Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 45 pagina's: 1 2 3 4 ... 38 39 40 41 42 43 44 45

Het zou ook wel eens goed zijn als PSV niet afwacht, maar spijkers met koppen slaat. Als Dumfries weg gaat zijn er denk ik 2 opties. Of Teze naar rechtsback, met Sambo als backup, of een nieuwe speler halen. Dan zou die transfervrije Svensson van AZ interessant kunnen zijn. Niet gaan wachten tot Dumfries verkocht is ergens aan het eind van de zomer maar nu al proberen te halen. Naar Feyenoord had hij geen zin, maar dat is ook begrijpelijk. ;)

 

+1/-0

Ik denk dat je inderdaad kunt kijken voor zowel een CV als een back en voor de beste optie kunt gaan. Teze lijkt inderdaad een prima optie op RB, dus kan een goeie CV (bv Kim Min-jae als we de jackpot winnen ;)) ook de target zijn en dan Teze naar rechts schuiven.

 

+1/-0

Het geld van Dumfries gebruiken voor topprioriteit, ervaren CV.

Want er is dan ook weer een nieuwe aanvoerder nodig. Dat is bij PSV al jaren behelpen. Van Ginkel is de enige die er geschikt voor zou zijn, maar hoe fit is die (en speelt die volgend jaar nog bij PSV)? Scouten op leiderstypes.

 

+1/-0

Ik vind Teze degeijk als rechtsback maar niet top. Ik vind het juist wel comfortabel om hem als back-up te houden. Dus gewoon een basiswaardige rechtsback kopen en een ervaren linker CV dan heb je 4 opties centraal en 2 opties rechtsback en heb je enkel een back-up linksback nodig. Als je Baumgartl kunt inruilen voor een betere dan moet je dat ook doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 09 februari 2021 om 14:30:

Het geld van Dumfries gebruiken voor topprioriteit, ervaren CV.

Want er is dan ook weer een nieuwe aanvoerder nodig. Dat is bij PSV al jaren behelpen. Van Ginkel is de enige die er geschikt voor zou zijn, maar hoe fit is die (en speelt die volgend jaar nog bij PSV)? Scouten op leiderstypes.Je weet dat PSV spelers moet verkopen om de financiele huishouding op orde te krijgen? Dat het om zo'n 15 miljoen euro gaat? Dat het geld wat eventueel verdient wordt aan de transfer van Dumfries dus niet gebruikt kan worden voor nieuwe spelers?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 09 februari 2021 om 15:20:

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 09 februari 2021 om 14:30:

Het geld van Dumfries gebruiken voor topprioriteit, ervaren CV.

Want er is dan ook weer een nieuwe aanvoerder nodig. Dat is bij PSV al jaren behelpen. Van Ginkel is de enige die er geschikt voor zou zijn, maar hoe fit is die (en speelt die volgend jaar nog bij PSV)? Scouten op leiderstypes.Je weet dat PSV spelers moet verkopen om de financiele huishouding op orde te krijgen? Dat het om zo'n 15 miljoen euro gaat? Dat het geld wat eventueel verdient wordt aan de transfer van Dumfries dus niet gebruikt kan worden voor nieuwe spelers?Inderdaad. PSV heeft niet veel ruimte om te anticiperen om het vertrek van spelers, a la Ajax. Stel je trekt Svensson aan, die bij AZ al een van de grootverdieners is met zo'n 300k, en Dumfries raakt geblesseerd of alle geinteresseerde clubs haken af. Zeker in deze tijden heeft PSV dan een gigantisch probleem.

Wat Teze's toekomst gaat brengen lijkt me af te hangen van de markt komende zomer. Weet PSV een betere deal te sluiten (financieel en qua kwaliteit) met een RCV dan wordt Teze 'gewoon' de opvolger van Dumfries. Vindt PSV een betere rechtsback voor een goede prijs dan mag Teze zich doorontwikkelen als RCV. Denk niet dat PSV zo goed in de slappe was zit om meerdere posities achterin te versterken (lees wel, versterken, niet vervangen), zelfs niet bij een evt. vertrek van Dumfries en Malen.

 

+1/-0

Svensson heeft aangegeven naar het buitenland te willen, komt niet naar PSV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 09 februari 2021 om 11:35:

Het zou ook wel eens goed zijn als PSV niet afwacht, maar spijkers met koppen slaat. Als Dumfries weg gaat zijn er denk ik 2 opties. Of Teze naar rechtsback, met Sambo als backup, of een nieuwe speler halen. Dan zou die transfervrije Svensson van AZ interessant kunnen zijn. Niet gaan wachten tot Dumfries verkocht is ergens aan het eind van de zomer maar nu al proberen te halen. Naar Feyenoord had hij geen zin, maar dat is ook begrijpelijk. ;)


Az verkoopt geen spelers aan Psv.

