Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 33 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30 31 32 33

Ik vond en vind Doan een goede aankoop voor dat bedrag. Toegegeven, die coronacrisis maakt van 7,5 miljoen 17.5 miljoen, maar hindsight is 20/20.

Bruma en Baumgartl vind ik beide erg zwakke aankopen.

 

+4/-0

Doan werd gekocht op het moment dat zelfs een blindpaard zag dat wij een linksbackprobleem hadden. Doan vulde op dat moment geen dringende vacature in.
Los van het feit of je hem wel of niet goed genoeg vind, wat die investering op dat moment money wrong spent!

 

+2/-1

Op dat moment waren Lato en Boscagli al aangetrokken

 

+2/-1

https://psv.supporters.nl/forums/reacties/21/7/5/OJK-transfergeruchten-topic-groot-uiteraard#reactie275link

Ik quote mezelf maar een keer maar ik vond het op dat moment een echte Hiljemarkaankoop.
Dwz een speler voor veel geld halen op een positie die voldoende bezet is terwijl een ander heel groot hiaat niet wordt ingevuld met deze centjes

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 17 mei 2020 om 19:16:

Op dat moment waren Lato en Boscagli al aangetrokkenMaar het gaat niet om kwantiteit maar kwaliteit. Toen was al duidelijk dat die twee niet goed genoeg waren.

Ik vind ook dat Doan overbodig was. Na verkoop Lozano moest er perse weer geld uitgegeven worden. Dat begrijp ik, maar haal dan een speler die echt nodig was. Of een echte rechtsbuiten of een vervanger van Rosario voor het middenveld. Doan is beiden net niet.

Het gerucht dat Dumfries maar 15 miljoen zou moeten kosten, we mogen hopen dat het niet klopt. Anders is het weer een voorbeeld van veel te lage vraagprijzen.

 

+2/-1

Onzin natuurlijk, maar dat weet je zelf ook. Maar alles om nu achteraf een beetje goedkoop te kunnen scoren.

Doet niets af van het feit dat Doan vooralsnog een mispeer is, maar als je nu gaat beweren dat toen al duidelijk was dat de linksbacks niet goed genoeg waren is gewoon slap gelul. Lato had vanwege een blessure nog nauwelijks iets kunnen doen, terwijl Boscagli juist vrij behoorlijk aan het seizoen begon

 

+1/-1

Dumfries-Baumgartl-Viergever-Boscagli begon juist super sterk met vaak de 0 en 3 uitoverwinningen op rij in de Eredivisie en ook nog eens Europees.

Het is ook niet zo dat we heel veel keuze hadden op rechtsbuiten. Berghuis was topprio 1 maar bleek niet haalbaar, toen werd ook Lozano nog verkocht en hadden we enkel Ihattaren (op dat moment jeugdspeler) Bergwijn (die centraal gebruikt werd en het liefst vanaf links speelt) Bruma (die voor links gehaald is) en Pereiro (die ze hoopten te verkopen).

Doan heeft de technische bagage, workrates en talent om boven te komen drijven. Zeker in het systeem van Schmidt zou hij op links en op rechts kunnen spelen. We gaan het allemaal zien maar ik zou verbaasd zijn als hij geen stap maakt.

Baumgartl is overpriced en het grootste slachtoffer van de sportieve crisis, niet de veroorzaker. Baumgartl speelde alles en het ging goed met prima resultaten en beter voetbal en toen kwam Schwaab erin voor de roulatie, moest Baumgartl ook op LCV spelen en ging het van kwaad naar erger. Ik denk niet dat PSV veel gaat investeren in de RCV positie dus we gaan het zien dit jaar met Baumi, Viergever en Obispo.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 18 mei 2020 om 00:09:

Onzin natuurlijk, maar dat weet je zelf ook. Maar alles om nu achteraf een beetje goedkoop te kunnen scoren.

Doet niets af van het feit dat Doan vooralsnog een mispeer is, maar als je nu gaat beweren dat toen al duidelijk was dat de linksbacks niet goed genoeg waren is gewoon slap gelul. Lato had vanwege een blessure nog nauwelijks iets kunnen doen, terwijl Boscagli juist vrij behoorlijk aan het seizoen begonKijk gewoon de verslagen terug hoor. Die Lato bakte er tijdens zijn eerste oefenwedstrijd helemaal niets van. En daarna toen hij weer fit was ook niet.

Boscagli kon je ook gelijk zien. Was gewoon een goedkoop gokje omdat hij tegen PSV met Nice een paar leuke dingen deed. Maar liever iets meer betalen voor echte kwaliteit blijkt maar weer. Want meer dan een backup is hij duidelijk niet.

Soms is het achteraf makkelijk praten. Maar soms is het ook vooraf al duidelijk. Was bij Doan ook. Veel mensen vroegen zich af of er niet beter een andere speler kon komen, voor een andere postie, zeker voor dat geld, zie eerste pagina's topic Doan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 mei 2020, 16:48:03.

 

+2/-0

Het was voor 1-9 wel duidelijk dat die positie niet bezet werd door zekerheidjes. Ik denk dat de precieze kritiek op Boscagli na de JCS luidde: kan niet verdedigen, maar aan de bal een fijne speler. Lato raakte direct geblesseerd, dus daar kon je ook niet echt op bouwen.

 

+2/-0

Vroeger veel kritiek gekregen, maar als iets goed is mag het ook gezegd worden. Tussen al die nieuwe aankopen zit nog geen enkele miskoop. Uitstekend.

 

+2/-2

Welke aankopen?

Zal best goed kunnen voetballen maar Doan was geheel overbodig. Dat was toen al duidelijk (en aangegeven). Selektie niet in balans

 

+3/-0

Als Doan overbodig was had hij niet zoveel wedstrijden gespeeld. Het probleem was vooral dat we teveel linksbuitens hadden en te weinig rechtsbuitens. Met andere woorden, Bruma was overbodig en niet Doan... maarja achteraf is makkelijk praten.

Schrijf Doan aub nog niet af, die is hier nog niet klaar.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 24 juli 2020 om 20:13:

Vroeger veel kritiek gekregen, maar als iets goed is mag het ook gezegd worden. Tussen al die nieuwe aankopen zit nog geen enkele miskoop. Uitstekend.Ik neem aan cynisch deze opmerking.

Positief vind ik dat er weinig lekt naar buiten en dat men nu eerst afwacht wat de staf wenst naar aanleiding van eerste training weken. Ik hoop natuurlijk op mooie aankopen waar veel plezier aan is en nog veel meer geld aan verdiend wordt, dan pas leg ik hem op de weegschaal.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lang geleden schreef op 25 juli 2020 om 07:27:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 24 juli 2020 om 20:13:

Vroeger veel kritiek gekregen, maar als iets goed is mag het ook gezegd worden. Tussen al die nieuwe aankopen zit nog geen enkele miskoop. Uitstekend.Ik neem aan cynisch deze opmerking.

Positief vind ik dat er weinig lekt naar buiten en dat men nu eerst afwacht wat de staf wenst naar aanleiding van eerste training weken. Ik hoop natuurlijk op mooie aankopen waar veel plezier aan is en nog veel meer geld aan verdiend wordt, dan pas leg ik hem op de weegschaal.
Maar toch geen baumgartl,doans of Bruma. Man man wat een geld wegsmijten was dat. Maar jdj mag hopelijk geen spelers meer aankaarten.

 

+2/-1

Alle aankopen van John van afgelopen seizoen zijn pure missers, stuk voor stuk hele matige voetballers, en men zegt iedere keer: Ja, maar er word niet alles uitgehaald.... er zit veel meer kwaliteit in!
Nou, ik heb genoeg gezien, van onze aankopen van vorig seizoen, en stuk voor stuk zijn het stuntelkampioenen, waar niets meer uit te halen valt, wil ikmisschien Doan voordeel van de twijfel geven, maar word ook geen topper, is prima speler van niveau Utrecht, Vitesse, ik verwacht niet meer van hem, kortom, John heeft afgelopen zomer wel hopeloos gefaald, incl zijn scoutings apparaat, want:
Boscagli: heel matig, zowel als linksback als links centraal, komt gewoon te kort, snel terug naar frankrijk!
Baumgartl: ook matig, redelijk begin, maar in de toppers onzichtbaar en werd zelfs voorbij gestreefd door Schwaab... dat zegt toch wel iets, zit naar mijn idee niets extra’s meer in, neem je verlies, snel inpakken en terug naar 2. Bundesliga, dat is zijn niveau
Bruma: heel veel geld voor tranen in mijn ogen.... later in het seizoen werkte hij me zelfs op de lachspieren, verlies (wederom) pakken en snel naar turkije of zoiets sturen, misschien kan hij zelf nog bij de athletiek, 100 meter sprint ligt hem wel, als het maar zonder bal is!
Doan: heb ik hierboven uitgelicht naar mijn idee
Lato: wees blij dat hij gehuurd was....
Al deze 5 spelers complete verkwisting van geld van Lozano.... dat is eigenlijk allemaal verdampt, Rodriquez was schot in de roos, zo hoort het voor PSV te zijn, dit niveau, al dan niet betaalbaar en haalbaar!
Ik hoop dat John het er deze zomer beter af brengt, want afgelopen zomer was technisch gezien toch wel een grote droevenis.... er zijn veel TD’s ontslagen voor minder grote missers!
Ik geef John deze zomer voordeel van de twijfel, want ik vind hem wel een sympathieke kerel, die vast wel verstand van zaken heeft, dus we zullen zien deze zomer! Maar laat er verdomme eens een paar Rodriquezen bij zitten, zeg maar!!!

 

+2/-2

De categorie Rodriguez is haast uitsluitend onhaalbaar.

 

+2/-0

Zo simpel die eindeloos simpele kritiek op Sjonnie.
Wat nou als de spelers die gehaald zijn het beste was wat er voor PSV te halen viel en de alternatieven dus nog slechter waren? Er staan geen rijen met goede spelers te popelen om, het liefst al in juli, naar PSV te komen, zeker niet zonder CL. Die gaan liever naar Duitsland, Engeland, Spanje, Italie, Frankrijk en zelfs Portugal en Turkije
Er waren ook nogal wat posities onderbezet of helemaal niet bezet, dus er moest wel ingekocht worden. Zelfs Bruma en Doan waren nodig, want Pereiro zou weggaan en Bergwijn zou op 10 gaan spelen.

 

+6/-2

Dit is echt onzin. Het punt is en was in eerste instantie dat er geen balans in de selektie zat. 500 aanvallers / aanvallend ingestelde spelers maar gaten op het middenveld en in de verdediging. Als je Dat niet wilt zien dan houd het op..

Daarom wordt Doan er veel uitgehaald. Werd laat gehaald toen het zo mogelijk nog duidelijker was en ook nog voor aardig wat geld waar een meer dan redelijke / goede M of V voor te halen was (paar jaar salaris Rodriguez?)

Afgezien daarvan hebben de meeste individuele aankopen ook veel te weinig gebracht wat JdJ uiteindelijk ook Veel voor zijn rekening mag nemen als nu TD en voormalig betrokken in scouting. PSV kan zich niet veel fouten permitteren en hier lijken een reeks van fouten tussen te zitten.

Tenslotte zullen de aankopen ook de talenten uit eigen jeugd in de weg staan maar dat is altijd moeilijk in te schatten (al gaat dat terug naar de aantallen hier)

Kortom geen beste beurt en kritiek is grotendeels op zijn plaats . Laten wij hopen dat het deze keer beter gaat. Wordt nog lastig

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 26 juli 2020 om 08:16:

Dit is echt onzin. Het punt is en was in eerste instantie dat er geen balans in de selektie zat. 500 aanvallers / aanvallend ingestelde spelers maar gaten op het middenveld en in de verdediging. Als je Dat niet wilt zien dan houd het op..

Daarom wordt Doan er veel uitgehaald. Werd laat gehaald toen het zo mogelijk nog duidelijker was en ook nog voor aardig wat geld waar een meer dan redelijke / goede M of V voor te halen was (paar jaar salaris Rodriguez?)

Afgezien daarvan hebben de meeste individuele aankopen ook veel te weinig gebracht wat JdJ uiteindelijk ook Veel voor zijn rekening mag nemen als nu TD en voormalig betrokken in scouting. PSV kan zich niet veel fouten permitteren en hier lijken een reeks van fouten tussen te zitten.

Tenslotte zullen de aankopen ook de talenten uit eigen jeugd in de weg staan maar dat is altijd moeilijk in te schatten (al gaat dat terug naar de aantallen hier)

Kortom geen beste beurt en kritiek is grotendeels op zijn plaats . Laten wij hopen dat het deze keer beter gaat. Wordt nog lastigIk heb niet het idee dat je begrijpt hoe het werkt en dat geeft niet, maar dan moet je niet De Jong de schuld geven voor de zaken die jij niet begrijpt of wil begrijpen.

De selectie van PSV bestaat uit een x aantal spelers. In die selectie is ruimte voor een x aantal keepers, x aantal verdedigers, x aantal middenvelders en een x aantal aanvallers. Zodra die aantallen bereikt zijn is het vol en kun je dus niet nog meer spelers daaraan toevoegen. Hetzelfde geldt voor het salarisbudget.
Vol = vol.
Dus je kan wel gaan roepen dat PSV een middenvelder moet kopen, maar als daar geen ruimte voor is KAN het dus simpelweg NIET, hoe slecht jij of ik of Schmidt het middenveld ook vinden. Toon en anders de RVC zal een transfer tegenhouden op het moment dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen. En gelukkig maar anders word het een (financieel) zooitje. Die afspraken zijn er niet voor niets.
Dat er op dit moment, op bepaalde posities, alleen maar middelmaat rondloopt en dat er geen balans in de selectie is is ook niet alleen de schuld van De Jong. Dat is ook de schuld van trainers en de spelers zelf, daarbij is PSV geen Real Madrid of Manchester City. PSV kan gewoon niet kopen wat ze willen maar moeten het doen met left-overs van de top en subtop of risico's waar de top/subtop hun vingers (nog) niet aan willen branden. Helaas kun je daar niet elk seizoen een top selectie van maken die ook nog eens in balans is.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 27 juli 2020 om 14:10:

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 26 juli 2020 om 08:16:

Dit is echt onzin. Het punt is en was in eerste instantie dat er geen balans in de selektie zat. 500 aanvallers / aanvallend ingestelde spelers maar gaten op het middenveld en in de verdediging. Als je Dat niet wilt zien dan houd het op..

Daarom wordt Doan er veel uitgehaald. Werd laat gehaald toen het zo mogelijk nog duidelijker was en ook nog voor aardig wat geld waar een meer dan redelijke / goede M of V voor te halen was (paar jaar salaris Rodriguez?)

Afgezien daarvan hebben de meeste individuele aankopen ook veel te weinig gebracht wat JdJ uiteindelijk ook Veel voor zijn rekening mag nemen als nu TD en voormalig betrokken in scouting. PSV kan zich niet veel fouten permitteren en hier lijken een reeks van fouten tussen te zitten.

Tenslotte zullen de aankopen ook de talenten uit eigen jeugd in de weg staan maar dat is altijd moeilijk in te schatten (al gaat dat terug naar de aantallen hier)

Kortom geen beste beurt en kritiek is grotendeels op zijn plaats . Laten wij hopen dat het deze keer beter gaat. Wordt nog lastigIk heb niet het idee dat je begrijpt hoe het werkt en dat geeft niet, maar dan moet je niet De Jong de schuld geven voor de zaken die jij niet begrijpt of wil begrijpen.

De selectie van PSV bestaat uit een x aantal spelers. In die selectie is ruimte voor een x aantal keepers, x aantal verdedigers, x aantal middenvelders en een x aantal aanvallers. Zodra die aantallen bereikt zijn is het vol en kun je dus niet nog meer spelers daaraan toevoegen. Hetzelfde geldt voor het salarisbudget.
Vol = vol.
Dus je kan wel gaan roepen dat PSV een middenvelder moet kopen, maar als daar geen ruimte voor is KAN het dus simpelweg NIET, hoe slecht jij of ik of Schmidt het middenveld ook vinden. Toon en anders de RVC zal een transfer tegenhouden op het moment dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen. En gelukkig maar anders word het een (financieel) zooitje. Die afspraken zijn er niet voor niets.
Dat er op dit moment, op bepaalde posities, alleen maar middelmaat rondloopt en dat er geen balans in de selectie is is ook niet alleen de schuld van De Jong. Dat is ook de schuld van trainers en de spelers zelf, daarbij is PSV geen Real Madrid of Manchester City. PSV kan gewoon niet kopen wat ze willen maar moeten het doen met left-overs van de top en subtop of risico's waar de top/subtop hun vingers (nog) niet aan willen branden. Helaas kun je daar niet elk seizoen een top selectie van maken die ook nog eens in balans is.Nee, geen topselectie. Maar het beleid na Brands is duidelijk in ambitie, durf en kwaliteit gestagneerd. Je vergelijkt ons met Real Madrid en City. Noem die namen aub niet meer. Vergelijk ons met Ajax, AZ of Belgische (sub)top oid. Ook daar loopt meer talent uit eigen land en uit het buitenland rond dan PSV momenteel bezit. Vooral in de breedte. Een groot deel van de selectie is hooguit SC Heerenveen waardig. Iedereen is benieuwd naar Schmidt, maar met de huidige selectie zal Schmidt het (vrees ik) niet veel beter gaan doen dan Van Bommel. John de Jong koopt om aan te tonen dat hij iets kan kopen, maar volgens mij geen lef toont om ook daadwerkelijk de posities te versterken waar nodig. Hendrix, Rosario, Doan, Mauro, Lammers, Gakpo, Sadilek zouden in het verleden altijd bankgangers zijn geweest. (Bruma & Guti representeren nog waarde, vandaar dat ik ze niet noem. Echter presteren deze ook zwaar ondermaats). John de Jong had echt al veel eerder en feller moeten door selecteren. Volgend seizoen weer vierde ofzo.

 

+2/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 33 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30 31 32 33

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong