Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV heeft bovengemiddeld interesse in Doan volgens VI.

 

+1/-0

Volgens Koeman was dit jaren geleden al een goede optie voor PSV. Jammer dat we altijd wachten tot ze +€7mil zijn

 

+1/-1

Doan is jong, balvaardig, heeft scorend vermogen, goede steekpass... past goed binnen een aanval met Malen, Bruma en Bergwijn.

Ik mag toch hopen dat Doan altijd al op 1 stond ipv Berghuis...

 

+1/-1

Prima versterking. De creatieve middenvelder die we missen? Jammer dat we dit team niet al een beetje hadden staan voorafgaand aan de wedstrijd tegen Basel maar in de EL kunnen we nog veel punten pakken voor Nederland met dit soort spelers.

 

+1/-0

Zou hij op 10 komen?
Verder snap ik ergens dat men Berghuis wilde, dit is weer een jonkie. Maar nu Schwaab er is, is dat misschien deels gecompenseerd.

Doan de Japanner, is dat commercieel nog interessant?

 

+1/-0

Als je Mo, Ibi en Thomas hebt vind ik Doan nou niet echt een versterking. Daarnaast te weinig scorend vermogen.

Ik hoop op een ander.....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Voor de nummer tien positie is het natuurlijk een ander verhaal. Gezien de (voormalige) interesse in Berghuis en (blijkbaar) Jahanbakshk is het duidelijk dat PSV op zoek is naar een multifunctionele speler die zowel op de vleugels als op 'tien' uit de voeten kan. Iemand met een steekpass, inzicht, bewezen scorend vermogen en een goed schot. In de Eredivisie zie ik eigenlijk maar een optie en dat is Doan van Groningen. Kan op de vleugels en op tien, is een speler die het verschil maakt met z'n intelligentie, passing en functionele techniek (niet kracht en/of snelheid zoals onze huidige buitenspelers). Bewezen scorend vermogen is echter niet het geval, 15 goals in twee seizoenen is niet bepaald indrukwekkend. Ik denk echter dat de potentie zeer zeker daar is. Kosten? Een dikke 10 miljoen schat ik. Hiermee schrijf je overigens wel Mauro af, tenzij die zich richt op een rol op de flanken voor aankomende seizoenen.Gaf in een ander topic al aan dat ik dit een prima optie zou vinden. Een voorhoede met Bruma, Malen en Bergwijn met vlak daarachter Doan, heerlijk toch? Vervolgens heb je nog een boel eigen jeugd als back-up/concurrentie: Gakpo, Ihattaren en in mindere mate Aboukhlal. Kopsterke spits huren, Lammers en Pereiro die hopelijk voor het eind van het jaar weer instromen, prima!

 

+1/-0

Ik ken hem niet goed, maar lijkt me ook niet echt de versterking die we zoeken. Weer een kleine speler met weinig scorend vermogen. Ook geen leiderstype. En is het niet een beetje dezelfde soort speler als Thomas?

Bij PSV hebben ze blijkbaar een hele andere kijk op wat dit elftal nodig heeft. :crap

Of denken ze echt dat de eeuwig geblesseerde Afellay veel wedstrijden gaat spelen?

 

+1/-0

Ik zie Doan helemaal niet als 10 eerlijk gezegd. Ik vind hem qua spel best vergelijkbaar met Berghuis maar hij mist natuurlijk wel de ervaring/leeftijd maar voor de rest eigenlijk tegen identiek aan.

- Linksbenig maar niet stijflinks
- Speelt het best op rechtsbuiten met de vrijheid om naar binnen te komen
- Geweldig afstandschot
- Zeker in staat om de bal af te geven als anderen er beter voor staan
- Mist duelkracht
- Is niet op zijn best als hij veel verdedigende meters moet maken
- Geen super cijfers qua goals/assists

Ik twijfel een beetje en dat heeft vooral met de prijs te maken. Ik denk dat 10 miljoen tegenwoordig nog steeds veel geld is en als je dan niet iemand haalt die 100% basisklaar is op rechtsbuiten dan zou het een loze investering kunnen worden. Ook omdat we alternatieven hebben die er nu (nog) niet klaar voor zijn. De redenen waarom ik het wel toe zou juichen;

+ Eredivisie ervaring
+ Uitstekend schot wat ons vooral in thuiswedstrijden helpt
+ Heeft aanvullende kwaliteiten die we nog missen
+ Kan de opbouw vereenvoudigen door in het middenveld te komen (tussen de linies)
+ Speelt het liefst op rechts en kan door middel van zijn acties ook aan de zijkant blijven indien nodig

 

+1/-0

Wel het type speler dat ik graag zie. Sowieso beschikken Japanners over het algemeen over een goede techniek en zijn het intelligente voetballers. Heb hem in het nieuwe seizoen niet meer aan het werk gezien, maar tegen de juiste prijs is dit een interessante aanvulling.

 

+1/-0

Doan is een interessante speler, valt al enkele seizoenen positief op bij Groningen en zou met zijn techniek en inzicht de stap omhoog wel moeten aankunnen. Ik zie dit toch als een heel andere speler dan Ramselaar, die vooral opviel door zijn enthousiasme en drive bij FC Utrecht. Die jongen heeft het op kwaliteit niet gered bij PSV, Doan heeft volgens mij voldoende basiskwaliteiten. Ik zie eerder in Thomas een 2e Ramselaar overigens, al heeft die jongen nog geen seconde gespeeld en ga ik hem dus ook niet nu al afschrijven.

Heeft PSV Doan nu nodig? Ik denk van niet. Wat hier al geroepen wordt, met Afellay, Ihattaren en Pereiro heb je al voldoende opties voor die positie. Wat PSV nodig heeft is een speler die het elftal bij de hand kan nemen. Iets wat Tadic voor Ajax deed. Een speler die op basis van ervaring en kwaliteit direct een leidende rol in het elftal zal nemen. Dat mag je van Doan (nog) niet verwachten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 14 augustus 2019 om 14:52:

Doan is een interessante speler, valt al enkele seizoenen positief op bij Groningen en zou met zijn techniek en inzicht de stap omhoog wel moeten aankunnen. Ik zie dit toch als een heel andere speler dan Ramselaar, die vooral opviel door zijn enthousiasme en drive bij FC Utrecht. Die jongen heeft het op kwaliteit niet gered bij PSV, Doan heeft volgens mij voldoende basiskwaliteiten. Ik zie eerder in Thomas een 2e Ramselaar overigens, al heeft die jongen nog geen seconde gespeeld en ga ik hem dus ook niet nu al afschrijven.

Heeft PSV Doan nu nodig? Ik denk van niet. Wat hier al geroepen wordt, met Afellay, Ihattaren en Pereiro heb je al voldoende opties voor die positie. Wat PSV nodig heeft is een speler die het elftal bij de hand kan nemen. Iets wat Tadic voor Ajax deed. Een speler die op basis van ervaring en kwaliteit direct een leidende rol in het elftal zal nemen. Dat mag je van Doan (nog) niet verwachten.Ik denk dat deze interesse vooral is gebaseerd om het huidig materiaal wat we voorin hebben lopen (Bruma, Bergwijn, Malen, Gakpo). Pereiro ligt er maanden uit, Ibi is nooit een 'klassieke 10' geweest en lijkt op deze leeftijd toch meer in aanmerking te komen voor een van de twee posities centraal op middenveld, terwijl Ihattaren nog zo jong is, daar kan je niet tot aan de winterstop op bouwen (cliche, I know..).

Laten we wel wezen, spelers zoals Bergwijn, Malen en Bruma lopen niet over van het inzicht of het vermogen om meerdere keren per wedstrijd een speler vrij te steken. Uiteraard gebeurt het af en toe, maar algemeen gezien zijn dit toch spelers die het moeten hebben van een combinatie van snelheid, kracht (zeker Bergwijn) en dribbelvaardigheden. Dit heeft Doan wel en bovendien is die op meerdere posities inzetbaar. Zo denk ik dat hij beter zal renderen als '10' dan Bergwijn.

Neem bijvoorbeeld de volgende actie op minuut 0.23:Wie in de huidige selectie zie je zo'n soort ballen geven? Hoogstens Ihattaren.

Bovendien geef ik momenteel de voorkeur aan een speler die gelijk inzetbaar is. Doan bewijst al twee seizoenen lang dat die een prima speler is in de Nederlandse competitie. Haal je nu weer een jonge jongen uit een buitenlandse competitie dan vrees ik voor een aanpassingsperiode.

Ben het overigens eens met je idee om een ervaren rot te halen, echter zie ik dat helaas niet gebeuren. Tadic was natuurlijk een buitenkans en een absoluut schot in de roos. Dan moet het al een speler a la Guardado zijn: buitencategorie die al jaren in contact is met PSV/PSV een warm hart toedraagt.

 

+1/-0

Goede voetballer en zeker interessant! Maar ik vind dat we met Afellay en Thomas indien fit al spelers hebben voor die positie en ik zou graag Ihattaren op de 10 positie zien spelen. Voor de vleugels vind ik hem eigenlijk overbodig aangezien we daar al veel goede spelers hebben lopen.

 

+1/-0

Er zijn veel betrouwbare PSV-supporters actief op dit forum.

Als ik hier kijk:

https://psv.supporters.nl/forums/reacties/21/7/1/OJK-transfergerichten-topic-groot-uiteraardlink

dan ben ik dus gereserveerd.

Tien miljoen euro neerleggen voor een speler die de ontwikkeling van o.a. Ihattaren in de weg staat?
Het lijkt mij niet verstandig.

 

+1/-0

PSV moet echt hoger inzetten dan spelers als Berghuis, Doan. Met bord-op-schoot-scouting gaan we geen potten breken.

 

+1/-1

Staat op 1 als Lozano vertrokken is. Ik denk dat er wel wat beters te halen is voor 10 miljoen euro.

 

+1/-0

Ik zie PSV geen 10 miljoen + betalen voor Doan. Dat snel schakelen is dus een ruim begrip.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ComeOnPSV schreef op 15 augustus 2019 om 00:15:

Staat op 1 als Lozano vertrokken is. Ik denk dat er wel wat beters te halen is voor 10 miljoen euro.Wie dan?
Doan is super getalenteerd, kent de Nederlandse competitie, en is nog jong.
Dat pessimistische is nergens voor nodig vooralsnog.

 

+1/-0

Het punt is dat PSV genoeg jonge talenten heeft, zoals Ihatteren. Wat dit elftal nodig heeft is een ervaren leiderstype. Fysiek sterk. Liefst ook nog met scorend vermogen.

Dat clubs als Groningen zoveel geld vragen tegenwoordig, een miskoop zoals Luckassen of Ramselaar kan je je niet meer veroorloven dan. En dat is met spelers van subtop-clubs vaak genoeg het geval.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 15 augustus 2019 om 10:34:

Het punt is dat PSV genoeg jonge talenten heeft, zoals Ihatteren. Wat dit elftal nodig heeft is een ervaren leiderstype. Fysiek sterk. Liefst ook nog met scorend vermogen.

Dat clubs als Groningen zoveel geld vragen tegenwoordig, een miskoop zoals Luckassen of Ramselaar kan je je niet meer veroorloven dan. En dat is met spelers van subtop-clubs vaak genoeg het geval.Doan heeft meer ervaring dan het talent dat er bij ons over wellicht 1 of 2 seizoenen staat. Hij is de leider van FC Groningen. Wat je voor 10m in het buitenland kan halen heeft echt niet meer talent laat staan ervaring.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan