Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ik had gisteren ook de uitleg via het VI kanaal gehoord en ik dacht juist dat Gakpo misschien wel 1 van beide opties in de spits kon zijn. Lammers heeft aangetoond goed druk te kunnen zetten en die kan ook prima vanaf 10 uit de voeten. Romero is een groot vraagteken en Malen lijkt me de ideale spits. Mauro zie ik persoonlijk totaal niet passen maar misschien kan hij aanhaken. Als je kijkt naar de huidige spelersgroep vind ik Rosario en Schwaab beide tricky (eigenlijk in elk systeem) zeker als je snel naar voren moet spelen. Dat is nou precies het grote probleem waarom van Bommel het niet aan de praat kreeg. Baumgartl is veel directer qua passing dan Schwaab en Rosario ontbrak elk stukje vertrouwen om die bal in te spelen.

Met de huidige selectie denk ik dat Thomas-Hendrix geen slechte motor is, beide goede technische spelers die hard werken, niet hoeven te shinen maar ook vooruit kunnen spelen. Ervan uitgaande dat Ihattaren meer een aanvaller is dan een middenvelder zou ik hem ook wel die kans geven als aanvaller. Doan is sterk qua balveroveringen en is volgens mij kneedbaar. Gakpo is defensief niet goed maar doet wel zijn best, en hij is in de omschakeling super gevaarlijk.


code:

1 Unnerstall

22 Dumfries(C) 5 Baumgartl 4 Viergever 68 Rodriguez

6 Thomas 8 Hendrix
7 Doan 11 Gakpo

10. Ihattaren
9 Malen- Dumfries en Rodriguez (van Aanholt) zijn key als aanvallende backs
- Baumgartl en Viergever kunnen best met wat ruimte in de rug spelen
- Thomas en Hendrix spelen in dienst van het elftal
- Doan een beetje in de Park rol, was begin dit jaar goed duo met Dumfries
- Ihattaren heeft iets meer defensieve vrijheid en kan aan zijn productie werken
- Gakpo lijkt me niet de beste type voor die positie maar wel de best we have

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 11 maart 2020 om 12:28:

Wat voor spits was het dan? Ik ken hem enkel van naam.

Lammers is wel een spits die goed is in pressing, en voor Thomas en Hendrix lijken me misschien ook wel rollen weggelegd.

Maar budget is natuurlijk niet voor Schmidt maar voor De Jong. Die weet echt wel dat we 1 a 2 topmiddenvelders nodig hebben en een linksback die dus beter is in aanvallen dan verdedigen.

Misschien alvast Zeefuik ophalen voor als Dumfries vertrekt.Helemaal mee eens Tinus die zeefuik doet het goed bij fcg. Denzel zal idd wel vertrekken

 

+1/-0

Ook helemaal mee eens. Een van de weinige spelers uit de Eredivisie die iets zou toevoegen aan PSV als je spelers van Ajax, AZ of Feyenoord niet meerekent.

 

+1/-0

Kan aan mij liggen hoor, maar als zijn speelstijl nu al bekend is... dan is PSV volgend seizoen toch supervoorspelbaar?

Ik vind het heel prettig dat het hier om een intelligente man lijkt te gaan, afgestudeerd ingenieur zelfs. Ik hoop dan ook dat hij pienter genoeg is om te snappen dat je ook eens moet kunnen verassen.

Dat extreem aanvallende,... ben er geen voorstander van. Liever intelligent en energiek, obv de kwaliteiten van de spelers. En consistent. Inzakken en omschakelen a la Cocu vond ik bijv. een intelligente speelstijl, waarbij het ook zelden door de ondergrens zakte.

 

+1/-0

Het hoeft niet zo voorspelbaar te zijn toch? Het kan ook gewoon lastig te verdedigen zijn. Groningen had ook de hele week getraind op het afstoppen van Dumfries omdat ze wisten dat hij eroverheen zou denderen en toch lukt het ze niet.
Van Robben wist ook iedereen dat hij naar binnentrok en dan schoot en toch was dat ook niet af te stoppen.

Ik heb de resultaten van de vorige clubs niet op de bril - ging hij er ook wel eens hard vanaf door dat aanvallende?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 12 maart 2020 om 19:41:

Ook helemaal mee eens. Een van de weinige spelers uit de Eredivisie die iets zou toevoegen aan PSV als je spelers van Ajax, AZ of Feyenoord niet meerekent.


Bij AZ moet PSV gewoon kunnen winkelen en bij Feyenoord eigenlijk ook nog wel.

 

+1/-0

Dat denk ik niet. Natuurlijk kunnen we wel spelers kopen van AZ maar dan is het tegen de absolute hoofdprijs. Bij Feyenoord had het afgelopen zomer gekund. Die kunnen nu wel stoer doen dat Berghuis niet te koop was maar ze hebben toch echt 15 miljoen geroepen en op basis daarvan is PSV verder gaan informeren en uiteindelijk ingeschat dat het teveel was. Maar als wij nog wat extra miljoenen erop hadden geklapt had Berghuis zijn zin gehad hoor. Mitsjo, Wijndal, Stengs, Boadu, Koopmeijners, stuk voor stuk interessante spelers maar 100% allemaal te duur.

Ik vertrouw Schmidt en JdJ dat zij weten wat er nodig is en beter betalen ze voor de juiste speler wat meer dan dat we weer bij een niveautje lager uitkomen.

 

+1/-0

Weer niveautje lager is kwalitatief wel waar ik Bruma en Baumgartl onder wil scharen, maar zeker niet prijstechnisch. Ik hoop vooral op wat creativiteit. Ik weet niet wat voor voetbalbeest Schmidt is en of hij een complete Football Manager database in zijn hoofd heeft zitten, maar wellicht heeft hij suggesties. Niet meer dan dat natuurlijk, de technisch manager moet eindverantwoordelijk blijven voor het aan- en verkopen van spelers.

Ik vind Zeefuik overigens ook geen slechte optie. Heeft volgens mij nog een eenjarig contract na dit seizoen, dus zal niet veel hoeven te kosten in dat geval. Komt binnen de landsgrenzen qua spel ook het dichtst in de buurt van een type Drumfries, denk ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 13 maart 2020 om 21:41:

Ik weet niet wat voor voetbalbeest Schmidt is en of hij een complete Football Manager database in zijn hoofd heeft zitten, maar wellicht heeft hij suggesties.


Hopelijk hoeven we met Schmidt niet perse de allergrootste voetbaltalenten te halen, maar kan hij goede voetballers met mentaliteit optimaal laten functioneren in een elftal. Dat is wat PSV nodig heeft. We kunnen niet dezelfde spelers halen als Ajax. Zeker als @Ricardo Izecson Santos en @11 Sir Tinus gelijk hebben. Maar misschien wel een beter elftal bouwen.

 

+1/-0

Ik geloof niet dat we oogstrelend voetbal gaan spelen maar ik geloof wel dat hij iets kan creëeren wat succesvol is. Ik geniet bij PSV vooral van goals en overwinningen en wat minder van oneindig balbezit en ik denk dat ik op mijn spreekwoordelijke wenken wordt bediend. Ik verwacht ook dat we hier en daar op ons bek gaan met 4-0 maar dat accepteer ik wel als we kampioen worden :)

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt