Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Is verkoopbaar want nuttig voor een middenmoter of laagvlieger in een iets sterkere competitie waar ze zijn salaris kunnen betalen. Niet echt bruikbaar voor PSV, want mist vermogen/wil om snel te combineren. Te eenzijdig in wat ie aanvallend doet voor ons, te vaak gevaarlijk balverlies. Verkopen, verkopen, verkopen.

 

+1/-0

Op de vorige pagina werd het eigenlijk al precies goed gezegd; van de groep spelers nr 12 tot 30 wordt het zaak om te verkopen want die spelers komen nooit allemaal aan bod. Dan kun je kiezen om de minste van de hand te doen of diegene die het meeste opbrengen. Als Mauro hetzelfde kan brengen als Doan maar Doan wel een stukje beter is dan kun je beter Doan verkopen om weer een potje te genereren om later te kunnen investeren in pure kwaliteit.

Als hij op de Olympische Spelen een goaltje mee pikt dan zou hij best wel eens meer kunnen opbrengen dan die 5 miljoen. Als hij het echt goed doet en PSV verkoopt Ihattaren dan zou je er ook voor kunnen kiezen hem er voorlopig bij te houden.

 

+1/-0

Doan is gewoon een goede speler. Ik zie hem het liefst bij PSV, maar anders moet je er gewoon echt meer geld voor krijgen dat wat we betaald hebben, hij heeft er nu een goed seizoen opzitten in de Bundesliga en is nog jong, moet echt minimaal 10 miljoen zijn eigenlijk.

 

+2/-0

Ik vind ook wel dat ze hem iets te makkelijk hebben afgeschreven, gezien die optie tot koop en de hoogte daarvan.

 

+1/-0

Zojuist begonnen in een vergelijkbare rol met zijn rol zoals die bij PSV zal worden denk ik. Is het nog ergens te volgen?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 juli 2021 om 13:03:

Zojuist begonnen in een vergelijkbare rol met zijn rol zoals die bij PSV zal worden denk ik. Is het nog ergens te volgen?Oja, natuurlijk, die doet mee! Leuk om te volgen (als het te zien is).

 

+1/-0

Hij heeft zo te zien meegedaan, geel gepakt en met 1-0 gewonnen van Zuid-Afrika, maar dat is zo'n beetje alles wat er te vinden is. :\(

 

+1/-0

Zolang ze door gaan komen ze vanzelf tegen de Duitsland/Brazilië teams en dan kan ie mooi laten zien wat ie waard is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 22 juli 2021 om 14:34:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 22 juli 2021 om 13:03:

Zojuist begonnen in een vergelijkbare rol met zijn rol zoals die bij PSV zal worden denk ik. Is het nog ergens te volgen?Oja, natuurlijk, die doet mee! Leuk om te volgen (als het te zien is).Via Discovery+ kun je alle sporten volledig zien. Voor 6 euro per maand kun je alles live zien en ook volledig terugkijken.

 

+1/-0

Assist en een goal (pingel) vandaag. Geen slechte beurt!

 

+1/-0

Valt al een paar weken heel positief op en is ook fit. Doan is een goede speler en kan ook echt iets forceren. Werkt daarnaast ook hard. Ik vind hem nu echt opstaan bij PSV.

 

+2/-0

Ja - doet het zeker goed. Is technisch goed + heeft een mooie linker. Hopelijk kan hij de belofte nu (blijven) inlossen

 

+1/-0

Het is niets meer van die speler die te bleu was, geen rendement heeft en altijd symbool stond voor wedstrijden waar we niet goed speelden.

Speelt met opmerkelijk veel vertrouwen en hoeft niet meer snel en gehaast te spelen maar speelt eigenlijk precies hoe zijn krachten liggen. Het enige wat zijn spel nog heel goed zou doen is een stoomtrein a la Dumfries die ook buitenom gevaarlijk is.

Madueke gaat er echt niet snel terug in komen ten kosten van Doan.

 

+1/-0

Wauw dit had ik niet verwacht. Hij heeft de stijgende lijn te pakken. Nu dit volhouden en doorontwikkelen. Hij wordt brutaler, houdt overzicht, heeft een actie en goed schot. Bovendien maakt hij veel nuttige meters.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 05 december 2021 om 07:30:

Het is niets meer van die speler die te bleu was, geen rendement heeft en altijd symbool stond voor wedstrijden waar we niet goed speelden.

Speelt met opmerkelijk veel vertrouwen en hoeft niet meer snel en gehaast te spelen maar speelt eigenlijk precies hoe zijn krachten liggen. Het enige wat zijn spel nog heel goed zou doen is een stoomtrein a la Dumfries die ook buitenom gevaarlijk is.

Madueke gaat er echt niet snel terug in komen ten kosten van Doan.Ik denk dat Madueke weer snel gaat spelen maar Doan is echt 100% meegevallen de laatste weken, en wie had dat gedacht. Die assist was gewoon geniaal gisteren. Ik zie in hem nog steeds geen buitenspeler maar een nummer 10, en Gotze is vaak genoeg afwezig en misschien wel weg aan het einde van het seizoen. Een vervanger halen lijkt me dan niet nodig.

 

+1/-0

Gisteren weer een prima wedstrijd van Doan. Kan zowel op 10 as op rechts prima uit de voeten.

 

+1/-0

Deed het echt prima gisteren. Lijkt ook voetballend te klikken met Götze; rustig laten staan voorlopig. Mooie meevaller in elk geval.

 

+1/-0

Tjah als hij ook nog goals en assists gaat leveren dan wordt het wel een mooi projectje voor Roger.

Ik zou hem trouwens net zo makkelijk gebruiken als nr 10 (ipv Gakpo) dan als rechtsbuiten maar het probleem is dat we na Madueke alleen Vertessen en Doan nog over hebben als opties voor rechts. Dus ik denk dat Roger niet met Vertessen wil spelen en dat Doan daarom niet op 10 komt.

 

+1/-0

Ik moet ook bekennen dat de ontwikkeling van Doan voor mij als een onverwachte verrassing is gekomen. Hij is handig in de kleine ruimte, behoorlijk balvast, goed in de combinatie en hij blijkt ook nog best wat scorend vermogen te hebben. Ik heb te vroeg geroepen dat onze kleine Japanner niet PSV-waardig was.

In tegenstelling tot bijv. Bruma, Madueke en (in iets mindere mate) Gakpo brengt Doan iets anders, een bepaald soort rust aan de bal. Onze explosieve buitenspelers, eerder ook met Malen, Bergwijn en Lozano, hebben vaak alles of niets acties. Of ze doen iets briljants, of ze raken in no-time (te makkelijk) de bal kwijt, met als gevolg dat je defensieve blok weer onder druk komt. Een spelers als Doan is minder explosief, zal niet zo snel goals maken die karakteristiek zijn voor Lozano of Madueke, maar kan wel zorgen voor meer balans in het veld, meer balbezit voor PSV, waardoor we minder achter de tegenstander aan hoeven te lopen.

Ik denk dat een ideale voorhoede verschillende kwaliteiten heeft. Een speler met veel snelheid, een actie, een sterk aanspeelpunt en daarnaast iemand die goed is in de combinatie. Snelle spelers zijn extra handig als de tegenstander moet komen en je ze pijn moet doen, combinatie-voetballers en fysieke kracht zijn waardevol als je een zeer vol speelveld hebt. Met de groep spelers die PSV op dit moment tot zijn beschikking heeft, kunnen ze (als iedereen straks weer fit is) per wedstrijd bekijken wat ze nodig hebben.

 

+1/-0

Van een miskoop is Doan ineens de aanvaller die PSV net wat extra's geeft

"Doan is een ijverige buitenspeler, voor een hoop geld en met hoge verwachtingen in 2019 overgenomen van FC Groningen. Door trainer Mark van Bommel werd hij al snel te licht bevonden en ook onder diens opvolgers Ernest Faber en Roger Schmidt vertroebelde zijn perspectief. En dan ben je ineens een miskoop."

Zou de NOS dan het hele internet hebben afgezocht en de post van cocufan1 op pagina 7 van dit topic te vinden zodat ze het woord 'miskoop' in de titel konden gebruiken? Ik denk dat er meer mensen waren die Doan vonden onderpresteren in zijn eerdere periode bij PSV , van hoge verwachtingen was volgens mij niet echt sprake, maar het woord miskoop is volgens mij maar zeer weinig gevallen. Dat label werd vaker aan Bruma gehangen, ook vanwege zijn hogere transfersom. Jammer dat de NOS onze spelers weer op een negatieve manier in het licht zet.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 16 januari 2022, 12:12:27.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Spelers » Ritsu Doan