Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Jorrit Hendrix

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV heeft verdedigend de grootste problemen momenteel. Wellicht is het een goede insteek om Jorrit Hendrix een linie naar achteren te halen. Hij heeft veel kwaliteiten die een verdediger nodig heeft en kan bovendien voor de opbouw veel beter zorgen dan de twee jongens die nu in het centrum staan.

 

+1/-0

Opvallend dat hij eigenlijk in alle hoogtepunten en succesverhalen van de afgelopen jaren terug komt. We weten dat hij kind van de club is uiteraard, dat hij de belofte was om samen met Bazoer het centraal duo bij PSV achterin te gaan vormen, dat hij boven kwam drijven in het jubileum jaar (middenveld met Park en Hiljemark) etc etc. Inmiddels staat zijn teller al op 164 eredivisie wedstrijden (bijna 5 volledige seizoenen van 34 wedstrijden) maar ook 42(!) Europese duels.

Jorrit is geen grootse voetballer, maar hij heeft wel zijn kwaliteiten en is altijd boven komen drijven zonder dat hij onomstreden was. Misschien hebben wij als supporters wel te weinig waardering voor hem gehad en hem vooral beoordeeld op dingen die hij niet zo goed kan.
Ik sluit niet uit dat het profiel middenvelder wat bij hem past wel overeen komt met dat wat Schmidt wil van een speler op zijn positie. Druk zetten, loopvermogen, technisch ok en scorend vermogen heeft ie niet maar dat hoeft ook niet in het systeem wat Schmidt.

 

+3/-0

Ook ik heb al meermaals afscheid genomen van Hendrix, maar ondertussen staat hij op 25-jarige leeftijd al fijn in de top 20 PSV'ers qua aantal wedstrijden.

En zoals Tinus al terecht aanstipt, wie weet ligt er nog wel een belangrijke rol onder Schmidt in het verschiet. In ieder geval op basis van de analyses van z'n speelstijl krijg ik het idee dat de twee centrale middenvelders vooral fysiek uitstekend in elkaar moeten zitten om vol pressing te kunnen spelen. De twee buitenste middenvelders en twee 'spitsen' verzorgen het creatieve gedeelte. Nu zal het vast geen kwaad kunnen als je ook fatsoenlijk kan passen (wat Hendrix af en toe toch ook wel laat zien), maar Jorrit lijkt me een grotere kanshebber voor de basis dan bijv. een Guti.

 

+1/-0

Voor de liefhebbers; https://youtu.be/Jt3hZOihubMlink

Dit was een wedstrijd van PSV tegen Heracles in ons kampioensjaar geloof ik waarbij het systeem van Schmidt in mijn ogen best wel in de buurt komt van de manier waarop wij die wedstrijd speelde. Ondanks dat het maar 3-0 werd had het 10-1 moeten worden.

Ik deel hem hier omdat Hendrix hier eigenlijk precies laat zien wat een centrale middenvelder nodig heeft in een 4-2-4 (of 4-4-2 hoe je het ook uitlegt). Waarbij je wel erbij moet vermelden dat het naast van Ginkel spelen makkelijker is dan langs de meeste spelers die wij nu hebben.

 

+1/-0

Jimi was ook erg goed toen met vGinkel en Perreiro, punt naar achteren. Of met Propper en Ginkel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 08 april 2020 om 14:24:

Opvallend dat hij eigenlijk in alle hoogtepunten en succesverhalen van de afgelopen jaren terug komt.


Heel goed gezegd. Dit is absoluut waar!

 

+1/-0

Hendrix is m.i. ook redelijk goed teruggekomen. Dit seizoen nadat hij een moeizame periode had met kritiek vanuit de media en het verlies van zijn basisplaats.

Nadeel bij hem is dat hij eigenlijk elk seizoen wel even geblesseerd is. Hij zal nooit de meest dynamische of verfijnde speler worden. Maar dat geldt voor Daley Blind ook en die tikt straks z'n 50e interland aan.

 

+3/-0

Hendrix is een goede kerel en een redelijke, soms goede, voetballer, maar veel te traag en ook nog eens veel te vaak geblesseerd.

Hendrix achter z'n man aan zien rennen doet echt pijn aan je ogen.

 

+1/-0

Wat is veel te vaak? Hij heeft maar liefst één zware blessure gehad sinds hij in 2013 zijn debuut maakte. In de afgelopen drie seizoenen heeft hij maar liefst vijf hele wedstrijden moeten missen omdat hij dit seizoen een kleine maand uit de roulatie is geweest.

 

+2/-0

Ik zou het wel gaaf vinden als hij uiteindelijk die stap kan zetten naar dragende speler bij PSV. Hij is ook nog helemaal niet zo oud en leert ell jaar weer bij. Ook is hij goed op weg om een titel als Mister PSV te verdienen en dat zie je niet vaak meer tegenwoordig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 20 april 2020 om 08:09:

Ik zou het wel gaaf vinden als hij uiteindelijk die stap kan zetten naar dragende speler bij PSV. Hij is ook nog helemaal niet zo oud en leert ell jaar weer bij. Ook is hij goed op weg om een titel als Mister PSV te verdienen en dat zie je niet vaak meer tegenwoordig.Volgens mij is hij al redelijk dragend.
Zoals te lezen valt in Vooruit nu roodwitten uit 2002 van Frans van den Nieuwenhof zijn meerdere "eigen" spelers niet echt door kunnen breken omdat men meer keek naar waar ze niet goed in waren dan naar hun kwaliteiten.Vaak werd er liever iemand van buiten gekocht.
En ook types als Linskens, Lucius e.d. zijn altijd ondergewaardeerd.
Hendrix is een prima balafpakker en dus m.i. een onmisbare teamspeler.
Zeker goed genoeg voor PSV.

Dit bericht is gewijzigd op 20 april 2020, 12:59:51.

 

+2/-0

Ik vond hem de laatste serie wedstrijden telkens ook 1 van de betere. Veel meer durf in zijn spel, vaak maar 1 keer raken en veel vaker snellere passes naar voren. Als hij dat door kan zetten en daarin verder groeit zou ik hem er zo altijd inzetten.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 20 april 2020 om 00:13:

Wat is veel te vaak? Hij heeft maar liefst één zware blessure gehad sinds hij in 2013 zijn debuut maakte. In de afgelopen drie seizoenen heeft hij maar liefst vijf hele wedstrijden moeten missen omdat hij dit seizoen een kleine maand uit de roulatie is geweest.Ik tel toch echt minstens 3 grote blessures en dan een lading kleinere.

14/15 Buikspierblessure
15/16 Knieblessure
16/17 Binnenbandblessure

En dat zou niet uit hoeven te maken als hij niet zo verschrikkelijk traag was. Zoek eens wat filmpjes/samenvattingen waarin Hendrix zijn man kwijt is/raakt en erachteraan moet.

 

+1/-0

In de podcast met Ernest Faber zei de ex trainer van PSV wel iets opmerkelijks. Hij zei dat Jorrit het liefst als LCV speelt en dat vind ik toch wel opvallend. Dat hij het liefst uitzakt tussen beide centrale verdedigers wist ik wel maar ik dacht dat hij liever naar voren speelde. Ik wil geen oude wonden weer open halen maar waarom heeft van Bommel in godsnaam niet 1x geprobeerd Viergever als linksback te gebruiken, zeker als Hendrix/Baumgartl toch betere CV's lijken dan Boscagli of Sadilek backs zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 27 april 2020 om 16:49:

In de podcast met Ernest Faber zei de ex trainer van PSV wel iets opmerkelijks. Hij zei dat Jorrit het liefst als LCV speelt en dat vind ik toch wel opvallend. Dat hij het liefst uitzakt tussen beide centrale verdedigers wist ik wel maar ik dacht dat hij liever naar voren speelde. Ik wil geen oude wonden weer open halen maar waarom heeft van Bommel in godsnaam niet 1x geprobeerd Viergever als linksback te gebruiken, zeker als Hendrix/Baumgartl toch betere CV's lijken dan Boscagli of Sadilek backs zijn.Inderdaad opvallend.

Dit sterkt mij wel in de gedachten dat Jorrit volgend seizoen gewoon een belangrijke rol kan gaan vervullen bij PSV. In Schmidt's systeem zakt een van de twee controlerende middenvelders helemaal terug, vrijwel op een lijn met de twee CV's. Perfect voor Hendrix dus.

 

+1/-0

In de jeugd speelde Jorrit ook vaak LCV (net zoals Bazoer RCV speelde). Denk nog steeds dat in een voetballend team, met een tank op RCV, Jorrit best goed kan gedijden als LCV. Tis niet dat ie slechter of langzamer is dan Biergever. Verder als je met de punt naar achteren speelt (zoals toen met vGinkel en Propper/Guardado, Jorrit ook erg belangrijk kan zijn als breker.

 

+1/-0

Te triest voor woorden. Hoop dat ze die eikels snel pakken.

https://www.1limburg.nl/jorrit-hendrix-deelt-beelden-van-inbraak-zijn-huislink

Bron: Inbraak bij Jorrit

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

PSV Forum » Spelers » Jorrit Hendrix