Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ernest Faber

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Faber heeft dus het linksback probleem opgelost met Viergever en Baumgartl mocht RCV staan in duo met Schwaab. Is ook veel logischer dat je de meest ervaren speler schuift in plaats van de jonge en betere speler. Het klinkt allemaal logisch, maar van Bommel heeft het niet één keer geprobeerd. Ik vond hem nu voor de camara wel een stuk beter overkomen dan vorige week.

Ik hoop dat hij de optie Doan op het middenveld ook nog verder ontwikkelt want hij heeft het loopvermogen en het voetbal en ik denk dat het een out of the box idee is wat zou kunnen werken. Maar ook Thomas zou nog een belangrijke rol kunnen gaan spelen als hij weer 100% fit is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 23 december 2019 om 14:22:

Faber heeft dus het linksback probleem opgelostOja?
Daar ben ik het niet mee eens. Ik vond Viergever verre van goed spelen op links. Aanvallend te veel balverlies, verdedigend soms in geen velden of wegen te bekennen.
Ook het centrum Schwaab/Baumgartl vind ik niet echt een succes.

 

+1/-0

Natuurlijk, PSV moet een linksback hebben en Viergever als back-up kunnen gebruiken. Viergever is geen Angelino, maar hij is beter dan Sadilek/Boscagli. En dat verschil is zo groot dat het centrum dan best een beetje kwaliteit kan inleveren.

In de winter moet er een basiswaardige linksback gehaald worden, the end.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 23 december 2019 om 15:01:

In de winter moet er een basiswaardige linksback gehaald worden, the end.


Zoals wie?

 

+1/-1

Met alleen een linksback ben je er natuurlijk nog lange niet.
Je kunt je zelfs afvragen of je niet meer hebt aan een goede middenvelder en Viergever als (matige) linksback nog maar een half seizoen voor lief moet nemen.
Je zult meer aanvoer bij de voorhoede moeten krijgen mijns inziens.
Ook een goede LB voorkomt geen tegengoals, immers de rest achterin is ook lek als een mandje.
Het centrum is nog steeds uiterst droevig, zeker ook doordat er twee matige middenvelders voor staan welke ook nauwelijks iets toevoegen. Zo heb je al 7 man welke eindeloos de bal breed spelen en voor geen enkele diepgang zorgen.
Waar moeten dan die goals vandaan komen? Op de individuele acties zijn de tegenstanders inmiddels ook vaker berekenend.

 

+1/-0

Misschien dan niet met 2 controleurs spelen? Dan heb je met Baumgartl en Viergever 2 spelers die de bal wel kunnen inspelen, 1 controleur die uitzakt en daarnaast gevaar via beide flanken (dus met een fatsoenlijke linksback) en dan ziet de wereld er alweer heel anders uit. Ga nog iets compacter spelen en zorg voor snelheid voorin (we hebben geen keuze) en dan denk ik niet dat we 4 a 5 aankopen nodig hebben om betere resultaten te behalen.

 

+1/-0

Ik heb inmiddels ook zijn optreden gezien bij Studio Voetbal en ik denk dat ik het in eerste instantie toch goed heb gezien. Faber is geen trainer die je langer dan nodig is als hoofdtrainer aan boord wil hebben. Hij schiet zoveel tekort in communicatie en het feit dat hij niet met JdJ en TG heeft geschakeld na het Bergwijnbelletje (kunnen we die erin houden?) geeft maar weer aan dat de communicatie in general binnen PSV bijzonder ondermaats is. Hier moet Thijs Sleegers toch ook gewoon slechte zin van krijgen?

Hij heeft spelers niet anders neergezet als van Bommel, hij heeft geen andere keuzes gemaakt, hij heeft niet geinvesteerd in vastigheid en ga zo maar door. We hebben nu alweer in 8 dagen tijd alweer met 3 totaal verschillende middenvelden gespeeld, spelers op niet hun natuurlijke positie laten spelen, 4 goals tegen gekregen en er maar 2 gemaakt door notabene onze rechtsback. En dat in wedstrijden tegen NAC VVV en Twente (thuis)... pijnlijk. Die 2 rode kaarten helpen dan ook niet mee.

Ik vind het dapper dat Faber de handschoen heeft opgepakt maar hij heeft gewoon ook fouten gemaakt en daarmee is het ontslag van v Bommel, die nodig was in mijn ogen, voor niets geweest. En de mededeling dat Faber het seizoen af zou maken te voorbarig.

 

+1/-0

Het gaat van kwaad naar erger...

Van alle denkbare scenario's was de slechtste (in mijn ogen) hetzelfde doen wat we al 25 uitwedstrijden op rij doen. Dus met Schwaab, zonder linksback, met Rosario, met Gakpo en Bruma en ga zo maar door.

- Hoeveel wedstrijden heeft Schwaab gespeeld sinds de crisis waar hij geen onvoldoende haalde?
- Hoeveel wedstrijden heeft Rosario dit jaar goed gespeeld?
- Hoeveel wedstrijden heeft PSV met Gakpo-Bruma in de basis gespeeld en hoeveel goals hebben we daarin gemaakt?
- Hoeveel wedstrijden heeft PSV gespeeld met niet de beste linksback in de selectie op linksback?
- Hoeveel wedstrijden heeft PSV een tactisch plan gemaakt wat de tegenstander kan verrassen in uitwedstrijden?

Waarom kan een volwassen trainer niet inzien dat dit team niet functioneerd met de SCHIJNLEIDERSCHAP van Rosario en Schwaab? Waarom zoveel rouleren met spelers op LCV LCM LB RB SP LB en blijven de twee minste (Rosario en Schwaab) juist elke wedstrijd staan?

Ik heb het even opgezocht; Schwaab speelde sinds de crisis begon uit bij Utrecht 1 (!) wedstrijd niet. Rosario speelde alle wedstrijden.

 

+3/-0

Allemaal leuk en aardig om er steeds maar een of twee uit te pikken en daar tegen te ageren, maar dan kun je net zo goed zeggen wat we zijn opgeschoten in diezelfde periode met zogenaamde sterren als Bergwijn of Ihattaren.
Hoeveel goals hebben die twee bijvoorbeeld gescoord in die maanden?
Of liever hoe weinig?
Of nog liever, hebben ze wel gescoord sinds oktober?

Waarmee ik maar wil zeggen dat Faber niet kan worden verweten dat de resultaten tegenvallen.Er deugt heel weinig aan deze matige ploeg en het complete gebrek aan zelfvertrouwen, de ontbrekende of niet altijd zichtbare teamgeest en Murphy's Law die zich manifesteert in blessures, overdreven rode kaarten en andere vormen van pech veroorzaken de alsmaar niet stoppende terugval.

Faber verdient respect dat hij de club in deze door diverse anderen veroorzaakte crisis wil helpen.
Het blijft even zoeken naar een opstelling die een beetje perspectief biedt en hij kan de bal nu eenmaal niet vanuit de dug out zelf in de goal schieten.
Dat moeten die onbekwame dravertjes zonder veel inzicht en schotkracht toch echt zelf doen.

 

+2/-0

Ik vind dat Faber in de eerste weken weinig viel te verwijten, maar hoe langer hij er zit hoe meer verwijten hij verdient.

Het is ongelooflijk dat hij eigenlijk 1 taak had; vastigheid creëeren en daarmee het spel en de resultaten binnen halen. En sinds hij er is heeft hij Thomas kansen gegeven en laten vallen, Boscagli kansen gegeven en laten vallen, Baumgartl kansen gegeven en laten vallen, Doan kansen gegeven en laten vallen, Gakpo en Bruma geslachtofferd, Viergever geschoven, Hendrix geschoven, Bruma geschoven, Ihattaren geschoven, Bergwijn in de spits gezet etc etc etc. Het enige wat hij niet gedaan heeft is Rosario en Schwaab niet opstellen en dat was het eerste wat ik gedaan had.

Hij heeft met zoveel verschillende middenvelden en defensieve linies gespeeld dat je niet kunt bouwen aan vastigheid. Precies wat van Bommel fout deed sinds januari 2019.

Van Bommel ontslaan had 0 zin als Faber precies hetzelfde doet. Dus we hebben alleen maar verliezers.

 

+3/-0

Faber is gewoon niet zo'n goede trainer. Wat hij zelf ook door heeft waarschijnlijk, gezien hij nu liever hoofd opleiding is. Daarom neem ik hem niets kwalijk. Is door onze geweldige directie naar voren geschoven omdat ze behalve ontslaan van Van Bommel geen goed plan B hadden.

 

+1/-0

Wat moet je anders als je de hoofdcoach halverwege ontslaat? Beschikbare en bekwame trainers liggen niet voor het oprapen. Bovendien zijn ze blijkbaar al wel een eind op weg met de nieuwe coach, die dan waarschijnlijk per volgend seizoen aan de slag gaat.

 

+1/-0

Werkelijk iedereen in mijn omgeving die ik spreek over PSV(en dat zijn er veel op dit moment) maar ook op het PSV netwerk is(nagenoeg)iedereen het er unaniem over eens dat
Rosario, Schwaab, Bruma en Boscagli eigenlijk PSV onwaardig zijn.

Je kunt op dit moment natuurlijk de discussie voeren over de rest van het team en de vorm waarin ze verkeren maar deze 4 springen er toch wel(negatief) uit.
Dit was onder vBommel exact zo.

Ik vraag me oprecht af en het irriteert mij mateloos dat onze (interim) technische staf
Faber, Zenden, Ramzi hier niets aan(willen) veranderen.
Maar ook hebben onze teambuilder Eykelkamp en adviseur Hiddink blijkbaar niet voldoende invloed om hier hun stempel te drukken.
Of zijn ze het bij PSV allemaal eens dat dit het beste is, en zien wij het allen verkeerd?
Ik denk en vind van niet.
Slechter dan dat het nu gaat is bijna onmogelijk.
Nogmaals het is een schande dat ze zo op deze manier doormodderen met onze mooie club.
Mijn geduld raakt onderhand op, we zijn gvd zinkende!!

 

+2/-0

Wat denken jullie dat een adviseur als Hiddink doet? Dat hij Faber eens even uitlegt welk poppetje waar moet staan?

 

+1/-0

SCHIJNLEIDERSCHAP is het toverwoord volgens mij.

Faber doet heel groot, maar bakt er niets van. Schwaab zou de topsporter zijn die leeft voor zijn sport maar is gewoon niet goed genoeg. Rosario is aanvoerder gemaakt maar is geen leider. Tel daarbij nog een hele matige onervaren staf op die deze groep ook niet kan leiden en je hebt volgens mij de vinger op de zere plek.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 03 februari 2020 om 16:09:

Wat moet je anders als je de hoofdcoach halverwege ontslaat? Beschikbare en bekwame trainers liggen niet voor het oprapen. Bovendien zijn ze blijkbaar al wel een eind op weg met de nieuwe coach, die dan waarschijnlijk per volgend seizoen aan de slag gaat.Advocaat doet het een heel stuk beter.

Verder inderdaad dat Faber nou eenmaal een zeer zwakke selectie heeft. Het liefst stellen we Rosario etc nooit meer op. Maar met 2 linksbenige middenvelders werkt ook niet. En Afellay is fysiek niet meer goed genoeg. Er zijn geen andere opties. Guti, Thomas en Sadilek zijn ook geen toppers.

Het is precies waar Van Bommel ook tegenaan liep. Na blessures van Malen en Bergwijn bleef er heel weinig over van dit elftal.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 03 februari 2020 om 16:45:

Wat denken jullie dat een adviseur als Hiddink doet? Dat hij Faber eens even uitlegt welk poppetje waar moet staan?Ja, het lijkt mij dat met de huidige malaise dit absoluut geoorloofd is of zou moeten zijn, alleen een bakkie koffie doen op de Herdgang en observeren is niet voldoende vind ik.
Hiddink heeft toch kijk op het spelletje en de zgn poppetjes, als hij dit met lede ogen aanziet en daar niets van zegt of vind heeft hij op korte termijn geen meerwaarde en daar was het toch om te doen!!
Iedereen en dat meen ik oprecht iedereen werkzaam bij PSV moet op dit open staan voor (positieve)veranderingen en zaken die het tij kunnen doen keren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

smoortje schreef op 03 februari 2020 om 16:27:

Werkelijk iedereen in mijn omgeving die ik spreek over PSV(en dat zijn er veel op dit moment) maar ook op het PSV netwerk is(nagenoeg)iedereen het er unaniem over eens dat
Rosario, Schwaab, Bruma en Boscagli eigenlijk PSV onwaardig zijn.

Je kunt op dit moment natuurlijk de discussie voeren over de rest van het team en de vorm waarin ze verkeren maar deze 4 springen er toch wel(negatief) uit.
Dit was onder vBommel exact zo.

Ik vraag me oprecht af en het irriteert mij mateloos dat onze (interim) technische staf
Faber, Zenden, Ramzi hier niets aan(willen) veranderen.
Maar ook hebben onze teambuilder Eykelkamp en adviseur Hiddink blijkbaar niet voldoende invloed om hier hun stempel te drukken.
Of zijn ze het bij PSV allemaal eens dat dit het beste is, en zien wij het allen verkeerd?
Ik denk en vind van niet.
Slechter dan dat het nu gaat is bijna onmogelijk.
Nogmaals het is een schande dat ze zo op deze manier doormodderen met onze mooie club.
Mijn geduld raakt onderhand op, we zijn gvd zinkende!!


Hie ben ik het volkomen mee eens en wat is mij die Faber tegen gevallen zeg, hij gaat gewoon door met waar het met van Bommel stopte.
En dan die uitspraak van je moet durven voetballen bij Ajax!!komt met zo een opstelling waar ze in Amsterdam zich de piemel uit de broek lachen.
Rosario heeft gewoon geheime informatie waar hij de staf mee chanteert dat kan niet anders, werkelijk niemand maar dan ook niemand begrijpt waarom hij altijd speelt en altijd maar andere worden gewisseld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

hans-61 schreef op 03 februari 2020 om 18:28:

open/sluit de onderstaande quote:

smoortje schreef op 03 februari 2020 om 16:27:

Werkelijk iedereen in mijn omgeving die ik spreek over PSV(en dat zijn er veel op dit moment) maar ook op het PSV netwerk is(nagenoeg)iedereen het er unaniem over eens dat
Rosario, Schwaab, Bruma en Boscagli eigenlijk PSV onwaardig zijn.

Je kunt op dit moment natuurlijk de discussie voeren over de rest van het team en de vorm waarin ze verkeren maar deze 4 springen er toch wel(negatief) uit.
Dit was onder vBommel exact zo.

Ik vraag me oprecht af en het irriteert mij mateloos dat onze (interim) technische staf
Faber, Zenden, Ramzi hier niets aan(willen) veranderen.
Maar ook hebben onze teambuilder Eykelkamp en adviseur Hiddink blijkbaar niet voldoende invloed om hier hun stempel te drukken.
Of zijn ze het bij PSV allemaal eens dat dit het beste is, en zien wij het allen verkeerd?
Ik denk en vind van niet.
Slechter dan dat het nu gaat is bijna onmogelijk.
Nogmaals het is een schande dat ze zo op deze manier doormodderen met onze mooie club.
Mijn geduld raakt onderhand op, we zijn gvd zinkende!!


Hie ben ik het volkomen mee eens en wat is mij die Faber tegen gevallen zeg, hij gaat gewoon door met waar het met van Bommel stopte.
En dan die uitspraak van je moet durven voetballen bij Ajax!!komt met zo een opstelling waar ze in Amsterdam zich de piemel uit de broek lachen.
Rosario heeft gewoon geheime informatie waar hij de staf mee chanteert dat kan niet anders, werkelijk niemand maar dan ook niemand begrijpt waarom hij altijd speelt en altijd maar andere worden gewisseld.
Dit was toch een optie van lek mijn vestje. Faber gaat op dezelfde voet verder als MvB. Waarom gooit de directie hem er dan uit ? Je wil toch iets te weeg brengen. Waarom gooit hij het elftal niet om ? Bruma nooit meer opstellen dan maar 15 miljoen weg. Gakpo nooit in de basis zetten, leuk als invalller maar meer ook niet. Rosario definitief op de bank, zet daar maar een jeugdproduct neer en gooi deze voor de leeuwen slechter kan gewoon niet. Schwaab nooit meer opstellen, kan niet eens een bal over 3 meter inpassen. Zet Teze maar rechtsback en die draver van een Dumfries anders maar op het middenveld. Misschien worden er dan duels gewonnen. Iedere linie is gewoon bagger slecht. Madueke in de basis maar Fabertje wisselt liever een aanvaller voor een aanvaller bij een achterstand. Angsthaas. PSV zal komend jaar minimaal 10-12 spelers aan moeten trekken. Maar dat zal moeilijk gaan met een lege portemonnee. Wellicht krijgen we nogal wat geld voor de verkoop van Malen en Ihatarren. Ben benieuwd wie in deze ellende wil instappen. Wellicht Harm van Veldhoven..

 

+3/-0

Een draver van de backpositie halen en op het middenveld zetten lijkt me niet bepaald ideaal.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ernest Faber