Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 40 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 38 39 40

Als ik de intentie zie, ben ik al lang een tevreden man. Een kampioenschap is voor mij dan secundair.

 

+1/-0

Je bent wel heel makkelijk. Ik wil echt prijzen, het voetbal komt voor mij echt pas daarna. Alleen met prijzen, liefst consistent, kun je als club stappen maken naar een ‘treetje hoger. Leuk voetbal verdwijnt net als de prille verliefdheid in een relatie als eerst. Wat er daarna overblijft, is een stevig fundament. Zowel financieel, maar ook naar jeugdspelers en de aantrekkingskracht voor spelers uit het binnen- en buitenland.

Wat moet je met leuk voetbal en een 2e of 3e plek? Weer voorronde CL, of altijd maar die K#t Europa League in?

Ik was en ben een fan van Cocu. Stevig team hadden we, bij tijd en wijle ongenaakbaar en oerdegelijk. Dat mag van mij weer, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar Roger Schmidt. De man heeft zijn hele reputatie in NL grotendeels te danken aan maar liefst 2 wedstrijden, toen tegen Ajax. Het was indrukwekkend, maar het betekent nu helemaal niks meer.

Prijzen. Die wil ik.

 

+3/-0

Ik hoop eigenlijk dat het huwelijk PSV-Schmidt een succes wordt en dat het een soort van overhaul betekent voor de club PSV. Dat is met hoge zekerheid veel te optimistisch, maar dát is wat me veel gelukkiger zou maken. Een kampioenschap heb ik genoeg meegemaakt en keer op keer zou dat een voorzet moeten zijn om die extra stap te maken en een voorsprong te nemen op de rest. En elke keer weten we het te verneuken en word je teruggeworpen.

Ik word niet vrolijk van die zaadpartijen waarin je met de hakken over de sloot van een GVVV weet te winnen. Waar er niets van spelplezier terug te vinden is in de ploeg. Na een dergelijk seizoen betekent een kampioenschap niets voor mij.

 

+4/-0

Een voorsprong nemen is een illusie. Zelfs in Amsterdam lukt het niet om met die grote zak geld structureel een voorsprong te nemen. Voetbal is als conjunctuur, je hebt een aantal goede jaren en dan weer wat mindere, grotendeels bepaald door de kwaliteit van een bepaalde lichting.

Voor mij is de volgorde ook heel duidelijk. Eerst prijzen, dan mooi voetbal. Dat past ook bij PSV. Laat ze het in Amsterdam maar andersom doen.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 21 juni 2020 om 07:47:

Ik hoop eigenlijk dat het huwelijk PSV-Schmidt een succes wordt en dat het een soort van overhaul betekent voor de club PSV. Dat is met hoge zekerheid veel te optimistisch, maar dát is wat me veel gelukkiger zou maken. Een kampioenschap heb ik genoeg meegemaakt en keer op keer zou dat een voorzet moeten zijn om die extra stap te maken en een voorsprong te nemen op de rest. En elke keer weten we het te verneuken en word je teruggeworpen.

Ik word niet vrolijk van die zaadpartijen waarin je met de hakken over de sloot van een GVVV weet te winnen. Waar er niets van spelplezier terug te vinden is in de ploeg. Na een dergelijk seizoen betekent een kampioenschap niets voor mij.Helemaal mee eens! En al leidt het niet tot een voorsprong, als het maar leidt tot spelvreugde, enthousiasme en drive op het veld. Nu ben persoonlijk ook van mening dat dat (incl. duidelijke spelvisie) ook een voorwaarde is voor resultaten.

 

+1/-0

Toch moet ik het allemaal nog maar zien hoor,begon Mark van Bommel ook niet met die intenties?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

the alchemist schreef op 11 augustus 2020 om 13:39:

Toch moet ik het allemaal nog maar zien hoor,begon Mark van Bommel ook niet met die intenties?touchè! Het is altijd afwachten, maar mijn verwachtingen liggen ook veel hoger van het voetbal. Dan bij andere trainers hiervoor.

Dat komt mede omdat deze trainer ook bekend staat om die zeer uitgesproken intenties en visie en dat een aantal keren al heeft waargemaakt. Bij van Bommel (en elke andere onervaren trainer) zijn mijn verwachtingen vrij neutraal. Daarbij komt ook dat Schmidt dus ook al bewezen heeft de menselijke kant van het coachen te beheersen, het grote manco van van Bommel (wat hij tot op heden zelf niet absoluut niet inziet).

 

+1/-0

Ik zie het anders. Het kampioenschap is elk jaar het belangrijkst. Een trainer is een passant. Zeker een buitenlandse trainer. Om daarvoor het helemaal om te gaan gooien, en naar een keeper te gaan kijken terwijl je twee prima keepers hebt is niet slim. Al helemaal niet omdat dit elftal helemaal niet zo goed is. Men is het blijkbaar alweer bijna vergeten maar vorig werd PSV vierde! En Bergwijn en Rodriguez zijn weg. Dit huidige elftal is ondanks Malen terug nog minder als er geen echte versterkingen bij komen. Een elftal dat ook nog een nieuwe, zeer riskante spelwijze moet gaan leren.

Als we nou zwemden in het geld zou het wat anders zijn. Dan zijn extra posities als de keeper ook te halen. Maar daar ligt juist het probleem. PSV kan het zich niet veroorloven om nog een paar seizoenen zonder kampioenschap/CL te doen. Dat geld is nodig om bij te blijven. Ook voor ons supporters. Liever kampioen met minder aantrekkelijk voetbal dan mooi verliezen.

Het is daarom altijd afwachten. Prima als het allemaal wat meer aanvallend wordt, en hopelijk gaat het enorm goed lopen. Maar als blijkt dat we er toch de spelers niet voor hebben, past hij het hopelijk weer wat aan. Wat meer behoudend. Elke trainer, zie Van Bommel, wordt bij te weinig punten weer vervangen.

 

+2/-1

Helemaal eens.
Waarom alles ophangen aan een trainer die max een paar seizoenen blijft en ook geen indrukwekkend trackrecord heeft.
Als speler gewoontjes en als trainer 1 titel en 1 beker. O ja, een keer Ajax ondersteboven gespeeld.
Voor mij nog geen reden om direct aan te nemen dat we nu de top gaan bestormen want daarvoor is simpelweg kwaliteit op het veld nodig. Er staat NU teveel middelmaat (of minder) in verdediging en middenlinie.
Natuurlijk is het altijd mogelijk TIJDELIJK iets extra's uit een speler te halen, maar dat hebben inmiddels ook twee trainers al geprobeerd en bovendien moet je dat dan uit 6 spelers tegelijk halen om het niveau op te krikken.
Met alle kunstgrepen van het vorige seizoen werden we 4e, stonden we voor schut in de beker en Europees...ach laat maar.
Mijns inziens een te groot verschil met de ambities om te kunnen geloven dat we door een andere speelwijze dit verschil gaan wegpoetsen. Daarvoor zijn een paar spelers nodig welke je sterker maken en er direct staan; maar dat zou ook gelden bij de speelwijze van vorig jaar.

 

+1/-0

Het gaat er niet om dat we nu ineens de finale van de CL gaan halen of 2x met overmacht kampioen worden, het gaat erom dat we als PSV zijnde de best beschikbare trainer hebben genomen en om de kans op succes groter te maken komen we de wensen van de trainer tegemoet. Hij had zelf ook al wat meer nieuwe aankopen willen hebben hoor, dat hoorde je wel tussen de regels door, maar hij past zich aan aan PSV en wij aan hem.

Het enige wat ik persoonlijk verwacht tov andere jaren is dat we vaker 4-2 winnen dan 2-0 en eigenlijk boeit het niet want het levert net zoveel punten op.

 

+1/-0

Het gaat er juist wél om dat we weer eens kampioen worden, hoe denk je anders weer mee te gaan tellen?
Met 2e, 3e en 4e plaatsen schiet je geen moer op, je gaat alleen maar verder achterop raken.
Of het de best beschikbare trainer is, kun je over discussieren, maar hij krijgt zijn kans en als er iemand is die hoopt dat hij slaagt ben ik het maar de trainer is zo goed als zijn materiaal en dat blijf ik grotendeels middelmaat vinden.
Waar jij verwacht vaker te winnen met 4-2 dan 2-0 zou ik al blij zijn als we gewoon VAKER winnen.........

 

+2/-0

Matige trainers worden ook kampioen met matige selecties. Feyenoord werd kampioen met Botteghin vd Heijden, Karsdorp/Kongolo/Clasie etc. Allemaal weggekocht en nooit meer iets gepresteerd. Van Bronckhorst is een matige trainer waarbij het gewoon even allemaal wel op zijn plek viel. PSV werd kampioen met Narsingh Brenet Locadia Schwaab en Isimat terwijl Cocu geen topcoach is. Ajax had Frenkie, De Ligt en Ziyech en werd niet eens kampioen in dat jaar. Het jaar erop werden ze kampioen omdat wij het hadden verkloot.

Iedereen die PSV support hoopt zoveel mogelijk te winnen om uiteindelijk in april samen het te vieren, dus dat hoef je er niet bij te zeggen.

 

+1/-0

Dank dat je me nog even verteld wat ik wel en niet erbij hoef te vermelden.
Als je een stukje terugscrollt zie ik toch nog een reactie van een forumgebruiker die een kampioenschap secundair vindt, dus mag ik aub vermelden dat het voor mij wél 't belangrijkste is.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 12 augustus 2020 om 16:49:

Dank dat je me nog even verteld wat ik wel en niet erbij hoef te vermelden.
Als je een stukje terugscrollt zie ik toch nog een reactie van een forumgebruiker die een kampioenschap secundair vindt, dus mag ik aub vermelden dat het voor mij wél 't belangrijkste is.Ik had het over iedereen die PSV support :verlegen

 

+1/-0

De man is nu eenmaal onze trainer, dus we moeten hem de tijd geven om wat op te bouwen. Er is veel gezegd en geschreven over zijn manier van spelen, maar ik wil gewoon resultaten zien op het veld. Als hij PSV stabiel kan krijgen in uitwedstrijden, zoals Cocu dat geweldig voor elkaar had, dan zijn we een behoorlijk stuk vooruit gekomen. Men noemt Cocu hierboven trouwens geen toptrainer, maar voor PSV is hij dat WEL. Kreeg de club na 7 jaar weer op de rit en deed dat ook nog eens als beginnende trainer en met een geheel zelf samengesteld team, uiteraard met de kunde van Marcel Brands erbij. Wat een mooie seizoenen hebben we gehad.

Ik moet gewoon weer prijzen hebben. Wat boeit mij de manier waarop, titels leveren geld en roem op en alleen die brengen je hoger op de internationale voetballat. Voor clubs als AZ zijn de complimenten mooi meegenomen, maar wij zijn PSV en moeten prijzen pakken om als club overeind te blijven. Schmidt is voor mijn gevoel meer iemand die bij een kleinere club mooie dingen kan bereiken, in de schaduw van grotere clubs en met relatief weinig druk. Ik moet nog maar zien hoe hij bij PSV meteen resultaten denkt te gaan boeken, maar ik hoop dat het hem lukt.

 

+1/-0

Geheel met je eens, Revolinho, dat we geen complimenten maar wel landstitels nodig hebben als PSV zijnde.
En inderdaad is de manier waarop je kampioen wordt onbelangrijk. Want dat is "men" al heel snel weer vergeten en daarna kraait er geen haan meer naar.

De tijd die een trainer krijgt om iets op te bouwen is tegenwoordig met al die ongeduldige spelers en een voetbalwereld waarin alles om geld draait, uiterst kort.

Waar Kees Rijvers ooit jarenlang van 1972 tot 1980 kon bouwen en kneden wat PSV drie landstitels, twee KNVB bekers en een UEFA Cup opleverde met een voor supporters jaar na jaar herkenbaar team, wisselt thans de elftalfoto met dezelfde snelheid als het thuis- of uitshirt.

Derhalve, leuk die nieuwe speelwijze die Schmidt voor ogen staat, maar als we in mei 2021 nog niet de 25e titel op zak hebben die we al verdiend hadden in 2019, dan zullen veel PSV supporters toch wederom echt teleurgesteld zijn.
Dus, Roger, toi, toi, toi en maak er iets van.

 

+1/-0

Hier lopen 2 discussies totaal door elkaar heen in mijn ogen. PSV heeft Schmidt niet aangesteld omdat we dan leuke wedstrijden zien en iedereen over PSV praat, maar omdat zij denken dat Schmidt met zijn visie en ervaring de beste match is op dit moment van de beschikbare trainers. Of het een succes gaat worden of niet is de grote vraag net als met elke trainer dan ook. Uiteindelijk gaat hij normaal gesproken minimaal 2 jaar de tijd krijgen om met ons een kampioenschap te behalen, tenzij er crisis situaties komen zoals onder v Bommel, en of dat nu lukt of niet hangt niet enkel af van PSV. Ajax is de grote titel favoriet vanwege het simpele feit dat zij het Bayern Munchen of Juventus zijn van Nederland en dat zij steken moeten laten vallen en wij moeten profiteren door minder fouten te maken.

Nu we Schmidt hebben is het volgens mij belangrijk om hem te omarmen en hem de tools te geven die hij nodig heeft voor zijn job te kunnen doen. Daarbij zou het helpen als supporters hem niet het stempel geven dat alleen maar mooi voetbal telt en niet om het resultaat. Als er 1 iemand graag kampioen wil worden volgend jaar is het Roger Schmidt wel.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 13 augustus 2020 om 13:22:

Hier lopen 2 discussies totaal door elkaar heen in mijn ogen. PSV heeft Schmidt niet aangesteld omdat we dan leuke wedstrijden zien en iedereen over PSV praat, maar omdat zij denken dat Schmidt met zijn visie en ervaring de beste match is op dit moment van de beschikbare trainers. Of het een succes gaat worden of niet is de grote vraag net als met elke trainer dan ook. Uiteindelijk gaat hij normaal gesproken minimaal 2 jaar de tijd krijgen om met ons een kampioenschap te behalen, tenzij er crisis situaties komen zoals onder v Bommel, en of dat nu lukt of niet hangt niet enkel af van PSV. Ajax is de grote titel favoriet vanwege het simpele feit dat zij het Bayern Munchen of Juventus zijn van Nederland en dat zij steken moeten laten vallen en wij moeten profiteren door minder fouten te maken.

Nu we Schmidt hebben is het volgens mij belangrijk om hem te omarmen en hem de tools te geven die hij nodig heeft voor zijn job te kunnen doen. Daarbij zou het helpen als supporters hem niet het stempel geven dat alleen maar mooi voetbal telt en niet om het resultaat. Als er 1 iemand graag kampioen wil worden volgend jaar is het Roger Schmidt wel.Precies! Alsof het deze man niet om resultaat zou draaien. Daarbij, we mogen toch wel benieuwd zijn en discussieren over die ‘andere’ manier van spelen? Dat doen we bij elke trainer, discussieren over de speelwijze. Interesseert je dat niet, dan discussieer je daar niet over mee en open je een ‘Resultaten’ topic ofzo.

Een discussie is het of we dus naar een andere spel-filosofie toe willen.. iets wat er dus denk ik wel beoogd wordt door Toon en co gezien de uitspraken. En daar is Schmidt nu een hoofdrolspeler in, een uitgelezen mogelijkheid. Maar niet een passant waar alles ‘even’ voor omgegooid wordt. Het wordt namelijk voor langere termijn omgegooid.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13 augustus 2020, 13:47:22.

 

+1/-0

Dat er nog mensen zijn die denken dat Schmidt is aangesteld omdat hij Ajax van de mat heeft gespeeld ooit, jaren terug, die spoort niet.
PSV wil een ommezwaai maken en aantrekkelijk voetbal mét resultaat spelen. Schmidt past daar me zijn filosofie prima in.
Nu nog enkele goede aankopen en dan kunnen we gaan zien wat Schmidt en co. voor elkaar weet te boksen. Maar op transfer gebied blijft het angstig stil. Geen gerucht zelfs op die keeper na. Ook geen speler vertrokken.
We gaan het meemaken en ik heb vertrouwen in Schmidt en zijn team. Let’s go PSV

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Geen gerucht is niet helemaal waar, PSV heeft eerst Rodriguez proberen te behouden, daarna bij Van Aanholt aangeklopt, en zal nu naar nr 3 op het lijstje gaan. Dat was in winter Ouwejan en sindsdien is er niet veel meer gevoetbald dus ik reken daar op.

Op het middenveld hetzelfde verhaal, 1e keuze is van Ginkel, maar die wil eerst fit zijn bij Chelsea, en PSV lijkt erop te wachten. Ook niet zo erg want daar hebben we wel 6 a 7 opties waarvan er een paar best een kans verdienen met een nieuwe speelwijze.

De keeper is enkel een versterking als Zoet of Unnerstall verkocht worden, en dat gaat niet gebeuren dus dat blijft bij een gerucht.

Voor de positie centraal achterin denk ik dat Bruma wel eens de 1e optie zou kunnen zijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 40 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 38 39 40

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt