Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 44 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44

Wederom een moeilijke wedstrijd gehad , terwijl op voorhand je toch zou mogen denken dat Zwolle thuis geen enkel probleem mag zijn.
Waarom dan wel een lastige pot? Na een interland break is het ritme wat weg. Maar dan nog , er zit te weinig vastigheid in dit PSV. Ik blijf erbij dat het team in moeilijkheden komt zodra het het spel moet maken. Nu kon PSV natuurlijk niet anders gezien de achterstand. Ik mis dan wel een hand van de trainer. Het is wederom wisselen op de positie. Waarom niet Vinicius naast Zahavi? En een verdediger eraf? Ook dat constante voetballen door het midden. Tegen betere tegenstanders (Benfica/Feijenoord/Sociedad) werkt dat dus niet. Tegen een Sparta en Zwolle loopt het net goed af. En dat is eigenlijk PSV onwaardig. Ik vond PSV namelijk helemaal niet zo goed voetballen. Verdiend gewonnen hoor daar niet van ,maar dat mag toch ook wel tegen Zwolle?

 

+1/-0

Vertessen voor Van Ginkel was inderdaad een wissel voor de positie ja :denk

 

+1/-0

Naarmate de wedstrijd vorderde ging PSV zaterdag in mijn ogen alleen maar slechter spelen. Na de wissels had ik nog minder geloof dat er een doelpunt zou gaan vallen. Madueke is in het rood gegaan, Max zat er enorm doorheen. Het was vanaf de 60e minuut echt los zand. In mijn ogen was het een klein wonder dat het nog goed kwam.

Ik weet niet in hoeverre Schmidt verweten moet worden dat we nu minder goed draaien dan in juli/augustus. Feit is dat we in een vroeg stadium "goed" waren en dat we in die fase ons op een haar na kwalificeerden voor de Champions League tegen een ploeg die nu bovenaan staat in Portugal met slechts 1 nederlaag en die in de CL al 2x gewonnen heeft. Nu zijn alle ploegen warmgedraaid en blijkt dat we misschien toch iets minder gegroeid zijn t.o.v. vorig seizoen dan we in augustus dachten. Of misschien zijn we wel eenvoudig te neutraliseren / bestrijden.

We gaan de komende weken met de beslissende potjes in de Europa League en de wedstrijden tegen Ajax, Twente, Vitesse, Utrecht etc. zien of we gegroeid zijn. Als we de zwaardere wedstrijden goed doorkomen (of minstens: beter dan vorig jaar), dan doen deze potjes tegen Sparta en Zwolle er niet meer echt toe. Maar als we straks finaal door het ijs zakken, dan waren de afgelopen wedstrijden hier een voorbode van. Ik heb in ieder geval goede hoop dat we nog steeds een heel aardig team hebben, met veel spelers met kwaliteiten. Hopelijk levert dat donderdag tegen Monaco weer eens een goede wedstrijd op!

 

+1/-0

Als je puur kijkt naar het spel dan denk ik dat er vanuit het middenveld en de vleugels nog steeds wel het nodig gevaar komt maar dat het vooralsnog schort aan een scorende spits en het gevaar van de flanken waar backs er normaal gesproken overheen denderen en met een lage voorzet heel effectief goals opleverde.

1) Die scorende spits lijken we niet te hebben. Waar sommige nog van Romero fanclub zijn denk ik zelf niet dat hij 20+ goals voor PSV kan maken als hij 30 wedstrijden speelt. Vinicius blijft elke wedstrijd wel zijn kansen krijgen maar het gaat nog niet echt lekker. Ondanks dat de meerderheid het anders ziet denk ik dat dit nog steeds een succesverhaal kan worden, maar dan zou hij ook wat kansen moeten krijgen vanf de aftrap. Zahavi scoort dus knetter veel en bijna altijd, behalve in makkelijke wedstrijden. Als je hem opstelt ivm het druk zetten en de tactische discipline dan zou ik hem liever topfit houden in wedstrijden dat hij wat meer tijd en ruimte krijgt. Het punt is alleen dat Schmidt laat zien dat Zahavi zijn onbetwiste nr 1 is en dan krijgen de andere spelers die kans niet om te groeien. Ik denk niet dat Zahavi een spits is die voor ons voldoende waarde heeft voor de positie en de minuten waar hij staat. Wellicht dat hij nu in een lastigere periode het tegendeel gaat bewijzen maar ik denk het zelf niet.

2) Dat Mwene en Teze op rechts beide geen spelers zijn die aanvallend 0 toevoegen had ik ook weer niet verwacht 2 maanden geleden. Ik dacht dat Mwene een aanvallende back was die over Madueke heen kon sprinten en a la Max zo op 5 a 7 assists per jaar kon uitkomen. Maar zeker in thuiswedstrijden (vanaf de tribune zie je het toch beter) valt elke keer weer op dat hij alleen maar tempo eruit haalt en terug draait. Hij komt er nooit overheen om een voorzet te geven en bij Max is dat eigenlijk ook helemaal weg. Van Teze weten we dat hij dat stukje wel kan maar de voortzetting is dan eigenlijk te matig. Ik vermoed dat bovenstaand verhaal een keuze is om defensief wat meer zekerheid in te bouwen, maar we krijgen nog steeds zo veel goals tegen als vorig jaar.

Wat we te weinig zien sinds Feyenoord zijn die goals uit omschakeling. Dat heeft te maken met de tegenstander die er beter op ingericht is maar wellicht ook door het druk zetten. Eigenlijk is het voetbal wat we nu spelen een mix van Cocu voetbal met een vleugje Schmidt terwijl ik het liever andersom had gezien met het Schmidt voetbal met een vleugje Cocu (temporiseren om het 90 min vol te houden).

Waar medialand alweer spreekt over een week van de waarheid geloof ik daar zelf niet zo in. PSV kan geen kampioen worden in de Arena en ze kunnen het kampioenschap al helemaal niet verspelen daar. Net als tegen Feyenoord treffen we een team wat 48 uur meer rust heeft maar nu is het zelfs zo dat Ajax 2x thuis speelt en wij dus buiten die vermoeidheid ook nog naar Ajax toe moeten. Net als de JCS staan alle seinen op rood maar toen liep het als een tierelier en nu het tegenovergestelde. Ik kan me niet voorstellen dat we daar winnen, maar wellicht lukt het om niet te verliezen. Dat zou voelen als een winst voor mij persoonlijk.

Voor mij is Monaco wel een hele belangrijke wedstrijd omdat je het overleven in de EL wel min of meer kunt ophangen aan deze wedstrijd. Vorig jaar kregen we hier en daar nog een cadeautje maar we zullen het nu zelf moeten doen. Helaas zonder Sangaré maar wel met de wat snellere Obispo achterin en Boscagli naast van Ginkel. Deze wedstrijd winnen is niet enkel goed voor het door komen in de EL, het kan je ook nog 1 a 2 'gratis' wedstrijden opleveren waar je Jong PSV kunt sturen bij wijze van spreken. Straks in november ligt het zwaartepunt van de vermoeidheid en de dubbele wedstrijden dus hopelijk kunnen we ons vroegtijdig plaatsen en dan telt alleen winst donderdag.

Winst van Monaco, gelijk bij Ajax en winnen van Twente en Fortuna is geen onmogelijke opdracht maar dan kan het seizoen wel echt gaan beginnen met alles nog voor te spelen.

 

+2/-0

Winst op Monaco is nog geenszins een garantie op overleven in de EL en al helemaal niet op 1 of 2 gratis wedstrijden. Daarvoor moet je 4 (of 6) punten halen uit het tweeluik met Monaco. Met thuisoverwinningen op Monaco en Sturm Graz en nederlagen in de 2 uitwedstrijden kun je nog gewoon 3e worden.

Wel ben ik het met je eens dat ik de wedstrijd tegen Monaco belangrijker vind dan die tegen Ajax. De wedstrijd tegen Monaco is belangrijker voor het resultaat in deze poule dan dat de wedstrijd tegen Ajax is voor het eindresultaat in de eredivisie. Ik verwacht dan ook dat we donderdag een scherp en gemotiveerd PSV gaan zien en een overwinning op Monaco zou prachtig zijn voor het vertrouwen, de kansen in de poule en de coëfficienten-battle met Frankrijk (waarvan ik overigens niet denk dat we die gaan volhouden).

Ik ben het overigens ook volkomen met je eens over de problemen op de spitspositie. Zahavi speelt de afgelopen periode ontzettend zwak. Naast dat hij voetballend weinig tot niets toevoegt, komt hij weinig in scoringspositie en als hij daar dan al in komt, dan laat de afronding vaak te wensen over. Waar ik me aan vast hou, is dat Zahavi begin van dit kalenderjaar een betere fase kende met goals tegen o.a. Ajax en Olympiacos. Omdat hij bijna overal waar hij gespeeld heeft wel zijn goals heeft gemaakt, hoop ik dat hij in wedstrijden met meer ruimte beter tot zijn recht komt. En tegen Monaco en Ajax gaan we meer ruimte krijgen dan tegen PEC, Sparta en Feyenoord.

Ik zie weinig in Vinicius (heeft inderdaad nog erg weinig kansen gekregen) en voor Romero is de vraag of hij 20 wedstrijden in een jaar kan halen veel relevanter dan de vraag of hij 20 goals kan maken.

Daarnaast zijn we verdedigend gezien gewoon niet goed genoeg om het met 90% inzet of kracht te doen. Boscagli heeft zijn slippertjes, Max en Mwene zijn kwetsbaar in de één-tegen-één. Allen met volle inzet en volle focus en 100% overtuiging van de medespelers om eventuele foutjes te compenseren zijn we in staat om echt overeind te blijven. Als die focus er niet is, dan zie je dat zelfs PEC, Cambuur en Groningen relatief makkelijk in staat zijn om kansen te krijgen / goals te scoren.

Al met al vind ik het een beetje dubbel. Ik kijk heel erg uit naar de komende week, omdat het mooie wedstrijden zijn waarin je weer wat te winnen hebt (i.t.t. wedstrijden tegen Willem 2, PEC, GAE en Sparta waar je alleen maar kunt verliezen). Maar ik ben ook bang dat we wederom met de neus op de feiten gedrukt worden en dat zal blijken dat we nog niet zo goed zijn als we zouden willen (en als nodig is om te oogsten).

 

+2/-0

Seizoen 1 was, neem ik aan, een matig-voldoende. Dit seizoen begint vooralsnog met matig-onvoldoende. Tuurlijk, zondag kan de wereld er weer anders uitzien, maar het zou me hoogst verbazen als we na zondag niet ver achter Ajax staan, praktisch uit de EL liggen (en dan word je nog "gered" door het concept Conference League) en met 5 waardeloze Eredivisiewedstrijden op rij (meetpunt is vandaag), kun je niet bepaald van goed voetbal spreken.

Al met al vraag ik me af waarom PSV in hemelsnaam zou willen verlengen met Schmidt, op dit moment.

 

+2/-1

Ik geloof helemaal niet in Roger Schmidt en zijn tactiek. PSV rent maar dom naar voren. Er zit totaal geen rust in het spel. Bij balverlies ligt alles open en krijgt PSV keer op keer de deksel op zijn neus.
Schmidt is stronk eigenwijs en zijn visie is heilig en daar moet alles voor wijken. Hij laat PSV niet naar de mogelijkheden spelen.
Dat PSV wil verlengen met hem begrijp ik niet. PSV maakt geen groei door...

 

+2/-1

Ons probleem ligt in mijn ogen juist helemaal niet bij onze spitsen, maar bij ons middenveld en bij de vleugelspelers. Hoeveel bruikbare ballen krijgen onze spitsen nou eenmaal? We missen de creativiteit om een tegenstander stuk te spelen. De bal gaat danwel hard van achteruit richting spits (die altijd met 2 man af moet rekenen en maximaal de bal aan kan nemen en kan kaatsen) danwel naar de back / vleugelspeler.

Onze vleugelspelers knijpen altijd naar binnen voor het schot. Als de backs eroverheen komen, wordt er altijd teruggekapt om de aanval weer opnieuw op te bouwen. Als spits word je daar helemaal gek voor, want je krijgt simpelweg nooit een voorzet vanaf de flanken.

Vinden we Haller bij Ajax nou echt zo goed? of wordt hij bij Ajax gewoon bediend zoals een spits bediend hoort te worden?

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 44 pagina's: 1 2 3 4 ... 40 41 42 43 44

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt