Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Eran Zahavi

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 30 november 2020 om 12:12:

Eran zit in een lastige situatie. Toch heb ik nog steeds veel vertrouwen in hem als doelpuntenmaker. Aan de bal is het af en toe slordig, maar je ziet aan zijn loopacties dat het wel een echte spits is die loert op die twee of drie kansen die hij hoort te krijgen bij PSV.

Dat hij de bal niet altijd krijgt in kansrijke positie, daar kan hij niets aan doen. En in een wedstrijd als gisteren kun je hem ook niets kwalijk nemen, met backs die alleen maar teruguit denken. Normaal gesproken komen daar de voorzetten vandaan.

Ik heb wel het idee dat hij nu té geforceerd op zoek is naar een goal en daardoor medespelers over het hoofd gaat zien.

Hij lijkt me een positieve jongen in de groep, al probeert de media anders te doen geloven. Dat hij mort na een wissel vind ik niet erg. Hij baalt ook gewoon van zijn eigen spel en het uitblijven van doelpunten.Op de wedstrijd van gisteren mag hij inderdaad niet beoordeeld worden, want hij kreeg nauwelijks een fatsoenlijke bal.
Hij was bovendien de eerste die in elk geval een schot op goal loste al duurde dat tot na rust.

En liever zie ik iemand kwaad en mopperend op de bank zitten bij 0-0 dan een paar andere spitsen die op de bank zitten te lachen en te ginnegappen terwijl het spel van hun teamgenoten in het veld klote is.
Zij lachen terwijl wij, supporters, balend kijken en vrezen voor een afgang.

Volgens mij kan Zahavi beter. Ook Gotze kwam gisteren niet uit de verf.Wat wil je als het team voor de eerste keer in deze samenstelling speelt.

 

+2/-0

Het probleem van Zahavi is dat hij steeds op 20m van het doel aan de bal komt. In de zestien zie je hem nauwelijks, en juist daar moet hij de ballen in de goal schieten. Hij is niet de speler voor gepiel op de vierkante centimeter, en dat is nou precies hoe PSV speelt voorin. Met supersnelle passjes iemand vrij voor de keeper zetten....
Dus keuzes maken zodat je voorin mensen als Zahavi meer laat renderen (ander spelsysteem, ballen vanaf de zijkant voorgeven) of Zahavi op de bank zetten. Nu lukt er helemaal niks en dat gaat steeds meer aan hem vreten...

 

+1/-0

Deze man gaat vandaag een hoofdrol spelen. Ik verwacht minimaal een goal of een assist van hem en een mooie overwinning. Nadat eenmaal tegen Ajax het ijs gebroken is, zal hij alleen nog maar meer gaan scoren en zich ontpoppen tot ware doelpuntenmachine.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Isaksson terug naar PSV schreef op 10 januari 2021 om 14:32:

Deze man gaat vandaag een hoofdrol spelen. Ik verwacht minimaal een goal of een assist van hem en een mooie overwinning. Nadat eenmaal tegen Ajax het ijs gebroken is, zal hij alleen nog maar meer gaan scoren en zich ontpoppen tot ware doelpuntenmachine.Ik hoop dat je gelijk hebt.

Ondanks dat ik nog steeds heel veel vertrouwen heb ik Zahavi vind ik het toch wel verrassend dat hij gaat starten. Hij moet het dan wel meteen laten zien in de eerste topper.

Ik had het niet verwacht, maar ik begrijp het wel. Op dit moment is Mo nog niet ver genoeg terug op zijn niveua om in een topper onderscheidend te zijn. Zahavi kan dat wel zijn met al zijn ervaring.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Isaksson terug naar PSV schreef op 10 januari 2021 om 14:32:

Deze man gaat vandaag een hoofdrol spelen. Ik verwacht minimaal een goal of een assist van hem en een mooie overwinning. Nadat eenmaal tegen Ajax het ijs gebroken is, zal hij alleen nog maar meer gaan scoren en zich ontpoppen tot ware doelpuntenmachine.Nou, je tweede post hier op het forum en Zahavi komt los. Je mag ook wel eens in de andere topics gaan posten :D

Ik hoop dat die nu loskomt. Twee heerlijke goals vandaag en gewerkt als een paard.

 

+3/-0

Uitstekend.

 

+3/-0

Uitstekend? Hij maakt twee goede goals dus dat is prima maar verder heb je er niet veel aan. Had veel liever Madueke gezien. Ajax speelt net veel ruimte achter de verdediging en heeft een traag centrum. Dan is zijn snelheid een duidelijk wapen

 

+1/-3

Enig idee hoe ondankbaar het vandaag was voor de spitsen? Met de ballen die hij heeft gekregen, heeft hij het uitstekend gedaan. Malen was ook heel aardig.

 

+2/-0

Was absoluut lastig. Vond Malen erg goed spelen. Balvaster dan veel eerdere wedstrijden

 

+2/-0

Het spitsenduo heeft 2 uitstekende goals gecreëerd en daarnaast heel hard gewerkt. Dit is waar we Eran Zahavi voor hebben gehaald, loeren op de kans en overtuigende binnenschieten als de kans zich voordoet. Naast zijn goals vond ik Zahavi redelijk goed spelen. Regelmatig werd de bal "blind" naar voren gepeerd en dat is voor een spits natuurlijk niet te doen. PSV had onvoldoende rust in haar spel om zich onder de druk van Ajax uit te voetballen, maar zodra Eran (of Donyell) de bal een keer in de voet kreeg, deden ze er meestal iets aardigs mee.

Heel erg zonde dat de 3e en 4e kans van Zahavi niet in een 3e treffer resulteerden. Voor hij struikelde in de slotfase, had ik de goal al bijna weer geteld.

 

+3/-0

Hoe dichter bij de goal hoe gevaarlijker hij is. Als je vanuit de eigen 16 de ballen naar de middenlijn trapt heb je er niet zoveel aan. Van de 20 a 30 minuten dat PSV in totaal wel voetbalde en dus wel bij de goal van Ajax kwam was hij enorm belangrijk. Vergeet ook niet hoe belangrijk het is dat we een speler hebben die er dus 2 binnen schiet in de Arena. Dat is alweer een tijdje geleden en het is nog beter dat hij dit doet juist tegen Ajax. Jammer dat het geen 3 punter heeft opgeleverd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Jasper_PSV schreef op 10 januari 2021 om 19:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Isaksson terug naar PSV schreef op 10 januari 2021 om 14:32:

Deze man gaat vandaag een hoofdrol spelen. Ik verwacht minimaal een goal of een assist van hem en een mooie overwinning. Nadat eenmaal tegen Ajax het ijs gebroken is, zal hij alleen nog maar meer gaan scoren en zich ontpoppen tot ware doelpuntenmachine.Nou, je tweede post hier op het forum en Zahavi komt los. Je mag ook wel eens in de andere topics gaan posten :D

Ik hoop dat die nu loskomt. Twee heerlijke goals vandaag en gewerkt als een paard.Haha inderdaad. Ik was aan het genieten van Zahavi. Hij is natuurlijk niet voor niks gehaald. Had ook gewoon de nodige pech met corona en daarna die blessure. En ja, die penalty missen destijds heeft hem niet populair gemaakt bij sommige supporters. Zahavi maakt er dit seizoen echt nog wel 15.

 

+1/-0

Ik baalde vooraf dat hij opgesteld werd. Maar hij speelde een prima pot. Goede goals, en veel arbeid verlenend voor het team. Dit biedt toch weer hoop en houvast!
Wel had ik hem als ik Schmidt was wel iets eerder gewisseld, hij leek me al eerder wat leeg te zijn (en dan doel ik echt niet op die kans net voor rust waar hij stond uit te hijgen). Ik denk dat die gemiste kans door het midden dit wel illustreerde, hij struikelde eigenlijk over zichzelf, volgens mij uit pure vermoeidheid. Daarbij, hij is van zichzelf al geen pijlsnelle spits, dus onder de druk van Ajax hadden we misschien al iets eerder gebruik moeten gaan maken van Noni. Aan de andere kant, ik snap Schmidt ook wel dat hij hem lang liet staan. Als je er 2 maakt, dan zit je lekker in de wedstrijd, met veel vertrouwen. En spelers met vertrouwen scoren makkelijk(er)...

 

+1/-0

Enorm beperkte voetballer. Ik wil best geloven dat hij voor de goal goed is (laten wij het hopen) maar in dit systeem heeft psv er werkelijk niets aan. Hij lijdt constant balverlies en kan niets creëren.

 

+1/-0

Hij kan alleen een doelpunt maken als hij ruimte krijgt.

 

+1/-0

Ja, Zahavi was niet best vanavond, maar als er zo gevoetbald wordt, heb je aan geen enkele spits iets in dit systeem. Malen kwam er ook totaal niet aan te pas, maar het kwam vooral omdat de aanvoer vanuit Thomas en Ihattaren echt dramatisch was. Ook zitten onze backs niet echt in de beste fase (buiten de fraaie vrije trap van Max), met 2 van zulke spitsen mag je toch echt wel een keer de achterlijn halen en hem voorgeven? Maar dat gebeurde ook niet, veelal omdat de diepe bal om ze weg te sturen eveneens ontbrak.

 

+2/-0

Een soort Kezman. Was ook geen hele goede speler, maar wel een goede afmaker. Zahavi begint nu ook zijn goaltjes mee te pikken. Maar ik denk dat het er wel meer zouden kunnen zijn. Laat het elftal wat meer op hem gericht zijn in een 4-3-3 systeem en hij schiet er 20 in per seizoen. Nu speelt hij toch een beetje op een onnatuurlijke positie, waardoor hij te weinig in stelling wordt gebracht.

Voetbal hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het begint met spelers op hun beste plek te zetten.

 

+1/-1

Idd, denk dat zodra er meer voorzetten gaan komen er echt wel meer goals van hem verwacht kunnen worden. Er zit nu zo weinig systeem in aanvallend gezien met twee totaal verschillende spitsen die elkaar niet aanvullen, dat er weinig kansen uitkomen. Het wordt echt tijd om te kiezen voor een systeem dat wel werkt, dan zal je zien dat Zahavi beter functioneert.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psver2012 schreef op 29 januari 2021 om 12:35:

Idd, denk dat zodra er meer voorzetten gaan komen er echt wel meer goals van hem verwacht kunnen worden. Er zit nu zo weinig systeem in aanvallend gezien met twee totaal verschillende spitsen die elkaar niet aanvullen, dat er weinig kansen uitkomen. Het wordt echt tijd om te kiezen voor een systeem dat wel werkt, dan zal je zien dat Zahavi beter functioneert.In Emmen bleek overduidelijk hoe gevaarlijk Zahavi is als hij vanaf de flanken bediend wordt.
Wat dat betreft zou het fijn zijn als Gakpo ook mee kan doen zondag want die kan , net zo als Mauro, ballen loepzuiver op zijn hoofd doen landen.
Misschien evenaart onze spits Paultje Postuma's drie Kuip goals dan wel.

 

+1/-0

Het zou vooral veel schelen als Zahavi eens als een echte Ruud Geels gewoon in positie bleef diep in de spits.
Hij laat zich veel te veel terug zakken om zich in te schakelen in het combinatiespel maar daarvoor is hij helaas totaal niet gemaakt!
Evenmin als je hem, zoals Luuk de Jong wel perfect kon, kunt gebruiken als aanspeelpunt bij lange ballen van achteruit! Met een man in zijn rug verliest hij elk duel!
Hiddink heeft Kezman daar eens hard op aangesproken, blijf diep daar ligt jouw kracht!
En die scoorde vervolgens de ene na de andere.
Je kunt veel zeggen, maar zelden werd een spits zo fijn bediend als door Max vanaf links, terwijl met name ook Dumfries (laatste wedstrijd was een van de minste op dat vlak) vaak de ballen toch voor krijgt.
Het valt mij dan zo vaak op dat de bezetting voor het vijandelijk doel zo slecht is omdat Zahavi te ver is terug gezakt en de snelheid mist om op tijd bij te sluiten.

Bovendien als hij diep blijft staan maakt hij juist ruimte voor de bewegende mensen ipv de ruimtes zelf vol te lopen door te diep terug te zakken.
Valt me best tegen voor iemand met zijn ervaring dat hij dat inzicht blijkbaar ontbeert en niet door de jaren beter ontwikkeld heeft.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

PSV Forum » Spelers » Eran Zahavi