Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Spelers » Carlos Vinícius

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Ik zie dingen bij hem waarbij ik denk dat het nog moet lukken. Ik zie hem graag spelen en heb het gevoel alsof hij 200% ervoor gaat en als dan ook de goals nog komen en het vertrouwen groeit dan is zijn 'upside' zo hoog als Guidetti/Pelle bij Feyenoord toen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 28 oktober 2021 om 12:11:

Ik zie dingen bij hem waarbij ik denk dat het nog moet lukken. Ik zie hem graag spelen en heb het gevoel alsof hij 200% ervoor gaat en als dan ook de goals nog komen en het vertrouwen groeit dan is zijn 'upside' zo hoog als Guidetti/Pelle bij Feyenoord toen.


Laat ik voorop stellen dat hij er nog niet al te lang zit om een hard oordeel over hem te doen uitspreken,en gun hem zeker nog de tijd.
Zijn werkethiek en fysieke kracht om oorlog in de zestien te maken is prima,daarbij zal zijn eerste goal ook enig vertrouwen losmaken.
Maar het voetballende aspect is toch ook niet geheel onbelangrijk,zeker ook in het huidige systeem.
Wat dat betreft vind ik de vergelijking met L.de jong een beetje opgaan,waarbij vele vonden die niet te halen,omdat je dan samen met Zahavi twee de zelfde types zou hebben.
Zodoende ben ik zeer benieuwd naar de verdere ontwikkeling van hem persoonlijk en de samenwerking met een compaan(zahavi/vertessen)of de invulling in het geheel.

 

+1/-0

Vinicius werkt hard, kan redelijk een bal vasthouden en redelijk koppen. Voetballend een mindere versie van Luuk, wel een met meer snelheid.

Ik zie nog wel ontwikkeling in deze jongen, hij is met 26 nog niet oud. Met Götze, Gakpo en Madueke om hem heen kan hij prima fungeren als kapstok en bliksemafleider.

Zahavi daarentegen ben ik echt helemaal klaar mee. Geen diepgang, niet balvast, geen goede afronding... met 34 jaar en 3 mln per jaar een miskoop van de bovenste plank.

 

+1/-1

Toch heeft Zahavi er 24 gemaakt voor PSV, ondanks zijn Corona. Vinicius heeft er 0. Als je Vinicius vanwege zijn contractsituatie de voorkeur wilt geven is dat te begrijpen, maar dan moet hij wel binnenkort laten zien dat hij iets kan met een bal. Anders zou ik nog liever Vertessen in de spits zetten.

 

+1/-0

Zo is het. Komen beiden gewoon veel tekort - voetballend beiden ronduit zwak. Scouting mag zich zeer achter de oren krabben dat ze met deze jongen aan kwamen zetten gezien het feit dat psv met Zahavi al geen psv waardige spits had.

 

+1/-0

Hopelijk is Vinícius nu los. Laat hem maar in de basis beginnen tegen Monaco. Ik ben benieuwd.

 

+1/-0

Bevalt me goed, vandaag. Wel een paar domme momentjes (bal te ver voor zich uit spelen), maar dankzij hem komen uiteindelijk alle kansen, omdat hij gaten trekt en ballen kaatst.

 

+2/-0

Fysiek natuurlijk een topspeler, technisch matig. Werkt keihard en speelt vol overtuiging. Ik denk dat er nog veel rek in deze jongen zit. Lekker laten staan en de peperdure Zahavi terug naar Israël sturen!

 

+1/-0

Hij was het aanspeelpunt wat we hebben gemist waardoor we aan voetballen toekwamen. Kreeg wel veel ruimte. Zahavi verspeelde zo ongeveer elke bal in zijn wedstrijden. Nu moet Vinicius dit een mooi vervolg geven. Hopelijk slaagt hij erin. Het is een fysiek sterke spits, een aanspeelpunt, en als hij het vertrouwen heeft een neusje voor de goal. Finesse ontbreekt wel, maar zolang er resultaat geboekt wordt zul je mij niet horen klagen.

 

+2/-0

Ja, na gisteren moet ik mijn mening toch wat positiever bijstellen. Ondanks dat veel keuzes niet helemaal perfect waren, brengt het toch veel gevaar om hem met de rug naar de goal te hebben staan. En technisch zag het er ook wat beter uit allemaal.
Het lijkt erop alsof iemand gezegd heeft dat hij niet per se hoeft te scoren.

 

+1/-0

Hij leek zaterdag wel in zijn element in de fysieke duels met Bazoer en de manier waarop hij dat balletje neerlegde voor Bruma was natuurlijk heel netjes.

Toch oogt het vooral ook heel onbeholpen wat hij doet. Waar Götze een balletje op de perfecte snelheid op de juiste plek kan neerleggen, mist hij alle finesse. Ook stond hij (door zijn gretigheid?) te vaak ruim buitenspel. Tot slot, een spits moet die bal voor een leeg doel natuurlijk gewoon maken: de hoek was lastig, maar zeker niet onmogelijk. Dat hij daarna nog werd afgevlagd, doet in mijn ogen niet ter zake. Als ik dan zie met welke overtuiging Romero later wel de bal in het net schiet bij die buitenspelsituatie, dan heb ik toch het gevoel dat Romero een betere spits voor ons kan zijn dan Vinicius.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 22 november 2021 om 10:38:

Hij leek zaterdag wel in zijn element in de fysieke duels met Bazoer en de manier waarop hij dat balletje neerlegde voor Bruma was natuurlijk heel netjes.

Toch oogt het vooral ook heel onbeholpen wat hij doet. Waar Götze een balletje op de perfecte snelheid op de juiste plek kan neerleggen, mist hij alle finesse. Ook stond hij (door zijn gretigheid?) te vaak ruim buitenspel. Tot slot, een spits moet die bal voor een leeg doel natuurlijk gewoon maken: de hoek was lastig, maar zeker niet onmogelijk. Dat hij daarna nog werd afgevlagd, doet in mijn ogen niet ter zake. Als ik dan zie met welke overtuiging Romero later wel de bal in het net schiet bij die buitenspelsituatie, dan heb ik toch het gevoel dat Romero een betere spits voor ons kan zijn dan Vinicius.De kwaliteiten die Vinicius kenmerken worden onderschat in Nederland vind ik. Kracht, lengte en werklust is onmisbaar in het moderne voetbal. Daarbij heeft Vinicius behoorlijke snelheid.

Zijn technische kwaliteiten zijn niet geweldig, maar ik denk dat dit ook deels te maken heeft met zijn late entree en gebrek aan ritme. Bovendien kun je in functionele zaken als een bal vast houden echt nog wel verbeteren als je 26 bent.

Overigens ben ik het met je eens dat Romero het grotere talent heeft (wat niet altijd betekent dat hij ook de betere spits is of wordt).

 

+1/-0

Ineens gaat ie ook nog in een keer hard schieten. De eerste was dan naast, maar wel goed gedaan. Zo is er weinig reden om hem er nog uit te halen.

 

+1/-0

Dat mis ik wel, echt een spits die leeft voor het doelpunten maken. Ik vond Vennegoor een heel goeie aanvaller, en Luuk deed het ook heel goed op 1 seizoen na, maar eigenlijk sinds Kezman heb ik niet meer zo'n superspits bij PSV gezien. Reis leek er een te worden, maar ja...

Dat zou ik nog een keer zó fijn vinden, zo'n echte topscorer bij ons, die er gewoon 30 maakt in een jaar. Dat hoorde ook altijd wel bij PSV.

Vini is dat inderdaad niet, miste vandaag twee dikke kansen, die ons de driepunter hadden kunnen bezorgen. Wel een heel goed aanspeelpunt.

 

+1/-0

Natuurlijk hadden er meer in het netje moeten belanden maar ik zie wel progressie bij hem. Overigens is dat kansen missen nog wel een dingetje want die kopballen die hij al heeft gemist en die makkelijke ballen in het begin tonen ook niet aan dat hij de rust heeft. Maar dat wil in mijn ogen niet zeggen dat hij die rust niet gaat krijgen als hij zo door blijft gaan.

Ik zie nog steeds upside en ik ben blij dat hij als echte 9 daar staat en niet Zahavi want dat komt ons spel ten goede.

 

+1/-0

Ik zie hem ook liever dan Zahavi maar dat zegt meer over Zahavi (een van slechtste PSV spitsen ooit) dan Vinicius. Zahavi probeerde mee te voetballen en kom dat niet en gelukkig laat Vinicius dat redelijk na.

Hij is groot en sterk en werkt redelijk hard en kan daardoor problemen veroorzaken maar hij is voetballend zwak en ook voor de goal niet verfijnd. Absoluut niet mijn soort spits - meer een speler voor de bank

 

+1/-0

Eigenlijk is het feit dat Vinicius onze spits is een teken van pure armoede. Als je ook ziet hoe onbeholpen hij af en toe is... Korte, eenvoudige (steek)passjes zijn totaal niet op maat, hij is onrustig in de afronding en hij lijkt ook niet het inzicht te hebben. Zahavi is, ondanks een aantal belangrijke goals, ook al vaak door het ijs gezakt. Als je van de sterke punten van deze twee jongens nu 1 speler kon maken, dan hadden we wellicht wél een PSV-waardige spits te pakken.

Maar goed, Carlos is (zeker op dit moment) de beste optie die we hebben. Hij is fysiek sterk, werkt hard, is gepassioneerd en dat is in veel wedstrijden al voldoende om toch iets te kunnen forceren. Laten we de goede kanten koesteren en hopen dat zijn mindere punten gecompenseerd worden door de spelers rondom hem.

 

+1/-0

Ik blijf mijn twijfels wel hebben over Vinicius. Heel slecht is hij niet maar hij moet meer kansen benutten. Uiteindelijk denk ik dat hij tekort komt voor een spits van het niveau dat PSV wil bereiken.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

PSV Forum » Spelers » Carlos Vinícius