Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Joël Drommel

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Skipper is me grotendeels al voor.

Twente kan niet rustig achterover gaan hangen. Ze hebben nu Unnerstall al vastgelegd als vervanger. Dan kunnen ze nu heel stoer opeens ruim 6 miljoen eisen voor Drommel en hopen dat er nog meer clubs komen. Drommel heeft zelf al aangegeven in Nederland te blijven. Naast PSV zou hij alleen naar Ajax kunnen gaan, maar zij zullen voorlopig niets halen zolang er geen duidelijkheid is rondom de straf van Onana. Bovendien zijn zij inmiddels al aan andere doelmannen gelinkt.

Juist PSV staat sterk omdat Drommel verder nergens heen kan. FC Twente kan het zich niet veroorloven om Drommel aan zijn contract te houden. Dan lopen ze allereerst een transfersom mis, bovendien zitten ze dan ook met twee keepers opgescheept met een (voor Twente begrippen) topsalaris. Afgaande op het artikel uit het Eindhovens Dagblad zouden ze dan zelfs boven hun salarisbudget uitkomen.

PSV kan lekker achterover gaan leunen en wachten tot Twente hun (lachwekkende) eisen flink af gaat zwakken.

 

+3/-1

@Skipper & @RicardoIzecsonSantos, ik zag dat ik hier nog niet op gereageerd had. Ik zal later vandaag hier alsnog even een reactie op geven en deze post aanpassen. Excuses!

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 maart 2021, 08:45:50.

 

+2/-0

Hij staat voorlopig nog niet eens in mijn top 25 van favoriete PSV keepers

 

+3/-0

Ik vond hem er bij staan als een figurant,het spijt me zeer.

 

+3/-0

Hi zweeft wel mooi - helaas normaliter als de bal al gepasseerd is. Zeer matige keeper. Weer een knap staaltje scouting.

 

+1/-1

https://www.vi.nl/nieuws/speler-van-de-week-de-gouden-zet-van-fc-twentelink

Ietwat wrang en niet onverwacht. Maar hopen dat het met de tijd beter wordt

 

+1/-0

Je kon er op wachten, maar het is ook wel een hoog gehalte scorebord journalistiek. Unnerstall zag er met Twente regelmatig ook niet goed uit, zoals uit bij Fortuna, maar daar hoor je niemand over. Die expected goals against zeggen me ook niet zoveel; het gaat erom hoeveel er daadwerkelijk in gaan. Twente heeft in veel wedstrijden een vrij verdedigende speelstijl, dan is 18 tegengoals vrij veel als je vooral tegen wilt houden.

Drommel ging niet vrijuit bij de goal, maar ik vind het ook te gemakkelijk om niet naar Ramalho te kijken, die op het laatste moment wegduikt ipv de bal wegkopt, waarna er bij de rebound 2! man van Heerenveen vrij staan achter de verdediging. Als er normaal verdedigd wordt, komt daar geen goal uit.

Daarnaast moet PSV de wedstrijd in de eerste helft beslissen. Dat missen van kansen vind ik schrijnender dan deze goal, waarbij het veel te makkelijk is om die alleen op Drommel af te schuiven.

 

+4/-0

Niveau Waterreus.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 29 november 2021 om 14:45:


Daarnaast moet PSV de wedstrijd in de eerste helft beslissen. Dat missen van kansen vind ik schrijnender dan deze goal, waarbij het veel te makkelijk is om die alleen op Drommel af te schuiven.Totaal niet mee eens; een PSV-keeper staat er juist in om met die ene redding het verschil te maken voor het team. Topsportmentaliteit!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 29 november 2021 om 17:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 29 november 2021 om 14:45:


Daarnaast moet PSV de wedstrijd in de eerste helft beslissen. Dat missen van kansen vind ik schrijnender dan deze goal, waarbij het veel te makkelijk is om die alleen op Drommel af te schuiven.Totaal niet mee eens; een PSV-keeper staat er juist in om met die ene redding het verschil te maken voor het team. Topsportmentaliteit!Dan moet je met diezelfde topsportmentaliteit in de rust de hele voorhoede wisselen, want deze kansen onbenut laten is schandalig. Een PSV spits hoort 25+ goals te maken, niet om Heerenveen toch nog in leven te laten. Topsportmentaliteit!

Dit bericht is gewijzigd op 29 november 2021, 19:09:14.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 29 november 2021 om 17:40:

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 29 november 2021 om 17:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 29 november 2021 om 14:45:


Daarnaast moet PSV de wedstrijd in de eerste helft beslissen. Dat missen van kansen vind ik schrijnender dan deze goal, waarbij het veel te makkelijk is om die alleen op Drommel af te schuiven.Totaal niet mee eens; een PSV-keeper staat er juist in om met die ene redding het verschil te maken voor het team. Topsportmentaliteit!Dan moet je met diezelfde topsportmentaliteit in de rust de hele voorhoede wisselen, want deze kansen onbenut laten is schandalig. Een PSV spits hoort 25+ goals te maken, niet om Heerenveen toch nog in leven te laten. Topsportmentaliteit!Beide stellingen waar. PSV waardige aanvallers moeten veel meer uit die kansen halen EN Drommel moet die bal veel beter verwerken.

Na een half jaar kun je wat mij betreft stellen dat Drommel veel te wisselvallig is en daarmee nog niet aantoont een PSV-waardige keeper te zijn. De vervolgvraag is dan of je er vertrouwen in hebt dat hij dat niveau gaat halen. Ik heb daar serieuze twijfels over. Ik vind het er vooral niet overtuigend uitzien, het oogt geforceerd en onnatuurlijk met name in het uitkomen en naar de grond gaan.

 

+2/-0

Ik neem de spitsen het punt verlies veel meer kwalijk dan Drommel. Betekent echter niet dat hij tot op heden overtuigd?

Expected goals is duidelijk wel een relevant metric - of is de keeper van Ajax met afstand de beste keeper van de eredivisie?

Tenslotte, is het scorebord journalistiek als iemand al een heel seizoen dezelfde mening heeft - het is een simpele illustratie.

Laten wij hopen dat hij zich ontwikkelt

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 29 november 2021 om 17:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 29 november 2021 om 14:45:


Daarnaast moet PSV de wedstrijd in de eerste helft beslissen. Dat missen van kansen vind ik schrijnender dan deze goal, waarbij het veel te makkelijk is om die alleen op Drommel af te schuiven.Totaal niet mee eens; een PSV-keeper staat er juist in om met die ene redding het verschil te maken voor het team.Totaal mee oneens. Veel te kortzichtig gedacht in mijn ogen.

Een PSV keeper moet een stabiele basis zijn van een opbouw, een escape bij onder druk staan van de laatste linie, het moet een keeper zijn die altijd het risico af moet wegen tegen de winst die een voetballende oplossing kan brengen en daarnaast moet ie houdbare ballen tegen houden en af en toe een punt voor je pakken.

Drommel voldoet en heel veel gevallen wel, en hij pakt zelfs punten, maar hij maakt geen onuitwisebare indruk. Waar ik hem het sterkst in vind, en vooral in het stadion goed te zien is, dat hij aanspeelbaar is en als een veldspeler comfortabel aan de bal is en daarmee ook niet onder druk te zetten is. Dat gekoppeld aan het risicoloze vind ik zelf heel waardevol, zelfs waardevoller dan de saves van Unnerstall, want als er 5% risico is dan ramt ie hem gewoon naar voren. Ondanks dat hij goed kan meevoetballen overschat hij zichzelf niet en ik kan er echt tig opnoemen die dan weer een keer te veel kappen, balletje onder de voet door of met een slechte pass iemand meteen 1 op 1 voor de goal zet.

Het moet beter met Drommel maar het is echt niet zo slecht als nu vaak wordt geroepen. Er is wel een kans dat Mvogo de 2e seizoenshelft gaat keepen als het niet snel beter wordt.

 

+1/-0

Ik vind ook dat Drommel beter moet dan hij nu doet, maar om het puntenverlies van zondag alleen aan hem toe te schrijven is echt veel te kort door de bocht.

Daarnaast vind ik het krantenartikel nogal opportunistisch qua timing. Je kon er sinds de start van de competitie op wachten dat het zou komen, maar het heeft tot eind November geduurd voordat er een speelronde was waarin Drommel er minder uitzag en Unnerstall uitblinker was. Waar waren de artikelen aan het begin van het seizoen toen Drommel het prima deed en Unnerstall er minder lekker uitzag? Dat bedoel ik met opportunistisch.

Unnerstall is een uitstekende lijnkeeper met top-reflexen die bij een dergelijke club vaak genoeg de kans gaat krijgen dat te laten zien. Maar het is niet voor niks dat geen van de topclubs geprobeerd heeft Unnerstall in te lijven terwijl zijn contract afliep. Met veel ruimte tussen hem en de verdediging heeft hij het gewoon moeilijk, wat bij de topclubs gewoon vaak het geval gaat zijn. Daarnaast blijf ik het ook vreemd vinden dat iemand van 1.98m niet heerst in de lucht, want op hoge ballen is hij vaak onzeker.

 

+1/-0

Dit is het risico wat je neemt als je een jonge talentvolle keeper aantrekt. Het eerste seizoen is wennen en dan worden er meer fouten gemaakt dan je lief is. Dat mag niet op het niveau van PSV, maar het gebeurt wel. Keepen is een ervaringsvak. Het is het eerste seizoen voor Joel en dan zie je dat ie er soms niet best uitziet. Zaak is wel dat er een stijgende lijn in zijn ontwikkeling komt. Tot dusverre ben ik niet overtuigd.

 

+1/-0

Ik vind het ook zeker niet alleen de fout van Drommel, ik denk zelfs dat ik persoonlijk het aandeel van Ramalho in de tegengoal groter vond. Maar feit blijft dat er wederom een moment was waarop Drommel er niet overtuigend uit zag, waardoor we linksom of rechtsom puntverlies hebben geleden. Net als tegen Willem 2.

Ook vorig seizoen, met name in de tweede seizoenshelft, liet Drommel zien regelmatig een soortgelijk slippertje te maken.

Toegegeven, af en toe heeft hij een puike redding en voetballend is hij ook prima. Maar wat bij een keeper blijft hangen, zeker als de resultaten daardoor beïnvloed worden, zijn precies dit soort foutjes. Het is inderdaad zaak dat hij deze foutjes niet meer gaat maken, maar de vraag is of dat haalbaar blijkt te zijn.

 

+1/-0

Ik vond verder dat hij het best goed deed zondag. Kwam een paar keer goed uit, en een keer eiste hij bij een spannende bal goed de bal op, waardoor Ramalho hem de bal ook liet.

Ik neem Ramalho de goal meer kwaad dan Drommel. Drommel had gewoon niet verwacht dat Ramalho de bal zou laten lopen en ikzelf ook niet. Ik was gefocust bij die vrije trap aan het kijken, want soms heb je een voorgevoel. Toen ik zag dat Ramalho tijdig vertrok en op de bal af liep, maakte ik me weinig zorgen. Ineens liet hij 'm lopen.

 

+2/-0

Het is natuurlijk flauwekul om het magere presteren van Drommel te vergoeilijken door te zeggen dat de aanvallers er meer in moeten schieten.
Tot dusverre maakt hij op mij weinig indruk, die enkele sublieme redding die hij in ruim 20 wedstrijden had vind ik niet meer dan normaal en zeker geen bewijs dat hij een goede aankoop is. Elke keeper staat wel eens op de goede plek als je 'm misschien eigenlijk al telde.
Feit is wel dat je in de kampioensrace zulke punten te makkelijk laat liggen. En ook al scoren de aanvallers te weinig, pakt Drommel die bal dan win je die pot met 1-0. Dat zeikt ook iedereen over de aanvallers maar heb je wel die 3 punten.
Ook het verhaal van "ervaringsvak en eerste seizoen wennen"..kom op zeg. Toch niet als je voor een kampioenschap wilt gaan. Dan moet je een keeper hebben die er staat. Opleiden doe je maar in jong PSV. Voor het betaalde geld, is hij tot dusverre in mijn ogen geen aanwinst.

 

+2/-0

Het is flauwekul om het puntenverlies alleen aan Drommel toe te schrijven. Zoals Bas en Tijn al aangeven heeft Ramalho zijn aandeel erin en dan rest de vraag nog waarom er 2! spelers van Heerenveen vogelvrij staan om de bal in tikken.
Bruma, Doan en Vinicius mogen dus meerdere 100% kansen laten liggen, maar als Drommel niet alles pakt ligt het alleen maar aan hem?
In een kampioensrace moet je dit soort wedstrijden met de rust al beslist hebben en niet Heerenveen nog in leven laten. Daar beginnen de problemen.

Zelfs na de 1-1 waren er nog 20 minuten te spelen om een goal te maken maar is er vrijwel niks gecreeerd: ligt dat dan ook aan Drommel?
Blijkbaar ligt de lat waarlangs je Drommel legt een stuk hoger dan de rest van het elftal en dat is gewoon krom.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 30 november 2021 om 12:26:

Het is flauwekul om het puntenverlies alleen aan Drommel toe te schrijven. Zoals Bas en Tijn al aangeven heeft Ramalho zijn aandeel erin en dan rest de vraag nog waarom er 2! spelers van Heerenveen vogelvrij staan om de bal in tikken.
Bruma, Doan en Vinicius mogen dus meerdere 100% kansen laten liggen, maar als Drommel niet alles pakt ligt het alleen maar aan hem?
In een kampioensrace moet je dit soort wedstrijden met de rust al beslist hebben en niet Heerenveen nog in leven laten. Daar beginnen de problemen.

Zelfs na de 1-1 waren er nog 20 minuten te spelen om een goal te maken maar is er vrijwel niks gecreeerd: ligt dat dan ook aan Drommel?
Blijkbaar ligt de lat waarlangs je Drommel legt een stuk hoger dan de rest van het elftal en dat is gewoon krom.
Een fout van een keeper resulteert nu eenmaal vaak in een tegendoelpunt. Al met al doet Drommel het gewoon redelijk vind ik. Niets meer en niets minder. Af en toe pakt ie een prima bal ,dan weer kost ie je punten. Meevoetballend doet ie prima, maar in het "echte" keeperswerk laat ie steken vallen. Daarnaast vind ik hem voor een keeper aan de te kleine kant. Volgens mij is het een prima eredivisie keeper maar is hij op dit moment minder dan Unnerstahl. En die had je in huis. Met Mvogo en Drommel heb je nu twee nagenoeg identieke keepers qua kwaliteiten in je selectie. Volgens mij had je beter Drommel een jaar bij Twente kunnen laten spelen en Unnerstahl bij PSV.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PSV Forum » Spelers » Joël Drommel