Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 18 19 20 21 22

Pfftt, ik zie het nu pas, maar dat gaat helemaal nergens over. Ga gewoon op het hele veld mannetje mannetje spelen en je staat binnen een kwartier 3-0 voor.

Maar RKC heeft zulke goede spelers met Clement, Jozefszoon, Anita, Bel Hassani, etcetera. Dan moet je 9 man op eigen helft houden. Ik had veel vertrouwen in het analytisch vermogen van RvN, maar dat is dit seizoen wel heel snel weggeslagen.

Maar in ieder geval wel goed dat de tegenstander dus wel gescout is. Wie weet mag Jozefszoon niet ongehinderd naar zijn rechterbeen om de 0-1 op het bord te zetten.

 

+2/-0

Ruud kan wel twee dingen doen: vooruit of achteruit en counteren. Ik ben al blij als er een duidelijke keuze wordt gemaakt.

We hebben niet Lozano, Luuk en Bergwijn voorin lopen, zoals een paar jaar terug, het niveau is minder. Met die drie kon je prima een tegenstander opvangen op eigen helft en toch voor gevaar zorgen op de helft van de tegenstander. Zo werden we zelfs kampioen, ware het niet dat van Bommel het voordeel in Amsterdam niet uit kon buiten.

Ik denk dat we onder Schmidt hebben gezien dat deze selectie niet geschikt is om veel vanuit (gegen)pressie te spelen, met zulke intensiteit. Ook wel logisch, we hebben misschien 10 goede spelers in de selectie, en daarvoor heb je er 20 nodig, want je moet kunnen rouleren.

Dus als Ruud er voor gaat kiezen met cement en baksteen aan de slag te gaan, om ervoor te zorgen dat niemand er meer doorheen kan, dan kan ik dat prima begrijpen.

 

+1/-0

Dan is de keus gauw gemaakt, Tijn.
In Nederland speel je voornamelijk tegen veel zwakkere ploegen. Met countervoetbal kun je wel winnen, maar geen ontwikkeling doormaken. Je komt alleen verder met de methode-Feijenoord of -AZ, en dan op je eigen manier uitgevoerd. Dominant voetbal, snel opbouwen, accent op passing en beweging. Iets minder pressing dan onder Schmidt is prima, maar geen pressing en inzakken levert kansloos Europees voetbal op.
En tactische volwassenheid moet je inslijpen. Hoe kan het dat opnieuw de helft naar voren loopt en de andere helft naar achter? Dat drie verdedigers van Bodo worden opgejaagd en de vierde vogeltjevrij kan opbouwen? Waarom maken ook de ervaren spelers domme overtredingen, zoals Gakpo bij een kopduel dat hij niet eens hoeft te winnen (er staat achter hem al iemand vrij)?

Het ligt niet aan een individu als John de Jong, Marcel Brandt of Ruud van Nistelrooij. Er is een cultuuromslag nodig. Nee, niet die Brabantse gemoedelijkheid. Daar gaat het niet om. Maar wel het betekenisloze geklets over topsportklimaat, topspits enzovoorts.

De huidige voetbaleconomie is dodelijk voor PSV. Een faillissement ligt op de loer. Risicovol investeren en weer een jaar CL missen kun je maar een paar keer doen. Wees realistisch. Nederland is het FC Twente van Europa. Opleiden is beter dan kopen. En kopen kan alleen gericht. Leid op met een doel en een plan. Kijk niet alleen naar snelheid (bv Vertessen), maar ook naar handelingssnelheid, spelinzicht, leergierigheid en zulke dingen.

En bedenk dat ook de tweede plaats geen zekerheidje is. In groetere steden loopt veel talent rond. Die kant gaan we onherroepelijk toch weer op, zoals rond 1970: DOS, ADO, Sparta, maar dan weer net even anders.

 

+1/-1

Gewonnen en de nul, laten we het positief beschouwen. Weinig weggegeven en zelf wel veel mogelijkheden gehad, ook positief. En als je een spits mist, is het lastig scoren.

Hopelijk kunnen we het doorzetten naar deze week. Arsenal is veel te sterk normaliter, maar ik zou wel weer eens van Feyenoord willen winnen en zeker niet, als vorig jaar, 4-0 op de kloten krijgen in eigen huis.

Als we erin slagen vrij weinig weg te geven, en zelf wel wat kansen te creëren, dan zie ik dat als een vinkje. Dan kun je altijd pech hebben en alsnog verliezen, maar het is al winst wanneer we meer controle in dat soort wedstrijden krijgen.

 

+1/-0

Ik zit nu naar feyenoord te kijken, maar die zijn na 1 helft al klaar met sturm graz en dit is een club die je kunt vergelijken met de rangers. Ik zie psv niet winnen van feyenoord. Ruud is gewoon een hele bange trainer en dat past niet bij psv. Er moet een trainer komen, die aanvallend voetbal wil spelen. Ruud kan dan weer jong psv gaan trainen.

 

+2/-1

Het blijkt opnieuw dat een totaal onervaren hoofdtrainer, ondanks een formidabele voetbalcarrière, aanstellen een enorme gok is. Zo pakte het met Van Bommel helemaal verkeerd uit. Met Cocu uiteindelijk niet, maar die startte ook dramatisch.

Het is eigenlijk onverantwoord wat PSV doet. Ruud is een legend en heeft een goede persoonlijkheid, maar hij is nu het vak aan het leren. Zoals ook Bommel en Cocu het vak mochten leren op de belangrijkste plek van topclub PSV.

Bommel ging er uiteindelijk uit omdat hij intern iedereen tegen zich in het harnas joeg. Cocu mocht blijven zitten ondanks een zeer belabberd eerste seizoen. Conclusie: Ruud blijft zitten en we gaan een zeer moeilijk seizoen zien.

 

+2/-0

Je vergeet Schmidt daar ging het ook niet helemaal goed. Ik kan maar 1 conclusie trekken en dat is dat het niet zozeer aan de trainer ligt maar aan de verantwoordelijke man die de selectie samenstelt en dat is onze TD John de Jong. Deze man is incapabel voor deze functie en brengt ons PSV naar de afgrond. Heeft miljoenen weggegooid en brengt ons geen winst maar een hoop verlies. Wie bedenkt er nou om maar met 1 echte spits een heel seizoen in te gaan? Hij wist dat Vinicius zou vertrekken en laat Romero vertrekken. Hij is duidelijk te slap voor deze functie al jaren modderen we aan en zit er geen lijn of visie in.

#JohndeJongOUT

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RedwhiteErp schreef op 16 september 2022 om 15:17:

Je vergeet Schmidt daar ging het ook niet helemaal goed. Ik kan maar 1 conclusie trekken en dat is dat het niet zozeer aan de trainer ligt maar aan de verantwoordelijke man die de selectie samenstelt en dat is onze TD John de Jong. Deze man is incapabel voor deze functie en brengt ons PSV naar de afgrond. Heeft miljoenen weggegooid en brengt ons geen winst maar een hoop verlies. Wie bedenkt er nou om maar met 1 echte spits een heel seizoen in te gaan? Hij wist dat Vinicius zou vertrekken en laat Romero vertrekken. Hij is duidelijk te slap voor deze functie al jaren modderen we aan en zit er geen lijn of visie in.

#JohndeJongOUTUw gebeden worden gehoord..

 

+1/-0

Ajb Guti, Sanga en Veerman op het middenveld.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 18 september 2022 om 16:37:

Ajb Guti, Sanga en Veerman op het middenveld.


Alleen wil Joey niet op 10. Misschien kunnen we hem verkopen dat Luuk op 10 staat en we 442 spelen :D.

Over vandaag; eindelijk een aggressief PSV in een grote wedstrijd. Een opstelling die behoorlijk aanvallend is en een spelbeeld wat er bij hoort. Nu al vaker van Feyenoord gewonnen dan Schmidt, Faber en Van Bommel bij elkaar.

 

+3/-0

Wellicht moet je kijken of je met Veerman als een soort spelmaker op rechts kan spelen.

Sangare speelt zijn sterkste wedstrijden met een controlleur ( Guti ) naast zich.

Sangare is wel een fysiek sterke spele maar is geen controlerende middenvelder die ruimtes controleert. Hij is het beste als hij box to box in de duels kan komen

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 18 september 2022 om 17:00:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 18 september 2022 om 16:37:

Ajb Guti, Sanga en Veerman op het middenveld.


Alleen wil Joey niet op 10. Misschien kunnen we hem verkopen dat Luuk op 10 staat en we 442 spelen :D.Dan zonder 10 spelen. Een 10 is toch alleen maar nuttig als 'ie scoort.
Al ging het in de voorbereiding met de punt naar achter volgens mij ook maar matig.

 

+1/-0

Ik vind zijn opstelling en tactiek nog steeds erg warrig, daar aantoevoegen ik ben wel een leek. Het schuiven in de verdediging blijft gebeuren. Ramhalo wordt geslachtofferd, Obispo mag fouten blijven maken. Teze moet steeds spelen, terwijl hij op RB echt veel zwemt, vind ik.

De linies lopen vaak, te veel uit elkaar. Feyenoord en Rangers uit, laten zien dat het wel kan en dat het dan ook beter gaat. Voren de spelers niet uit wat hij wilt? Kan hij het niet overbrengen? Of is dit zijn plan gewoon?

Guti is mi erg belangrijk om naast Sangare op te stellen voor de balans en de linies en Guti kan ook echt wel doorschuiven en goals maken vanuit dit positie. Sangare als hij daar alleen staat komt ook niet in zijn volle kracht dan.

Het voelt nog steeds alsof ik naar PSV kijk in de voorbereiding. De basis is duidelijk, maar de groei in het spel en tactiek.....

 

+1/-0

Geen fan van Guti. Te langzaam in handelen, in druk zetten, langzaam voorwaarts met de bal. Verlenging gekregen op basis vh laatste half jaar, maar het blijft mager als ie meedoet. Gisteren ook weer.

Middenveld Sangare, Veerman en Simons heeft alles. De breker, de passer en de 10. En als het onderling qua afstanden dan klopt zoals tegen Ajax (JC schaal) of Feyenoord, dan is er niks mis met deze opstelling. Als de defensie echter alleen maar achteruit loopt omdat ze te bang zijn, of omdat ze niet tijdig het gevaar onderscheppen met kort erop zitten, de buitenspel val en vooruit verdedigen, dan komt het middenveld compleet te zwemmen in te grote ruimtes en zou zelfs het middenveld van Real of Bayern het niet kunnen belopen.

Dat de verdediging zo vaak achteruit loopt heeft met vertrouwen en met snelheid te maken. Met Boscagli en Ramalho was afgelopen jaar al te traag om compact hoog op het veld te staan. Met die ruimte achter hun is het vragen om problemen. Dit jaar is het gewoon te onervaren en te onzeker met Teze en Obispo naast elkaar. Blinken beide niet uit in slim vooruit verdedigen of voor de man komen.

Met 2 twee te trage verdedigers en kun je nooit hoog druk zetten. Met 2 onervaren verdedigers maak je te veel fouten. Daarom wel blij met de doorbraak van Branthwaite. Die is wel snel en kan genoeg corrigeren op snelheid indien ze toch erdoorheen komen, is comfortabel aan de bal, en kan zelfs indribbelen.

Wat mij betreft zetten ze alles op alles om die te behouden en maken ze er aankoop van ipv huur.

 

+1/-0

Ruud krijgt van mij een krappe voldoende na de eerste 13 wedstrijden.

- Geen keuzes gemaakt achterin waardoor het defensieve wanorde is
- Tactisch klopt het heel vaak niet
- CL niet behaald door verkeerde keuzes
- Pas 1x de 0 gehouden in 13 wedstrijden
- Jeugdspelers brengen te weinig --> Roger had het anders opgelost als die spelers niet goed genoeg zijn/blijken.

+ We hebben nu 5 wedstrijden overleefd tegen goede teams zonder goed te voetballen maar door te vechten
+ We staan bovenaan en hebben alle kansen nog om te overwinteren in Europa
+ We scoren echt aan de lopende band, vooral uit omschakelmomenten en corners

Er komen nu 12 wedstrijden aan waar je er 9 van kunt verliezen. Het opbouwen moet dus klaar zijn over 2 weken en dan komt het op pieken uit want de aankomende periode gaat ons succes bepalen dit jaar.

 

+1/-0

hey,

het lijkt net of je een team in opbouw omschrijft....
ow, wacht.

dat zijn we ook. ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kezje1981 schreef op 19 september 2022 om 13:17:

hey,

het lijkt net of je een team in opbouw omschrijft....
ow, wacht.

dat zijn we ook. ;)


Alweer of nog steeds?

 

+1/-0

Na zo'n wedstrijd tegen Feyenoord overheerst bij mij het optimisme. Ik zag een team dat voor elkaar en de winst wilde vechten, meer dan de tegenstander in ieder geval. Dat is de basis. Ik zag ook een team dat zonder angst voetbalde en dat door durfde te dekken. Twee dingen die ik in de thuiswedstrijd tegen Rangers en tegen FC Twente miste.

Tegelijkertijd zie ik ook wel dat het voetballend allemaal pover is. Snel combinatievoetbal waarmee we de tegenstander zoek spelen of een soepele opbouw van achteruit zit er niet. Sterker nog, zodra we proberen op te bouwen maken we, soms gedwongen, soms niet, knullige fouten die tegendoelpunten opleveren. Ik denk dat ongeveer de helft van alle tegengoals die we dit seizoen geïncasseerd hebben voortkomen uit knullig balverlies van onze eigen spelers. Dat kan gewoon niet. Gisteren, na de knullige 0-1, zag Ruud (of Benitez) gelukkig het licht en de noodzaak om lang te spelen. Uiteindelijk moet dat geen gewoonte worden, maar zolang we er niet zo goed in zijn maar even niet tegen de betere tegenstanders.

Gelukkig voor Ruud nu even een interlandbreak. Verder aan het systeem slijpen en hopelijk een aantal belangrijke spelers terug verwelkomen. Want laten we eerlijk wezen: gisteren misten we in Luuk, Madueke, Mauro, Boscagli en El Ghazi gewoon een aantal zeer belangrijke spelers van onze selectie. Mauro en Luuk zijn onvervangbaar en Madueke heeft gewoon extra kwaliteit die ook moeilijk te vervangen is, ondanks dat Saibari het boven verwachting invult.

 

+1/-0

El Ghazi heeft nog niets laten zien. Luuk en Madueke zijn wat mij betreft het grootste gemis. Luuk spreekt voor zich, helemaal gezien het gebrek aan tweede spits, maar Madueke zou ook een enorm verschil maken. Hij heeft natuurlijk grote individuele kwaliteiten maar ook zijn snelheid in de diepte betekent dat het moeilijker voor een tegenstander om hoog druk te zetten hetgeen het voetbal weer makkelijker maakt voor de rest.

Boscagli is op dit moment de enige CV die makkelijk het middenveld in komt + brengt natuurlijk voetballend vermogen. Puur verdedigend niet altijd overtuigend.

Mauro is een prima speler die zowel op links als rechts back een versterking zou zijn.

 

+1/-0

El Ghazi had een heerlijke assist tegen Bodo.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij