Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30

open/sluit de onderstaande quote:

Souza Faria 11 schreef op 02 februari 2020 om 20:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 02 februari 2020 om 16:16:

open/sluit de onderstaande quote:

Souza Faria 11 schreef op 02 februari 2020 om 16:00:

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 02 februari 2020 om 15:58:

open/sluit de onderstaande quote:

Souza Faria 11 schreef op 02 februari 2020 om 15:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 02 februari 2020 om 14:12:

open/sluit de onderstaande quote:

Souza Faria 11 schreef op 02 februari 2020 om 13:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 01 februari 2020 om 13:06:

open/sluit de onderstaande quote:

psvfen schreef op 01 februari 2020 om 06:35:

Beetje zwak inderdaad. Eerst zielig doen en een paar uur later terugkrabbelen, terwijl je de trainerscarrière van Van Bommel mede hebt geruïneerd door slecht aan te kopen en hem vervolgens daar de schuld van te geven door hem te ontslaan. Ik vind het echt een schande dat John de Jong flater op flater op flater mag blijven begaan en mag blijven zitten, terwijl Van Bommel met een instabiele selectie werd opgescheept en van John meteen het veld moest ruimen na een slechte periode. Ik vind dat je dan of Van Bommel moet laten zitten en hem de kans moet geven om het tij te keren. Of dat je solidair moet zijn en beiden moet opstappen, want Van Bommel en Faber zijn echt niet de hoofdverantwoordelijken voor deze puinhoop. Belachelijk dat Van Bommel meteen eruit moet na een slechte periode, nadat hij een seizoen eerder net geen kampioen werd ten koste van een Ajax van wereldklasse. Terwijl John de Jong voor een recordbedrag alleen maar flaters begaat en oneindig krediet heeft. Een contractje verlengen weegt echt niet op tegen 8 miskopen voor een recordbedrag. In de winterstop ging John gewoon verder met wanbeleid, want 11 miljoen bieden voor een 30 jarige back van een degradatiekandidaat en een dure huurspeler halen waardoor je over een paar maanden weer opnieuw kunt beginnen is een gebrek aan lange termijn denken. John, je hebt nu al zoveel kansen gehad en ze allemaal om zeep geholpen, denk alsjeblieft in het clubbelang en stap op.Zielig doen? Ik wil jouw reactie weleens zien als er 60 doorgesnoven idioten met bakstenen achter je aan zitten en de politie je moet vertellen of het veilig is om boodschappen te kunnen doen.
Verder heeft reageren op de gebruikelijke onzin geen zin. Wel zou ik nog steeds graag eens de lijst van de, maar liefst 8 miskopen, willen zien van je, maar dat gaat ook vast nooit gebeuren.

Blij dat John blijft nu. Al is het idd maar om te laten zien dat idioten met bakstenen en vuurwerk geen invloed hebben bij onze club. Overigens heb ik in tegenstelling tot anderen hier nog steeds vertrouwen in De Jong, ondanks dat ook ik kritiek heb.Bruma,baumgartl,Doan,boscagli,lato,Romero,Glosner,Ruiter,Thomas,Schwaab,Mitroglu.Zijn er al 10 trouwens met ook huurspelers. Rodriguez kan ook meteen in dit rijtje, is natuurlijk belachelijk deze huur. En dat is toch serieus geld wat hier wordt uitgegeven. Dus hij heeft volkomen gelijk.Nee, jullie hebben geen gelijk.

Schwaab is de slechtste/domste aankoop uit dat rijtje. Dat vind ik ook echt een domme fout van De Jong/Van Bommel. Ja, ook Van Bommel, want die wilde hem er ook graag weer bij. Dit was de nekslag voor Baumgartl, waar voor de komst van Schwaab niks mis mee was. Vertrouwen helemaal kapotstuk!
Bruma... tja, eens. Teleustellend, Boscagli idem.

De rest zijn allemaal logische aankopen en niet bewezen miskopen, omdat je er toevallig geen fan van bent of omdat ze (nog) niet brengen wat jij wil.
Ruiter?? Die is om de lijst even aan te dikken? Ruiter is namelijk een prima reserve keeper voor PSV, beter dan Pasveer en Room, die beiden vertrokken wat Ruiter meer dan nodig maakte. Jammer idd dat De Jong niet voor Neuer is gegaan.
Gloster is gehaald voor Jong PSV. En veel te vroeg om hem nu al een miskoop te noemen.
Thomas, Romero komen nog uit de koker van Brands. Thomas is niet slecht en heeft niet veel gekost. Romero was iedereen blij mee, totdat hij blessure op blessure kreeg. En ondertussen wil men nog steeds dat PSV talent uit Zuid Amerika haalt. Gokje moet kunnen toch? Dan nu niet zeiken, want zo'n gok kan dus ook fout gaan en je (veel) geld kosten.
Lato is niet te beoordelen, dankzij Van Bommel.
Doan is een prima speler voor PSV.
En hoewel Mitroglou idd misschien niet kan valt hier toch veel voor te zeggen. PSV zat in een spagaat toen Lammers aan het begin van het seizoen een zware blessure kreeg. En dan snap ik dat jullie hoopten dat PSV de nieuwe Romario even op zou halen, maar zo werkt het dus niet en al helemaal niet als je op stel en sprong een spits moet hebben. Vraag en aanbod. Grote vraag, klein aanbod. Niks doen was geen optie.

Verder word er veel geklaagd over 40 miljoen aan uitgaven, want oh oh wat is dat veel. 15 miljoen voor Bruma, belachelijk. Maar jullie vergeten dat wij ook spelers voor dat soort bedragen verkopen en dat die spelers net zo "slecht" zijn als wat wij kopen. Dat heet marktwaarde. En die is idd behoorlijk omhoog geschoten de laatste jaren. Jammer bij een miskoop en geweldig als we weer eens een recordbedrag ontvangen. Vraag eens bij Manu of die 30 miljoen voor Depay terecht was. Of vraag eens bij Brighton of ze Locadia nog steeds 15 miljoen waard vinden.
Rodriguez nu al afschrijven laat zien hoe graag je wil dat spelers mislukken nog voordat ze fatsoenlijk een kans hebben gekregen. Ik hoop dat hij er 3 in schiet vanmiddag.

1 verkoop kan tegenwoordig die 10 (zogenaamde) miskopen van jullie al dekken.
Daarbij hebben we inderdaad voor een paar spelers te veel betaald, maar dat maakt ze niet opeens waardeloos. Bruma en Romero verkopen voor 5 miljoen per persoon moet makkelijk kunnen. 15 miljoen weggesmeten, maar dat is Gakpo nu ook al minstens waard. En dus is dat gedekt.

Daarbij heb ik inderdaad het volste vertrouwen in onze directie. Met de verkoop van de grond onder het stadion nog vers in het geheugen en diverse maatregelen om dat niet nog eens te laten gebeuren, geloof ik niet dat er nu bij PSV meer word uitgegeven dan er binnenkomt en we dus financieel gezien verantwoorde risico's nemen. Iets van Van Raaij niet deed.Volgens mij speelt Rodriguez niet hoor. Zou knap zijn als hij dan scoort. En das inderdaad een miskoop voor een half jaar terwijl je nergens meer voor speelt.Dat Rodriguez niet in de basis staat betekent niet dat hij helemaal niet gaat spelen.

En dat jij al hebt opgegeven en nergens meer in gelooft moet je natuurlijk helemaal zelf weten. PSV en een groot deel van de fans heeft dat gelukkig nog niet gedaan en dat is maar goed ook, want er is nog iets heel belangrijks om voor te spelen dit seizoen. Ik hoop en verwacht dat Rodriguez nog een belangrijk aandeel daarin gaat hebben.Klopt natuurlijk je speelt voor plaats 5 & 6 . Maar das niet de plek waar men op hoopte.Nee, we spelen nog voor europees voetbal en voor de waarde van de selectie + de trots van onze club. Bruma wordt niet meer waard als we nu opgeven, wel minder. En europees voetbal hebben we nogal nodig als we bv Van Ginkel weer zo gek willen krijgen dat hij naar PSV komt. Of denk je echt dat hij zo veel van PSV houdt dat hij ook komt als we geen europees voetbal halen? OF dat er dan andere toppers in de rij staan voor PSV?Hoezo denk jij dat we met deze selectie Europees voetbal halen ? We staan al een straat achter op ajax,AZ,Feyenoord en W2.
Komende 4 wedstrijden mogen we blij zijn als we 3 punten halen. Noteer jij dat even ?We spelen om plaats 5&6?
Vier punten achterstand op de twee ploegen die we komende weken hier op bezoek krijgen is een straatlengte?

Sorry, hoor. Ook ik ben somber gestemd na de totale onmacht sinds van Bommel zo nodig weg moest.

Maar ik hoop toch dat Faber en de spelers met een iets positievere houding aan het duel zaterdag beginnen.
En niet zoals jij de handdoek nu al in de ring gooien.

 

+2/-1

Gezien de apatische houding van de spelers afgelopen zondag in de Arena kunnen we helaas niet anders dan de conclusie trekken dat zij de handdoek zelf allang hebben gegooid. Waarom zouden wij als supporters dan nog vertrouwen moeten hebben in een derde plaats (ondanks dat een achterstand van 4 punten op papier inderdaad nog prima te overbruggen is)?
We spelen om een plek in de playoffs en je moet je afvragen of het evt winnen daarvan wel als iets positiefs beschouwd moet worden gezien de daaraan verbonden consequenties (twee weken langer seizoen en ergens half juli alweer spelen in de 2e voorronde Europa League).

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 04 februari 2020 om 14:32:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 04 februari 2020 om 12:40:

Prima dat je er zo over denkt maar leg mij eens uit : hoe komt het dat er 23 (of zelfs meer) spelers niet meer lijken te kunnen voetballen, spelers waarvan het overgrote deel allang heeft bewezen op een heel aardig niveau te kunnen voetballen.Dat lees je vaker, maar is onjuist. Kijk de cijfers van Bruma of Doan na, die zijn helemaal niet zo goed. Die Bruma was overal meestal bankzitter, met een uitschieter in Turkije met maar liefst 11 goals. Doan heeft het een paar jaar geleden even leuk gedaan bij Groningen, met 9 goals, daarna minder. Van Groningen naar PSV is een stap hoger. Baumgartl is met Stuttgart gedegradeerd. Boscagli komt van kleine club Nice. Thomas is van de bekende grote voetbalnatie Nieuw Zeeland. Guti komt ook van een mindere club in Mexico. Schwaab, Mitrgolou en Afellay zijn te oud. Lammers komt terug van een blessure. Gakpo en Ihattaren nog te jong.

Het is allemaal goed verklaarbaar waarom de meeste spelers het niet brengen.

Maar dat is ook niet het enige. Je kan wel een aantal goede voetballers hebben, het gaat ook om de samenstelling van het elftal. En daar klopt ook weinig van. Dat kon je in de zomer al zien. Geen leider, ervaring, fysieke kracht, te weinig scorend vermogen. Met Bergwijn en Malen weg, is dat alleen maar nog minder geworden.Leuke opsomming maar dat verklaart nog niet waarom je tegen amateurs een verlenging nodig hebt en tegen degradatiekandidaten niet wint. De selectie van PSV is misschien niet top maar nog altijd de 2e of 3e van Nederland. Op dit moment voetballen we echter als de nummer 14/15.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Leuke opsomming maar dat verklaart nog niet waarom je tegen amateurs een verlenging nodig hebt en tegen degradatiekandidaten niet wint. De selectie van PSV is misschien niet top maar nog altijd de 2e of 3e van Nederland. Op dit moment voetballen we echter als de nummer 14/15.Inderdaad, precies dit ja!

Er is geen reden waarom we thuis niet van Twente of uit van Emmen/Sparta kunnen winnen. De selectie is misschien niet de sterkste van de afgelopen Jaren, om allerlei redenen, maar de resultaten zijn echt veel minder dan wat je mag verwachten.

Ook is het nogal makkelijk om achteraf te roepen dat je het allemaal aan had kunnen zien komen dat het dramatisch zou gaan, maar dan is het toch wel vreemd dat vrijwel niemand hier op het forum en niemand van de zogenaamde kenners in de media dit afgelopen zomer aangaf.

Om Theo Maassen dan maar eens te quoten:"Achteraf kun je mooi wonen".

 

+2/-1

In de zomer waren er al een aantal hier die het zagen aankomen. Bij de aankoop van Doan bijvoorbeeld werd al gezegd dat het niet de speler was die PSV nodig had, aangezien andere posities belangrijker waren, zoals een ervaren middenvelder. Dat hij te weinig scoort, en weinig fysiek heeft. Dat blijkt dus ook gewoon. Doan heeft amper wat bijgedragen tot nu toe, en zit vooral op de bank.

De pijnpunten die ik aangaf, geen leider, te weinig ervaring, te weinig scorend vermogen, veel mensen zagen dat al.

In de zomer zei ik al dat er een spits bij moest. Dat vond ik al toen Lammers niet geblesseerd was, omdat het een gok was om alles op hem te zetten. Toen hij geblesseerd raakte helemaal. In eerste instantie leek De Jong dat goed op te vangen door die Griek te halen. Echter, blijkt men weer het huiswerk niet goed gedaan te hebben. Men keek alleen naar een naam op het lijstje, niet hoe goed de speler nu is. Na de eerste wedstrijd heeft hij geen deuk in een pakje boter geschoten.

 

+2/-0

Er zijn bij elke aankoop wel mensen die het wel/niet zien zitten; er was alleen niemand die in de zomer voorspelde dat we op dit punt van de competitie op de 5e plek op 14 punten achter Ajax zouden staan en met bibberende knietjes vooruit zouden kijken naar Willem II thuis, of dat de play-offs voor Europees voetbal halen al een heel karwei gaat worden.
Dat bedoel ik met dat het achteraf allemaal wel verklaarbaar is, maar dat niemand dit scenario voorspelde.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 05 februari 2020 om 11:19:

Na de eerste wedstrijd heeft hij geen deuk in een pakje boter geschoten.Toch wel.
Hij raakte 1 bal goed; de gelijkmaker in Veenendaal. ;)

Maar inderdaad kon je natuurlijk al zien aankomen dat het fout zou gaan vanwege het vertrek van de niet te vervangen Luuk de Jong.
En waarom je dan miljoenen besteedt aan een nauwelijks scorende Portugees ontgaat mij volkomen.

Overigens zou Mitroglou best kunnen renderen als er maar bewegende en inkomende spelers om hem heen liepen. Maar wij hebben flapdrollen zonder anticipatievermogen of inzicht, die slechts bewegen als ze de bal hebben. Om er vervolgens zich mee vast te lopen.

Misschien is voor zaterdag 4-4-2 wel de oplossing met Mitroglu en Lammers samen in de spits.
De enige twee die nog een beetje besef hebben hoe te scoren. En dat nu en dan ook doen. Van de rest valt op dat gebied niets te verwachten.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 05 februari 2020 om 11:19:

In de zomer waren er al een aantal hier die het zagen aankomen. Bij de aankoop van Doan bijvoorbeeld werd al gezegd dat het niet de speler was die PSV nodig had, aangezien andere posities belangrijker waren, zoals een ervaren middenvelder. Dat hij te weinig scoort, en weinig fysiek heeft. Dat blijkt dus ook gewoon. Doan heeft amper wat bijgedragen tot nu toe, en zit vooral op de bank.

De pijnpunten die ik aangaf, geen leider, te weinig ervaring, te weinig scorend vermogen, veel mensen zagen dat al.

In de zomer zei ik al dat er een spits bij moest. Dat vond ik al toen Lammers niet geblesseerd was, omdat het een gok was om alles op hem te zetten.Hier ben ik het niet mee eens. Van Bommel heeft aangegeven dat Afellay/Rosario/Schwaab zijn leiders waren in de as van het elftal. Het scorend vermogen was dik in orde in augustus september met Malen Bergwijn Ihattaren (wordt onderschat) en zelfs nog doelpunten van Doan Bruma Gakpo en zelfs Rosario.

Doan was een aankoop omdat ze een speler op rechts nodig hadden. Bruma en Gakpo waren geen opties, Bergwijn heeft overal gespeeld behalve rechts en Malen was in de spits nodig. Pereiro stond op het punt verkocht te worden en raakte daarna nog geblesserd ook. Van Bommel gebruikte Doan meteen bij gebrek aan beter maar Doan is geen speler die nu de kar kan trekken. Ik blijf erbij dat de aankoop van Bruma onnodig was, maar Doan wel.

Dat er daarnaast nog een middenvelder werd gemist is duidelijk. PSV heeft gegokt en verloren. Ze hoopten met 5 a 6 middelmatige en/of niet fitte middenvelders dat er 1 a 2 op zouden staan. Dat was een onverantwoorde gok bleek al snel, toen het te laat was. Met Thomas Afellay Rosario Hendrix Guti en Sadilek hadden we 6 spelers voor 2 posities. Geen van alle was of werd onomstreden bij de fans, enkel bij de trainers.

Dus ja iedereen kon zien dat er een middenvelder ontbrak, dat was de missing piece die ons veel leed had kunnen besparen. Maar we hadden teveel kwantiteit vanuit het bestuur gedacht. Daarnaast vielen de linksbacks stuk voor stuk door de mand. Het niet verhuren van Obispo en het opschuiven van Viergever was uiteindelijk ook een prima optie geweest.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 05 februari 2020 om 13:26:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 05 februari 2020 om 11:19:

In de zomer waren er al een aantal hier die het zagen aankomen. Bij de aankoop van Doan bijvoorbeeld werd al gezegd dat het niet de speler was die PSV nodig had, aangezien andere posities belangrijker waren, zoals een ervaren middenvelder. Dat hij te weinig scoort, en weinig fysiek heeft. Dat blijkt dus ook gewoon. Doan heeft amper wat bijgedragen tot nu toe, en zit vooral op de bank.

De pijnpunten die ik aangaf, geen leider, te weinig ervaring, te weinig scorend vermogen, veel mensen zagen dat al.

In de zomer zei ik al dat er een spits bij moest. Dat vond ik al toen Lammers niet geblesseerd was, omdat het een gok was om alles op hem te zetten.Hier ben ik het niet mee eens. Van Bommel heeft aangegeven dat Afellay/Rosario/Schwaab zijn leiders waren in de as van het elftal. Het scorend vermogen was dik in orde in augustus september met Malen Bergwijn Ihattaren (wordt onderschat) en zelfs nog doelpunten van Doan Bruma Gakpo en zelfs Rosario.

Doan was een aankoop omdat ze een speler op rechts nodig hadden. Bruma en Gakpo waren geen opties, Bergwijn heeft overal gespeeld behalve rechts en Malen was in de spits nodig. Pereiro stond op het punt verkocht te worden en raakte daarna nog geblesserd ook. Van Bommel gebruikte Doan meteen bij gebrek aan beter maar Doan is geen speler die nu de kar kan trekken. Ik blijf erbij dat de aankoop van Bruma onnodig was, maar Doan wel.

Dat er daarnaast nog een middenvelder werd gemist is duidelijk. PSV heeft gegokt en verloren. Ze hoopten met 5 a 6 middelmatige en/of niet fitte middenvelders dat er 1 a 2 op zouden staan. Dat was een onverantwoorde gok bleek al snel, toen het te laat was. Met Thomas Afellay Rosario Hendrix Guti en Sadilek hadden we 6 spelers voor 2 posities. Geen van alle was of werd onomstreden bij de fans, enkel bij de trainers.

Dus ja iedereen kon zien dat er een middenvelder ontbrak, dat was de missing piece die ons veel leed had kunnen besparen. Maar we hadden teveel kwantiteit vanuit het bestuur gedacht. Daarnaast vielen de linksbacks stuk voor stuk door de mand. Het niet verhuren van Obispo en het opschuiven van Viergever was uiteindelijk ook een prima optie geweest.
Tip , lees het stuk in VI 'Toon Gerbrands faliekant mislukt als senior coach'

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 05 februari 2020 om 13:26:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 05 februari 2020 om 11:19:

In de zomer waren er al een aantal hier die het zagen aankomen. Bij de aankoop van Doan bijvoorbeeld werd al gezegd dat het niet de speler was die PSV nodig had, aangezien andere posities belangrijker waren, zoals een ervaren middenvelder. Dat hij te weinig scoort, en weinig fysiek heeft. Dat blijkt dus ook gewoon. Doan heeft amper wat bijgedragen tot nu toe, en zit vooral op de bank.

De pijnpunten die ik aangaf, geen leider, te weinig ervaring, te weinig scorend vermogen, veel mensen zagen dat al.

In de zomer zei ik al dat er een spits bij moest. Dat vond ik al toen Lammers niet geblesseerd was, omdat het een gok was om alles op hem te zetten.Hier ben ik het niet mee eens. Van Bommel heeft aangegeven dat Afellay/Rosario/Schwaab zijn leiders waren in de as van het elftal. Het scorend vermogen was dik in orde in augustus september met Malen Bergwijn Ihattaren (wordt onderschat) en zelfs nog doelpunten van Doan Bruma Gakpo en zelfs Rosario.

Doan was een aankoop omdat ze een speler op rechts nodig hadden. Bruma en Gakpo waren geen opties, Bergwijn heeft overal gespeeld behalve rechts en Malen was in de spits nodig. Pereiro stond op het punt verkocht te worden en raakte daarna nog geblesserd ook. Van Bommel gebruikte Doan meteen bij gebrek aan beter maar Doan is geen speler die nu de kar kan trekken. Ik blijf erbij dat de aankoop van Bruma onnodig was, maar Doan wel.

Dat er daarnaast nog een middenvelder werd gemist is duidelijk. PSV heeft gegokt en verloren. Ze hoopten met 5 a 6 middelmatige en/of niet fitte middenvelders dat er 1 a 2 op zouden staan. Dat was een onverantwoorde gok bleek al snel, toen het te laat was. Met Thomas Afellay Rosario Hendrix Guti en Sadilek hadden we 6 spelers voor 2 posities. Geen van alle was of werd onomstreden bij de fans, enkel bij de trainers.

Dus ja iedereen kon zien dat er een middenvelder ontbrak, dat was de missing piece die ons veel leed had kunnen besparen. Maar we hadden teveel kwantiteit vanuit het bestuur gedacht. Daarnaast vielen de linksbacks stuk voor stuk door de mand. Het niet verhuren van Obispo en het opschuiven van Viergever was uiteindelijk ook een prima optie geweest.


Dus jij vindt dat Lato door de mand gevallen is?
Die speler heeft slechts 1,5 wedstijd gespeeld verdeeld over PSV 1 en Jong PSV.
Daar kun je een speler onmogelijk op beoordelen, hoe belabberd hij ook overkwam.

 

+1/-0

Diegene die speelden vielen door de mand ja, tot Viergever daar werd opgesteld. Jammer dat van Bommel dat nooit heeft geprobeerd. Wat mij betreft was Lato het proberen waard, als hij niet als linksback een optie was dan als wingback met 5 verdedigers.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly


Tip , lees het stuk in VI 'Toon Gerbrands faliekant mislukt als senior coach'Wat heeft dat hier mee te maken?

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Leuke opsomming maar dat verklaart nog niet waarom je tegen amateurs een verlenging nodig hebt en tegen degradatiekandidaten niet wint. De selectie van PSV is misschien niet top maar nog altijd de 2e of 3e van Nederland. Op dit moment voetballen we echter als de nummer 14/15.Inderdaad, precies dit ja!

Er is geen reden waarom we thuis niet van Twente of uit van Emmen/Sparta kunnen winnen. De selectie is misschien niet de sterkste van de afgelopen Jaren, om allerlei redenen, maar de resultaten zijn echt veel minder dan wat je mag verwachten.

Ook is het nogal makkelijk om achteraf te roepen dat je het allemaal aan had kunnen zien komen dat het dramatisch zou gaan, maar dan is het toch wel vreemd dat vrijwel niemand hier op het forum en niemand van de zogenaamde kenners in de media dit afgelopen zomer aangaf.

Om Theo Maassen dan maar eens te quoten:"Achteraf kun je mooi wonen".Met het eerste deel van je posting ben ik het eens. Het is niet zo zwart wit dat ze er ineens allemaal niets meer van kunnen. Dat is niet puur kwaliteit, maar iets mentaals.

Het tweede stuk van je posting ben ik het echter niet mee eens en daar komt mijn kritiek op de Jong ook vandaan. Voor de duidelijkheid: ik roep niet dat hij direct weg moet, maar ik kies er ook niet voor om weg te kijken van zijn fouten en verantwoordelijkheden.

Specifiek terugkomend op je tweede alinea: er waren er velen hier op het forum die afgelopen zomer al hun zorgen hebben uitgesproken, waaronder ik. Daguardo ook zie ik, waarmee ik redelijk op een lijn lijk te zitten.

Leestip: https://psv.supporters.nl/forums/reacties/4/10/1/Leider-in-het-teamlink
(topic van 5 augustus)

Hier wordt door meerdere supporters aangegeven een leiderfiguur te missen in de huidige selectie. Ook het missen van een kapstok/fysiek (kopsterke) spits wordt hier onderschreven. Wat mij vooral zo stoort is dus dat wij dit al met zovelen hebben kunnen voorzien, maar de mensen bij PSV die hier (rijkelijk) voor betaald worden dat dus blijkbaar niet kunnen. Nog even afgezien van of de geopperde namen haalbaar waren, is er niet naar de profielen van dit soort spelers gezocht. Hierdoor is een onevenwichtige selectie ontstaan, wat de eerste maanden helaas door de resultaten is verbloemd.

Er is in mijn ogen niet goed genoeg geanticipeerd op de vertrekken van bepalende spelers. Je hebt veel persoonlijkheid ingeleverd met De Jong, Angelino en Lozano, waar helaas niets voor is teruggekomen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

10.Diego schreef op 05 februari 2020 om 15:28:Er is in mijn ogen niet goed genoeg geanticipeerd op de vertrekken van bepalende spelers. Je hebt veel persoonlijkheid ingeleverd met De Jong, Angelino en Lozano, waar helaas niets voor is teruggekomen.Hiermee geef je een van de hoofdoorzaken aan van de huidige crisis.
Die m.i. deels wel en deels niet te voorkomen was.

Maar zoals gezegd; nog meer poppetjes buiten zetten lost het probleem net zo min op als het ontslag van de vorige coach.

Dus wachten we maar af- net zo bibberend als bij de meeste wedstrijden de laatste tijd ;) - wie er als redder in de hoge nood wordt aangesteld om komend seizoen of eerder al puin te gaan ruimen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Met het eerste deel van je posting ben ik het eens. Het is niet zo zwart wit dat ze

Specifiek terugkomend op je tweede alinea: er waren er velen hier op het forum die afgelopen zomer al hun zorgen hebben uitgesproken, waaronder ik. Daguardo ook zie ik, waarmee ik redelijk op een lijn lijk te zitten.

Leestip: https://psv.supporters.nl/forums/reacties/4/10/1/Leider-in-het-teamlink
(topic van 5 augustus)

Hier wordt door meerdere supporters aangegeven een leiderfiguur te missen in de huidige selectie. Ook het missen van een kapstok/fysiek (kopsterke) spits wordt hier onderschreven. Wat mij vooral zo stoort is dus dat wij dit al met zovelen hebben kunnen voorzien, maar de mensen bij PSV die hier (rijkelijk) voor betaald worden dat dus blijkbaar niet kunnen. Nog even afgezien van of de geopperde namen haalbaar waren, is er niet naar de profielen van dit soort spelers gezocht. Hierdoor is een onevenwichtige selectie ontstaan, wat de eerste maanden helaas door de resultaten is verbloemd.

Er is in mijn ogen niet goed genoeg geanticipeerd op de vertrekken van bepalende spelers. Je hebt veel persoonlijkheid ingeleverd met De Jong, Angelino en Lozano, waar helaas niets voor is teruggekomen.Hier heb je zeker een punt, alleen kan ik niet zien of het bij PSV intern niet aan de orde gekomen is. Ik zie wel dat het moeilijk is om op te vangen want in het topic zelf wordt, buiten de hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar VanAken, geen enkele reele optie genoemd. Ik geloof niet dat het niet tersprake is geweest toe John de Jong de selectie samengesteld heeft, maar dat de gekozen oplossing gewoon niet gewerkt heeft.
Ook zie ik overigens niet dat we zonder leider direct naar het niveau middenmotor zouden vervallen.

Ook nu voorzie ik geen logische speler die je even haalt en die dit oplost. Wellicht dat een van Ginkel zou helpen, maar dat is zowiezo al een gok of dat hij nog na zo'n blessure op niveau kan komen (er al vanuit gaande dat hij wil). Hoe zie jij dat?

 

+1/-0

We hoeven alleen maar naar de namen te kijken, wie er allemaal weg zijn. De Jong, Lozano, Angelino, Bergwijn, Malen, Pereiro.

Dat zijn nou net de topspelers die het verschil maakten de afgelopen jaren. Hoeveel goals en assists zijn er wel niet weg met hen?

Dat het nu dan minder gaat is wel logisch. Een club als PSV vangt dat niet even op, een tussenjaar is dan wel vaker het geval. Echter is er wel voor heel veel geld geinvesteerd. Dan mag je toch wel iets meer potentie verwachten bij de aankopen. Die is er bijna niet. We moeten het hebben van eigen jeugd.

Maar daarom is het ook opvallend dat er geen aanvaller bij gekomen is in de winterstop, was misschien nog wel meer nodig dan een linksback. Het scorend vermogen is wel heel erg laag nu.

 

+1/-0

Er staan altijd nieuwe spelers op als anderen weg gaan. Zo ging het met Bergwijn, zo ging het met Malen, zo ging het met Ihattaren en misschien gaat het met Doan en Lammers ook zo.

Die goals gaan we thuis sowieso maken, in uitwedstrijden moet er nog flink wat aan het spel gebeuren zodat we in ieder geval kansen creëeren, dat is al lastig genoeg.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 06 februari 2020 om 11:30:

Er staan altijd nieuwe spelers op als anderen weg gaan. Zo ging het met Bergwijn, zo ging het met Malen, zo ging het met Ihattaren en misschien gaat het met Doan en Lammers ook zo.

Die goals gaan we thuis sowieso maken, in uitwedstrijden moet er nog flink wat aan het spel gebeuren zodat we in ieder geval kansen creëeren, dat is al lastig genoeg.Verschil is wel dat spelers als Depay, Locadia, Bergwijn en Malen op een natuurlijke manier zijn gebracht. Eerst 1 of 2 jaar rijpen dmv invalbeurten, daarna basisplaats zonder meteen de druk om het verschil te maken. Daar waren altijd de ervaren karakters in de ploeg aanwezig. Bij Malen is dit proces na het vertrek van De Jong al sneller gegaan en gelukkig succesvol.
Bij Lammers en anderen moet het gezien de situatie eigenlijk NU gebeuren en dat is een ongezond en onrealistisch verwachtingspatroon voor iemand die net terug is van een zware blessure. Over Doan verschillen we duidelijk van mening. De statistieken tonen op geen enkele manier aan dat hij het verschil voor je gaat maken.

 

+1/-1

Lammers heeft nu de kans zonder concurrentie om een serie wedstrijden te spelen. Dat is best een luxe bij PSV vind ik. Ihattaren was begin augustus nog helemaal geen basisspeler maar die heeft zelf die stap gezet. Dus hij was er wel klaar voor.

PSV (maar ook Ajax blijkbaar) zagen veel in Doan en ik begrijp dat wel. Want vaak loop je bij PSV of Ajax aan tegen spelers die aan hun plafond zitten qua inzet of technisch vermogen. Kijk bv naar Narsingh, Locadia, Ramselaar etc. Maar Doan is technisch goed genoeg, hij werkt hard genoeg en verzaakt niet maar lijkt nu, en bij Groningen, tekort te komen omdat hij de kar moet trekken maar zo'n speler is het niet. Ik vind het vergelijkbaar met Neres, die was toen het erop aan kwam in het begin een bijna miskoop. Toen ging het team draaien en werd hij weergaloos.

Waarin schiet Doan nu werkelijk tekort? Zijn cijfers zijn niet top maar hij komt ook niet vaak in die positie. Maar die kansen die hij krijgt verprutst hij niet toch? Ik zou niet verrast zijn als hij wel tot 10 goals en 10 assists kan komen als hij bij PSV op die positie staat.

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong