Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 50 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Weer een domper gisteren maar wel één die er zo dik aan zat te komen dat ik zelfs verbaasd ben dat mensen zo emotioneel ervan zijn geworden. Alleen al het feit dat mensen 9-0 gebruiken stoort me al want dat vertelt het verhaal helemaal niet. Tegen Feyenoord was het een uur en tegen Ajax was het een uur waarbij we minimaal gelijkwaardig zijn en beide keren na een uur met 0-1 achter staan. Dat daarna de tank helemaal leeg is en je zo'n wedstrijd weg geeft is zo maar we krijgen 6 van de 9 goals tegen in de laatste pakweg 20 minuten nadat het schip al gezonken is. Beide keren met 2 dagen minder rust wat op zijn minst toevallig is.

Gisteren was ik oprecht tevreden over hoe PSV uit de startblokken kwam. Dat de doelpogingen vrijwel allemaal te matig waren om aanspraak te kunnen maken op een goal is duidelijk maar er ging best veel goed en het verschil tussen beide teams was niet groot. Dan was PSV een fase beter en dan was Ajax een fase beter. Dat Pasveer nu een wonderkeeper is en Drommel een vliegenvanger vind ik het meest kortzichtige wat ik gisteren heb gehoord. Pasveer heeft 1 bal knap gepakt en de rest had iedere kleine Griek met handschoenen gehad. Die goals van Ajax waren voor mijn gevoel nauwelijks houdbaar maar het is wel lekker om een paar zwarte pieten uit te delen in het verwerkingsproces.

Ik neem Roger op basis van gisteren niets kwalijk, net als dat ik John de Jong niets kwalijk neem. We gaan vleugellam naar de Arena en dan kun je kiezen om hetzelfde te doen als altijd of iets anders te doen en hij heeft geprobeerd wat anders te doen en dat wat hij bedacht had was gisteren niet genoeg voor een resultaat maar het was zeker niet de reden waarom je verliest. Ik vond juist dat we onszelf een kans hebben gegeven om het Ajax wel moeilijk te maken maar je weet dat die eerste bal er bij ons in vliegt en dat gebeurde uiteraard weer. Dat het team het geloof kwijt was, net als Roger gezien zijn wissels, is verstrekt logisch en ik had dat van te voren ook verwacht. Als het na een uur niet minstens gelijk zou staan dan was een resultaat niet te verwachten.

De belangrijkste vraag nu is hoe we een nieuw hoofdstuk gaan beginnen. We zitten zonder individuele kwaliteiten voorin met de blessures van onze sterspelers en we hebben met Monaco uit nog een hele lastige wedsrtijd voor de boeg. Het voordeel is dat we al 4 wedstrijden hebben gespeeld tegen Ajax AZ en Feyenoord en zij onderling 0. Laat dat even op je inwerken. In de drukste maanden van het seizoen, met de 6 extra zware CL wedstrijden in de benen hebben we dus ook nog even 3(!) extra wedstrijden tegen de top 4 gespeeld. Van die 4 er bovendien nog 2 gewonnen ook.

Ik zie zelf voor Vinicius, Teze en Vertessen nu een belangrijke rol weggelegd. Teze/Vertessen als nieuw duo op rechts en Götze en Vinicius als 9 en 10 voorin. De as is goed genoeg en met Pröpper of van Ginkel moeten we weer een stap kunnen maken. Ik geloof nog dat het kan.

 

+5/-1

Ik verbaas me vooral over de berichten hier dat Schmidt altijd vast blijft houden aan zijn systeem en speelwijze en nooit iets anders doet. Als je werkelijk wil gaan beweren dat PSV in dezelfde speelwijze tegen Ajax speelde als dat hij 'normaal' doet heb je of de wedstrijd niet gekeken of je snapt werkeljk helemaal niets van voetbal.

 

+5/-3

Ik deelde jouw optimisme voor het seizoen Tinus, met de kanttekening dat ik graag een rechtsback had gezien, zoals Arias. Nu we een tijdje bezig zijn, blijken echter de twee grootste namen, Van Ginkel en Götze flink tegen te vallen. Zowel tegen Ajax als Monaco kwam Götze 1 op 1 met de keeper en produceerde respectievelijk een rollertje en balverlies uit die situaties. Beiden zijn geen schim van de spelers in hun beste wedstrijden vorig seizoen in ons shirt en al helemaal niet vergeleken met hun beste wedstrijden in hun carrière.

Ik heb 0 vertrouwen meer in beiden. Op het rijtje Guti, Mauro, etc., wordt vaak afgegeven hier, maar MvG en Götze zijn op dit moment niets beter. Deze maand nog beiden zonder assist noch goal, als aanvallende middenvelders in 4 wedstrijden! En op 28 en 29-jarige leeftijd moet je op je top zijn.

 

+2/-0

We hebben voor het eerst een week vrij waar we relatief compleet zijn en weer verder kunnen bouwen. We spelen zaterdagmiddag thuis tegen Twente (die echt makkelijk te pakken zijn) en dan hebben we 4 dagen voor we in Monaco mogen ballen. Met een fitte selectie (Gakpo/Madueke) had ik nog best gedacht dat er iets mogelijk is maar dat denk ik nu niet om heel eerlijk te zijn.

Voor mij is de EL ook even niet het belangrijkste, we moeten gewoon zorgen dat we in de Eredivisie die punten blijven pakken en wedstrijden wat makkelijker gaan winnen. Dan neemt het vertrouwen toe, dan komen de topspelers weer wat meer in hun vorm, dan kan de rest zich aan hen optrekken en als Gakpo en Madueke weer terug zijn kan het weer in de lift omhoog.

Twente (Thuis)
Monaco (Uit)
Fortuna (Uit)
--- Interlandbreak waar we op Sangaré na iedereen aan boord houden---
Vitesse (Thuis)
Sturm Graz (Thuis)
Heerenveen (uit)

Dit rijtje wedstrijden is niet makkelijk, maar niet onoverkomelijk. De wedstrijd tegen Monaco kan ons een super boost geven maar de wedstrijden tegen Vitesse en Heerenveen worden wel speciaal. Tegen Vitesse omdat het een thuiswedstrijd is tegen een serieuze tegenstander die zich niet in gaat graven en Heerenveen omdat die komt op zondag na een wedstrijd op donderdag. Dus we spelen weer tegen een team op zondag na een wedstrijd op donderdag die veel fitter is. Ik zou zeggen dat er een interessante periode aan komt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 oktober 2021 om 13:50:Twente (Thuis)
Monaco (Uit)
Fortuna (Uit)
--- Interlandbreak waar we op Sangaré na iedereen aan boord houden---
Vitesse (Thuis)
Sturm Graz (Thuis)
Heerenveen (uit)

Heerenveen omdat die komt op zondag na een wedstrijd op donderdag. Dus we spelen weer tegen een team op zondag na een wedstrijd op donderdag die veel fitter is. Ik zou zeggen dat er een interessante periode aan komt.Volgens mij hebben we sinds 2011 (!) al niet meer uit gewonnen (in de competitie) van Heerenveen. Puntverlies hier lijkt structureel, ligt niet perse aan onze huidige trainer.

 

+1/-0

Nee maar we kunnen daar wel weer een stapje maken tov de andere lastige wedstrijden na een donderdagavontuur. Als we 12 punten uit die 4 wedstrijden in de competitie halen en niet verliezen bij Monaco dan is er allemaal niet zoveel aan de hand. Maar het zorgelijke is dat het spel al 2 maanden kut is en het wordt tijd dat we weer eens gaan scoren voor rust want daar lag de kracht in het begin van het seizoen.

 

+1/-0

Ik ben het met je eens Tinus dat de 9-0 an sich geen reden is om in paniek te raken. Gisteren had ik 0 geloof in een goed resultaat. Maar 5-0 is natuurlijk wel een enorme oorwassing, en dat was niet nodig geweest.

PSV speelt de laatste weken zoals Galatasaray en Midtjylland tegen ons speelden. En zoals Ben Saddik in de 3e en 4e ronde tegen Verhoeven door de ring wankelde.

Ajax had gisteren helemaal geen zin om ons op de pijnbank te leggen. Als ze, na de 2-0, met dezelfde intensiteit hadden aangevallen als tegen Dortmund, dan was het gisteren niet bij 5-0 gebleven. Maar het enige wat Ajax heeft gedaan is de cadeautjes van PSV uitgepakt. Neem nou die laatste 2 goals:

* wat is Boscagli in godsnaam aan het doen bij de 4-0? Hij legt die bal in zijn verdedigende actie gewoon breed op (de geheel vrijstaande) Klaassen. Haller had die bal niet beter klaar kunnen leggen.
* bij de 5-0 is het een supersimpele actie van Tadic, even in de bal komen omdraaien en weglopen. Ramalho tuint er met open ogen in en er is niemand die het tij kan keren of die nog bezig is met Schuurs die die pass ging geven.

Als PSV gewoon was ingezakt en normaal verdedigd had, dan waren we met 2-0 of 3-0 naar huis gegaan. Dan was het nog steeds een nederlaag geweest, maar dan was het geen afgang geworden. Hartstikke leuk dat we in die laatste 10 minuten nog steeds met 8 man op de helft van Ajax af en toe de bal rondspelen. Zonder gevaarlijk te worden uiteraard.

Er is iets fundamenteel mis met de winnaarsmentaliteit in de huidige speelwijze. Als het niet enorm meezit, dan worden we geklopt. Tegen AZ scoor je 3x uit 0 kansen, terwijl je voetballend de mindere bent. Gisteren hadden we, tot de 2-0 viel, niet achter hoeven staan en was het misschien niet eens onlogisch geweest als we op voorsprong waren gekomen. Maar dan was Ajax gaan drukken en no-way dat we dan overeind gebleven waren.

Verdedigen en aanvallen doe je met zijn allen. Bij PSV lijkt het alleen aanvallen met zijn allen te zijn, en verdedigen dat doen die 4, 5 of 6 die achterin blijven wel. Ik mis een bepaalde tactische discipline. Ik mis intelligentie. Ik mis hardheid. Het weigeren om een duel te verliezen.

We zitten in oktober, hebben al 3x verloren in de competitie en in de EL staan we er beroerd voor. De komende 7 eredivisiewedstrijden tegen Heerenveen, Utrecht, Vitesse, Twente, Fortuna, NEC en RKC moeten gewoon 21 punten opleveren. Dat is de enige manier waarop PSV deze seizoenshelft nog kan redden. De EL heb ik eerlijk gezegd al opgegeven. Maar als je de komende 7 wedstrijden 21 punten gaat halen, dan kun je in de winterstop misschien nog iets verbeteren in de selectie en dan heb je met de Europa Conference League misschien nog een leuk Europees avontuur. En als je 7x wint, dan is het chagrijn verdwenen en wie weet wat er dan mogelijk gaat zijn.

Maar op dit moment heb ik een heel hard hoofd in dat PSV die 7x gaat winnen. Want op tactisch, mentaal en individueel niveau zijn we op dit moment niet op het niveau waar we moeten zijn en zelfs een thuiswedstrijd tegen Twente gaat dan heel moeilijk worden.

 

+2/-0

Alle excuses kan ik me prima in vinden en ook de lading pech die we hebben gehad kan ik niet ontkennen, maar PSV kan en mag zich niet eindeloos verschuilen achter excuses en pech.

Schmidt nu ontslaan zou nergens op slaan maar Schmidt zal nu wel heel rap het tij moeten zien te keren en weer een stijgende lijn moeten zien te vinden, want ondanks de grote hoeveelheid halfjes in de selectie is het ook de tactiek van Schmidt die er regelmatig voor zorgt dat we in de problemen komen. Het is namelijk toch echt de tactiek van Schmidt die ervoor zorgt dat we zoveel tegendoelpunten krijgen en zo weinig scoren. Je zal maar spits of keeper zijn bij PSV. Ik zou een joker inzetten als Schmidt me zou vragen en vriendelijk bedanken, hoe graag ik ook voor PSV zou willen keepen/voetballen. Neemt niet weg dat Drommel mischien wel de slechtste keeper is die ik in een PSV shirt heb gezien. Je kunt net zo goed Van Ginkel of Boscagli op goal zetten. Die kunnen ook aardig een bal wegschoppen en laten ook alles door.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 oktober 2021 om 14:28:

Nee maar we kunnen daar wel weer een stapje maken tov de andere lastige wedstrijden na een donderdagavontuur. Als we 12 punten uit die 4 wedstrijden in de competitie halen en niet verliezen bij Monaco dan is er allemaal niet zoveel aan de hand. Maar het zorgelijke is dat het spel al 2 maanden kut is en het wordt tijd dat we weer eens gaan scoren voor rust want daar lag de kracht in het begin van het seizoen.Je moet wel een onzettende optimist zijn om dit scenario te schetsen.
Ik denk eerder aan een punt tegen Twente en Vitesse, 3 tegen Fortuna en niets tegen Heerenveen. Niet verliezen tegen Monaco zou ook een topprestatie zijn, zeker als ze op volle sterkte spelen.
Ik hoop dat je gelijk krijgt, al was het alleen maar om wat mensen de mond te snoeren maar ik voorzie een crisis binnen enkele weken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 oktober 2021 om 14:51:

Er is iets fundamenteel mis met de winnaarsmentaliteit in de huidige speelwijze. Als het niet enorm meezit, dan worden we geklopt. Tegen AZ scoor je 3x uit 0 kansen, terwijl je voetballend de mindere bent. Gisteren hadden we, tot de 2-0 viel, niet achter hoeven staan en was het misschien niet eens onlogisch geweest als we op voorsprong waren gekomen. Maar dan was Ajax gaan drukken en no-way dat we dan overeind gebleven waren.

Verdedigen en aanvallen doe je met zijn allen. Bij PSV lijkt het alleen aanvallen met zijn allen te zijn, en verdedigen dat doen die 4, 5 of 6 die achterin blijven wel. Ik mis een bepaalde tactische discipline. Ik mis intelligentie. Ik mis hardheid. Het weigeren om een duel te verliezen.
Roger heeft ervoor gekozen om iets anders te doen dan zo maar naar de slachtbank te worden geleid en met 3-0 verliezen. We hebben in de wedstrijd gezeten maar het heeft ons niet opgeleverd omdat het niet goed genoeg was. Maar ik ben blij dat hij iets heeft gedaan waar Ajax blijkbaar moeite mee had. Maarja een wedstrijd is 90 minuten en na de 2-0 brak er iets en dat was tegen Feyenoord ook. Niet goed maar niet zo erg want het levert wat tegengoals op maar voor de rest het niets. Ik ben dus vooral gefocusd op Feyenoord en Ajax tot aan de 2-0 en dan zie je gewoon gelijkwaardigheid. Feyenoord had een hele mooie goal nodig en Ajax scoorde ook fraai op een Schmidt achtige aanval. Prima kan gebeuren.

Wat je zegt over met zn allen aanvallen en verdedigen zo zie ik dat niet echt. Want we proberen ze vast te zetten op eigen helft en dat gaat vaak goed. Het probleem is dat als het een keer niet goed gaat, en tegen betere tegenstanders is die kans 200% groter dan tegen PEC of Sparta, dan geef je zoveel ruimte weg dat het altijd een kans oplevert. En je ziet gewoon dat de kwaliteit van doelpogingen van ons vs onze tegenstanders dag en nacht verschilt en dan kun je het de restverdediging en keeper niet zoveel kwalijk nemen. Het is een handicap, boete, die je betaalt omdat je de tegenstander op eigen helft vast wil zetten om in de omschakeling te kunnen scoren.

Helaas scoren we niet meer en dat is gewoon het pijnpunt op dit moment. Beterschap ligt niet voor de hand met het missen van Gakpo en Madueke. Vertessen Götze en Bruma hadden een prima rendement in de eerste maanden van het seizoen maar dat is ook gestopt.

Stel je gaat het echt anders doet als Roger zijnde en probeert een middenweg te vinden tussen altijd 100% pressing of alleen op bepaalde momenten (als je goed staat of de bal bij een back is bv) en de rest van de tijd in te zakken tot aan eigen helft. Maar de vraag is hoe je een tegenstander de bal af kunt pakken als je zelf op eigen helft staat en de tegenstander niet naar voren komt.

Twente thuis, hoe gaat Schmidt het oplossen? Ik weet het niet maar ik ben erg benieuwd.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 oktober 2021 om 15:25:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 oktober 2021 om 14:51:

Er is iets fundamenteel mis met de winnaarsmentaliteit in de huidige speelwijze. Als het niet enorm meezit, dan worden we geklopt. Tegen AZ scoor je 3x uit 0 kansen, terwijl je voetballend de mindere bent. Gisteren hadden we, tot de 2-0 viel, niet achter hoeven staan en was het misschien niet eens onlogisch geweest als we op voorsprong waren gekomen. Maar dan was Ajax gaan drukken en no-way dat we dan overeind gebleven waren.

Verdedigen en aanvallen doe je met zijn allen. Bij PSV lijkt het alleen aanvallen met zijn allen te zijn, en verdedigen dat doen die 4, 5 of 6 die achterin blijven wel. Ik mis een bepaalde tactische discipline. Ik mis intelligentie. Ik mis hardheid. Het weigeren om een duel te verliezen.
Roger heeft ervoor gekozen om iets anders te doen dan zo maar naar de slachtbank te worden geleid en met 3-0 verliezen. We hebben in de wedstrijd gezeten maar het heeft ons niet opgeleverd omdat het niet goed genoeg was. Maar ik ben blij dat hij iets heeft gedaan waar Ajax blijkbaar moeite mee had. Maarja een wedstrijd is 90 minuten en na de 2-0 brak er iets en dat was tegen Feyenoord ook. Niet goed maar niet zo erg want het levert wat tegengoals op maar voor de rest het niets. Ik ben dus vooral gefocusd op Feyenoord en Ajax tot aan de 2-0 en dan zie je gewoon gelijkwaardigheid. Feyenoord had een hele mooie goal nodig en Ajax scoorde ook fraai op een Schmidt achtige aanval. Prima kan gebeuren.

Wat je zegt over met zn allen aanvallen en verdedigen zo zie ik dat niet echt. Want we proberen ze vast te zetten op eigen helft en dat gaat vaak goed. Het probleem is dat als het een keer niet goed gaat, en tegen betere tegenstanders is die kans 200% groter dan tegen PEC of Sparta, dan geef je zoveel ruimte weg dat het altijd een kans oplevert. En je ziet gewoon dat de kwaliteit van doelpogingen van ons vs onze tegenstanders dag en nacht verschilt en dan kun je het de restverdediging en keeper niet zoveel kwalijk nemen. Het is een handicap, boete, die je betaalt omdat je de tegenstander op eigen helft vast wil zetten om in de omschakeling te kunnen scoren.

Helaas scoren we niet meer en dat is gewoon het pijnpunt op dit moment. Beterschap ligt niet voor de hand met het missen van Gakpo en Madueke. Vertessen Götze en Bruma hadden een prima rendement in de eerste maanden van het seizoen maar dat is ook gestopt.

Stel je gaat het echt anders doet als Roger zijnde en probeert een middenweg te vinden tussen altijd 100% pressing of alleen op bepaalde momenten (als je goed staat of de bal bij een back is bv) en de rest van de tijd in te zakken tot aan eigen helft. Maar de vraag is hoe je een tegenstander de bal af kunt pakken als je zelf op eigen helft staat en de tegenstander niet naar voren komt.

Twente thuis, hoe gaat Schmidt het oplossen? Ik weet het niet maar ik ben erg benieuwd.[/quote

Roger is geen trainer voor dit Psv.
Zijn tactiek werkt gewoon niet.
Als trainer heb je een spelersgroep en als trainer ben je een passant maar zoek je de beste tactiek wat past bij je spelers.
Roger wil spelers die bij zijn tactiek passen.
17 tegengoals in 10 wedstrijden.. In de eredivisie.
Mission impossible..

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 25 oktober 2021 om 15:25:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 oktober 2021 om 14:51:

Er is iets fundamenteel mis met de winnaarsmentaliteit in de huidige speelwijze. Als het niet enorm meezit, dan worden we geklopt. Tegen AZ scoor je 3x uit 0 kansen, terwijl je voetballend de mindere bent. Gisteren hadden we, tot de 2-0 viel, niet achter hoeven staan en was het misschien niet eens onlogisch geweest als we op voorsprong waren gekomen. Maar dan was Ajax gaan drukken en no-way dat we dan overeind gebleven waren.

Verdedigen en aanvallen doe je met zijn allen. Bij PSV lijkt het alleen aanvallen met zijn allen te zijn, en verdedigen dat doen die 4, 5 of 6 die achterin blijven wel. Ik mis een bepaalde tactische discipline. Ik mis intelligentie. Ik mis hardheid. Het weigeren om een duel te verliezen.
Roger heeft ervoor gekozen om iets anders te doen dan zo maar naar de slachtbank te worden geleid en met 3-0 verliezen. We hebben in de wedstrijd gezeten maar het heeft ons niet opgeleverd omdat het niet goed genoeg was. Maar ik ben blij dat hij iets heeft gedaan waar Ajax blijkbaar moeite mee had. Maarja een wedstrijd is 90 minuten en na de 2-0 brak er iets en dat was tegen Feyenoord ook. Niet goed maar niet zo erg want het levert wat tegengoals op maar voor de rest het niets. Ik ben dus vooral gefocusd op Feyenoord en Ajax tot aan de 2-0 en dan zie je gewoon gelijkwaardigheid. Feyenoord had een hele mooie goal nodig en Ajax scoorde ook fraai op een Schmidt achtige aanval. Prima kan gebeuren.

Wat je zegt over met zn allen aanvallen en verdedigen zo zie ik dat niet echt. Want we proberen ze vast te zetten op eigen helft en dat gaat vaak goed. Het probleem is dat als het een keer niet goed gaat, en tegen betere tegenstanders is die kans 200% groter dan tegen PEC of Sparta, dan geef je zoveel ruimte weg dat het altijd een kans oplevert. En je ziet gewoon dat de kwaliteit van doelpogingen van ons vs onze tegenstanders dag en nacht verschilt en dan kun je het de restverdediging en keeper niet zoveel kwalijk nemen. Het is een handicap, boete, die je betaalt omdat je de tegenstander op eigen helft vast wil zetten om in de omschakeling te kunnen scoren.

Helaas scoren we niet meer en dat is gewoon het pijnpunt op dit moment. Beterschap ligt niet voor de hand met het missen van Gakpo en Madueke. Vertessen Götze en Bruma hadden een prima rendement in de eerste maanden van het seizoen maar dat is ook gestopt.

Stel je gaat het echt anders doet als Roger zijnde en probeert een middenweg te vinden tussen altijd 100% pressing of alleen op bepaalde momenten (als je goed staat of de bal bij een back is bv) en de rest van de tijd in te zakken tot aan eigen helft. Maar de vraag is hoe je een tegenstander de bal af kunt pakken als je zelf op eigen helft staat en de tegenstander niet naar voren komt.

Twente thuis, hoe gaat Schmidt het oplossen? Ik weet het niet maar ik ben erg benieuwd.Dat hij iets anders heeft geprobeerd zondag, dat is te prijzen. Of de "gelijkwaardigheid" tot de 2-0 kwam doordat hij met Vinicius én Zahavi ging spelen, of ergens anders door, dat is niet te bewijzen en maakt niet uit. Ik ben dan ook zeker niet ontevreden over wat er tot aan de 2-0 gebeurde.

Echter, net als tegen Feyenoord, net als tegen Monaco, net als tegen Sociedad en net als tegen Willem 2 geef je zondag dus (beslissende) goals weg op momenten dat het - volgens het wedstrijdbeeld - totaal niet in de lijn der verwachting ligt dat de tegenstander gaat scoren.

Kijk, als je zo onder druk staat als Club Brugge vorige week tegen Man. City, dan weet je dat het niet dicht te houden is. Maar PSV krijgt steeds goals tegen op het moment dat we de wedstrijd onder controle denken te hebben. En dat is hetgeen wat mij nu vooral tegen de borst stuit.

We hebben schijncontrole in plaats van echte controle. En als je dan niet, zoals in het begin van het seizoen, al eerder afstand neemt van je tegenstander, dan loop je dus steeds achter de feiten aan zodra de tegenstander er één keer doorheen prikt.

 

+2/-0

Weer een dag dichter bij de wedstrijd tegen Twente en een dag verder van Monaco/Ajax. Bij mij begint het toch te kriebelen omdat ik weer toe ben aan een leuke winstpartij en ik denk dat het zaterdag wel eens zou kunnen lukken. Toch zijn er flink wat vraagstukken waar ik benieuwd naar ben hoe Schmidt daar naar kijkt;

- Hoe kunnen we onze beste spelers weer optimaal laten renderen?
Zonder Gakpo en Madueke hebben we weinig topspelers over, maar de as met Ramalho-Boscagli-Sangaré-Götze zou je kunnen zien als topniveau. Als zij allemaal goed spelen dan kan de rest zich makkelijker daaraan optrekken. Maar dat Götze goed speelt is niet meer zo vanzelfsprekend. Wat kunnen we doen dat Götze echt top is? Met twee half tienen of toch met hem als 2e aanvaller. Moet hij dieper staan of juist meer in de bal? Zou de combinatie Vinicius/Götze niet beter kunnen werken dan met Zahavi? Ik ben eigenlijk ook niet echt tegen een middenveld met Sangaré en Boscagli in tegenstelling tot alle andere supporters.

- Hoe gaan we het probleem met onze backs oplossen?
Er is te weinig productiviteit in aanvallende zin en daarnaast zijn ze defensief kwetsbaar. Het wordt tijd dat we wat veranderen denk ik. Vorig jaar was Max altijd weg, net als Dumfries, maar dan had je aanvallend tenminste nog wel iets ervoor terug. Nu zijn ze aanvallend niet weg en krijgen we nog meer tegendoelpunten. Persoonlijk denk ik dat het 4222 een serieuze optie is geworden voor Schmidt en daar hoort ook meer gevaar vanaf de backs bij. Teze verdient een kans natuurlijk maar ik vraag me af of Schmidt dat gaat doen.

- Waar is ons scorend vermogen gebleven?
Dit is wel een beetje het kip en het ei verhaal. Scoren we niet meer omdat we ruk voetballen, of spelen we ruk omdat we niet meer scoren. Het probleem is zelfs dat we nog steeds wel veel scoren maar niet meer in de 1e helft, tenminste niet zoals het begin van het jaar. Tegen Galatasaray (2 wedstrijd 3 goals voor rust), Mydtjylland (2 wedstrijden 3 goals voor rust), Heracles (1 goal), Cambuur (2 goals), Groningen (2 goals) en Ajax (2 goals). Madueke zijn productiviteit is gestopt, die van Götze stopte in de Eredivisie, Zahavi scoort niet meer en zelfs invallers als Vertessen en Bruma leveren geen goals meer. Vinicius heeft nog niet gescoord als echte nr 9 en de goals die we wel maken komen dan van Max, Boscagli, Sangaré en Ramalho. Is het alleen kwaliteit of is het breder?

- Kunnen we nog wel stellen dat het 4-2-3-1 beter werkt dan het 4-2-2-2?
Natuurlijk iedereen vond dat we uit een ander vaatje tapte met een nieuw systeem, maar was het wel het systeem wat ons succes bracht? Was het niet de opleving van de spelers die allemaal goed in hun vel zaten? Een logische beredenering zou zijn dat 4-2-3-1 met het materiaal wat we hebben de beste, laagdrempelige, tactiek zou zijn voor deze selectie. Ik begin daar zelf wel een beetje aan te twijfelen en ik merk aan alles dat Schmidt dat ook heeft. Ik vind Madueke en Gakpo niet perse beter ogen vanaf de zijkant dan wat centraler en zolang Götze (of een vervanger) op 10 niets extra's brengt denk ik dat 4-2-2-2 niet ondenkbaar is. Als Schmidt door wil gaan met 4-2-3-1 dan moet hij met Vertessen/Bruma spelen en dan heb je enkel Mauro nog achter de hand. Is dat logisch? Ik waag het te betwijfelen.

- Is Roger iemand die ons wel van een crisis kan behoeden in tegenstelling tot van Bommel in 2019?
Eigenlijk scheelt de huidige situatie niet zoveel van het begin van de crisis onder van Bommel. Daar waar Mark ons zeker niet vooruit kon helpen en we vervolgens elke wedstrijd verloren met een zeer beperkte aanval door blessures van Malen/Bergwijn, is het nu niet zoveel beter. Maar met Roger verwacht ik dat hij het beter kan managen en wel die omslag kan maken samen met het team. Wat wel belangrijk is in mijn ogen is dat spelers als van Ginkel en Pröpper mee worden genomen in dit verhaal. Al is het maar om geen JdJ/Roger kamp te krijgen. Ik denk zelfs dat Roger denkt dat ervaring hem nu vooruit kan helpen en dat denk ik zelf ook eerlijk gezegd.

Gaat hij zaterdag frisse mensen brengen na een week rust? Gaat hij het omgooien naar 4-2-2-2? Of gaat hij gewoon 4-2-3-1 met de best beschikbare spelers spelen? Interessante keuzes. Ik zou gaan voor dit;


code:

Drommel

Teze Ramalho Boscagli Max

Pröpper Sangaré

Götze van Ginkel

Vinicius ZahaviNiet alleen omdat ik denk dat je de ervaren jongens nu de sleutels moet geven, maar ook omdat dit weer kan zorgen voor een gezonde hierarchie op het moment dat het goed uit pakt. Het is niet enkel nu tegen Twente maar ook tegen Monaco en Fortuna een formatie die je kunt gebruiken voor vastigheid. Met Vertessen Bruma Mauro Guti en Romero heb je dan nog wat mogelijkheden over die je kunt gebruiken. Het houdt niet over maar het moet kunnen tegen Twente en Fortuna en wie weet dat Monaco ons onderschat en wel gaat voetballen.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 26 oktober 2021 om 10:07:

Echter, net als tegen Feyenoord, net als tegen Monaco, net als tegen Sociedad en net als tegen Willem 2 geef je zondag dus (beslissende) goals weg op momenten dat het - volgens het wedstrijdbeeld - totaal niet in de lijn der verwachting ligt dat de tegenstander gaat scoren.

Kijk, als je zo onder druk staat als Club Brugge vorige week tegen Man. City, dan weet je dat het niet dicht te houden is. Maar PSV krijgt steeds goals tegen op het moment dat we de wedstrijd onder controle denken te hebben. En dat is hetgeen wat mij nu vooral tegen de borst stuit.

We hebben schijncontrole in plaats van echte controle. En als je dan niet, zoals in het begin van het seizoen, al eerder afstand neemt van je tegenstander, dan loop je dus steeds achter de feiten aan zodra de tegenstander er één keer doorheen prikt.


Schmidt wil graag de tegenstander afjagen en op hun eigen helft vastzetten. Het gevolg is dat je tegenstander vrij eenvoudig compact en gecontroleerd kan verdedigen. Daar is voor iedere ploeg moeilijk doorheen te komen.

Echter, als wij balverlies lijden, ligt er zeeën van ruimte voor de tegenstander. Ajax had in de eerste helft de ene na de andere gevaarlijke counter. Ajax in eigen huis counteren tegen PSV, dat heb ik nog niet vaak gezien.

Het spelbeeld is in de meeste wedstrijden dan ook hetzelfde: PSV voetbalt op de helft van de tegenstander, de tegenstander verdedigt compact en PSV komt daar maar moeizaam doorheen en krijgt een aantal kleine kansjes die weinig opleveren. De tegenstander komt er een keer of 3-5 super gevaarlijke uit en afhankelijk van het niveau van de tegenstander levert dat één of meerdere goals op.

Zo ging het tegen Ajax in de eerste helft, tegen Monaco, tegen PEC, Sparta, Willem II, Feyenoord, Benfica, ga maar door.

Tegen laagvliegers als PEC, Sparta en Willem II snap ik het nog, maar Monaco, Feyenoord, Benfica en Ajax hoeven wij niet vast te zetten op hun eigen helft. Die kun je veel beter laten komen en bestrijden met snelle jongens als Gakpo, Madueke, Vertessen en Bruma.

 

+2/-0

Als je serieus wil gaan beweren dat PSV tegen Ajax op dezelfde manier speelde als in andere wedstrijden zul je de wedstrijd niet gezien hebben. Of je snapt barweinig van voetbal als je dit werkelijk denkt

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 26 oktober 2021 om 14:28:

Als je serieus wil gaan beweren dat PSV tegen Ajax op dezelfde manier speelde als in andere wedstrijden zul je de wedstrijd niet gezien hebben. Of je snapt barweinig van voetbal als je dit werkelijk denktWaar. Veldbezetting middenveld en aanval waren behoorlijk gewijzigd als we op hetzelfde doelen. Zowel 2e helft Monaco als eerste helft Ajax hadden totaal anders uit kunnen pakken als je je kansen wel benut.

Uiteindelijk moeten we Schmidt afrekenen op de resultaten en die zijn momenteel onvoldoende maar je kunt het niet alleen maar op zijn speelwijze afschuiven.
Individuele prestatie spelen daarin een aanzienlijke rol.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 26 oktober 2021 om 10:15:

Weer een dag dichter bij de wedstrijd tegen Twente en een dag verder van Monaco/Ajax. Bij mij begint het toch te kriebelen omdat ik weer toe ben aan een leuke winstpartij en ik denk dat het zaterdag wel eens zou kunnen lukken. Toch zijn er flink wat vraagstukken waar ik benieuwd naar ben hoe Schmidt daar naar kijkt;

- Hoe kunnen we onze beste spelers weer optimaal laten renderen?
Zonder Gakpo en Madueke hebben we weinig topspelers over, maar de as met Ramalho-Boscagli-Sangaré-Götze zou je kunnen zien als topniveau. Als zij allemaal goed spelen dan kan de rest zich makkelijker daaraan optrekken. Maar dat Götze goed speelt is niet meer zo vanzelfsprekend. Wat kunnen we doen dat Götze echt top is? Met twee half tienen of toch met hem als 2e aanvaller. Moet hij dieper staan of juist meer in de bal? Zou de combinatie Vinicius/Götze niet beter kunnen werken dan met Zahavi? Ik ben eigenlijk ook niet echt tegen een middenveld met Sangaré en Boscagli in tegenstelling tot alle andere supporters.

- Hoe gaan we het probleem met onze backs oplossen?
Er is te weinig productiviteit in aanvallende zin en daarnaast zijn ze defensief kwetsbaar. Het wordt tijd dat we wat veranderen denk ik. Vorig jaar was Max altijd weg, net als Dumfries, maar dan had je aanvallend tenminste nog wel iets ervoor terug. Nu zijn ze aanvallend niet weg en krijgen we nog meer tegendoelpunten. Persoonlijk denk ik dat het 4222 een serieuze optie is geworden voor Schmidt en daar hoort ook meer gevaar vanaf de backs bij. Teze verdient een kans natuurlijk maar ik vraag me af of Schmidt dat gaat doen.

- Waar is ons scorend vermogen gebleven?
Dit is wel een beetje het kip en het ei verhaal. Scoren we niet meer omdat we ruk voetballen, of spelen we ruk omdat we niet meer scoren. Het probleem is zelfs dat we nog steeds wel veel scoren maar niet meer in de 1e helft, tenminste niet zoals het begin van het jaar. Tegen Galatasaray (2 wedstrijd 3 goals voor rust), Mydtjylland (2 wedstrijden 3 goals voor rust), Heracles (1 goal), Cambuur (2 goals), Groningen (2 goals) en Ajax (2 goals). Madueke zijn productiviteit is gestopt, die van Götze stopte in de Eredivisie, Zahavi scoort niet meer en zelfs invallers als Vertessen en Bruma leveren geen goals meer. Vinicius heeft nog niet gescoord als echte nr 9 en de goals die we wel maken komen dan van Max, Boscagli, Sangaré en Ramalho. Is het alleen kwaliteit of is het breder?

- Kunnen we nog wel stellen dat het 4-2-3-1 beter werkt dan het 4-2-2-2?
Natuurlijk iedereen vond dat we uit een ander vaatje tapte met een nieuw systeem, maar was het wel het systeem wat ons succes bracht? Was het niet de opleving van de spelers die allemaal goed in hun vel zaten? Een logische beredenering zou zijn dat 4-2-3-1 met het materiaal wat we hebben de beste, laagdrempelige, tactiek zou zijn voor deze selectie. Ik begin daar zelf wel een beetje aan te twijfelen en ik merk aan alles dat Schmidt dat ook heeft. Ik vind Madueke en Gakpo niet perse beter ogen vanaf de zijkant dan wat centraler en zolang Götze (of een vervanger) op 10 niets extra's brengt denk ik dat 4-2-2-2 niet ondenkbaar is. Als Schmidt door wil gaan met 4-2-3-1 dan moet hij met Vertessen/Bruma spelen en dan heb je enkel Mauro nog achter de hand. Is dat logisch? Ik waag het te betwijfelen.

- Is Roger iemand die ons wel van een crisis kan behoeden in tegenstelling tot van Bommel in 2019?
Eigenlijk scheelt de huidige situatie niet zoveel van het begin van de crisis onder van Bommel. Daar waar Mark ons zeker niet vooruit kon helpen en we vervolgens elke wedstrijd verloren met een zeer beperkte aanval door blessures van Malen/Bergwijn, is het nu niet zoveel beter. Maar met Roger verwacht ik dat hij het beter kan managen en wel die omslag kan maken samen met het team. Wat wel belangrijk is in mijn ogen is dat spelers als van Ginkel en Pröpper mee worden genomen in dit verhaal. Al is het maar om geen JdJ/Roger kamp te krijgen. Ik denk zelfs dat Roger denkt dat ervaring hem nu vooruit kan helpen en dat denk ik zelf ook eerlijk gezegd.

Gaat hij zaterdag frisse mensen brengen na een week rust? Gaat hij het omgooien naar 4-2-2-2? Of gaat hij gewoon 4-2-3-1 met de best beschikbare spelers spelen? Interessante keuzes. Ik zou gaan voor dit;


code:

Drommel

Teze Ramalho Boscagli Max

Pröpper Sangaré

Götze van Ginkel

Vinicius ZahaviNiet alleen omdat ik denk dat je de ervaren jongens nu de sleutels moet geven, maar ook omdat dit weer kan zorgen voor een gezonde hierarchie op het moment dat het goed uit pakt. Het is niet enkel nu tegen Twente maar ook tegen Monaco en Fortuna een formatie die je kunt gebruiken voor vastigheid. Met Vertessen Bruma Mauro Guti en Romero heb je dan nog wat mogelijkheden over die je kunt gebruiken. Het houdt niet over maar het moet kunnen tegen Twente en Fortuna en wie weet dat Monaco ons onderschat en wel gaat voetballen.Het systeem moet afhankelijk zijn van de spelers. Daar gaat het bij Schmidt nog weleens mis vind ik. En niet alleen het systeem, ook de speelwijze. Daarnaast mag hij wel iets meer kijken naar de zwaktes van een tegenstander, zoals Cocu goed kon.

Met onze huidige selectie en vorm zou ik gaan voor eenvoud en duidelijkheid. En iets meer controle. Kies bv voor Teze op RB, laat Max doorschuiven en Gakpo iets meer aan de binnenkant spelen. Teze vormt dan een 3 mans defensie met Ramalho en Boscagli of Obispo.

Sangaré als controleur ervoor met spelmaker Götze en Van Ginkel of Pröpper is een logisch middenveld.

Voorin Vinicius als kapstok, kan hij wel en maakt voor de rest makkelijk. Gakpo en Madueke uiteraard vanaf de flanken mits fit.

 

+1/-0

onze spelers kunnen de intensiteit van het huidige syteem wat Roger voor ogen heeft kennelijk niet 3 dagen per week op brengen. Maakt het dat systeem niet per definitie ongeschikt?

Ik ben echt geschrokken van het niveau verschil van PSV in augustus en OSV nu, eht een verschil van dag en nacht.

 

+2/-0

Dat verschil vind ik wel verklaarbaar. Galatasaray speelde ronduit waardeloos en de keeper veroorzaakte zelf 2 goals, waar verder Zahavi een goal cadeau kreeg die zo tussen verdediging en keeper viel.

De andere ploeg was van onbeduidend niveau. En tegen Ajax zat het én mee, én het was een oefenpot.

Toen kwam Benfica, die keek naar de manier van spelen en dacht: wat nou als we de ruimtes klein maken en wachten op ruimte aan de overkant? Andere clubs deden ctrl+C ctrl+V en zie daar.

PSV heeft geen antwoord op een counterploeg. We zijn technisch en tactisch niet in staat om daar een hoge xG tegen te behalen, waar tegenstanders met weinig kansen wel een redelijke xG produceren.

 

+2/-0

Als je kijkt naar de Europese wedstrijden dan mag je absoluut concluderen dat Benfica Sociedad en Monaco echt veel beter voor de dag kwamen. Onze beste wedstrijd van de 4 was nog de uitwedstrijd bij Benfica waarbij we de rug hebben gerecht in de 2e helft en met een toevallige goal onszelf terug in de wedstrijd knokte. Daarna schoot Zahavi echt een geweldige bal binnen maar was een teennagel buitenspel en Benfica probeerde daarna alles te doen om maar die overwinning over de streep te trekken, en dat was niet uit luxe.

Daarna volgen 3 thuiswedstrijden tegen Benfica Sociedad en Monaco die precies passen in het plaatje Granada PAOK en Olympiakos thuis vorig jaar. Het enige verschil is dat we tegen PAOK en Olympiakos wel de goals maakten maar daar krijgen we ze ook tegen.
De tegengoals zijn dus niet enkel van dit jaar en dat Groningen/Cambuur/Sparta/Zwolle allemaal tegen ons scoren en samen zelfs 5 goals maken in 4 wedstrijden is wel een groot probleem. Daarnaast scoort PSV tegen die 4 er ook 14 dus daar ligt het niet perse aan.

Op het moment dat de tegenstand groter wordt snijdt het mes aan 2 kanten. We scoren te weinig en we krijgen ze te veel om de oren. Opvallend is dat de goals tegen Galatasaray (uit) Benfica (uit) Ajax (uit) AZ (uit) Midtjylland (uit) en zelfs tegen Sturm Graz vrijwel allemaal vanaf afstand of de snelle omschakeling was. Ook thuis hebben we al 5 ballen in de kruising geschoten.

Vorig jaar hadden we met Malen Gakpo en Madueke juist heel veel goals in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimte. Misschien onderschatten we de kwaliteiten van Malen wel of misschien waren Gakpo en Madueke gevaarlijker in de half space dan aan de zijkant, of misschien waren de backs wel de belangrijkste sterkte om de tegenstander stuk te spelen.

Voor mij is 4-2-2-2 is niet langer onlogisch omdat we met Ramalho een betere defensive captain hebben. Laten we ook eerlijk zijn tov Madueke Bruma en Vertessen, hoeveel assists hebben ze nu eigenlijk als buitenspelers? Met zijn 3e maar 4 assists. Gakpo heeft er 8 maar heeft ook vrije trappen en corners. Ik denk dat Max het in zich heeft om die assists op Zahavi/Vinisius wel te geven.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 50 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt