Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 24/25

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Officieel is het seizoen 2023-2024 nog niet ten einde, maar na het binnenhalen van het kampioenschap en de euforie van afgelopen weekend, wordt het toch ook tijd om alvast wat vooruit te gaan kijken naar het volgende seizoen. Uiteraard willen we natuurlijk dat het huidige succes gecontinueerd gaat worden, en dat zal betekenen dat onze beleidsbepalers weer flink aan de bak mogen in de zomermaanden.

PSV heeft dit seizoen gewerkt met een selectie van 24 man (Ledezma tel ik even niet mee), waarvan een aantal jongens aan het begin geselecteerd was en Noa Lang natuurlijk vanaf november niks meer gespeeld heeft. Deze bestond voor mij uit een kern van 16 'kampioenswaardige spelers' aangevuld met wat breedtespelers en veelbelovende jeugdspelers.

Aangezien Bosz heeft aangegeven dat hij niet met enorme selectie wil werken, ga ik er even vanuit dat PSV zich ook voor het volgende seizoen zal willen richten op een selectie van rond de 24 spelers.

De kern van het afgelopen seizoen

Voor mij bestond de kern uit de volgende 16 jongens, waarbij de dikgedrukte spelers m.i. echt het niveau hebben om dragende speler bij PSV te zijn:

Benitez
Teze
Dest
Van Aanholt
Ramalho
Boscagli
Schouten
Veerman
Til
Tillman
Saibari
Lang
De Jong
Pepi
Lozano
Bakayoko

Dit lijstje laat m.i. meteen al zien wat een geweldige luxe we dit seizoen hadden, met 12 kernspelers die bewezen hebben het kampioensniveau te hebben.

Daarnaast hadden we nog de volgende 8 spelers:

Drommel
Waterman
Sambo
Obispo
Bella-Kotchap
Mauro Jr.
Land
Babadi

Deze groep bestaat uit een combinatie van spelers waarvan we afscheid gaan nemen en spelers die volgend jaar hopen toe te groeien naar de kern van 16. Zelf denk ik dat Mauro Jr., Land en Babadi volgend jaar misschien wel een stapje in de hiërarchie kunnen maken. Waterman, Sambo en Bella-Kotchap zullen vertrekken, Drommel waarschijnlijk ook. Wat we met beste met Armando Obispo kunnen doen, is m.i. nog niet duidelijk en zal ook afhangen van bijv. de keuze van Ramalho.

Uiteraard zou het de ambitie moeten zijn om de kernspelers bij elkaar te houden. We weten echter dat dat sowieso niet zal gaan lukken. Van Dest hebben we al afscheid genomen, de huurperiode van Van Aanholt komt ten einde en Brands heeft al aangegeven dat we deze zomer een grote verkoop zullen moeten doen.

Bij Tillman zijn we afhankelijk van de plannen van Bayern München. Joey Veerman zal waarschijnlijk openstaan voor een mooie uitdaging. Er zullen grote clubs met diepe zakken komen voor Johan Bakayoko. Er wordt naar het schijnt al concreet gesproken over een vertrek van Lozano naar de VS. Ramalho twijfelt over het verlengen van zijn contract. Teze, Boscagli en Benitez hebben nog een contract voor slechts 1 jaar en zijn allen op een leeftijd dat ze wellicht ook graag een keer een stap willen maken.

Dat zijn dus al 10 9 van de 16 spelers uit de kern waarbij je je kan afvragen of ze er volgend seizoen nog zijn. Qua zekerheidjes voor volgend jaar hou je dan over: Schouten, Saibari, Til, De Jong, Lang, Pepi en Tillman.

Daarbij opgeteld hadden we dan nog Obispo, Mauro Jr., Land en Babadi.

Oftewel, heel veel werk aan de winkel voor Stewart. Enerzijds met het behouden / verlengen van spelers uit de kern en anderzijds met het aantrekken van vervangers.

Het huidige plaatje ziet er wat mij betreft zo uit:

Keepers
Benitez (onzeker)
Drommel (onzeker)
Vacature (doorschuiven Schiks of andere keeper uit Jong PSV?)

Verdedigers
Teze (onzeker)
Ramalho (onzeker)
Boscagli (onzeker)
Obispo (doorselecteren?)
Mauro Jr.
Vacature (rechtsback)
Vacature (linksback)
Vacature (rechter CV)

Middenvelders
Schouten
Saibari
Tillman
Til
Veerman (onzeker)
Land
Babadi

Aanvallers
Lang
Lozano (onzeker)
De Jong
Pepi
Bakayoko (onzeker)
Vacature (buitenspeler)

Op basis van de huidige informatie zijn er dus sowieso al 5 vacatures in de selectie, waarvan 3 in de verdediging waar we afscheid nemen van Dest, Van Aanholt en Bella-Kotchap. Ik heb niet de indruk dat er in Jong PSV spelers rondlopen die voldoende potentie hebben om volgend jaar in de A-selectie te komen, dus hier zal echt geïnvesteerd moeten gaan worden. Daarnaast hebben we natuurlijk, sinds het vertrek van Vertessen, eigenlijk 1 buitenspeler te weinig. Gelukkig is Bakayoko dit seizoen extreem fit gebleken en hebben we met Tillman en Lozano de andere flank steeds goed kunnen invullen. Daarnaast zal er in ieder geval een nieuwe keeper aan de selectie toegevoegd moeten worden.

Al met al bekroop mij tijdens het typen van dit stuk tekst het gevoel dat er een enorm belangrijke zomer aan zit te komen. Hopelijk kunnen een aantal sterkhouders overtuigd worden om in Eindhoven te blijven en heeft PSV, net als vorige zomer, een aantal uitstekende en verrassende transfertargets voor ons in petto.

Echter, het goede nieuws is dat de middenlinie voor volgend seizoen ijzersterk oogt, zelfs als Joey Veerman vertrekt. Met Schouten, Saibari, Tillman en Til hebben we 4 uitstekende opties, en daarnaast zouden de jonkies Land en Babadi komend jaar een grotere rol moeten gaan spelen omdat ze weer een jaar verder in hun ontwikkeling zijn.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 10 mei 2024, 17:45:52.

 

+2/-0

Voorin staat er ook een redelijk geraamte. Ik zie daar alleen Bakayoko mogelijk vertrekken. Dan is het te hopen dat Lang bij de start van het nieuwe seizoen weer helemaal tip top is. Ik ben benieuwd wie er van het trio Boscagli, Teze en Mauro gaat verlengen. Drukke maanden voor Stewart en z'n lijstjes.

 

+1/-0

Volgens het ED heeft Dest een meerjarig contract getekend, transfervrij over van Barça. De "catch" is dat Barça een groot percentage van een eventuele verkoop mag inpikken.

De perfecte oplossing met Dest, wat mij betreft. Relatief weinig risico (alleen het royale salaris) als ie er niet meer bovenop komt, en als dat wel lukt, dan kan ie voor veul de deur uit over een paar jaar, en tot die tijd helpen om Ons PSV nog een keer of 2, 3 kampioen te maken.

 

+1/-0

Absoluut een goeie deal! We hebben de zekerheid dat we in de toekomst weer over Dest kunnen beschikken. Als de verwachting is dat hij na de winter weer terugkeert, heb je met Mauro Jr. wellicht al je linksback voor de eerste seizoenshelft in de selectie. Al komt die waarschijnlijk tekort voor de echte topwedstrijden in de CL... Echter, nog een (top-)linksback aantrekken, is met het vastleggen van Dest eigenlijk overbodig.

Tot nu toe heel weinig nieuws over uitgaande transfers. Ik ben heel benieuwd wanneer we duidelijkheid gaan krijgen over wat er gebeurt met Ramalho, Boscagli, Teze en Benitez. En natuurlijk of de carrousel op gang gaat komen en Veerman, Bakayoko en/of Schouten nog een transfer gaan maken.

 

+1/-0

Veerman ben ik nu niet zo zeker meer van. Bakayoko moet gek gaan wil die hier nog spelen bij aanvang van het seizoen (of na de transferperiode eigenlijk).
Stewart lijkt geen haast te hebben, getuige het op het oog standvastige onderhandelen met zowel Utrecht als Excelsior. En dan is het nog de vraag wat er op de achtergrond speelt. Of daar speelt weinig of er zijn weinig lekken binnen PSV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 01 juli 2024 om 10:56:
...En dan is het nog de vraag wat er op de achtergrond speelt. Of daar speelt weinig of er zijn weinig lekken binnen PSV.Hoop dat laatste.. vind het altijd leuk compleet verrast te worden met weer een nieuwe topper :)

 

+1/-0

Mauro jr gaat misschien verkocht worden weet iemand een goede vervanger voor hem.

Ik dacht aan Owen Wijndal of kan Stefan de vrij ook linksback. Stefan de vrij zie ik graag komen.

 

+1/-1

Een rechtsbenige centrum verdediger of een linksback die zowel bij Ajax als Antwerp is geflopt? Ik ga er vanuit dat als Mauro zou vertrekken er iemand aan wordt getrokken die daadwerkelijk iets zal toevoegen op die plek.

 

+2/-1

Ricardo Rodriguez, nu clubloos, maar die zal denk ik wel een andere keus maken en qua salaris ook een dure jongen. Maar ik zou het zeker toejuichen als die komt.

 

+1/-0

Idd, Rodriguez, zou super zijn, voor 2 jaar vastleggen met optie, hij is 31, is de linksback goed ingevuld!
Ik zie Teze ook nog wel vertrekken, flamingo dan als tijdelijke rechtsback? Kan Dest dan prima naar de winterstop daar op die positie, hij is immers eigenlijk ook een rechtsback van origine!
Verder speelt bos vaak liefst met 3 centrale eventueel achterin, dan kan Dest eventueel inschuiven, v/d berg rechts, (?!) Olivier centraal, Rodriguez links…. Ik zeg een win - win situatie, geen transfersom en kunt hem CL aanbieden, tevens veel ervaring, is een pre….!

Dit bericht is gewijzigd op 3 juli 2024, 16:43:19.

 

+1/-0

Van alle verdedigers die we onder contract hebben, zie ik Mauro Jr. eigenlijk als laatste vertrekken. Voor hem is er bij PSV voldoende perspectief, hij zal geen grote interesse hebben opgewekt gedurende het afgelopen seizoen, en ik krijg bij hem de indruk dat hij zeer tevreden is bij PSV.

Nou heb ik dat laatste ook wel bij Teze en Boscagli, maar die 2 hebben meerdere keren aangegeven dat ze ook wel openstaan voor iets nieuws.

Stefan de Vrij en Ricardo Rodriguez zijn natuurlijk spelers die direct een meerwaarde hebben voor het elftal, maar zijn duur en hebben geen restwaarde. Als ze al interesse zouden hebben in PSV, dan zijn dat natuurlijk factoren die het lastiger maken (maar niet onmogelijk, als de balans goed is).

Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren in onze laatste linie!

 

+1/-0

Als Mauro blijft hoef je weinig meer te doen op linksback. Afhankelijk van hoe die positie is ingevuld binnen de jeugd kan je investeren in een jong talent.

 

+1/-0

Mauro, en eventueel Oppegard zijn te licht op deze positie voor CL…. Prima vooe eredivisie maar hoogste niveau in europa komt dat niet goed….

 

+1/-0

Waarom kan psv nu niets eens een goede verdediger halen uit zuid-amerika. Feyenoord haalt gewoon even een talent uit Costa rica. Vroeger was het psv die dit deed. Wie bij psv scout tegenwoirdig verdedigers voor psv want het is leuk om te horen dat sepp van den berg in de belangstelling staat van psv maar liverpool wil hem niet eens laten gaan.Feyenoord heeft de inkomende transfer van Jeyland Mitchell zojuist definitief bevestigd. De negentienjarige verdediger komt over van het Costa Ricaanse LD Alajuelense en heeft een contract voor vijf jaar getekend bij Feyenoord.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ronaldopsv schreef op 08 juli 2024 om 21:42:

Waarom kan psv nu niets eens een goede verdediger halen uit zuid-amerika. Feyenoord haalt gewoon even een talent uit Costa rica. Vroeger was het psv die dit deed. Wie bij psv scout tegenwoirdig verdedigers voor psv want het is leuk om te horen dat sepp van den berg in de belangstelling staat van psv maar liverpool wil hem niet eens laten gaan.Feyenoord heeft de inkomende transfer van Jeyland Mitchell zojuist definitief bevestigd. De negentienjarige verdediger komt over van het Costa Ricaanse LD Alajuelense en heeft een contract voor vijf jaar getekend bij Feyenoord.Hahaha een jongen van 19, die een waarde heeft van 175.000 halen ze voor 2.5 miljoen! Dat is 14x zijn waarde hahaha

Zelfs Leo Sauer (18 jaar) is al 5 miljoen waard. Hoezo is die Mitchell dan zo'n "toptalent"?

Nee, als PSV supporter kijk ik met een bak popcorn op de bank naar de inkomende transfers van Feyenoord. Laat me niet lachen, Smal, Nadje, Carraza, Hadj Moussa...allemaaal middelmaat!

Daar tegenover staan echt wel wat serieuze transfers van PSV: Tillman, Dest en Flamingo. Nee op dit moment wordt Feyenoord niet beter. Zolang ze in deze vijver blijven vissen, blijf ik met popcorn op de bank toekijken :)

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 juli 2024, 10:09:56.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ronaldopsv schreef op 08 juli 2024 om 21:42:

Waarom kan psv nu niets eens een goede verdediger halen uit zuid-amerika. Feyenoord haalt gewoon even een talent uit Costa rica. Vroeger was het psv die dit deed. Wie bij psv scout tegenwoirdig verdedigers voor psv want het is leuk om te horen dat sepp van den berg in de belangstelling staat van psv maar liverpool wil hem niet eens laten gaan.Feyenoord heeft de inkomende transfer van Jeyland Mitchell zojuist definitief bevestigd. De negentienjarige verdediger komt over van het Costa Ricaanse LD Alajuelense en heeft een contract voor vijf jaar getekend bij Feyenoord.Hoe komt het toch dat bepaalde (type) supporters zo snel in de paniekstand schieten? Feyenoord haalt een speler, waar in Nederland nog nooit iemand van gehoord heeft, en de reactie is "waarom haalt PSV nou niet gewoon een goede verdediger uit die contreien"?

We hebben nog geen idee of deze jongen een versterking voor Feyenoord gaat zijn. En of hij dat direct is, of misschien over 3 jaar?

PSV zal dondersgoed weten dat er verdedigend gezien iets bij moet. We zijn Ramalho en Van Aanholt kwijt. Dest en Obispo zijn nog langdurig uitgeschakeld met blessures. Zelfs inclusief Flamingo hebben we nu slechts 4 basiswaardige verdedigers met Teze, Boscagli, Flamingo en Mauro Junior. Waarbij het ook nog eens onzeker is of de eerste twee überhaupt in Eindhoven gaan blijven. Misschien presenteert één van de jonkies zich deze voorbereiding dusdanig dat hij een kans gaat krijgen, maar reken maar dat er (netto) nog zeker 2 verdedigende versterkingen bij gaan komen dit transferwindow. En misschien huren we ook nog iemand gezien de eerdergenoemde blessures.

PSV lijkt die 18-jarige jongen van Leverkusen binnen te halen en nu ook serieus werk te willen maken van Sepp van den Berg. Ik vind het lastig om te beoordelen of deze jongens er direct toe in staat zijn om het niveau van PSV van vorig seizoen aan te tikken. Maar ik heb vertrouwen in onze technische leiding en hoop dat ze rustig blijven en geen paniek-aankopen gaan doen.

Overigens heb ik ook best wel vertrouwen in het technische beleid van Feyenoord van de laatste paar seizoenen. Ik vind het interessant dat ze nu al een aantal onbekende spelers hebben gehaald en ben benieuwd of we straks vinden dat die jongens uitmuntend gescout zijn (zoals bijv. Wieffer of Sinisterra) of dat ze er niks van bakken.

 

+2/-0

De verdediging van PSV kent momenteel wat onzekerheden qua contract (Teze, Boscagli), blessures (Dest, Obispo) en nieuwkomer Flamingo. Zo gek is dat niet, want de transferperiode loopt nog een week of 6. Toch is het nodig dat PSV zich kwalitatief versterkt. Met name op de positie RCV. Of van den Berg de oplossing is valt ook af te wachten. Er wordt iig een flink prijskaartje aan gehangen. Hopelijk wordt het geen last minute werk zoals vorig jaar en kan er tijdig een RCV gekocht worden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

StephanPSV schreef op 17 juli 2024 om 11:50:

De verdediging van PSV kent momenteel wat onzekerheden qua contract (Teze, Boscagli), blessures (Dest, Obispo) en nieuwkomer Flamingo. Zo gek is dat niet, want de transferperiode loopt nog een week of 6. Toch is het nodig dat PSV zich kwalitatief versterkt. Met name op de positie RCV. Of van den Berg de oplossing is valt ook af te wachten. Er wordt iig een flink prijskaartje aan gehangen. Hopelijk wordt het geen last minute werk zoals vorig jaar en kan er tijdig een RCV gekocht worden.Sepp van den Berg zou een mooie toevoeging zijn. Daarnaast biedt het uitvallen van Obsipo wellicht juist wel mogelijkheden. PSV is genegen het contract van Boscagli open te breken en hem kostte wat het kost te behouden.

 

+1/-0

Ik blijf bij de transfer vrije Rodriguez… kan prima als linksback, ervaring…. En kan eventueel ook prima op de links centraal achterin, positioneel is hij erg sterk, alleen niet de snelste, moet dan een jonge hond naast die met ruimte in de rug kan spelen, om dan op snelheid eventueel te corrigeren! Ik wist het wel, 2 posities in principe afgedekt👍en kent de club icm CL voetbal, wat wil die zwitser nog meer😂👍

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Selectie seizoen 24/25