Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 45 pagina's: 1 2 3 4 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 41 42 43 44 45

open/sluit de onderstaande quote:

Baretta schreef op 04 mei 2021 om 10:11:

Heb meer het idee dat het aan inzet ligt. Als de coach steeds tegen Teze hoort roepen dat hij de bal naar voren moet spelen maar Teze toch terug speelt zou ik hem een trap onder zijn b****n willen geven . Of de laatste kans die terug gespeeld wordt ipv naar voren. Niet voldoende inzet en lamlendigheid muz van drie spelers dat typeert mi de wedstrijd PSV-Hvn .Nu kan Roger wel tegen Teze blijven roepen dat hij die bal naar voren moet spelen i.p.v. breed, maar zelf zet hij Vertessen in de spits die in deze wedstrijd absoluut niet van meerwaarde zou zijn.

De kracht van Vertessen ligt in het bespelen van ruimte achter de linie & met die 5-man achterin van Heerenveen lag die er niet. Vertessen kwam nauwelijks voor zijn man aan de kant waar Teze de bal kwijt moest, dus ook ik hoorde hem coachen maar vond vooral zijn coaching richting Vertessen opvallender.

Hierdoor valt het geluid ook wel te begrijpen, dat PSV behoefte heeft aan een grote, kopsterke spits voor wedstrijden zoals deze waarbij men gewoon vanaf de flank die bal moet voorslingeren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Baretta schreef op 04 mei 2021 om 11:35:


Niet gek dat Mario zijn inspiratie verliest. Mario loopt met en zonder bal . Trek die verdediging uit elkaar ipv wandelen en steeds het midden opzoeken . Als Mario de bal heeft kan hij hem vaak niet kwijt naar voren . Het staat steeds als een kluitje op elkaar. Bewegen , zo creëer je de ruimte.Klopt.
Lopen zonder bal is er niet bij.
Het moet voor Gotze, maar ook voor Zahavi die al wel tientallen keren zich vrijliep als Malen weer eens zelfzuchtig hem oversloeg, heel frustrerend voetballen zijn op deze manier.

Maar voor Schmidt is het het ergst. Langs de lijn ben je machteloos als je je spelers steeds opnieuw dezelfde verkeerde keuzes ziet maken en hen de mooiste kansen naar de filisijnen ziet helpen.

Hopelijk krijgt hij komend seizoen wat betere en intelligentere spelers in zijn selectie. Wel voorzien ook van een winnaarsmentaliteit.

 

+1/-0

Het lijkt inderdaad een soort moedeloosheid bij Gotze, teveel spelers komen gewoon tekort om aan te voelen wat zijn intenties zijn, dat zal 'm wellicht frustreren.
Dat verklaart m.i. ook waarom hij ineens de mogelijkheid van een transfer niet direct naar het land der fabelen verwijst.
Hij wil eerst eens zien wat PSV van plan is qua versterking alvorens te blijven, zo lijkt 't.
Versterkingen zijn bitter nodig want zo goed als sommigen op dit forum ons elftal vinden, vind ik het geenszins.
Er zitten nog teveel middelmatige spelers in onze basiself, bovendien brengen ook nog een aantal spelers te weinig.
Tot de eerste categorie reken ik zeker Rosario, Sangare en Mvogo, tot de 2e categorie dit seizoen zeker Malen (welke stilstaat in zijn ontwikkeling en teveel kansen nodig heeft) en Max (begon super maar is na de winterstop ook modaal). Gotze, Zahavi en Dumfries brengen ongeveer wat ik had verwacht maar hebben nog teveel wedstrijden dat ze 'afwezig'zijn. Boscagli en Gakpo brengen wat meer dan ik begin seizoen had verwacht. Viergever is zoals altijd constant een zes of zeven.
Samenvattend snap ik dan wel dat je geen kampioen wordt en tegen de andere topclubs punten verspeeld. Je hebt met zo'n mix gewoon teveel middelmatige wedstrijden en dit PSV moet gewoon top zijn om resultaat te halen. Jammer dat je dan tegen Ajax ziet dat het (heel diep verscholen) er ergens toch wel inzit. Dat je het er niet uithaalt, zoek ik dan toch bij RS welke in zijn wanhoop (anders kan ik het niet uitleggen) ongeveer elke selectiespeler in diverse varianten heeft geprobeerd.
Killetjes voor alles een verklaring geven lijkt zijn imago, maar volgens mij borrelt de onzekerheid van binnen.

 

+2/-1

Met Sangare in de basis gaan we weinig wedstrijden meer winnen. Ik hoop dat Schmidt dat ook door heeft. Hij is al veel te lang doorgegaan met het duo Rosario/Sangare. Dat neem ik hem wel kwalijk, want dat heeft écht punten gekost, terwijl heel Nederland - vriend en vijand - al een half jaar door had dat deze twee niet samen kunnen spelen.

 

+1/-0

Dit is vast een goede versterking voor de trainersstaf inde nabije toekomst.
Spreekt uitstekend Duits:
https://www.vi.nl/nieuws/van-bommel-legt-plannen-bij-wolfsburg-uit-en-heeft-geleerd-van-psvlink

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 05 mei 2021 om 08:36:

Met Sangare in de basis gaan we weinig wedstrijden meer winnen. Ik hoop dat Schmidt dat ook door heeft. Hij is al veel te lang doorgegaan met het duo Rosario/Sangare. Dat neem ik hem wel kwalijk, want dat heeft écht punten gekost, terwijl heel Nederland - vriend en vijand - al een half jaar door had dat deze twee niet samen kunnen spelen.In wedstrijden waarin je niet per definitie de favoriet bent, of zoals straks uit bij Galatasaray bijvoorbeeld, zie ik best wel iets in een duo: Sangare, Propper/v. Ginkel.

Je zal zien, met een 'echte' voetballer naast hem, zal Sangare ook veel beter voetballen. Bal afpakken & inleveren.

 

+2/-0

Dat er nog steeds mensen onderschatten wat Sangaré kan is voor mij een raadsel. Ik zou dolgelukkig zijn met een middenveld met zowel Sangaré Pröpper als van Ginkel en dan mag van mij zelfs nog wel een 4222 zijn met Van Ginkel als loper op 10. De mogelijkheden zijn oneindig met bv Malen/Gakpo in de spits en Götze naast van Ginkel maar ook een 4-3-3 met Götze vanaf links en Gakpo vanaf rechts zou briljant kunnen werken.

Ik ben erg benieuwd hoe Roger het zelf ziet. Of het doorbouwen aan 4222 of het aanpassen en opnieuw bouwen aan 4231. Erg leuk om de oefenwedstrijden straks te bekijken via één of andere slechte online spycam. Geen Oranje meer maar Rood Wit :-)

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 28 juni 2021 om 10:31:

Dat er nog steeds mensen onderschatten wat Sangaré kan is voor mij een raadsel. Ik zou dolgelukkig zijn met een middenveld met zowel Sangaré Pröpper als van Ginkel en dan mag van mij zelfs nog wel een 4222 zijn met Van Ginkel als loper op 10. De mogelijkheden zijn oneindig met bv Malen/Gakpo in de spits en Götze naast van Ginkel maar ook een 4-3-3 met Götze vanaf links en Gakpo vanaf rechts zou briljant kunnen werken.

Ik ben erg benieuwd hoe Roger het zelf ziet. Of het doorbouwen aan 4222 of het aanpassen en opnieuw bouwen aan 4231. Erg leuk om de oefenwedstrijden straks te bekijken via één of andere slechte online spycam. Geen Oranje meer maar Rood Wit :-)Inderdaad - het zou mij juist ook niet verbazen als Sangaré met Pröpper of Van Ginkel het controlerende blok vormt en dat dan Van Ginkel (of Pröpper, want die kan dat ook) als 1 van halve tienen gaat spelen. Dat alles als hij inderdaad aan 4-2-2-2 vast gaat houden.
Je kan in elk geval met dit materiaal ook prima 4-4-2 of 4-3-3 gaan spelen. Lijkt mij geen enkel probleem.

 

+1/-0

Loof de heer, 4-3-3!

Wat ben ik er blij mee dat je niet meer dan vage 4-2-4 spelen, wat altijd 60 minuten leuk was, om in de laatste 30 minuten alles te verspelen.

 

+2/-0

Dit belooft inderdaad veel goeds. Vooral omdat Götze nu belangrijk wordt gemaakt en Zahavi nu de enige spits is. Vorig seizoen had ik het idee dat malen en Zahavi beiden niet lekker konden voetballen in dat systeem.

 

+1/-0

Overduidelijk nu. Schmidt is gewoon een faalhaas. Als je zo je team laat spelen en zulke wissels doorvoert snap je er gewoon niets van. En de leiding maar positief zijn over hem. De keiharde feiten zijn dat we vooralsnog overal naastgrijpen.

 

+2/-6

Ja man, wat een prutser :D Zeg dan niks

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 25 augustus 2021 om 12:10:

Overduidelijk nu. Schmidt is gewoon een faalhaas. Als je zo je team laat spelen en zulke wissels doorvoert snap je er gewoon niets van. En de leiding maar positief zijn over hem. De keiharde feiten zijn dat we vooralsnog overal naastgrijpen.Volgens mij hebben we twee weken geleden de Johan Cruijff schaal nog gewonnen door onze aartsvijand in eigen huis te verslaan.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 25 augustus 2021 om 12:21:

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 25 augustus 2021 om 12:10:

Overduidelijk nu. Schmidt is gewoon een faalhaas. Als je zo je team laat spelen en zulke wissels doorvoert snap je er gewoon niets van. En de leiding maar positief zijn over hem. De keiharde feiten zijn dat we vooralsnog overal naastgrijpen.Volgens mij hebben we twee weken geleden de Johan Cruijff schaal nog gewonnen door onze aartsvijand in eigen huis te verslaan. voetbal-les te geven.


Even aangepast naar de werkelijkheid. :B

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 25 augustus 2021 om 12:10:

Overduidelijk nu. Schmidt is gewoon een faalhaas. Als je zo je team laat spelen en zulke wissels doorvoert snap je er gewoon niets van. En de leiding maar positief zijn over hem. De keiharde feiten zijn dat we vooralsnog overal naastgrijpen.Gelukkig snap jij er wel iets van gezien je eigen overtuiging maar je praat poep.

 

+5/-0

Ik vind het opmerkelijk wat er nu gebeurt. Vanaf 25 juli tot 23 augustus krijgen we alleen maar lof toegezwaaid krijgen, zowel uit eigen supporters-gelederen maar ook door jan en alleman in de media. Alle analisten zijn zó onder de indruk. Freewheelend door de eerste twee voorrondes, waar we vooraf bang waren dat Galatasaray al een maatje te groot zou zijn. Ajax met 0-4 verslagen, na de rode kaart de wedstrijd probleemloos uitgespeeld en voor de rode kaart al 2x genadeloos toegeslagen toen we de kans kregen. En een probleemloze competitiestart met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Dan verlies je nu, over 2 wedstrijden, nipt met 2-1 van Benfica, wat een gerenommeerde tegenstander is, terwijl je in feite 75% van de tijd de sterkere ploeg bent. En vervolgens komen uit alle hoeken gaten weer allerlei shit-verhalen naar boven en is Schmidt weer eens de gebeten hond. Dit zegt voor mij alles over de hedentendaagse "Nederlandse mentaliteit" en die komt me eerlijk gezegd behoorlijk de neus uit.

Sneijder en Boskamp die achteraf roepen dat hij Madueke niet moest wisselen. Valentijn Driessen die in zijn column de afgelopen anderhalf jaar erbij pakt. Nu hebben we alleen maar gewonnen van een "zeer zwak Galatasaray" en een "gemankeerd Midtjylland". Supporters die hier op het forum roepen dat hij Doan had moeten brengen in plaats van Bruma.

Natuurlijk, gisteren kende niet de afloop die we allemaal gewenst hadden. Dat komt door 2 dingen: enerzijds is Benfica een prima tegenstander, die uitstekend kan verdedigen, en na de rode kaart niets anders meer gedaan heeft. En anderzijds moet je die anderhalve kans die je krijgt op dit niveau gewoon maken. Het is geen Cambuur waar je de ene na de andere doelpoging kunt creëren. Die bal van Zahavi moet er op dit niveau gewoon in als je met de grote jongens wilt meedoen. Scoor je die goal, dan ben je natuurlijk nog steeds niet door, maar dan was het misschien wel gelukt om nog een keer te scoren.

En ja het klopt dat de wissels achteraf gezien niet het gewenste effect hebben gehad. Dat mag ook zeker benoemd en besproken worden. Maar ik zag een Madueke die zowel de eerste wedstrijd als gisteren uitstekend werd bestreden. Die anderhalf gevaarlijk moment had gisteren en die er zeker in de tweede helft niet echt aan te pas kwam. Ik zag een Boscagli die al geel had gekregen. En Van Ginkel die nog zelden de 90 minuten vol gemaakt heeft.

Zelf denk ik ook dat de kans dat Bruma of Vertessen (die laatste is vooral bruikbaar als de ruimtes groot zijn ipv klein) ons gisteren naar de winst zou schieten bijzonder klein was. Maar ik denk eigenlijk dat niemand op de bank een versterking of impuls aan dit elftal had kunnen bieden. Pröpper heeft kwaliteiten, maar was er niet bij. En de rest is eigenlijk óf te onervaren óf niet goed genoeg. Misschien had Schmidt beter helemaal niet kunnen wisselen, maar dan was er vast achteraf weer gezeur geweest dat Bruma geen kans kreeg, terwijl hij de laatste 3 wedstrijden goed op dreef was.

Sport kent winnaars en verliezers. Een tweestrijd zoals die tussen Benfica en PSV, waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren, kent uiteindelijk een winnaar en een verliezer. Helaas viel het kwartje niet onze kant op. Maar alleen al voor het feit dat onze ploeg, die de eerste maanden van dit jaar door de competitie zwalkte als Badr Hari met een gebroken arm, zo dichtbij kwalificatie voor de groepsfase CL kwam, mag je een groot compliment maken aan Schmidt, de spelers en de directie.

Hopelijk gaat PSV op de ingeslagen weg door, want dan gaan we een stuk mooier seizoen dan vorig jaar tegemoet. Liefst nog wel met een paar mutaties in de spelersgroep, zodat we in volgende belangrijke wedstrijden wél iets kunnen forceren als dat nodig mocht zijn.

 

+8/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 augustus 2021 om 12:51:

Ik vind het opmerkelijk wat er nu gebeurt. Vanaf 25 juli tot 23 augustus krijgen we alleen maar lof toegezwaaid krijgen, zowel uit eigen supporters-gelederen maar ook door jan en alleman in de media. Alle analisten zijn zó onder de indruk. Freewheelend door de eerste twee voorrondes, waar we vooraf bang waren dat Galatasaray al een maatje te groot zou zijn. Ajax met 0-4 verslagen, na de rode kaart de wedstrijd probleemloos uitgespeeld en voor de rode kaart al 2x genadeloos toegeslagen toen we de kans kregen. En een probleemloze competitiestart met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Dan verlies je nu, over 2 wedstrijden, nipt met 2-1 van Benfica, wat een gerenommeerde tegenstander is, terwijl je in feite 75% van de tijd de sterkere ploeg bent. En vervolgens komen uit alle hoeken gaten weer allerlei shit-verhalen naar boven en is Schmidt weer eens de gebeten hond. Dit zegt voor mij alles over de hedentendaagse "Nederlandse mentaliteit" en die komt me eerlijk gezegd behoorlijk de neus uit.

Sneijder en Boskamp die achteraf roepen dat hij Madueke niet moest wisselen. Valentijn Driessen die in zijn column de afgelopen anderhalf jaar erbij pakt. Nu hebben we alleen maar gewonnen van een "zeer zwak Galatasaray" en een "gemankeerd Midtjylland". Supporters die hier op het forum roepen dat hij Doan had moeten brengen in plaats van Bruma.

Natuurlijk, gisteren kende niet de afloop die we allemaal gewenst hadden. Dat komt door 2 dingen: enerzijds is Benfica een prima tegenstander, die uitstekend kan verdedigen, en na de rode kaart niets anders meer gedaan heeft. En anderzijds moet je die anderhalve kans die je krijgt op dit niveau gewoon maken. Het is geen Cambuur waar je de ene na de andere doelpoging kunt creëren. Die bal van Zahavi moet er op dit niveau gewoon in als je met de grote jongens wilt meedoen. Scoor je die goal, dan ben je natuurlijk nog steeds niet door, maar dan was het misschien wel gelukt om nog een keer te scoren.

En ja het klopt dat de wissels achteraf gezien niet het gewenste effect hebben gehad. Dat mag ook zeker benoemd en besproken worden. Maar ik zag een Madueke die zowel de eerste wedstrijd als gisteren uitstekend werd bestreden. Die anderhalf gevaarlijk moment had gisteren en die er zeker in de tweede helft niet echt aan te pas kwam. Ik zag een Boscagli die al geel had gekregen. En Van Ginkel die nog zelden de 90 minuten vol gemaakt heeft.

Zelf denk ik ook dat de kans dat Bruma of Vertessen (die laatste is vooral bruikbaar als de ruimtes groot zijn ipv klein) ons gisteren naar de winst zou schieten bijzonder klein was. Maar ik denk eigenlijk dat niemand op de bank een versterking of impuls aan dit elftal had kunnen bieden. Pröpper heeft kwaliteiten, maar was er niet bij. En de rest is eigenlijk óf te onervaren óf niet goed genoeg. Misschien had Schmidt beter helemaal niet kunnen wisselen, maar dan was er vast achteraf weer gezeur geweest dat Bruma geen kans kreeg, terwijl hij de laatste 3 wedstrijden goed op dreef was.

Sport kent winnaars en verliezers. Een tweestrijd zoals die tussen Benfica en PSV, waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren, kent uiteindelijk een winnaar en een verliezer. Helaas viel het kwartje niet onze kant op. Maar alleen al voor het feit dat onze ploeg, die de eerste maanden van dit jaar door de competitie zwalkte als Badr Hari met een gebroken arm, zo dichtbij kwalificatie voor de groepsfase CL kwam, mag je een groot compliment maken aan Schmidt, de spelers en de directie.

Hopelijk gaat PSV op de ingeslagen weg door, want dan gaan we een stuk mooier seizoen dan vorig jaar tegemoet. Liefst nog wel met een paar mutaties in de spelersgroep, zodat we in volgende belangrijke wedstrijden wél iets kunnen forceren als dat nodig mocht zijn.Helemaal eens. De kritiek is buiten proportioneel groot en gericht op een soort van 'told you so' wat al anderhalf jaar speelt.

Dat hij gisteren koos voor Bruma en Vertessen was niet mijn keuze geweest. Maar ik vind het wel verdedigbaar als je kijkt naar het laatste kwartier in Lissabon waar iedereen stuk zat en de ruimtes gigantisch groot waren. Vergeet ook niet dat Benfica al 5x gewisseld had in de 74e minuut en een uur met een man minder moest spelen. Dus nogmaals het was niet mijn wissel geweest maar ik begrijp de beweegredenen. En net dat merk ik te weinig bij anderen. Het is makkelijk om te zeggen dat hij Madueke had moeten laten staan maar die liet zijn man het middenveld oversteken zonder dat hij hem zelfs neer kon halen.

Ik zei tijdens de wedstrijd ook tegen anderen, beter schuif je van Ginkel door naar de 10 positie want die kan ook in de 16 gevaarlijk zijn met de kop en als diepgaande middenvelder. Dan was Boscagli doorschuiven ook niet slecht geweest met de snelle Obispo erbij voor de snelheid en ruimte in de rug. Maar bv Madueke in het centrum zetten als scorende speler die makkelijk vanuit de 2e lijn scoort was ook prima geweest maar dan hadden je backs minder hoog kunnen staan.

Gisteren tijdens een ochtendworkout heb ik heb 4 podcasts geluisterd en in elke podcast kwam de vraag of Sangaré of Pröpper moet spelen aan bod. Dat er serieus mensen zijn die met vol voetbalverstand naar voetbal kijken en toch denken dat vGinkel/Pröpper een beter idee was tegen Benfica dan Sangaré is toch bizar. Gelukkig is Schmidt 100% duidelijk; Sangaré is samen met Götze de eerste op het papier.

 

+3/-0

Nu gaat iedereen zeuren over de trainer, maar de trainer heeft niks verkeerd gedaan. Als je met 10 tegen 11 speelt. Dan weet je dat de tegenpartij gaat verdedigen. Psv heeft haar kansen ook gehad, maar als je zelfs voor een leeg doel, niet kunt scoren. Dan ligt het echt aan de spelers en niet aan de trainer. Wat moet de trainer dan nog meer doen. De ballen er zelf in schieten. Psv had in deze wedstrijd echt een type luuk de jong nodig. De standaardsituaties zijn echt een drama en vooral de corners. Terwijl dat met luuk altijd een wapen was van psv.

 

+2/-0

Ach, je merkt het hier op de site ook. Een stel zwakzinnigen die zich al maanden niet hebben laten zien komen opeens weer met bosjes uit de grond. De trainer kan er niks van, de selectie deugt niet, tot nu toe alleen maar makkelijke tegenstanders gehad, blablabla. En de rest van het jaar zul je ze hier ook niet meer zien, de 'helden'.

 

+3/-0

Helemaal eens met BasArnhem. Met als toevoeging dat we ongeveer 2 jaar geleden tegen Sporting Portugal, vergelijkbaar met dit Benfica, werkelijk geen schijn van kans hadden. En nu, na een jaar Schmidt, zijn we qua veldspel gelijkwaardig aan zo'n team en was het uiteindelijk een dubbeltje op z'n kant.

Al het gezeik op wissels en tactiek is makkelijk, want als Zahavi, Madueke of Vertessen 'gewoon' scoren, praat men weer heel anders. Feit is dat PSV over 180 7 kansen had en 1x scoort terwijl Benfica 2 goals maakt uit 4 kansen.

Kijk naar waar we vandaan komen onder Van Bommel en zie waar we nu staan. Ja, 16 punten achter Ajax, maar ook 2e ipv 4e. En ook een flinke financiële impuls met enkele goede verkopen. En wat te denken van de investeringen die zijn gedaan? Götze, Van Ginkel, Pröpper, Zahavi, Ramalho: Bij elkaar bijna niks gekost.

Ik zie een ontwikkeling die me bevalt in zowel het team als de leiding van de club. Om dan een balletje onderkant lat te laten beslissen over het beleid lijkt me uiterst onverstandig.

 

+3/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 45 pagina's: 1 2 3 4 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 41 42 43 44 45

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt