Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 2021/22

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21

Wie van de vergeten/afgeschreven spelers

Romero, Ledezma, Guti, Rigo, Luckassen

gaat Bruma achterna met een verrassende comback?

 

+1/-0

Een tamelijk sterke en vooral voortvarende start van De Jong op de transfermarkt met Drommel, Mwene, Van Ginkel, Pröpper en Ramalho die beschikbaar waren bij aanvang van het Europees. Dikke plus.

Daarna is De Jong echter stil gevallen. Wellicht ingegeven door beperkte financiën, een gemis aan een duidelijke lijst met targets of simpelweg omdat de selectie goed genoeg wordt geacht. Gezien de redelijk voortvarende start van het seizoen zou de conclusie wellicht zijn getrokken, maar dat vind ik wel een gevaarlijke.

Als ik op de berichtgeving af ga lijkt er ook een duidelijk verschil van mening tussen de TD/RVC enerzijds en Schmidt/TS anderzijds. Waar een aantal weken geleden bij monde van diverse bronnen en PSV-watchers melding werd gemaakt van een aantal transfers dat nog gerealiseerd zou worden, is het uiteindelijk gebleven bij de huur van een reservespits. Ogenschijnlijk niet de nummer 1 op de lijst.

Persoonlijk vind ik dat er voor beide kanten wel iets te zeggen valt. Ik begrijp Schmidt goed want ook ik ben bang dat deze groep te smal is om het hele seizoen een vrij constant niveau te halen met niet al te veel diepe dalen. Waar het spel vorig seizoen op werd gehangen aan de backs, daar lijkt het nu te moeten komen van de buitenspelers. Deze zijn momenteel in uitstekende vorm. Maar ze zijn ook nog jong en dus gaan ze een terugval krijgen. Of een blessure. Dan ben je aangewezen op Vertessen (Talentvol, maar ook jong. Daarnaast een ander type dat beter gedijt met meer ruimte voor zich) of de eerder reeds afgeschreven Bruma. Onze Braziliaanse spits lijkt ook niet voor die posities aan te komen en dan is dat dus kwalitatief gezien erg dunnetjes.

Ook voor Götze is een belangrijke rol weggelegd. Hem 1 op 1 vervangen is schier onmogelijk. In een ideale situatie was Ihattaren de tweede 10 geworden. En met het groot aantal wedstrijden had hij genoeg minuten gemaakt. Helaas weten we inmiddels hoe dat is gelopen.
Een en ander valt op te lossen met het terug halen van Gakpo die daar volgens mij goed kan spelen, maar dan verleg je het probleem naar de flanken. Mijn aanmerkingen daarover zijn hierboven terug te lezen. Ik zou Doan graag zijn kans zien grijpen, maar tot op het laatste moment heeft PSV er open voor gestaan om hem van de hand te doen. Daar spreekt weinig vertrouwen uit.
Tenslotte zou je Pröpper daar neer kunnen zetten, maar ook dat zie ik niet zitten. Zoals gezegd Götze is wellicht het meest lastig om te vervangen. Naast de volgende man.

Sangaré is namelijk onomstreden. Niet zozeer onder het journaille en de heren analytici, maar zeker wel onder Schmidt. Een zelfde type hebben we niet met Guti, Thomas en Pröpper nog op de bank. Het gaat wellicht te ver om zijn belang te illustreren aan de hand van de wedstrijd tegen Cambuur, maar het mag duidelijk zijn dat het duo Pröpper/Van Ginkel wel wat specifiek defensieve kwaliteiten mist.

Er is natuurlijk ook prima motivatie om niet te (veel te) investeren. Schmidt wilde blijkbaar ook nog een rechtsback. Dat deze uiteindelijk niet is gekomen kan ik wel begrip voor op brengen. Met Mwene en Teze heb je deze vacature dubbel opgevuld. Spelers die weinig voor elkaar onder doen op die positie. Kwalitatief valt er vast wat beters te halen op de markt, maar gezien het niveau waarop we acteren en het belang van de positie kan ik daar goed mee leven.

Bovendien vind ik het een goed signaal vanuit de TD/RVC dat niet alles zo maar mogelijk is. Het lijkt er op alsof Schmidt een flinke vinger in de pap heeft op transfervlak. Daarmee dien je, omdat het hier een passant betreft, voorzichtig te zijn. Schmidt heeft een aflopend contract. Ook zonder hem zal PSV verder moeten met grotendeels dezelfde spelersgroep. Vanzelfsprekend is het idealiter de bedoeling dat beide partijen zich kunnen vinden in het oordeel en vervolgens aantrekken van een speler. In de praktijk ligt dat wel eens anders.

Er zijn uiteindelijk dus vervangers gekomen voor zowel Dumfries als Malen, maar de gang van zaken rond deze uitgaande transfers en de reactie daarop (in het bijzonder de vervanger van Malen) getuigt niet van veel overtuiging en daadkracht. Er zijn een aantal namen de revue gepasseerd en in het hoeverre deze serieus in beeld waren bij de technische leiding valt te bezien, maar het is uiterst merkwaardig dat het uiteindelijk neer komt op het huren van een spits op de laatste dag van de transfermarkt. Wetende dat je op het oog voldoende financiële middelen hebt (niet alleen transferinkomsten maar ook het fonds dat gebruikt zou worden om onder andere snel en onafhankelijk te handelen op diezelfde transfermarkt) en dat Malen hoe dan ook zou vertrekken. Het zou interessant zijn om te weten hoe de denkwijze van PSV in deze was.

Ik verwacht van PSV sowieso wel wat meer achtergrondinformatie, dan wel een evaluatie. Volgens mij is dat inmiddels vrij standaard geworden. En dan zullen we zien hoe deze groep zich gedurende het seizoen houdt. Ik ben benieuwd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 01 september 2021 om 09:21:

Geef trouwens Luuk de Jong ook geen ongelijk. Die heeft gewoon een droomtransfer naar FC Barcelona te pakken. Als je mij hier 5 jaar geleden had verteld dat Luuk, vijf jaar later spits zou zijn van Barcelona had ik je overigens ook voor gek verklaard toen der tijd :B


Als je mij gisteren had verteld dat Luuk vandaag spits zou zijn van Barcelona had ik je overigens ook voor gek verklaard.

Maar groot gelijk heeft hij inderdaad! Hij zal niet veel aan spelen toekomen verwacht ik, maar als je een jaar bij Barcelona kan ballen (in dat shirt, in dat stadion, lekker wonen in die stad, met Memphis Frenkie en Ronald) dan kun je dat natuurlijk niet laten schieten. Dan snap ik wel dat hij liever invalbeurtjes maakt in het zonnige Camp Nou dan in de regen op het kunstgras van het Kasteel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 01 september 2021 om 09:38:

open/sluit de onderstaande quote:

Voetbalvisie schreef op 01 september 2021 om 09:21:

Geef trouwens Luuk de Jong ook geen ongelijk. Die heeft gewoon een droomtransfer naar FC Barcelona te pakken. Als je mij hier 5 jaar geleden had verteld dat Luuk, vijf jaar later spits zou zijn van Barcelona had ik je overigens ook voor gek verklaard toen der tijd :B


Als je mij gisteren had verteld dat Luuk vandaag spits zou zijn van Barcelona had ik je overigens ook voor gek verklaard.

Maar groot gelijk heeft hij inderdaad! Hij zal niet veel aan spelen toekomen verwacht ik, maar als je een jaar bij Barcelona kan ballen (in dat shirt, in dat stadion, lekker wonen in die stad, met Memphis Frenkie en Ronald) dan kun je dat natuurlijk niet laten schieten. Dan snap ik wel dat hij liever invalbeurtjes maakt in het zonnige Camp Nou dan in de regen op het kunstgras van het Kasteel.


Je had alle stadions in Nederland kunnen noemen, waaronder die windturbine in Alkmaar bijvoorbeeld, om vervolgens noem je het op 1 na, mooiste stadion van Nederland waar Luuk dan niet wil voetballen :D

Maar we snappen elkaar beiden inderdaad. Laat mij dan inderdaad ook maar invallen in het zonnige Camp Nou.

 

+1/-0

Het feit dat Barcelona gisteren Luuk de Jong binnenhaalde zegt alles over de teloorgang van een club die nog niet lang geleden een absolute grootmacht was. Samen met Braithwaite hebben ze nu 2 spitsen die totaal niet passen bij de statuur van de club Barcelona. Memphis Depay is een leuke speler, maar in mijn ogen is het Europese subtop. We zullen zien hoe Barcelona dit jaar gaat presteren, maar ik heb weinig verwachtingen. Overigens meer dan logisch dat Luuk de Jong, die vast op de hoogte was van wat er speelde, niet richting Eindhoven is getrokken. Ik heb het gevoel dat PSV lang op hem heeft gewacht in de hoop dat dit scenario geen waarheid ging worden.

Dan over PSV, en ik heb het ook al in het John de Jong topic gezegd, ik eindig met een beetje mixed feelings over deze transferzomer.

We waren slagvaardig in het begin van de zomer, wat erin resulteerde dat er een complete en gretige groep stond toen de voorrondes van de CL begonnen. Met Ramalho, Van Ginkel en Pröpper hebben we kwaliteit toegevoegd aan de selectie. Daarna stokte het inderdaad, maar in mijn ogen is dat vooral te wijten aan het gebrek aan uitgaande transfers. PSV heeft een behoorlijk grote selectie van 28 spelers (en dan reken ik de 3e + 4e keeper, Oppegard en Fofana even mee). Nog meer spelers toevoegen aan je A-selectie is daarom kostentechnisch geen goeie investering.

Er is in mijn ogen een rijtje spelers die niet meer goed genoeg is voor mijn "PSV-standaard". Dan heb ik het over Luckassen, Viergever, Guti, Thomas, Mauro Jr., Doan, Bruma en Romero. Volgens mij allemaal spelers die van PSV mochten vertrekken, maar die nu puntje bij paaltje komt gewoon in Eindhoven blijven. Dan kun je nog wel een middenvelder halen, en een vleugelspits, of een CV, maar dan raak je de spelers uit bovenstaand rijtje nooit van zijn levensdagen meer kwijt. Nu kun je hopen dat ze, à la Bruma, toch nog eens iets moois laten zien en wellicht in de winter of komende zomer een transfer maken.

PSV heeft in mijn ogen een sterke startopstelling, een aantal multifunctionele jongens en een beperkt aantal gelijkwaardige vervangers. Maar door die multifunctionaliteit kun je het wegvallen van een verdediger en zelfs Sangaré altijd opvangen met Teze of Obispo (en evt. Boscagli doorschuiven). Als Götze wegvalt, kun je wellicht Van Ginkel iets aanvallender posteren en Pröpper naast Sangaré zetten. En met Vinicius en Vertessen kun je ook voorin wat variëren.

PSV komt echter in de problemen als er meerdere spelers tegelijk wegvallen, als bepaalde spelers toch minder goed blijken te zijn dan we op basis van de eerste weken denken, of als het een keer niet loopt met de grote namen, want we kunnen met deze wissels weinig forceren.

En jongens als Ramalho, Götze, Madueke en Gakpo zijn kwalitatief zo belangrijk dat het ontbreken van één van deze 4 sowieso een enorme aderlating gaat zijn.

We hebben wat geluk nodig en moeten iedereen heel houden. Dan kunnen we met deze selectie goed presteren en wellicht een gooi doen naar het kampioenschap (ook afhankelijk van Ajax uiteraard). Hopelijk blijft het de komende weken goed gaan, ook als er drukke series met lastige wedstrijden aankomen. En dan is er in de winter weer een nieuwe kans om door te selecteren in de selectie, al ben ik ergens wel bang dat deze jongens liever hun PSV-salaris blijven opstrijken dan dat ze ergens bij een mindere club voor een nieuwe kans gaan.

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 2021/22