en /of KNVB beker.

Als de meest succesvolle club uit de 21e eeuw, PSV , twintig strafschoppen zou krijgen moeten er eigenlijk 20 maar toch minstens 19 raak zijn. Triest dat we zelfs bij een strafschop nog billen moeten knijpen tegenwoordig.

 

+1/-0

Wat een topic en wat een gelul!
Lange/korte termijn, marktwaarde, kapitaalvernietiging, compromis.. bullshit!

Die bal moet erin en degene die dat het beste kan moet dat doen, de rest doet er geen mallemoer toe. Ook de allerbesten missen weleens een penalty, of twee, doe je niks aan. Keepers laten er veel door maar pakken er ook weleens een of twee.
Een keer een penalty missen is dan ook geen schande.

 

+3/-0

Een keer een penalty missen is zeker geen schande, maar het is niet 'een keer een penalty missen' bij PSV. Tot nu toe heeft PSV in dit seizoen 3 penalties gemaakt en 3 gemist. Malen mist er nu 2 achter elkaar. Zahavi's statistieken zijn ook niet denderend. Hij miste in China 5 van de 20 genomen penalties. Dat is een kwart. Terwijl mijn mening is dat als je ze goed inschiet, ze onhoudbaar zijn.

Die penalty van Malen van gisteren gaat er alleen maar in als de keeper de verkeerde kant op duikt. Hij hoefde nu alleen maar de juiste kant op te vallen om de bal te kunnen stoppen. Als je de bal hard in de hoek schiet, en de keeper houdt hem er toch uit, dan kun je credits terecht aan de keeper geven. Nu is het gewoon slap ingeschoten en vind ik het missen van een penalty wél een schande.

 

+3/-0

Dan is Malen dus misschien niet de beste optie. Het zou ook niet mijn keuze zijn, maar ik ben niet dagelijks met de heren bezig. Mijn eerste keuze zou dan ook Gotze zijn.

 

+1/-0

MAX

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 30 november 2020 om 11:34:

Je weet van te voren niet wie de beste nemer is want als het zo makkelijk was dan nam altijd dezelfde hem. Ik vind dat je wel breder moet kijken in deze situatie waar we nu in zitten;

- Wie kan zijn transferwaarde omhoog krikken?
- Wie kan hem missen zonder grote gevolgen? (wie heeft meeste krediet)
- Wie heeft de goals het hardste nodig?
- Wie is het meest koel na een serie missers?
- Wie heeft de meeste ervaring met belangrijke pingels?

De ene penalty is de andere niet, en ik vind dat we niet teveel moeten focussen op missers. Als Zahavi achter de bal staat tegen Granada in de 89e minuut vertrouw ik hem net zoveel die penalty toe dan 9 dagen geleden.
Om dat allemaal te kunnen weten moet je heel veel data hebben, en die heb je pas na heel veel penalty's genomen te hebben (mét wedstrijddruk) en de tijd om die data te genereren hebben we niet.
Dan moet iedereen zo'n 100 penalty's per jaar krijgen, dan kun je in de buurt komen...

Ik zou ze gewoon door de mensen met de beste trap laten nemen, dat is het enige dat je wel met voldoende data op trainingen kunt onderzoeken/testen. Max lijkt mij dan de eerste keuze, Gakpo tweede keuze.
Tenzij ze aangeven niet te willen/onzeker zijn.


Bovendien hebben zij ook marktwaarde. Max gaat linksom of rechtsom de aandacht van alle Duitse topclubs trekken nu hij international is, als hij dan straks een mooi aantal goals gescoord heeft is hij ook wel een paar miljoen meer waard.
Bij een verkoop van Malen zullen een paar goals meer of minder uit een penalty minder verschil maken gok ik, 21 zonder pingels of 24 met pingels is relatief verwaarloosbaar.
Maar dat zou sowieso geen rol moeten spelen, allemaal speculatief koffiedik kijken. Je kunt ook redeneren dat als een speler met veel waarde als Malen de pingels mist dat hij juist minder waard wordt daardoor.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 december 2020, 11:39:46.

 

+1/-0

Max heeft een fantastische trap en dit seizoen al een hele goede penalty genomen. Nam ze geloof ik ook bij zijn vorige club. Past bovendien mooi in dat onderzoek wat hierboven is geplaatst, dus ik zou zeggen laat Max ze nemen, en als hij niet meedoet denk ik dat Gakpo met zijn goede trap ook zeker in aanmerking mag komen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Maxiromero23 schreef op 01 december 2020 om 14:12:

Max heeft een fantastische trap en dit seizoen al een hele goede penalty genomen. Nam ze geloof ik ook bij zijn vorige club. Past bovendien mooi in dat onderzoek wat hierboven is geplaatst, dus ik zou zeggen laat Max ze nemen, en als hij niet meedoet denk ik dat Gakpo met zijn goede trap ook zeker in aanmerking mag komen.Blijkbaar staan Dumfries en Max op een en twee.
Waarbij Max mijn voorkeur heeft omdat zijn penalties tot nu toe steeds daar belanden waar een goede penalty hoort; aan de binnenkant van het zijnet.

 

+1/-0

Wie gaat nu de strafschoppen nemen bij PSV nu Van Ginkel weer terug is, ik heb hem volgens mij nog nooit een strafschop voor PSV zien missen.

 

+1/-0

Ik zeg Drommel want die weet hoe een bal het doel in moet

 

+3/-0

Al meer dan een jaar geen penalties gemist :pul . Het lek is boven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 09 maart 2022 om 10:13:

Al meer dan een jaar geen penalties gemist :pul . Het lek is boven.


Tja, als je nog geen pingel krijgt als veldspelers staan te keepen, wanneer dan wel?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 09 maart 2022 om 10:17:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 09 maart 2022 om 10:13:

Al meer dan een jaar geen penalties gemist :pul . Het lek is boven.


Tja, als je nog geen pingel krijgt als veldspelers staan te keepen, wanneer dan wel?In Nederland als je een shirtje met 3 sterren op de borst aantrekt :D

 

+1/-0

Sorry, ik heb het gejynxt. Ik wist het al toen ie geven werd.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 maart 2022 om 22:22:

Sorry, ik heb het gejynxt. Ik wist het al toen ie geven werd.Ik vond het ergens ook wel terecht dat hij gemist werd, want daar was natuurlijk niks aan de hand. Dus het was meer karma dan jouw jynxen. ;)

 

+1/-0

We kunnen nu wel stellen, Gakpo niet.

 

+1/-0

Zou Veerman een goede kandidaat kunnen zijn?

 

+2/-0

1. Madueke
2. Götze
3. Veerman

Twijfel:
Doan
Gakpo
Max
Zahavi

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Wie moet de strafschoppen nemen?