Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Mark van Bommel

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Het beeld wat hier wordt geschetst is dat van een trainer die een absolute topsportcultuur gewend is en dat bij PSV duidelijk onvoldoende terugziet.
Mark heeft fouten gemaakt, grote fouten zelfs maar dit bevestigt ook wederom dat met name Gerbrands enorm tekort is geschoten in het managen en coachen van de door hem aangestelde mensen.

 

+3/-2

Precies. Van Bommel zal zich flink geschrokken hebben over de "gemoedelijke" cultuur die nu bij PSV heerst. Hoe er nu ook zo traag en afwachtend wordt gereageerd terwijl de prestaties zeer on-PSV- en on-topclubwaardig zijn. Waar blijven de versterkingen?

Als er geen echte aanwinsten komen die het elftal beter laten presteren mag JDJ ook zijn biezen pakken. Is minstens zo schuldig aan de misere. En Gerbrands staat er ook niet best op. Je mist het gevoel dat PSV een echte topclub is. Dat komt ook uit dit verhaal naar voren.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 12 januari 2020 om 16:37:

Precies. Van Bommel zal zich flink geschrokken hebben over de "gemoedelijke" cultuur die nu bij PSV heerst. Hoe er nu ook zo traag en afwachtend wordt gereageerd terwijl de prestaties zeer on-PSV- en on-topclubwaardig zijn. Waar blijven de versterkingen?

Als er geen echte aanwinsten komen die het elftal beter laten presteren mag JDJ ook zijn biezen pakken. Is minstens zo schuldig aan de misere. En Gerbrands staat er ook niet best op. Je mist het gevoel dat PSV een echte topclub is. Dat komt ook uit dit verhaal naar voren.Het is ongeloofwaardig dat JDJ mag blijven zitten. Faber heeft nu ook al 2x op rij verloren. Zal mij benieuwen wat er nu weer uit de hoge hoed komt. Maaskant nieuwe coach ?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 12 januari 2020 om 15:49:

Het beeld wat hier wordt geschetst is dat van een trainer die een absolute topsportcultuur gewend is en dat bij PSV duidelijk onvoldoende terugziet.
Mark heeft fouten gemaakt, grote fouten zelfs maar dit bevestigt ook wederom dat met name Gerbrands enorm tekort is geschoten in het managen en coachen van de door hem aangestelde mensen.Wanneer dit het geval is, dan moet MvB niet als een olifant door een porselein kast rauschen, maar dan moet je juist samen tot een hoger niveau komen.

Ik merk hier heel veel dat MvB niet schuldig is aan zijn ontslag, maar het liep al sinds de winterstop in 2019/2020 niet meer en hij liet PSV geen ander spelletje spelen dan in de 1e helft van 2019/2020 en dan kunnen zelfs amateurs van je winnen.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 12 januari 2020 om 17:21:

Faber heeft nu ook al 2x op rij verloren.


Wat een klets. Zinloze oefenpotjes. Volgens die logica hadden we aan heel wat seizoenen mogen beginnen met een trainersontslag.

 

+3/-0

Ik denk dat de directie ervoor moet zorgen dat er bij PSV een topsportcultuur heerst, waar mensen prestaties leveren die bij een topclub horen. Een dipje in de prestaties kan natuurlijk altijd, maar je moet er wel voor zorgen dat de randvoorwaarden optimaal zijn.

Ik kan en wil niet oordelen of de werkwijze van de medische staf past bij een topsportklimaat, maar ik denk dat het nooit goed is om zoals Van Bommel als een "olifant door de porseleinkast" te gaan. Daarmee jaag je mensen tegen je in het harnas en creëer je alleen maar meer weerstand en een gespannen werksfeer.

Als Van Bommel gelijk heeft, dan faalt de huidige structuur bij PSV in het realiseren van een topsportklimaat. Dat zul je dan op meer vlakken zien dan alleen bij de medische staf. En als de directie van mening is dat de medische staf wel naar behoren functioneert, hadden ze Van Bommel op het matje moeten roepen om de medisch staf naar eigen inzicht hun werk te laten uitvoeren. Deze situatie kent alleen maar verliezers, waarbij de club PSV de grootste verliezer is.

Dus ja...dat topsportklimaat...hoe is dat gedefinieerd? Hoe meet je dat? Ik hoop dat de directie zichzelf ook goed evalueert. Ik heb de afgelopen jaren eigenlijk nooit gedacht dat er bij PSV geen topsportklimaat heerste. Dat de huidige situatie het gevolg is van een paar keer pech qua inkopen, blessures en een concurrent die voor het eerst sinds jaren weer eens een heel hoog niveau haalt. Maar waar rook is, is vaak ook wel sprake van vuur...

 

+2/-0

Natuurlijk heeft MvB iets te nadrukkelijk zich laten gelden wat dan weer kwaad bloed zet bij anderen. Zeker met zijn karakter.
Zijn dan ook de resultaten mager, dan gaat je kop eraf.
Was hij blijven winnen dan waren alle vlaggen in top gegaan en was men hem zo dankbaar dat hij de club wakker had geschud en had gezorgd voor een topsportklimaat. Zo dicht kan het bij elkaar liggen.
Feit blijft dat men bij PSV graag de rijen gesloten houdt en de vuile was binnen maar af en toe is er ook iets anders nodig.
Ik het algemeen vind ik het toch vaak een "excuus-Truus" cultuur waarin heel omslachtig wordt uitgelegd waarom iets niet lukt maar er zelden voor wordt gezorgd dat het een volgende keer wél voor elkaar is. Als voorbeeld noem ik het op orde hebben van de selectie VOOR de kwalificatiewedstrijden CL. Telkens gelul dat de markt nog niet op gang is, spelersvakanties, blabla. Als dit nu elk jaar zo is, gooi dan lijntjes uit in de winter om spelers in de zomer binnen te harken.
Begrijp me goed, ik zeg niet dat men niets probeert, maar er is weinig van te merken in concrete successen de laatste jaren. We staan hooguit stil, maar als ik eerlijk ben boeren we misschien wel achteruit.

 

+1/-0

"Zo dicht kan het bij elkaar liggen", lijkt me niet echt van toepassing. Hij is niet om een bal buitenkant paal ontslagen, maar vanwege een haast oneindige reeks matige potten met doorgaans dito resultaat. Je zet het neer alsof de uitkomst voor hetzelfde geld anders was geweest, terwijl er fundamentele fouten (b)leken te zitten in zijn aanpak over de volle breedte; people-management, tactiek en zijn approach in de organisatie die zich niet als gemakkelijk liet omschrijven. Het lijkt een contolfreak wiens wil wet is. Daar heeft hij nog wat stappen in te zetten, wil hij slagen. Denk/hoop dat hij dat best leren kan. Misschien dan, over een jaar of 10...

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 13 januari 2020 om 12:46:

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 12 januari 2020 om 17:21:

Faber heeft nu ook al 2x op rij verloren.


Wat een klets. Zinloze oefenpotjes. Volgens die logica hadden we aan heel wat seizoenen mogen beginnen met een trainersontslag.Yep , lezen is ook een kunst.

 

+1/-3

Waar van Bommel toch in de Europese top heeft meegedraaid als speler en ook wel terdege weet hoe het spelletje wordt gespeeld .,dus blijkbaar ook bij de medische staf het latje wat hoger ging leggen.

Dus waar hij msss te genuanceerde kritiek uitte en daar zijn eigen te vaak en te veel bekommerde geeft de anonieme klokkeluider nu de gelegenheid om ff zijn ongenoegen te uiten over de bemoeizucht van van Bommel.

Aan de ene kant willen ze top zijn , Top wordt je door scherp te zijn en dusdanig om te gaan met kritiek dat het positief gaat werken , en anderzijds is het dikke jongens krentenbrood en maar pleisters plakken. Blessures komen vaak voort uit een te slappe voorbereiding .Niet altijd maar wel vaak.

 

+1/-0

Van Bommel heeft geen enkele kwalificatie om te kunnen oordelen over de medische staf. 0,0 maar is een enorme controlfreak die zelfs zaken waar hij helemaal geen verstand van heeft niet over kan laten aan de professionals. Het was nog erger dan ik dacht en als hij niet veranderd, kan hij nergens normaal functioneren.

 

+2/-0

Gelukkig. Het lek is boven. Het lag alleen maar aan Van Bommel. Alle topaankopen van de zomer gaan nu met de nieuwe toptrainer wel renderen.

Niet dat Van Bommel niet genoeg fout heeft gedaan. Maar de problemen liggen veel dieper. Het aankoop- en scoutingbeleid van PSV is enorm slecht bijv.

 

+2/-0

Van Bommel is de dupe geworden van het wanbeleid van John de Jong. Denk je nu werkelijk dat Bruma, Boscagli, Lato en de rest onder Klopp, Mourinho of Van Gaal de sterren van de hemel zouden spelen? Alle aankopen zijn simpelweg veel te licht. Wat mij betreft zou Van Bommel terug mogen komen en John en Toon zouden heel snel de deur gewezen moeten worden voor ze er een nog grotere puinhoop van maken. John de Jong heeft clubicoon Van Bommel geslachtofferd voor zijn eigen falen.

 

+2/-1

Wat een pijnlijke aflevering van Rondo gisteren. Van Marwijk had daar nooit moeten aanschuiven om zijn gekleurde mening te geven. Ik voel me als PSV supporter echt ongelooflijk knullig door de resultaten en het spel, maar nog meer door die randzaken.

Van Bommel heeft de technische staf samen gesteld zonder ervaring, en dat was onder Brands niet gebeurd want die zou van Bommel op zijn plaats hebben gezet. JdJ kan/kon dat niet en dat heeft voor beide veel gevolgen gehad. Wat uiteindelijk van Bommel de kop heeft gekost, en daar werd helaas 0,0% over doorgevraagd is waarom hij de spelers niet beter heeft kunnen maken. Al was de selectie nog zo slecht, hoe kun je een jaar tijd 75% van je uitduels niet winnen bij een club als PSV? Waarom thuis wel, en uit niet? Waarom kon hij zijn visie/werkwijze niet aanpassen toen bleek dat het niet werkte?

Dat er dan ook nog gezegd wordt dat niemand om zijn ontslag vroeg is trouwens kolder van de bovenste plank. Hier op het forum werd al maanden gesmeekt om zijn vertrek, verschillende programma's met een 'tafel' zeiden al dat van Bommel het niet meer aan de praat ging krijgen. Maar nu wordt er gedaan of van Bommel nog een paar maanden had mogen aanklooien bij PSV en dat alleen de RVC daar iets van zou vinden. Volledige bullshit.

Het is goed dat Mark nu weg is, en dat het team niet ineens 50% beter is geeft alleen maar aan dat de reset button helemaal ingedrukt moet worden, inclusief trainer en spelers.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psvfen schreef op 19 januari 2020 om 21:22:

Van Bommel is de dupe geworden van het wanbeleid van John de Jong. Denk je nu werkelijk dat Bruma, Boscagli, Lato en de rest onder Klopp, Mourinho of Van Gaal de sterren van de hemel zouden spelen? Alle aankopen zijn simpelweg veel te licht. Wat mij betreft zou Van Bommel terug mogen komen en John en Toon zouden heel snel de deur gewezen moeten worden voor ze er een nog grotere puinhoop van maken. John de Jong heeft clubicoon Van Bommel geslachtofferd voor zijn eigen falen.
Hetzelfde dachten ze bij Feijenoord over Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia en Sinisterra. Een goede Trainer zoals die mannen die jij net noemde zorgen ervoor dat de mindere goden binnen het spelconcept een redelijk niveau halen, zodat de betere spelers het verschil kunnen maken.

Van Bommel heeft daar duidelijk de kwaliteiten niet voor. John had zeker betere spelers kunnen proberen te halen, maar Bommel had ze ook zeker beter moeten laten functioneren.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 januari 2020 om 13:52:

Wat een pijnlijke aflevering van Rondo gisteren. Van Marwijk had daar nooit moeten aanschuiven om zijn gekleurde mening te geven. Ik voel me als PSV supporter echt ongelooflijk knullig door de resultaten en het spel, maar nog meer door die randzaken.

Van Bommel heeft de technische staf samen gesteld zonder ervaring, en dat was onder Brands niet gebeurd want die zou van Bommel op zijn plaats hebben gezet. JdJ kan/kon dat niet en dat heeft voor beide veel gevolgen gehad. Wat uiteindelijk van Bommel de kop heeft gekost, en daar werd helaas 0,0% over doorgevraagd is waarom hij de spelers niet beter heeft kunnen maken. Al was de selectie nog zo slecht, hoe kun je een jaar tijd 75% van je uitduels niet winnen bij een club als PSV? Waarom thuis wel, en uit niet? Waarom kon hij zijn visie/werkwijze niet aanpassen toen bleek dat het niet werkte?

Dat er dan ook nog gezegd wordt dat niemand om zijn ontslag vroeg is trouwens kolder van de bovenste plank. Hier op het forum werd al maanden gesmeekt om zijn vertrek, verschillende programma's met een 'tafel' zeiden al dat van Bommel het niet meer aan de praat ging krijgen. Maar nu wordt er gedaan of van Bommel nog een paar maanden had mogen aanklooien bij PSV en dat alleen de RVC daar iets van zou vinden. Volledige bullshit.

Het is goed dat Mark nu weg is, en dat het team niet ineens 50% beter is geeft alleen maar aan dat de reset button helemaal ingedrukt moet worden, inclusief trainer en spelers.
Ja vind ik ook. De Jong was als beginneling niet opgewassen tegen Van Bommel. Daarnaast kunnen we zeuren wat we willen over De Jong, maar hij was hiervoor ookal hoofdscout en was mede verantwoordelijk voor alle spelers die eerder ook naar PSV kwamen. Enkele spelers die door hem gehaald waren en helaas niet functioneren, stonden al jaren op de lijst bij PSV. Bovendien waren de aankopen van Brands ook niet altijd perfect. Zelfs bij Ajax kunnen ze een verhaal vertellen over een elftal miskopen. Als ik er zo naar kijk, kan je het beste Nederlandse jongens die in het buitenland spelen proberen terug te halen. En deze aanvullen met jeugd en een enkele buitenlander.

En als ik naar de wedstrijd van gisteren keek, was het echt niet allemaal zo slecht als de uitslag doet lijken. Als je van de 9 kansen 0 maakt. Tja daar valt niet tegenop te trainen.

 

+2/-0

De schoonvader van neemt hem in bescherming. Mark heeft het gewoon niet goed gedaan. Hij moest zich focussen op het team en heeft zich teveel met randzaken bezig gehouden.

Het is aardig dat een aantal spelers contact met hem blijft houden, maar de resultaten geven het antwoord of een trainer goed presteert.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

de kenner schreef op 20 januari 2020 om 14:12:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 januari 2020 om 13:52:

Wat een pijnlijke aflevering van Rondo gisteren. Van Marwijk had daar nooit moeten aanschuiven om zijn gekleurde mening te geven. Ik voel me als PSV supporter echt ongelooflijk knullig door de resultaten en het spel, maar nog meer door die randzaken.

Van Bommel heeft de technische staf samen gesteld zonder ervaring, en dat was onder Brands niet gebeurd want die zou van Bommel op zijn plaats hebben gezet. JdJ kan/kon dat niet en dat heeft voor beide veel gevolgen gehad. Wat uiteindelijk van Bommel de kop heeft gekost, en daar werd helaas 0,0% over doorgevraagd is waarom hij de spelers niet beter heeft kunnen maken. Al was de selectie nog zo slecht, hoe kun je een jaar tijd 75% van je uitduels niet winnen bij een club als PSV? Waarom thuis wel, en uit niet? Waarom kon hij zijn visie/werkwijze niet aanpassen toen bleek dat het niet werkte?

Dat er dan ook nog gezegd wordt dat niemand om zijn ontslag vroeg is trouwens kolder van de bovenste plank. Hier op het forum werd al maanden gesmeekt om zijn vertrek, verschillende programma's met een 'tafel' zeiden al dat van Bommel het niet meer aan de praat ging krijgen. Maar nu wordt er gedaan of van Bommel nog een paar maanden had mogen aanklooien bij PSV en dat alleen de RVC daar iets van zou vinden. Volledige bullshit.

Het is goed dat Mark nu weg is, en dat het team niet ineens 50% beter is geeft alleen maar aan dat de reset button helemaal ingedrukt moet worden, inclusief trainer en spelers.
Ja vind ik ook. De Jong was als beginneling niet opgewassen tegen Van Bommel. Daarnaast kunnen we zeuren wat we willen over De Jong, maar hij was hiervoor ookal hoofdscout en was mede verantwoordelijk voor alle spelers die eerder ook naar PSV kwamen. Enkele spelers die door hem gehaald waren en helaas niet functioneren, stonden al jaren op de lijst bij PSV. Bovendien waren de aankopen van Brands ook niet altijd perfect. Zelfs bij Ajax kunnen ze een verhaal vertellen over een elftal miskopen. Als ik er zo naar kijk, kan je het beste Nederlandse jongens die in het buitenland spelen proberen terug te halen. En deze aanvullen met jeugd en een enkele buitenlander.

En als ik naar de wedstrijd van gisteren keek, was het echt niet allemaal zo slecht als de uitslag doet lijken. Als je van de 9 kansen 0 maakt. Tja daar valt niet tegenop te trainen.
En als ik naar de wedstrijd van gisteren keek, was het echt niet allemaal zo slecht als de uitslag doet lijken. Als je van de 9 kansen 0 maakt. Tja daar valt niet tegenop te trainen.

Dan kun je toch maar tot een conclusie komen ........ Niet goed genoeg !!!!

 

+1/-1

De eerste helft zag je wel wat patronen die anders waren, maar toen de goal uit bleef, het vertrouwen minder werd, viel het weer terug in het oude ingeslepen spel.

Belangrijkste verschil tussen van Bommel en Faber is de dynamiek op het middenveld. Faber wil veel meer diepgang van zijn middenvelders maar die missen eigenlijk de kwaliteiten daarvoor.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 39 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Mark van Bommel