Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 50 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Wederom een moeilijke wedstrijd gehad , terwijl op voorhand je toch zou mogen denken dat Zwolle thuis geen enkel probleem mag zijn.
Waarom dan wel een lastige pot? Na een interland break is het ritme wat weg. Maar dan nog , er zit te weinig vastigheid in dit PSV. Ik blijf erbij dat het team in moeilijkheden komt zodra het het spel moet maken. Nu kon PSV natuurlijk niet anders gezien de achterstand. Ik mis dan wel een hand van de trainer. Het is wederom wisselen op de positie. Waarom niet Vinicius naast Zahavi? En een verdediger eraf? Ook dat constante voetballen door het midden. Tegen betere tegenstanders (Benfica/Feijenoord/Sociedad) werkt dat dus niet. Tegen een Sparta en Zwolle loopt het net goed af. En dat is eigenlijk PSV onwaardig. Ik vond PSV namelijk helemaal niet zo goed voetballen. Verdiend gewonnen hoor daar niet van ,maar dat mag toch ook wel tegen Zwolle?

 

+1/-0

Vertessen voor Van Ginkel was inderdaad een wissel voor de positie ja :denk

 

+1/-0

Naarmate de wedstrijd vorderde ging PSV zaterdag in mijn ogen alleen maar slechter spelen. Na de wissels had ik nog minder geloof dat er een doelpunt zou gaan vallen. Madueke is in het rood gegaan, Max zat er enorm doorheen. Het was vanaf de 60e minuut echt los zand. In mijn ogen was het een klein wonder dat het nog goed kwam.

Ik weet niet in hoeverre Schmidt verweten moet worden dat we nu minder goed draaien dan in juli/augustus. Feit is dat we in een vroeg stadium "goed" waren en dat we in die fase ons op een haar na kwalificeerden voor de Champions League tegen een ploeg die nu bovenaan staat in Portugal met slechts 1 nederlaag en die in de CL al 2x gewonnen heeft. Nu zijn alle ploegen warmgedraaid en blijkt dat we misschien toch iets minder gegroeid zijn t.o.v. vorig seizoen dan we in augustus dachten. Of misschien zijn we wel eenvoudig te neutraliseren / bestrijden.

We gaan de komende weken met de beslissende potjes in de Europa League en de wedstrijden tegen Ajax, Twente, Vitesse, Utrecht etc. zien of we gegroeid zijn. Als we de zwaardere wedstrijden goed doorkomen (of minstens: beter dan vorig jaar), dan doen deze potjes tegen Sparta en Zwolle er niet meer echt toe. Maar als we straks finaal door het ijs zakken, dan waren de afgelopen wedstrijden hier een voorbode van. Ik heb in ieder geval goede hoop dat we nog steeds een heel aardig team hebben, met veel spelers met kwaliteiten. Hopelijk levert dat donderdag tegen Monaco weer eens een goede wedstrijd op!

 

+1/-0

Als je puur kijkt naar het spel dan denk ik dat er vanuit het middenveld en de vleugels nog steeds wel het nodig gevaar komt maar dat het vooralsnog schort aan een scorende spits en het gevaar van de flanken waar backs er normaal gesproken overheen denderen en met een lage voorzet heel effectief goals opleverde.

1) Die scorende spits lijken we niet te hebben. Waar sommige nog van Romero fanclub zijn denk ik zelf niet dat hij 20+ goals voor PSV kan maken als hij 30 wedstrijden speelt. Vinicius blijft elke wedstrijd wel zijn kansen krijgen maar het gaat nog niet echt lekker. Ondanks dat de meerderheid het anders ziet denk ik dat dit nog steeds een succesverhaal kan worden, maar dan zou hij ook wat kansen moeten krijgen vanf de aftrap. Zahavi scoort dus knetter veel en bijna altijd, behalve in makkelijke wedstrijden. Als je hem opstelt ivm het druk zetten en de tactische discipline dan zou ik hem liever topfit houden in wedstrijden dat hij wat meer tijd en ruimte krijgt. Het punt is alleen dat Schmidt laat zien dat Zahavi zijn onbetwiste nr 1 is en dan krijgen de andere spelers die kans niet om te groeien. Ik denk niet dat Zahavi een spits is die voor ons voldoende waarde heeft voor de positie en de minuten waar hij staat. Wellicht dat hij nu in een lastigere periode het tegendeel gaat bewijzen maar ik denk het zelf niet.

2) Dat Mwene en Teze op rechts beide geen spelers zijn die aanvallend 0 toevoegen had ik ook weer niet verwacht 2 maanden geleden. Ik dacht dat Mwene een aanvallende back was die over Madueke heen kon sprinten en a la Max zo op 5 a 7 assists per jaar kon uitkomen. Maar zeker in thuiswedstrijden (vanaf de tribune zie je het toch beter) valt elke keer weer op dat hij alleen maar tempo eruit haalt en terug draait. Hij komt er nooit overheen om een voorzet te geven en bij Max is dat eigenlijk ook helemaal weg. Van Teze weten we dat hij dat stukje wel kan maar de voortzetting is dan eigenlijk te matig. Ik vermoed dat bovenstaand verhaal een keuze is om defensief wat meer zekerheid in te bouwen, maar we krijgen nog steeds zo veel goals tegen als vorig jaar.

Wat we te weinig zien sinds Feyenoord zijn die goals uit omschakeling. Dat heeft te maken met de tegenstander die er beter op ingericht is maar wellicht ook door het druk zetten. Eigenlijk is het voetbal wat we nu spelen een mix van Cocu voetbal met een vleugje Schmidt terwijl ik het liever andersom had gezien met het Schmidt voetbal met een vleugje Cocu (temporiseren om het 90 min vol te houden).

Waar medialand alweer spreekt over een week van de waarheid geloof ik daar zelf niet zo in. PSV kan geen kampioen worden in de Arena en ze kunnen het kampioenschap al helemaal niet verspelen daar. Net als tegen Feyenoord treffen we een team wat 48 uur meer rust heeft maar nu is het zelfs zo dat Ajax 2x thuis speelt en wij dus buiten die vermoeidheid ook nog naar Ajax toe moeten. Net als de JCS staan alle seinen op rood maar toen liep het als een tierelier en nu het tegenovergestelde. Ik kan me niet voorstellen dat we daar winnen, maar wellicht lukt het om niet te verliezen. Dat zou voelen als een winst voor mij persoonlijk.

Voor mij is Monaco wel een hele belangrijke wedstrijd omdat je het overleven in de EL wel min of meer kunt ophangen aan deze wedstrijd. Vorig jaar kregen we hier en daar nog een cadeautje maar we zullen het nu zelf moeten doen. Helaas zonder Sangaré maar wel met de wat snellere Obispo achterin en Boscagli naast van Ginkel. Deze wedstrijd winnen is niet enkel goed voor het door komen in de EL, het kan je ook nog 1 a 2 'gratis' wedstrijden opleveren waar je Jong PSV kunt sturen bij wijze van spreken. Straks in november ligt het zwaartepunt van de vermoeidheid en de dubbele wedstrijden dus hopelijk kunnen we ons vroegtijdig plaatsen en dan telt alleen winst donderdag.

Winst van Monaco, gelijk bij Ajax en winnen van Twente en Fortuna is geen onmogelijke opdracht maar dan kan het seizoen wel echt gaan beginnen met alles nog voor te spelen.

 

+2/-0

Winst op Monaco is nog geenszins een garantie op overleven in de EL en al helemaal niet op 1 of 2 gratis wedstrijden. Daarvoor moet je 4 (of 6) punten halen uit het tweeluik met Monaco. Met thuisoverwinningen op Monaco en Sturm Graz en nederlagen in de 2 uitwedstrijden kun je nog gewoon 3e worden.

Wel ben ik het met je eens dat ik de wedstrijd tegen Monaco belangrijker vind dan die tegen Ajax. De wedstrijd tegen Monaco is belangrijker voor het resultaat in deze poule dan dat de wedstrijd tegen Ajax is voor het eindresultaat in de eredivisie. Ik verwacht dan ook dat we donderdag een scherp en gemotiveerd PSV gaan zien en een overwinning op Monaco zou prachtig zijn voor het vertrouwen, de kansen in de poule en de coëfficienten-battle met Frankrijk (waarvan ik overigens niet denk dat we die gaan volhouden).

Ik ben het overigens ook volkomen met je eens over de problemen op de spitspositie. Zahavi speelt de afgelopen periode ontzettend zwak. Naast dat hij voetballend weinig tot niets toevoegt, komt hij weinig in scoringspositie en als hij daar dan al in komt, dan laat de afronding vaak te wensen over. Waar ik me aan vast hou, is dat Zahavi begin van dit kalenderjaar een betere fase kende met goals tegen o.a. Ajax en Olympiacos. Omdat hij bijna overal waar hij gespeeld heeft wel zijn goals heeft gemaakt, hoop ik dat hij in wedstrijden met meer ruimte beter tot zijn recht komt. En tegen Monaco en Ajax gaan we meer ruimte krijgen dan tegen PEC, Sparta en Feyenoord.

Ik zie weinig in Vinicius (heeft inderdaad nog erg weinig kansen gekregen) en voor Romero is de vraag of hij 20 wedstrijden in een jaar kan halen veel relevanter dan de vraag of hij 20 goals kan maken.

Daarnaast zijn we verdedigend gezien gewoon niet goed genoeg om het met 90% inzet of kracht te doen. Boscagli heeft zijn slippertjes, Max en Mwene zijn kwetsbaar in de één-tegen-één. Allen met volle inzet en volle focus en 100% overtuiging van de medespelers om eventuele foutjes te compenseren zijn we in staat om echt overeind te blijven. Als die focus er niet is, dan zie je dat zelfs PEC, Cambuur en Groningen relatief makkelijk in staat zijn om kansen te krijgen / goals te scoren.

Al met al vind ik het een beetje dubbel. Ik kijk heel erg uit naar de komende week, omdat het mooie wedstrijden zijn waarin je weer wat te winnen hebt (i.t.t. wedstrijden tegen Willem 2, PEC, GAE en Sparta waar je alleen maar kunt verliezen). Maar ik ben ook bang dat we wederom met de neus op de feiten gedrukt worden en dat zal blijken dat we nog niet zo goed zijn als we zouden willen (en als nodig is om te oogsten).

 

+2/-0

Seizoen 1 was, neem ik aan, een matig-voldoende. Dit seizoen begint vooralsnog met matig-onvoldoende. Tuurlijk, zondag kan de wereld er weer anders uitzien, maar het zou me hoogst verbazen als we na zondag niet ver achter Ajax staan, praktisch uit de EL liggen (en dan word je nog "gered" door het concept Conference League) en met 5 waardeloze Eredivisiewedstrijden op rij (meetpunt is vandaag), kun je niet bepaald van goed voetbal spreken.

Al met al vraag ik me af waarom PSV in hemelsnaam zou willen verlengen met Schmidt, op dit moment.

 

+3/-1

Ik geloof helemaal niet in Roger Schmidt en zijn tactiek. PSV rent maar dom naar voren. Er zit totaal geen rust in het spel. Bij balverlies ligt alles open en krijgt PSV keer op keer de deksel op zijn neus.
Schmidt is stronk eigenwijs en zijn visie is heilig en daar moet alles voor wijken. Hij laat PSV niet naar de mogelijkheden spelen.
Dat PSV wil verlengen met hem begrijp ik niet. PSV maakt geen groei door...

 

+4/-1

Ons probleem ligt in mijn ogen juist helemaal niet bij onze spitsen, maar bij ons middenveld en bij de vleugelspelers. Hoeveel bruikbare ballen krijgen onze spitsen nou eenmaal? We missen de creativiteit om een tegenstander stuk te spelen. De bal gaat danwel hard van achteruit richting spits (die altijd met 2 man af moet rekenen en maximaal de bal aan kan nemen en kan kaatsen) danwel naar de back / vleugelspeler.

Onze vleugelspelers knijpen altijd naar binnen voor het schot. Als de backs eroverheen komen, wordt er altijd teruggekapt om de aanval weer opnieuw op te bouwen. Als spits word je daar helemaal gek voor, want je krijgt simpelweg nooit een voorzet vanaf de flanken.

Vinden we Haller bij Ajax nou echt zo goed? of wordt hij bij Ajax gewoon bediend zoals een spits bediend hoort te worden?

 

+5/-0

Haller is ook wel gewoon een goede spits, dat wisten we bij Utrecht al.

Wel eens dat ons systeem niet gericht is op spitsaanvoer, iets wat ik niet per se snap, maar ook dat is een keuze van de coach.

Antony houdt ook het veld breed, terwijl hij toch zeker geregeld voor eigen kans gaat en mag gaan. Bij ons staan de buitenspelers veel meer richting de 16. Voor mijn gevoel althans, ik heb het niet bijgehouden.

 

+1/-0

Hij heeft gisteren geen gekke wissels gedaan, Vinicius de kans gegeven, het team in de 2e helft goed gezet en dat resulteerde in een wedstrijd waar PSV de bovenliggende ploeg was met het initiatief. De goals van Monaco liggen niet aan Schmidt, dat Boadu er 3x doorheen loopt ligt ook niet aan Schmidt, dat van Ginkel of Gakpo de stomste fouten maken bij het uitspelen van een mogelijkheid nog voor het een echte kans kan worden ligt ook niet aan Schmidt. Ik vond zelf zijn tekskten realistisch en prima.

Het enige wat je nu kunt zeggen in mijn ogen is dat de stappen die we gemaakt hebben in juli/augustus verdampt zijn. We hebben in een reeks na Benfica tegen AZ Feyenoord Sociedad en Monaco 4 uit 12 punten gehaald en dat is niet genoeg in zo'n poule in de EL en in zo'n competitie waar Ajax op dit moment alle wind in de zeilen heeft. Dat we na zondag nog dieper in de problemen zitten is bijna onvermijdelijk.

Dus ik probeer wat verder vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen Twente, Monaco en Fortuna. We moeten ergens een resetknop vinden na zondag die ons iets van nieuwe energie brengt. Een verse spits, misschien zelfs wel een Pröpper ipv van Ginkel en misschien wel Götze weer naar de flank en een extra middenvelder die in de 16 komt. Er moet iets veranderen want de vorm van augustus krijgen we niet terug gevonden; niet in potjes zoals gisteren, niet tegen Feyenoord, niet tegen Zwolle/Sparta etc.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 09:09:

Hij heeft gisteren geen gekke wissels gedaan, Vinicius de kans gegeven, het team in de 2e helft goed gezet en dat resulteerde in een wedstrijd waar PSV de bovenliggende ploeg was met het initiatief. De goals van Monaco liggen niet aan Schmidt, dat Boadu er 3x doorheen loopt ligt ook niet aan Schmidt, dat van Ginkel of Gakpo de stomste fouten maken bij het uitspelen van een mogelijkheid nog voor het een echte kans kan worden ligt ook niet aan Schmidt. Ik vond zelf zijn tekskten realistisch en prima.

Het enige wat je nu kunt zeggen in mijn ogen is dat de stappen die we gemaakt hebben in juli/augustus verdampt zijn. We hebben in een reeks na Benfica tegen AZ Feyenoord Sociedad en Monaco 4 uit 12 punten gehaald en dat is niet genoeg in zo'n poule in de EL en in zo'n competitie waar Ajax op dit moment alle wind in de zeilen heeft. Dat we na zondag nog dieper in de problemen zitten is bijna onvermijdelijk.

Dus ik probeer wat verder vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen Twente, Monaco en Fortuna. We moeten ergens een resetknop vinden na zondag die ons iets van nieuwe energie brengt. Een verse spits, misschien zelfs wel een Pröpper ipv van Ginkel en misschien wel Götze weer naar de flank en een extra middenvelder die in de 16 komt. Er moet iets veranderen want de vorm van augustus krijgen we niet terug gevonden; niet in potjes zoals gisteren, niet tegen Feyenoord, niet tegen Zwolle/Sparta etc.Zeker geen slechte wedstrijd gezien. Echter is het wel duidelijk dat je voor zulke wedstrijden kwaliteit in de selectie mist. Naast Gakpo en Madueke (die zeker niet in een goede flow zit) heb je gewoon B-kwaliteit op de flanken. Ditzelfde geldt voor het middenveld waar van Ginkel enorm teleurstelt (misschien wel logisch na zijn blessure) en Propper ook geen waardige vervanger blijkt te zijn. John de Jong is al sinds 2013 Hoofdscout en 2018 TD, maar heeft naar mijn inziens nog niks gepresteerd. Er is sinds 2018 maar liefst 85 mln uitgegeven aan spelers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 09:09:Dus ik probeer wat verder vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen Twente, Monaco en Fortuna. We moeten ergens een resetknop vinden na zondag die ons iets van nieuwe energie brengt. Een verse spits, misschien zelfs wel een Pröpper ipv van Ginkel en misschien wel Götze weer naar de flank en een extra middenvelder die in de 16 komt. Er moet iets veranderen want de vorm van augustus krijgen we niet terug gevonden; niet in potjes zoals gisteren, niet tegen Feyenoord, niet tegen Zwolle/Sparta etc.Punten zijn al sinds begin seizoen duidelijk: Propper moet spelen, psv heeft geen goede spits, psv heeft geen creatieve backup als Madueke / Gakpo wegvallen.

Zahavi was vorig jaar al duidelijk. Zwak gescout rest van voorhoede deze zomer.

Verder is in dit systeem een gebrekkige back niet behulpzaam maar goed kan ook niet alles hebben (al zie ik liever Teze dan Mwebe)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 09:09:

Hij heeft gisteren geen gekke wissels gedaan, Vinicius de kans gegeven, het team in de 2e helft goed gezet en dat resulteerde in een wedstrijd waar PSV de bovenliggende ploeg was met het initiatief. De goals van Monaco liggen niet aan Schmidt, dat Boadu er 3x doorheen loopt ligt ook niet aan Schmidt, dat van Ginkel of Gakpo de stomste fouten maken bij het uitspelen van een mogelijkheid nog voor het een echte kans kan worden ligt ook niet aan Schmidt. Ik vond zelf zijn tekskten realistisch en prima.
Ik vind dus wel dat die 1-2 aan Schmidt ligt. Hoe naïef bleven wij, tegen beter weten in, met krachten smijten om die winnende goal te maken? Het zat er gewoon niet echt meer in. Dan is het belangrijkste, dat je dat punt over de streep trekt. En dat doe je niet door het team zo te laten spelen dat Max in de 89e minuut tussen 2 spelers moet kiezen bij een lage voorzet voor het doel.

De filosofie van Schmidt is om te prijzen. Als PSV met een fitte Gakpo en Madueke had kunnen blijven spelen, dan hadden we wellicht beter door kunnen drukken na de 2-1. Maar soms moet je ook koesteren wat je hebt, en dat kan dit PSV gewoon niet.

Monaco is na de 1-1 nauwelijks aan aanvallen toegekomen. Maar toch sta je met lege handen. Dan gaat er toch iets mis? En kom niet aan met pech... want deze tegengoal is exemplarisch voor PSV en als het zo vaak op beslissende momenten mis gaat, is dat geen pech meer.

Nee, als we gisteren een punt hadden gehaald was het een matige avond geweest, door de 2 blessures. Maar nu is het een ronduit waardeloze avond waarin alle pijnpunten van dit PSV weer zijn blootgelegd. Je moet nu 4 punten halen in 2 ontzettend lastige uitwedstrijden als je wil overwinteren in de Europa League. Dat toernooi waar in augustus supporters van zeiden dat we dat konden of zelfs moesten winnen.

 

+1/-0

Laten we het erop houden dat het allemaal nog niet overhoudt. Maar is dit tegen de (lees: mijn) verwachting in? Nee.
Ik vind het aankoopbeleid nog steeds zo zo. Leuk dat je telkens aankomt met spelers die in het verleden succesvol waren bij je club maar is dat geen misplaatst sentiment? Gelukkig ging de transfer van LdJong niet door al sluit ik niet uit dat ze komende zomer het weer proberen.
Verder snap ik niet hoe Schmidt de spits goed wil laten renderen. Vleugels die de bal voorslingeren hebben we niet echt, ze gaan naar binnen en schieten dan. Steekballen dan? Het is centraal voorin zo ontzettend druk met een spits, twee naar binnen trekkende vleugels, Gotze (die de steekballen zou kunnen geven) en Van Ginkel dat er van vlotte cominaties geen ruk terecht komt. Het verzand allemaal in een melee van spelers.
Om dan Zahavi te verwijten dat hij niet scoort is erg makkelijk, al steekt hij niet in topvorm.
Dan haal je als alternatief Vinicius, oftewel een speler die fysiek sterk is maar de meeste ballen van zijn voet laat springen. Hoe zou die dan wel moeten scoren?
Natuurlijk heeft Tinus gelijk dat het Ajax niet tegenzit maar je hebt natuurlijk geen seizoenen lang alleen mazzel. Het zit een beetje in instelling (waar PSV bij een dunne voorspong direct massaal gaat wisselen en de wedstrijd probeert dood te leggen, gaat Ajax wel door en maakt er gewoon regelmatig 4 of 5 waardoor je jezelf een soort gevoel van onverslaanbaarheid geeft en meer aan zelfvertrouwen tankt dan met die hakken over de sloot potjes), een beetje in aankoopbeleid (Ajax haalt Berghuis wel, wij blijven met Doan zitten, Ajax haalt Klaassen, wij halen Van Ginkel die al jaren amper speelt), een beetje in verkoopbeleid (Ajax verkoopt elke gemiddelde speler voor een veelvoud van wat wij er voor krijgen, wij gunnen iedereen een transfer omdat ze al een paar jaar bij de club zitten of raken er helemaal niet vanaf en geven ze dan van armoe maar weer de kans, zie Bruma, Doan) en natuurlijk geld. Knaken bepalen alles.
Het is mijns inziens een utopie te denken dat we aan kunnen haken bij Ajax en/of de top-32 van Europa, daar horen we gewoonweg niet bij o.b.v. de laatste seizoenen.
Maak je niet druk om die Europa League, de snelste manier om serieus geld binnen te harken is kampioen worden, daarop zou alles gericht moeten zijn. Nu gaan we weer voor alles en wordt het einde seizoen weer lege handjes.
Kom maar weer op met de denigrerende opmerkingen m.b.t. deze post, maar kijk maar eens terug hoe vaak ik ernaast heb gezeten met mijn voorspellingen.......

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 22 oktober 2021 om 11:43:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 09:09:

Hij heeft gisteren geen gekke wissels gedaan, Vinicius de kans gegeven, het team in de 2e helft goed gezet en dat resulteerde in een wedstrijd waar PSV de bovenliggende ploeg was met het initiatief. De goals van Monaco liggen niet aan Schmidt, dat Boadu er 3x doorheen loopt ligt ook niet aan Schmidt, dat van Ginkel of Gakpo de stomste fouten maken bij het uitspelen van een mogelijkheid nog voor het een echte kans kan worden ligt ook niet aan Schmidt. Ik vond zelf zijn tekskten realistisch en prima.
Ik vind dus wel dat die 1-2 aan Schmidt ligt. Hoe naïef bleven wij, tegen beter weten in, met krachten smijten om die winnende goal te maken? Het zat er gewoon niet echt meer in. Dan is het belangrijkste, dat je dat punt over de streep trekt. En dat doe je niet door het team zo te laten spelen dat Max in de 89e minuut tussen 2 spelers moet kiezen bij een lage voorzet voor het doel.


Ja hier ben ik het niet mee eens. Ik was thuis op de bank blij dat PSV probeerde om nog te winnen. Let wel de afgelopen pakweg 6 wedstrijden hebben we 5x in de slotfase gescoord en ook tegen Midtylland bv in de 92e minuut. Ik vond dat het er wel in zat maar die bal valt ook niet echt vaak goed ofzo.

Elke corner was voor mijn gevoel wel gevaarlijk en een vrije trap rond de 16 kan er dit seizoen ook regelmatig in vliegen.

Aan een 1-1 hadden we ook niet veel gehad en de 2-1 voor Monaco zat ook niet bepaald in de pijpleiding. PSV had het de tweede helft best goed voor elkaar.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 12:07:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 22 oktober 2021 om 11:43:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 oktober 2021 om 09:09:

Hij heeft gisteren geen gekke wissels gedaan, Vinicius de kans gegeven, het team in de 2e helft goed gezet en dat resulteerde in een wedstrijd waar PSV de bovenliggende ploeg was met het initiatief. De goals van Monaco liggen niet aan Schmidt, dat Boadu er 3x doorheen loopt ligt ook niet aan Schmidt, dat van Ginkel of Gakpo de stomste fouten maken bij het uitspelen van een mogelijkheid nog voor het een echte kans kan worden ligt ook niet aan Schmidt. Ik vond zelf zijn tekskten realistisch en prima.
Ik vind dus wel dat die 1-2 aan Schmidt ligt. Hoe naïef bleven wij, tegen beter weten in, met krachten smijten om die winnende goal te maken? Het zat er gewoon niet echt meer in. Dan is het belangrijkste, dat je dat punt over de streep trekt. En dat doe je niet door het team zo te laten spelen dat Max in de 89e minuut tussen 2 spelers moet kiezen bij een lage voorzet voor het doel.


Ja hier ben ik het niet mee eens. Ik was thuis op de bank blij dat PSV probeerde om nog te winnen. Let wel de afgelopen pakweg 6 wedstrijden hebben we 5x in de slotfase gescoord en ook tegen Midtylland bv in de 92e minuut. Ik vond dat het er wel in zat maar die bal valt ook niet echt vaak goed ofzo.

Elke corner was voor mijn gevoel wel gevaarlijk en een vrije trap rond de 16 kan er dit seizoen ook regelmatig in vliegen.

Aan een 1-1 hadden we ook niet veel gehad en de 2-1 voor Monaco zat ook niet bepaald in de pijpleiding. PSV had het de tweede helft best goed voor elkaar.Eens. We hebben de afgelopen jaren gezien dat deze ploeg ook niet bepaald uitblinkt in het 'dood maken' van de wedstrijd. Uiteindelijk verlies je deze pot niet omdat Schmidt fouten maakt maar simpelweg omdat Monaco wel effectief is. Enige kanttekening is wel mijn verbazing dat hij opnieuw in een grote wedstrijd weinig wisselt en lang wacht met wisselen. Waarom niet Propper brengen voor Van Ginkel of zelfs Thomas zodat je verse krachten in de as hebt staan.

Ik zou de komende wedstrijden graag Propper voor Van Ginkel zien omdat de laatste al weken niet overtuigd en Propper sowieso een betere passer is.
Vinicius mag van mij ook vaker starten. Beter aanspeelpunt dan Zahavi.
Hopelijk komt Gotze dan ook weer beter tot zijn recht dan nu.

 

+1/-0

"Ajax speelt voetbal van een andere planeet, Ajax is al bijna de favoriet voor het winnen van de Champions league". Na bijna 1/3 van de competitie staat Roger maar liefst 1 heel punt achter dit wonderteam. Wat een baggertrainer.

 

+1/-0

Ach, we hoeven niet naar Ajax te kijken om te beseffen dat PSV gewoon niet in goede doen is.

Er waren meerdere mensen die aan het begin van het seizoen riepen dat PSV de Europa League finale zou moeten halen, dat we alle andere teams uit de groepsfase moeten kunnen hebben. Nou, we hebben 1 punt uit 2 thuiswedstrijden tegen Sociedad en Monaco. Geen slechte teams hoor, maar als we zo goed waren, dan hadden we er 4 of 6 moeten halen.

En Nikiforov, je kan zeggen dat Monaco wél effectief was. Maar dat is in mijn ogen te kort door de bocht. Er ontstaat, 1 minuut voor tijd, bij een gelijke stand in een Europese wedstrijd een situatie waarbij er 3 man in de 16 staan en Max die daar ergens tussen zwerft. Ja, dan is het toch wel een stuk eenvoudiger scoren dan toen Vertessen in de 16 kwam en wild over maaide. Dus PSV gééft Monaco de gelegenheid om effectief te zijn. Het maakt mij niet uit hoe, maar deze goal had voorkomen moeten worden. Koste wat kost de voorzet eruit halen, Max die het inzicht had gehad om op tijd te zijn om die bal weg te werken. Van Ginkel of Götze die in de eigen 16 stond om de verdediging te helpen. Maar nu mislukt er centraal één interceptie, gaat de bal naar de zijkant en kan die spits gewoon eenvoudig binnen werken. Dat is te makkelijk. En zeker 1 minuut voor tijd moet je gewoon dat punt koesteren. Met 2 gelijke spelen tegen Monaco had je nog gewoon alle kans gehad om door te gaan. Nu is het zo goed als een onmogelijke opgave.

Sir Tinus, ik neem aan dat je zelf ook wel weet dat de wedstrijd gisteren niet te vergelijken was met de potjes tegen Eagles, Sparta en PEC die we in de laatste minuut nog wonnen. PSV mag in de eredivisie nooit genoegen nemen met 1 punt tegen een laagvlieger. Plus, je bent veel beter, conditioneel en technisch, en dan kun je zeker in de laatste minuten dat verschil nog uitbuiten. Als PSV tegen Ajax in de laatste minuut een punt weggeeft, omdat het organisatorisch te aanvallend staat, dan balen we daar ook allemaal van. PSV had gisteren in mijn ogen "gedoseerd" moeten aanvallen. Je hoeft niet per sé een verdediger voor een aanvaller te brengen, maar je moet wel zorgen dat die 11 in het veld beseffen dat het belangrijkste is om dat punt thuis te brengen. En als het kan, dan ga je voor die 2-1, maar dat verliezen geen optie is. Die mentaliteit, dat gevoel, dat miste ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVRijnwoude schreef op 22 oktober 2021 om 14:47:

"Ajax speelt voetbal van een andere planeet, Ajax is al bijna de favoriet voor het winnen van de Champions league". Na bijna 1/3 van de competitie staat Roger maar liefst 1 heel punt achter dit wonderteam. Wat een baggertrainer.Vergeet al die droeftoeters niet die beweren dat het seizoen voorbij is als je zondag verliest :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 22 oktober 2021 om 16:23:Vergeet al die droeftoeters niet die beweren dat het seizoen voorbij is als je zondag verliest :DAls ik het goed begrijp is het seizoen nu al verloren, Ajax is niet meer in te halen en we liggen al uit Europa. Bedankt he Roger

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 50 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt