Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 53 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 11 november 2021 om 17:32:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 11 november 2021 om 16:53:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 11 november 2021 om 16:46:

De wedstrijd tegen Ajax schreeuwde om een laffe aanpak. Twee dagen minder rust en de 2 gevaarlijke flankaanvallers geblesseerd. Bovendien zat Ajax in een goede flow en PSV in een matige. Dat je in zo'n wedstrijd nog vasthoudt aan afjagen is gewoon zelfmoord. De 5 doelpunten komen vooral op het einde omdat toen iedereen er doorheen zat.En toch bleek die manier niet slecht te zijn gezien de verhoudingen op het veld de eerste 60 minuten.Precies het punt van klompje, de wedstrijd duurt 90 minuten en wat denk je dat het laatste halfuur gebeurt?Dat dachten we precies hetzelfde in de JCS en toen stonden we na 20 minuten met 2-0 voor. Dat had nu ook gewoon gekund. Dat laatste half uur was ook om des keizers baard.

 

+1/-0

Voor het resultaat was die wedstrijd na de 2-0 zeker om des keizers baard. Maar dan maakt het voor de prestige, het aanzien, het vertrouwen en het eergevoel van de supporters nog heel veel uit of je met 2-0 die trein in stapt of met 5-0. Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo'n grote nederlaag geleden hebben in een topper.

Waar het mij om gaat, is dat ik Ajax vorig seizoen (tijdens de 2-2, en in de 1e helft van de bekerwedstrijd) gas heb zien geven. We stonden zwaar onder druk, moesten kansen toestaan en kregen 4 goals tegen (waar dat er misschien ook meer hadden kunnen zijn). Op die manier is het nog steeds lastig, maar kan ik er meer vrede mee hebben.

In de afgelopen wedstrijd, en zeker in het laatste half uur, gaf Ajax geen gas. Ze vonden het allang best dat ze deze wedstrijd gingen winnen. En óndanks dat gegeven, legden wij nog 3x de rode loper voor ze uit. Dat waren geen goals omdat Ajax ons helemaal open had gespeeld. Dat waren goals omdat wij zeeën van ruimte weggaven omdat we even daarvoor nog met 10 man op de Amsterdamse helft de bal in elkaars voeten aan het spelen waren. Die 5-0 is helemaal exemplarisch: Schuurs loopt even over ons middenveld en zet Tadic met een simpel steekballetje in scoringspositie. Dat was een steekbal die zelfs Mauro Jr. nog op maat had kunnen geven.

Als je naar de wedstrijd tót aan de 2-0 kijkt, moet ik Schmidt misschien juist eerder een compliment geven. Hij heeft, ondanks de blessures en de vermoeidheid, er wel echt een wedstrijd van kunnen maken. Als je iets meer geluk hebt, dan kom je op voorsprong (al was het dan nog steeds de vraag geweest, hoe het was afgelopen).

 

+1/-0

Van mij mag Schmidt blijven. Ik heb eerder m'n twijfels bij John de Jong.

 

+2/-0

Ik heb mijn twijfels bij alletwee.

Ik dacht al vanaf het begin, te aanvallend spelen past niet bij PSV. Een sterke, solide basis, de verdediging gesloten houden, laat de tegenstander maar komen en toeslaan op de counter. Het zal misschien niet "het mooiste voetbal" zijn, maar het heeft ons wel veel prijzen gebracht. Cocu was nooit drie keer kampioen geworden als hij als een gek was gaan aanvallen. Een goede trainer kijkt naar zijn selectie en kiest een realistische speelwijze waarbij de kans op succes het grootst is. Bij deze trainer is het eerder andersom.

En altijd maar naar Ajax kijken. Je zou bijna gaan denken dat hij amper van PSV had gehoord en denkt bij een kleine club te zijn, waar winnen mag maar niet hoeft. Volgende keer gewoon weer een Nederlandse trainer, die wel de verhoudingen kent in Nederland. Die weet dat PSV een grote club is hier, waar van de trainer wordt verwacht dat hij kampioen wordt (ook al zal dat niet altijd lukken). We hebben altijd minder geld gehad dan de Amsterdamse club, maar dat heeft ons nooit tegengehouden. Dan moet je slimmer zijn dan de concurrentie.

Op dit moment is het ook eerder andersom. Dat een Feyenoord met nog veel minder middelen eigenlijk boven ons staat. Daar zie je dat een goede trainer wel degelijk het verschil maakt.

 

+1/-0

Eerlijk is eerlijk, maar hij doet het niet onaardig met een gemankeerd elftal.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 26 november 2021 om 08:01:

Eerlijk is eerlijk, maar hij doet het niet onaardig met een gemankeerd elftal.Dat klopt helemaal. De resultaten zijn prima, verdedigend oogt het stabieler. Maar wat als straks spelers weer terugkomen van hun blessures? Schmidt moet nu noodgedwongen aanpassingen doen. Die aanpassingen (met name Doan/Guti maar ook Mauro en Bruma) pakken vooralsnog prima uit. Er is meer stabiliteit in de ploeg. Doan en Mauro rennen minder vaak naar voren als Madueke en Max, ze zijn echter een stuk balvaster. Vinicius is een beter aanspeelpunt dan Zahavi. Ook dat helpt. Doan, Guti en Mauro zou ik laten staan. Gakpo op de positie van Bruma en evt. Obispu op de plek van Boscagli.

 

+1/-0

Schmidt is altijd een goede people manager geweest in mijn ogen dus het is niet gek dat hij die jongens uit de B groep er goed bij heeft gehouden. In retroperspectief nog pijnlijker dat Ihattaren niet in dezelfde trein mee wilde als de rest want dat had hem wellicht geen windeieren gelegd.

De waarheid ligt altijd een beetje in het midden maar het is niet nieuw dat onze B garnituur wedstrijden voor ons beslissen. Bruma deed het al bij Heracles uit, bij Midtjylland uit, Fortuna uit en Vitesse thuis. Maar Vertessen deed het tegen Ajax, AZ en Twente en Doan tegen Fortuna en AZ en gisteren weer beslissend met assists en goed spel. Is onze B garnituur nu goed of beter dan we hadden verwacht? Ik denk dat de verwachtingen zo laag zijn geweest dat we nu al snel tevreden zijn en dat het er daarom nu 'goed' lijkt.

De ware reden waarom die jongens presteren en beslissend kunnen zijn is natuurlijk Roger zelf. Want hij heeft het nu neergezet met Ramalho/Boscagli/Sangaré/Götze en Guti mag je inmiddels ook wel noemen, waardoor je gewoon stabieler bent. Dan is het veel makkelijker om mee te hobbelen voor de anderen. Moet je nagaan als Madueke en Gakpo nu vrijblijvend mee kunnen ballen ipv de 2 belangrijkste schakels zijn. Laat ze het eerst maar eens weer laten zien door fit terug te komen want Roger laat spelers niet snel vallen en als een Doan en Guti zo door gaan dan gaan ze er niet snel meer uit.

John de Jong mag Roger heel dankbaar zijn dat hij nu tijdens een absurde blessuregolf juist een crisis af heeft weten te wenden en zelfs over 2 a 3 weken pole position kan staan in zowel de EL overwintering als in de koppositie in de ED.

Ik heb veel vergelijkingen gemaakt met het absurde programma wat PSV al vroeg had in vergelijking met de rest van de topteams. Het voordeel is wel dat we tijdens deze zware tijden ook wel een programma met mogelijkheden hebben gehad waardoor we die crisis hebben weten te voorkomen. Nu nog 3 lastige wedstrijden resterend in 2021 waarbij ik voor Utrecht thuis het meest bang ben. Maar nu eerst Heerenveen.

 

+2/-0

Spelen we de laatste wedstrijden ons beste voetbal onder Schmidt op de seizoensstart na ondanks, of dankzij de blessures?Misschien is dat dan juist een teken dat de basis niet de beste was.

Dat Guti er nu in staat is uit nood ontstaan, maar wel goed dat Roger hem laat staan, nu Pröpper en V Ginkel weer fit zijn. Dat is aan de ene kant uit nood ontstaan en dus een gelukkige ontdekking, maar wel erkent als verbetering. Toch speelde Guti onder V Bommel ook redelijk, maar werd steeds gewisseld en speelde vorig jaar vrijwel niet, wat Rosario ook probeerde. Dat was uiteraard ook omdat hij vaak niet fit was.

Doan beweegt veel, evenals Bruma en beiden zijn daarmee van grote waarde voor het spelbeeld. De vraag is dan wat we gaan zien als ooit iedereen fit is. Met de vier aanvallende posities zou je toch minimaal Noni, Mario en Cody verwachten en één van de spitsen erbij. Ondaks dat ze betere voetballers zijn, gaat het misschien wel ten koste van de combinaties.

Linksback zal ook een omstreden positie kunnen worden, nu Mauro het goed doet.

 

+1/-0

Nou dat is wat voorbarig. Mauro doet het 2x leuk maar dat heeft toch ook echt met de tegenstander te maken.

 

+1/-0

Alsof Max verdedigend zo vast is...

Ik vind het leuk dat het nu stabiel oogt maar we zijn van goed via slecht nu in degelijk beland. Om echt iets klaar ie maken moeten er ook weer goedewedstrijden komen en moet wat we nu zien de ondergrens worden. Ik ben wel huiverig voor Heerenveen uit en Sociedad uit.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 november 2021, 15:47:48.

 

+1/-0

Interessante discussie, waarom we nu opeens "beter" voetballen...

De eerste vragen zijn: Wat doen we anders? Doen we überhaupt iets anders? Of is het een kwestie van geluk? Of ligt het aan de tegenstander?

Ik heb het gevoel dat we minder gekke dingen doen. Dat het organisatorisch beter staat. Is het toeval dat na de interlandbreak zowel Vitesse als Sturm Graz in de eerste helft niet 1 keer fatsoenlijk op goal hebben geschoten? PSV had gewoon totale controle. Bij balverlies is de bal steeds in no-time weer terug veroverd. Volgens mij hadden we zowel gisteren als tegen Vitesse 70% balbezit in de eerste helft.

Dan is de volgende vraag: staan we organisatorisch beter omdat er andere spelers in staan? Of is het omdat Schmidt bepaalde nuances heeft aangebracht in het strijdplan?

Is Mauro Jr., die nu 2x een puike partij speelde, een betere linksback dan Phillip Max? Kiest hij beter zijn momenten om naar voren te gaan? Of hebben we mazzel gehad omdat Mauro in beide wedstrijden niet met een directe tegenstander is geconfronteerd?

Is Guti een betere voetballer dan Van Ginkel? Of kan hij beter renderen omdat we verstandiger met onze krachten omgaan en er geen enorme gaten vallen op het middenveld?

Mij vallen de afgelopen wedstrijden 2 dingen op: ik zie Götze weer opbloeien, en ik zie een goeie klik tussen Götze en Doan. Je zal mij niet horen zeggen dat Doan een betere speler is dan Madueke, maar ik zie wel een duidelijk verschil. Madueke is een explosieve speler, een man van de actie, van een briljant moment. Doan is iemand die het spel naar zich toe trekt, die de ruimtes bespeeld en weet wanneer hij waar moet staan.

Misschien is Gakpo én Madueke wel teveel? Misschien is de balans niet meer goed als je 2 spelers hebt die óf een briljante actie hebben, óf de bal verliezen. En ondanks dat ze allebei in bepaalde opzichten exceptionele talenten zijn, blijven het ook te vaak momentenvoetballers die op een slechte dag een 4 scoren in plaats van een 6.

Ligt het aan de afwezigheid van Zahavi? Onze speler met neusje voor de goal, waarbij ik me vaak stoor aan zijn slechte balbehandeling. Ik vind Vinicius nog verre van overtuigend, maar hij kan wel met zijn rug naar de goal spelen, terwijl Zahavi daar minder kwaliteiten voor heeft.

Gisteren viel het mij op dat we in het laatste kwartier 3 gevaarlijke schoten moesten toe staan. Is dat omdat de concentratie minder was? Of had het mede te maken met de entree van Van Ginkel en Pröpper? Ik vond Pröpper eerlijk gezegd niet slecht invallen, Van Ginkel heb ik niet echt gezien behalve bij die ene keer gevaarlijk balverlies.

Al met al ben ik benieuwd hoe we zondag met de wedstrijd in Heerenveen om gaan. Kunnen we dezelfde mate van degelijkheid tonen op het moment dat de tegenstander iets wil forceren? Want laten we wel wezen, Sturm Graz en Vitesse gedroegen zich in Eindhoven wel een beetje als makke schapen. Normaliter wordt PSV alleen maar gevaarlijker als er ruimte ontstaat, dus als we onze nieuwe vorm van degelijkheid kunnen combineren met onze kwaliteiten als er ruimte ligt, dan kan het in Heerenveen ook zomaar eens goed gaan aflopen.

Het wordt een interessante puzzel voor Schmidt als de geblesseerden straks terugkomen:

- heeft Max genoeg krediet om de verrassend goed presterende Mauro Jr. weer direct naar de bank te verwijzen?
- blijft hij, zoals de laatste wedstrijden, aanvoerder Van Ginkel op de bank houden ten faveure van Guti, die we in de zomer liever kwijt dan rijk waren?
- krijgt Gakpo zijn positie direct weer terug? Waar staat Bruma in de pikorde t.o.v. Vertessen?
- krijgt Madueke zijn positie weer terug? Doan klopt nadrukkelijk op de deur en brengt als ander type speler misschien wel wat we nodig hebben...
- wat voor plek is er nog voor Zahavi als hij na de winter een keer terugkeert?

 

+1/-0

Ook zit het nu wat meer mee, geloof ik. Tegen Vitesse hadden we - ondanks goed spel - weinig doelrijpe kansen, alleen maken we twee doelpunten die zo in het jaaroverzicht mogen. Tegen Willem II krijgen we zeker 3 doelrijpe kansen en zij 0, maar verliezen we 2-1. Ook een klein beetje binnenkant-buitenkant-paal-verhaal.

Maar eens dat de spelopvatting wat meer vanuit de organisatie is. Eigenlijk bevestigde Ramalho dat wel, door het team "te gehaast" te noemen, in hun spel tegen Ajax en Feyenoord. Nu zit er meer geduld in, en daardoor laten we onszelf achterin ook niet zo kwetsbaar zien.

 

+2/-0

Dat gehaaste in het spel is helemaal niet erg ofzo maar het moet niet 100 % van de keren. Als je niet binnen 3 seconde de bal terug kunt veroveren dan moet je terug naar de organisatie en vanuit daar opvangen. Net als het gehaast vooruit spelen soms wel echt iets oplevert in de omschakeling en dan de eerste 3 passes vooruit spelen maar niet 90 minuten lang op elke positie op het veld.

Wat er ook gebeurd tegen Utrecht Heerenveen en Sociedad, je kunt niet zeggen dat er geen lijn in het spel zit maar het lijkt wel dat je kunt stellen dat fitheid het meest belangrijke aspect is en dat Roger soms gelijk heeft met liever een topfitte vervanger met minder kwaliteit dan blind kiezen voor de speler die de meeste upside heeft.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 26 november 2021 om 12:02:

Spelen we de laatste wedstrijden ons beste voetbal onder Schmidt op de seizoensstart na ondanks, of dankzij de blessures?Misschien is dat dan juist een teken dat de basis niet de beste was.

Dat Guti er nu in staat is uit nood ontstaan, maar wel goed dat Roger hem laat staan, nu Pröpper en V Ginkel weer fit zijn. Dat is aan de ene kant uit nood ontstaan en dus een gelukkige ontdekking, maar wel erkent als verbetering. Toch speelde Guti onder V Bommel ook redelijk, maar werd steeds gewisseld en speelde vorig jaar vrijwel niet, wat Rosario ook probeerde. Dat was uiteraard ook omdat hij vaak niet fit was.

Doan beweegt veel, evenals Bruma en beiden zijn daarmee van grote waarde voor het spelbeeld. De vraag is dan wat we gaan zien als ooit iedereen fit is. Met de vier aanvallende posities zou je toch minimaal Noni, Mario en Cody verwachten en één van de spitsen erbij. Ondaks dat ze betere voetballers zijn, gaat het misschien wel ten koste van de combinaties.

Linksback zal ook een omstreden positie kunnen worden, nu Mauro het goed doet.Een enorm verschil - en het spijt het mij (weer) te zeggen - is het niet spelen van Zahavi. Hij leed zo verschrikkelijk veel balverlies dat het spel gewoon altijd rommeliger werd.

Nu zijn er inderdaad meer spelers die kort in de combinatie kunnen spelen hetgeen het spel ten goede komt.

Wat mij betreft zijn Gakpo, Goetze en Madueke zekerheidjes - mits fit maar je kan ook iets anders spelen met Doan erbij. Op het middenveld geniet Sangare / Propper nogsteeds mijn voorkeur.

Blijft helaas verschrikkelijk behelpen in de spits. Vinicius kan nog wat betekenen met zijn werken/ sleuren maar voetballend natuurlijk zwaar ondermaats.

 

+1/-0

Roger is ook echt niet te benijden. Tactisch klopte het en de basisspelers hadden het goed voor elkaar maar ze missen net die scherpte om het af te maken, vervolgens ga je wisselen waarbij Vertessen voor mij een hele valide en logische wissel was, maar totaal verkeerd uitpakte. Vertessen ipv Doan was een beter idee geweest denk ik achteraf maar dat is altijd makkelijk.

Max keert normaal gesproken terug voor de wedstrijd tegen Utrecht/Sociedad en dat is geen overbodige luxe. Maar het was ook wel lekker geweest als er voorin nog zicht was op wat spelers die tegen hun rentree aan zitten. Die wisselspelers die het eigenlijk hartstikke goed doen zijn niet voor niets wisselspelers en die missen ook een stuk constantheid en ik durf niet te zeggen dat we tegen Utrecht en Sociedad genoeg kwaliteit aan boord hebben om te winnen. Ook Utrecht bakte er gisteren helemaal niets van en ook Sociedad zit niet in een lekkere periode.

Als we ons kwalificeren voor de EL na de winter, en we binnen 3 punten van Ajax staan op 1 januari dan lijkt me contractverlenging rond de kerst een prima moment.

 

+2/-0

Ik moet zeggen dat ik liever verlies van Sociedad maar wel alle binnenlandse wedstrijden win, dan dat we doorbekeren in de EL maar wel nog weer ergens tegen een zeperd aanlopen. Als je 2e wordt in de EL speel je in de tussenronde tegen een afvaller uit de CL, en dat zijn ploegen waar je gewoon van verliest als PSV niet top-top is.

In de competitie hebben we al teveel puntverlies geleden. We hebben 2x verloren van de traditionele topclubs en 2x onnodig puntverlies geleden "in de provincie". In deze competitie, waar Ajax en Feyenoord op dit moment minder verliespunten hebben, kunnen we ons in de komende 4 competitiewedstrijden geen enkel puntverlies meer veroorloven (op dit moment zelfs in de strijd om de 2e plek). En dan moet het de 2e seizoenshelft echt nog een stapje beter dan dat het tot nu toe is gegaan.

Ik moet zeggen dat ik Max de afgelopen weken totaal niet gemist heb. Die jongen is dit hele seizoen al geen schim van de beslissende speler die hij in het eerste (half) jaar was. Geen enkele garantie dat we met hem beter voor de dag komen tegen Utrecht. Ik verwacht wel dat Schmidt hem wel direct zijn basisplaats teruggeeft.

Verder mis ik ook wel de informatie over wanneer bepaalde jongens terugkomen. Het is altijd afwachten tot de wedstrijddag wie er beschikbaar is. Zo'n Madueke is er nu al meer dan 5 weken uit, terwijl het er toch als een 'standaard spierblessure' uitzag. Ook Gakpo, wat is er nou eigenlijk precies aan de hand?

Maar goed, om met een positieve noot af te sluiten.. Ik heb de afgelopen weken meermaals geroepen dat ik twijfel over Schmidt, omdat het elftal er een poos zo onsamenhangend uit heeft gezien, dat ik me af vroeg waar de staf en spelers überhaupt mee bezig waren. Sinds de interlandbreak is dat ten positieve veranderd. Ik hoop dat dit iets is wat structureel gaat blijken te zijn, maar dat is iets wat de komende periode zal moeten blijken. Maar vooralsnog geef ik ook Schmidt de credits voor de verbeterde organisatie van de afgelopen weken.

 

+3/-0

Ik heb geen reden om aan te nemen dat je GEEN tweede wordt. Ja, het is nog te vaak wisselvallig, zelfs binnen een wedstrijd. Maar ik zie ook Feyenoord nog tegen genoeg puntverlies aan lopen. Ik vind het minstens zo belangrijk dat je Europees weer eens representatief voor de dag komt.

 

+2/-0

Misschien is die hele discussie A- en B-garnituur wel onzin, want is onze zogenaamde A-garnituur wel zoveel beter ?
Max ? Mmmmm.... ook geen topper. Madueke speelde voor zijn blessure ook al weken als een drol (maar heeft natuurlijk wel meer potentie), v. Ginkel idem, Zahavi idem, kortom alleen Gakpo is een echt gemis. Daarbij is het jammer dat Pröpper nu weer de Sjaak is en dat we Maxi nu nog steeds niet eens een lagere periode kunnen beoordelen.
Al met al lever je met Bruma, Guti, Mauro niet eens zoveel in.
Vinicius in de spits is natuurlijk wel een serieus probleem, dat is 'm gewoon niet in mijn optiek. Maar in de winter een goede spits halen is ook onmogelijk tenzij je de hoofdprijs betaalt.
Luuk de Jong? Dan kun je net zo goed Vinicius laten staan, ook LdJ heeft het niet (meer)

 

+2/-0

Wat je nu doet is eigenlijk de B keuzes beoordelen op hun beste wedstrijden en de A keuzes op de slechtste wedstrijden. Zo zwart wit is het natuurlijk ook weer niet. De grootste kritiek op John de Jong was dat hij in de breedte geen sterke selectie heeft neer weten te zetten en dat er niet genoeg is verkocht en doorgeselecteerd. Je kunt op basis van de afgelopen weken zeggen dat we gewoon 4 prima rechtsbacks hebben, meerdere type spitsen, meer dan genoeg spelers die het verschil kunnen maken en een knollenveld vol met middenvelders. Maar dan ga je ook te kort door de bocht. PSV heeft sowieso een betere selectie dan Feyenoord, ondanks dat Slot er het optimale uit haalt, maar er mogen geen excuses zijn om niet tweede te worden. Ook niet nu je Gakpo al +/- 15 wedstrijden mist in de eerste seizoenshelft en Madueke wellicht nog iets meer.

PSV heeft qua spel een uitstekende voorbereiding gekend en sinds Benfica is het wat geknakt. Na Ajax leek er niets meer over na een paar hele pittige wedstrijden zonder resultaat (Monaco Sociedad Feyenoord thuis en Ajax AZ uit slechts 4 puntjes) zijn we ver terug geworpen maar nu kun je niet anders dan concluderen dat de selectie wel genoeg kwaliteit heeft maar dat Schmidt er in de moeilijke periode er te weinig uit heeft gehaald. Nu heeft Schmidt in de drukste periode van het jaar het wel weer aardig op de rit gekregen en dat valt ook de prijzen.

Het kan nog alle kanten op dit jaar maar we liggen niet bepaald op poleposition voor de titel en overwintering in de EL.

 

+1/-0

Spelers van PSV hadden het zondag weer over vermoeidheid. En je zag na de 60e minuut ook weer de krachten wegvloeien. Dan denk ik: vrijwel de hele selectie heeft 2 weken niks hoeven doen, speelt dan een potje tegen de nummer 6 van de eredivisie en de nummer 3 van Oostenrijk en dan zijn we al weer vermoeid?

Ik snap dat er vermoeidheid is aan het einde van een blok van 8 wedstrijden in 4 weken, maar toch niet als er net 2 potjes gespeeld zijn? Ik blijf erbij: die afjaagtactiek van Schmidt zorgt ervoor dat spelers het niet volhouden, wat het spel niet ten goede komt. Plus het levert ook meer blessures op.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 53 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Roger Schmidt