 

+1/-0

Transfervrije spelers hoef je niet te kopen.

 

+1/-0

Allemaal leuk hoeveel opties je hebt in het midden en centraal maar laten we nu eens focussen - voor het eerst in tien jaar geloof ik - op een paar centrale verdedigers die de zaak dicht houden i.p.v. een paar spelers zoals bijv. Boscagli enn Teze waarvan iedereen dacht "die kunnen er niets van" maar nu toch nog een beetje meevallen. Da's fijn voor ze maar nog steeds te weinig voor PSV.
Als je bij de huidige selectie 1 sterke CV had gehad, had je nu al 5 punten meer gehad.
Durft de trainer het dan ook nog aan om Rosario ernaast te zetten, want dat verdient hij al 2 maanden, dan had je er nog 2 meer.

 

+1/-0

Volgens mij is het beleid van PSV erop gericht om zoveel mogelijk te verdienen op transfers. Niet zozeer om een sterk elftal op de been te krijgen. Een aanvaller levert over het algemeen meer op dan een verdediger. Anders is het toch niet te verklaren dat er al jaren niet voldoende geinvesteerd wordt in de cruciale functie van centrale verdediger.
Met Thomas/Mauro/Rosario loopt er te veel middelmaat rond op het middenveld. Het kwalijke is dat deze spelers ook nog veel aan spelen toekomen ook. Waarbij Dumfries zelfs aanvoerder is.

 

+1/-0

Wat een bullshit, PSV weet als geen ander dat je pas echt kunt cashen als je resultaat haalt dus het doel is om de beste selectie samen te stellen en vanuit daar te presteren. Op het moment dat je jonge talentvolle spelers hebt die je tegen lage waarde kunt kopen of opleiden en verkopen voor de hoofdprijs dan heb je de levensader die het mogelijk maakt om elk kaar die selectie neer te zetten als je goede keuzes maakt.

Dit jaar heeft John, met een beetje hulp van Roger, met Max Sangare Gotze en Zahavi precies gedaan wat er gedaan moest worden. Een paar dure spelers, een paar investeringen maar allemaal gericht op kwaliteit.

Vergeet niet dat als PSV dit jaar bv kampioen geworden was dat niet enkel onze topspelers voor hoofdprijzen weg gaan maar ook de 2e garnituur die ineens interessant wordt. Een Rosario had ons gewoon 10 miljoen kunnen opleveren als er een gek was geweest die dacht dat hij de missing piece was. Het beste voorbeeld is het AZ wat kampioen werd en het Feyenoord wat kampioen werd. Van beide teams zijn er misschien 3 spelers die zich hebben doorontwikkeld, de rest bleek allemaal een kat in de zak te zijn.

 

+2/-0

Als, als, als..........als mijn zus een pieletje had gehad was ze mijn broer.
Dat vind ik te weinig.
De beste selectie samenstellen en van daaruit presteren: helemaal eens.
Paar dure spelers, paar talenten: helemaal eens.
Maar waarom middenvelder 10 en aanvaller 11 als de beste selectie een goede (dure?) CV nodig heeft ?
Natuurlijk gaat er een wereld open als je kampioen wordt maar wie denkt dat je dat met een dergelijk zwak centrum wordt, lijkt me een opportunist. Zelfs het Feijenoord-kampioenselftal was niet zo lek.

 

+1/-0

Ik vind dat onze zwakte niet bij onze cv's ligt. Sterker nog, ik vind dat Teze en Boscagli tot nu toe het minst valt te verwijten van alle regelmatige starters.

 

+2/-1

Het beleid van PSV zal er zeker op gericht zijn een zo sterk mogelijk elftal op de been te krijgen, maar daarentegen moet natuurlijk wel de continuïteit gewaarborgd blijven. Daarom zal een eventuele restwaarde en mogelijke winst wel degelijk een rol spelen bij de overwegingen.

Punt blijft natuurlijk dat jongens als Malen, Ihattaren etc. veel meer opbrengen als ze succesvol zijn in een goed draaiend elftal. Daar heb je dus ook goede verdedigers voor nodig. Als je een coach hebt die, zoals in 2017, met een matig Feyenoord kampioen wordt door het elftal als een citroen uit te knijpen, dan is dat toch goed voor de exposure van dat team en de spelers. Ook al presteert grotendeels dezelfde selectie het jaar erna niks meer.

Daarom is het juist kapitaalvernietiging als je er niet voor zorgt dat een jongen als Malen kan schitteren in de Champions League. Lozano heeft zoveel opgebracht omdat hij, naast dat hij talentvol is, én een goed WK speelde én zich liet zien in de groepsfase van de CL in 2018-2019.

PSV slaagt er na 2017 nauwelijks meer in om een elftal neer te zetten waarin de beste jongens zich kunnen onderscheiden. Malen krijgt kritiek op dit forum vanwege het missen van kansen en zijn geringe bijdrage, maar in een goedlopend elftal zou hij zich veel meer kunnen onderscheiden. Dat een 21-jarige jongen, die net een jaar geblesseerd is geweest, niet het hele elftal naar zijn hand kan zetten, mag geen verrassing zijn. Als PSV nu Moreno en Guardado had gehad, dan hadden we gisteren niet zo kansloos over het veld gehobbeld in Amsterdam. Maar ja, als je denkt het vertrek van Guardado op te kunnen vangen met Jorrit Hendrix en het vertrek van Moreno met Isimiat of Viergever, dan merk je vanzelf dat je jaar na jaar een jasje uit doet.

En dan snap ik wel dat een speler van het kaliber Götze niet de norm mag zijn voor PSV. Maar als meer dan 10 van je 24 selectiespelers gewoon gewogen en te licht bevonden zijn, dan is de kans op succes heel gering, zeker als je een enorm volle speelkalender hebt in combinatie met veel blessures.

 

+1/-0

Ik vind dat als iemand niet mag klagen over het aantal hulp wat hij krijgt om te excelleren is het Malen wel. Zahavi loopt de benen onder zijn kont vandaan om druk te zetten, Gotze Gakpo Madueke en Ihattaren spelen in dienst van de spitsen en de coach wil een aanvallend spelsysteem om achterin de bal zo min mogelijk te hebben en voorin het meeste te hebben.

Teze en Boscagli zijn allebei heel jong en hadden beide nog meer kunnen excelleren naast een Moreno, net als Sangare naast Guardado en een Gakpo naast een Gotze. Maar toch doen die jongens het allemaal prima in mijn ogen.

Dat we nu in keywedstrijden de belangrijkste spelers missen is niet normaal. Dus ik wil ook geen enkele conclusie trekken over de selectie op basis van deze spelers die we echt hard missen.

Edit; excelleren uiteraard.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 11 februari 2021 om 13:58:

Ik vind dat onze zwakte niet bij onze cv's ligt. Sterker nog, ik vind dat Teze en Boscagli tot nu toe het minst valt te verwijten van alle regelmatige starters.


Ik denk dat de 2 stofzuigers Sangare en Rosario verbloemen wat voor matige verdediger Boscagli is.
Opbouwend erg sterk overigens.
Teze vind ik wel goed maar te klein voor een cv..het zou kunnen maar vind hem beter als rechtsback.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 11 februari 2021 om 15:55:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 11 februari 2021 om 13:58:

Ik vind dat onze zwakte niet bij onze cv's ligt. Sterker nog, ik vind dat Teze en Boscagli tot nu toe het minst valt te verwijten van alle regelmatige starters.


Ik denk dat de 2 stofzuigers Sangare en Rosario verbloemen wat voor matige verdediger Boscagli is.Precies dit.

 

+1/-0

John de Jong kan beter terug als hoofdscout gaan werken.
35 miljoen aan aankopen verhuurd en op de bank kan gewoon niet bij een club als Psv.
Waren die miljoenen goed geïnvesteerd dan stond Psv er stukken beter op.
Psv mist een sterke man als td.
Die Toon vind ik ook maar een lichtgewicht.
En hoe kan je als Psv je hele hebben en houden geven aan een passant Roger Schmidt.
Psv moet heel snel een sterke td aanstellen die de lange termijn visie bewaakt.
Heb het gevoel dat Roger momenteel de hele club beheert,maar die is over anderhalf jaar weer weg.
En natuurlijk als van Ginkel en Gotze fit waren geweest had Psv meer punten.
Maar dat wist je toen je ze aantrok dat dit een groot risiko zou worden.
En juist op die plaats op het middenveld hadden we op save moeten spelen.
Fein is dus ook een miskoop/huur,Guti is een zomer avond voetballer en rent ook niet achter een tegenstander aan.
John de Jong heeft al zijn geld op een trainer gezet met een bepaalde visie en is er niet in geslaagd de juiste spelers te halen voor dit systeem.
Met al die miskopen van vorig jaar was het geld na Sangare op.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

De Tsaar schreef op 11 februari 2021 om 12:23:

Volgens mij is het beleid van PSV erop gericht om zoveel mogelijk te verdienen op transfers. Niet zozeer om een sterk elftal op de been te krijgen. Een aanvaller levert over het algemeen meer op dan een verdediger. Anders is het toch niet te verklaren dat er al jaren niet voldoende geinvesteerd wordt in de cruciale functie van centrale verdediger.


Je kunt met Dumfries (6M), Baumgartl (10M) en Max (8M) toch niet zeggen dat er de laatste jaren niet geïnvesteerd is in de verdediging. Meer dan in de aanval in ieder geval!

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 45 pagina's: 1 2 3 4 ... 38 39 40 41 42 43 44 45

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong