Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Erick Gutierrez

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Een ode aan Erick Gutierrez.

Het is nog maar weinig voorgekomen dat een PSV speler die door vriend en vijand als een volledige miskoop betiteld is, zich zo revancheert en een extreem belangrijke pion in het elftal wordt. Erick Gutierrez is voor dit PSV wat Park was in het elftal uit 2005: de miskoop die een onmisbare schakel wordt.

Zijn entree was fenomenaal, met een assist op zijn maatje Lozano, en een poeier in de winkelhaak. Al snel daarna echter stokte de rijzende ster van PSV’s nieuwste Mexicaan. Guti zat vooral op de bank en wanneer hij in het veld kwam oogde hij slap en ongelukkig.

Er werd openlijk gesproken over verkoop of verhuur, maar Guti bleef tegen alle verwachtingen in bij PSV. En toen kwam daar opeens, na een paar speelronden in seizoen 21-22 een nieuwe kans.

Plots stond daar een speler met vuur, met passie, met agressiviteit; dat wat we zo waarderen van Zuid-Amerikaanse spelers, was ineens in overvloed aanwezig. Guti maakte tackles, streed voor elke meter en speelde de bal meestal naar de goede kleur. Vanaf de winterstop staat zijn naam als een van de eerste spelers op het bord en dat is terecht.

Daarom zet ik Guti vandaag - een dag na de magistrale wedstrijd waarin hij ijzersterk speelde - en scoorde eens extra in het zonnetje. Ik hoop dat hij bijtekent en nog lang PSV-er mag zijn…..

Dit bericht is gewijzigd op 18 april 2022, 13:04:19.

 

+5/-0

Guti heeft een ware metamorfose ondergaan. Was echt een mooi weer voetballer. Hield niet van werken, ballen afpakken of duels aan gaan. Alleen balletjes diep gooien, dat vond ie leuk.

En moet je nou eens kijken. Hij gaat voorop in de strijd, knalt de duels in en werkt zich te blubber. Was een genot om te zien in de bekerfinale. Vooral de situaties waarin een bal tussen twee spelers in viel (ziekenhuisbal) vloog hij erin. Daarmee geef je wel een signaal af en geef je het voorbeeld aan de rest van het team.

 

+1/-0

Wat zijn ze nu eigenlijk met hem van plan? En wat zijn z'n eigen wensen? Tot voor kort liep PSV met hem te leuren en nu is hij onder Schmidt zeker van een basisplaats.

 

+1/-0

Volgens mij loopt zijn contract af? Lijkt me dat hij dan het even wil aanzien welke clubs zich evt melden en geef hem eens ongelijk. Uiteindelijk een leuk seizoen voor hem, maar als hij straks weer op de bank zit...Ben benieuwd wat Ruud met hem wil. Geen absolute topper in mijn ogen, wel goed genoeg voor naast een Sangaré of hopelijk Bazoer mocht Sangaré vertrekken.

 

+1/-1

Contract loopt nog 1 jaar door. Geen Bazoer aub..

 

+1/-0

Guti speelde meer dan prima in de bekerfinale. Samen met Sangare heerste hij op het middenveld. Ik blijf erbij dat dit dezelfde voetballer is als anderhalf jaar geleden. Alleen nu met meer zelfvertrouwen. Dat vertrouwen is hij volledig kwijtgeraakt onder de "people" manager Van Bommel. Natuurlijk gaat er nog wel eens iets mis. Maar voor PSV is dit gewoon een prima speler. Een linksbenige middenvelder, redelijk compleet. Lijkt fysiek meer in staat de duels aan te gaan (en te winnen). Geloof wel dat hij baat heeft bij Sangare naast zich, maar erg knap hoe hij zich terug geknokt heeft.

 

+1/-0

Nah, dit is niet alleen zelfvertrouwen. Guti miste altijd al felheid, ook voor Van Bommel. Bij (of door?) Schmidt heeft hij de klik gemaakt.

 

+2/-0

VI: Guti op koers voor contractverlenging bij PSV

Het heeft er alle schijn van dat Erick Gutiérrez een nieuw contract gaat ondertekenen bij PSV. Eerder meldde VI al dat de Mexicaan een nieuw contractvoorstel had ontvangen. Nu wordt van meerdere kanten bevestigd dat witte rook over een meerjarig contract nadert.

PSV moest handelen deze zomer. De 27-jarige middenvelder staat nog maar tot de zomer van 2023 onder contract. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat Guti volgend jaar gratis de deur uit kan lopen. En dus gingen speler en club opnieuw met elkaar in gesprek. Een nieuwe verbintenis lijkt in de maak, zo bevestigen meerdere personen uit zijn entourage.

Na een moeizame start kwam Guti vorig jaar uiteindelijk tot 25 Eredivisie-wedstrijden namens PSV. Hij groeide uit tot een bepalende spelers onder de inmiddels vertrokken coach Roger Schmidt. Zijn vervanger, Ruud van Nistelrooij, ziet aankomend seizoen een belangrijke rol voor de middenvelder weggelegd.

Gutiérrez, die eerder deze zomer nog in verband werd gebracht met het Benfica van Schmidt, wil maar wat graag succesvol zijn met PSV. Daarnaast heeft hij zich als doel gesteld om met Mexico mee te gaan naar het WK in Qatar. Voorwaarde is dan wel dat de ervaren middenvelder wekelijks speelminuten maakt. Dat kan in Eindhoven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

vaio schreef op 22 juli 2022 om 08:02:

VI: Guti op koers voor contractverlenging bij PSV

Het heeft er alle schijn van dat Erick Gutiérrez een nieuw contract gaat ondertekenen bij PSV. Eerder meldde VI al dat de Mexicaan een nieuw contractvoorstel had ontvangen. Nu wordt van meerdere kanten bevestigd dat witte rook over een meerjarig contract nadert.Guti heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan, boven verwachting. Maar als RvN afstapt van het defensieve blok Guti/Sangaré op het middenveld voorzie ik toch helaas weinig speeltijd voor Guti dit seizoen. Tenzij het defensieve blok in ere wordt hersteld in de wedstrijden ‘om het echie’ (bijv. Europees of de nationale toppers) of tenzij Sangaré alsnog wordt weggekocht natuurlijk.

 

+1/-0

Vorig jaar waren er ook wedstrijden dat Guti LCV speelde of dat Sangaré een meer aanvallendere rol had. In die zin kan elke trainer hem wel ergens gebruiken.

 

+2/-0

Kun je er uitstekend bij hebben. Is vooral fysiek een stuk robuuster geworden.

 

+1/-0

Naar mijn mening is dat de belangrijkste keuze die Ruud moet maken: Sangare en Guti op het middenveld naast elkaar. Guti heeft zich ontwikkeld tot een hele saaie maar oerdegelijke en betrouwbare middenvelder en is zo belangrijk voor de balans in het elftal. Sinds hij erin kwam hebben we nauwelijks meer verloren.

Stel dat je dit doet heb je meteen een gigantisch luxe-probleem met Simons, Veerman en Til voor de andere positie op het middenveld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 25 juli 2022 om 21:29:

Naar mijn mening is dat de belangrijkste keuze die Ruud moet maken: Sangare en Guti op het middenveld naast elkaar. Guti heeft zich ontwikkeld tot een hele saaie maar oerdegelijke en betrouwbare middenvelder en is zo belangrijk voor de balans in het elftal. Sinds hij erin kwam hebben we nauwelijks meer verloren.

Stel dat je dit doet heb je meteen een gigantisch luxe-probleem met Simons, Veerman en Til voor de andere positie op het middenveld.Veerman zou een stand-in voor Gakpo in een vrije rol kunnen zijn. Afgelopen seizoen ging dat regelmatig zeer goed.

 

+1/-0

Naar mijn mening ontkom je gewoon niet aan Guti. Naast Sangare uiteraard. Dat defensieve blok was vorig jaar erg sterk en Guti geeft Sangare de ruimte om ook mee aan te vallen. Iets wat hem gewoon beter ligt dan alleen als controleur te spelen. Zeker ook omdat onze verdediging niet onze sterkste linie is.

Dan is het verder kiezen tussen Veerman en Til als 3e middenvelder op dit moment. Veerman die creatieve speler die vooral goed is bij balbezit en Til de loper die vooral goed is als de tegenstander de bal heeft. Voor beiden valt wat te zeggen en daarin wat rouleren is ook niet erg. Echter vind ik wel dat Veerman een heel sterke voorbereiding draait en dus zou ik met hem beginnen.

 

+1/-0

Guti maakte gisteren weer een domme fout. In het eigen strafschopgebied, zoveel risico nemen om de bal zo terug te spelen, terwijl hij de hele avond risicoloos de bal rond tikt. Vorig seizoen was dit ook al, nu stond psv al 4-0 voor en heeft niemand het er meer over, maar dit zijn gewoon hele domme fouten. Schiet die bal gewoon weg naar voren. Dan is er helemaal niks aan de hand en wint psv met 4-0 ipv 4-1.

 

+1/-0

Die Guti gister. Goal natuurlijk maar ook verdedigend, hij was degene die het vertrouwen bracht. Won de duels en die pass op Bakayoko in de verlenging was magistraal. Goed dat we een heel setje goeie middenvelders hebben nu

 

+1/-0

Ik ben nooit echt fan geweest van hem, op na zijn debuut na, maar dit kalenderjaar bewijst hij zich wel en gister redt hij uiteindelijk PSV (hoewel ik wel even de VAR afwachtte met mijn euforie). Ik denk dat hij, na een paar potjes voetbal slechts, zichzelf weer in de basis heeft geknokt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Erick Gutierrez