Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Oefencampagne 2020-2021

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 08 augustus 2020 om 19:45:

Ik vond Rosario de eerste helft trouwens geen schim van de speler van vorig jaar. Heel even zag je weer de voetballende kracchtpatser die hij was toen hij bij Oranje kwam. Ieder jaar staan er weer nieuwe spelers op en dit jaar zouden dat wel eens de aankopen van vorig jaar kunnen zijn + Madueke. En dan zit het qua kwaliteit allemaal wel in orde, maar de selectie is gewoon nog steeds compleet uit balans.


Rosario inderdaad weer wat beter. Madueke liet explosiviteit zien vandaag. Maar de aankopen vorig jaar (Doan en Bruma) vallen in de eerste 2 oefenpotten heel erg tegen. Ik zie ze niet echt passen in de Schmidt aanpak eerlijk gezegd.Hoe kan het zijn dat PSV na 4 helften (tel de eerste wedstrijd 11 v 11 even mee als 2) op rechtsback Rigo en op linksback Hendrix Sadilek en Mauro heeft gebruikt en dat de meest voor de hand liggende opties Viergever en Boscagli centraal staan.


Dat duidt erop dat men met een echte LB bezig is, en dat tot die arriveert, het een roulatie positie is. En dat Boscagli en Viergever zich puur moeten richten op LCV. Dat is wellicht geen slechte aanpak.

Rigo op RB is wellicht een meer structureel experiment (niet 1 waar ik enthousiast van ben, al was Rigo in PSv vs PSV vrij goed).

 

+1/-0

Als PSV zijnde moet je toch 2 linksbacks in je selectie hebben? Of ben ik dan te veeleisend voor een NL topclub?

Prima als je geen 2 volwaardige basisspelers hebt die op LB goed uit de voeten kan maar zorg er aub dan voor dat je in ieder geval bij Jong PSV een specialist hebt die je kunt gebruiken indien nodig. En dat mis ik nu heel erg. Hetzelfde op rechts, hoewel Tete daar had gespeeld als we wel genoeg CV's hadden, maar ook die komen we nu te kort. De Haas is overigens ook een CV, dus dan had ik liever gehad dat hij De Haas als cv had gebruikt en Viergever of Boscagli als back.

Alle ballen op een linksback een middenvelder en we hebben gewoon een betere selectie dan Feyenoord en AZ en wellicht vergelijkbaar met Ajax.

 

+1/-0

Ik vond Lammers de eerste helft erg tegenvallen. Heel veel balverlies, verkeerde passing. Madueke scherp, Mauro, hoewel geen back, wel heel goed opkomend op links. Vond dat eigenlijk best aardig bedacht....

 

+1/-0

Sir Tinus, het kan zijn dat Gloster of de Haas (bets redelijk gister) als de back-up wordt gezien.

Deze selectie is (nog) niet op pijl. Met name Doan, Romero, Bruma zijn vooralsnog baggerslecht tot matig tegen laagvliegers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 09 augustus 2020 om 10:41:

Sir Tinus, het kan zijn dat Gloster of de Haas (bets redelijk gister) als de back-up wordt gezien.

Deze selectie is (nog) niet op pijl. Met name Doan, Romero, Bruma zijn vooralsnog baggerslecht tot matig tegen laagvliegers.Het is natuurlijk nog te vroeg om harde conclusies te trekken, maar het feit dat we in drie wedstrijden Sadilek, Mauro en de Haas op linksback hebben gezien, terwijl de enige echte linksback geen minuut heeft gespeeld, zegt mij al redelijk veel. Hij zit wel gewoon op de bank, dus neem aan dat Gloster 'gewoon' wedstrijdfit is. Vond 'm vorig jaar bij Jong PSV ook niks bijzonders. De Haas was verdedigend degelijk, maar werd wel absoluut duidelijk dat het geen back is voor een club als PSV. Zit echt 0.0 voetbal in.

*Edit*

Worden mijn woorden gelijk afgestraft: Gloster vervangt de geblesseerde Guti.

Paar andere (vroege) observaties naar aanleiding van de drie oefenwedstrijden:

- Keeper: Nauwelijks op de proef gesteld. Voetballend allebei vrij matig. Ik zie Schmidt/JdJ nog wel de beurs trekken voor een meevoetballende keeper.

- Verdediging: Achterin valt weinig over te zeggen. Zeker afgelopen twee wedstrijden nauwelijks op de proef gesteld, opbouwend was het redelijk, maar ook niet meer dan dat. Teze centraal achterin beviel wel, Mauro op LB kon ook wel tegen deze tegenstanders, maar zie ik in de Eredivisie niet gebeuren. Zonde dat Obispo nog niet fit is, die begint nu in feite op -1.

- Centrale middenveld: Mo maakte indruk als spelverdeler. Ik had niet verwacht dat Schmidt hem als DM/CM zou gebruiken, eerder op de vleugels of als schaduwspits. Wellicht dat hij de aankomende twee oefenwedstrijden nog op de vleugels gaat spelen, maar als je drie wedstrijden op drie als DM/CM wordt geposteerd, dan lijkt het me dat Schmidt hem vooral daar wilt hebben. Guti naast Mo gaat natuurlijk nooit gebeuren, vond 'm trouwens ook nog geen geweldige indruk maken. Sadi, Hendrix en Rosario waren degelijk, mijn voorkeur gaat dan uit naar Hendrix.

- Vleugels: Voor mij de grootste teleurstelling, geen enkele optie kon me bekoren. Zowel Gakpo, Bruma als Doan maakte een fletse indruk, terwijl Ledezma (nog) niet klaar is voor PSV1. Gakpo viel nog enigszins mee, scoorde vandaag degelijk, maar vond hem gisteren echt enorm slordig. Verwacht dat Schmidt het nog wel eens gaat proberen met Mo, Mauro en evt. Madueke daar.

- Spits: Denk dat het al redelijk duidelijk dat Schmidt vijf opties ziet voor de spits-posities: Malen, Lammers, Madueke, Romero en Piroe. Een wedstrijdfitte Malen staat wat mij betreft (samen met Mo) als eerste op het wedstrijdformulier, dus gaat het vooral om z'n partner. Dat lijkt een interessante strijd te gaan worden tussen Lammers en Madueke, die beiden een goede indruk achter lieten. Piroe gaat 'm niet meer worden, terwijl ik Romero volgens mij het minst heb gezien van alle spelers.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 augustus 2020, 16:01:14.

 

+1/-0

De vleugels vind ik sowieso een lastige positie om over te oordelen aangezien spelers constant door elkaar lopen. Ik heb Doan en Gakpo op alle 4 posities voorin zien spelen, ik heb Madueke er zien spelen, ik zie die jongens de bal op komen halen bij de verdedigers etc. Het is nog vrij rommelig. Net als op het middenveld waar we ook weer tig opties hebben gezien waarvan ik op basis van deze wedstrijden Rosario het meest stabiel vond. Onze beste CM is helaas geblesseerd dus die begint ook op -1.

Mauro op linksback zou ooit kunnen werken, gaat het werken binnen een week of 3? Ik waag het te betwijfelen. En als hij defensief groeit moet je hem dan wel op linksback zetten en niet op linksbuiten? Het is ook niet zo dat Gakpo of Bruma in die rol (meer allround middenvelder met diepgang) onbetwist basisspeler is. En dat maakt nog meer duidelijk dat we voorin teveel opties hebben want Gakpo zou ook prima als spits kunnen spelen. Madueke heeft samen met Lammers zijn visite kaartje afgegeven maar het is ook niet uit te sluiten dat hij met Madueke op rechtsbuiten begint om plaats te maken voor Malen.

Leuk die oefenpotjes om weer eens wat spelers aan het werk te zien. Soms valt het mee in de voorbereiding en soms tegen. Het belangrijkste is dat je nu wel voorzichtig aan gaat spelen met beoogde 1e elftal of iets wat erop lijkt en dat ook langer gaat doen dan 45 minuten. Vooralsnog maak ik me zorgen over Romero Guti Unnerstall en Zoet, en dat had ik niet per definitie aan zien komen bij alle 4.

 

+1/-0

Guti speelt zwak. Dat ziet er verontrustend uit. Romero lijkt te statisch voor dit systeem. Lammers is veel beter aan de bal en de andere optie hebben snelheid of een actie. Doan en Bruma ook niet veel soeps. Teze een geduchte concurrent voor Baumg. Aankopen vallen niet mee ...

Rigo op rechts lijkt nergens op. Mauro op links ok aan de bal naar verdedigend gaat hij natuurlijk veel steken laten vallen.

Rosario doet het verbazingwekkend goed al is de tegenstand natuurlijk gering. Madueke Ook. Positieve verrassing tot nu toe.

 

+1/-0

+ Teze: zeer solide als CV. Snel, sterk in de duels en strakke passes.
+ Madueke: geweldig als spits in 442. Past daar met zijn actieradius en doelgerichtheid beter dan aan de zijkant.
+ Mauro jr.: leuke vondst op LB. Heeft de drive, het loopvermogen en de voetballende klasse. Kan hij het ook verdedigend aan?
+ Rosario: speelt weer de ballen tussen linies door zoals in zijn debuutjaar. 1-2× raken continu. Hopelijk komt de vorm eindelijk weer terug.

Verder vallen Bruma, Lammers, Gakpo en Baumgartl ook niet tegen vind ik. Doan, Rigo, Piroe, Guti, Hendrix, Boscagli en Sadilek tot nu toe matig. Ledezma heeft wel wat terwijl Gloster en De Haas geen PSV 1 materiaal zijn. Obispo, Malen en Thomas nog niet veel kunnen zien helaas.

Er gaat nog het nodige gebeuren, dat moet wel. Als Teze definitief de concurrent van Baumgartl wordt zal er naast een LB ook een RB bij moeten komen. Een keeper gaan ze ook proberen denk ik. Voetballend is zeker Unnerstall te zwak. En Van Ginkel zullen ze ook proberen te huren, aangezien zowel PSV als Van Ginkel als Chelsea daarvan kunnen profiteren.

 

+1/-0

Uerdingen is nu wel zevenvoudig landskampioen Schalke 04 zwaar aan het afmaken. Daar hebben wij mooi wel van gewonnen :)

 

+2/-0

schalke verloor het weekend ook van Verl

 

+1/-0

Nou ik zou maar snel wat extra oefenpotjes inlassen PSV!

Met alle respect met dit materiaal gaan we helaas niet meedoen voor de prijzen.
Oefenpotje of niet, dit is beangstigend.

JDJ laat maar eens zien wat je in huis hebt aankomende dagen!

 

+1/-0

Welke prijzen?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV forever! schreef op 21 augustus 2020 om 20:44:

Nou ik zou maar snel wat extra oefenpotjes inlassen PSV!

Met alle respect met dit materiaal gaan we helaas niet meedoen voor de prijzen.
Oefenpotje of niet, dit is beangstigend.

JDJ laat maar eens zien wat je in huis hebt aankomende dagen!


Dus jij vond vandaag slecht? Ik vond het van het eerste uur (daarna was het jong PSV met Teze, Guti en Thomas) PSV, buiten de eerste 10 minuten, heel behoorlijk. De voorste 4 is voor eredivisie echt buitencategorie. We missen wel een CM en CV.

Vergeet niet dat dit Willen II een stevige subtopper is.

Voor mij positief: Baumgartl, Rosario, Malen, Gakpo, Lammers, Teze. Negatief: Hendrix, Guti, Boscagli.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

PSV forever! schreef op 21 augustus 2020 om 20:44:

Nou ik zou maar snel wat extra oefenpotjes inlassen PSV!

Met alle respect met dit materiaal gaan we helaas niet meedoen voor de prijzen.
Oefenpotje of niet, dit is beangstigend.

JDJ laat maar eens zien wat je in huis hebt aankomende dagen!Wat was er nu zo beangstigend?
Dat het na 10 wissels in de tweede helft minder soepel liep dan voor rust?
Al geef ik toe dat we nog niet klaar zijn voor de start op 13 september.

 

+2/-0

En dat zijn we op 13 september ook nog niet.

 

+1/-0

Derde serieuze oefenwedstrijd die we spelen, ik denk dat we ondertussen al (heel) voorzichtig wat conclusies mogen gaan trekken:

- Keeper: Nog absoluut niks over te zeggen

- Verdediging: Alleen Dumfries lijkt zeker van z'n plek. Centraal lijkt het nog vrij open te liggen, zeker rechts. Mauro zal eerste optie op LB zijn zolang er geen nieuwe speler komt. Overigens, waar is Gloster gebleven?

- Controlerend blok: Rosario heeft alle drie de wedstrijden mogen starten, lijkt mij dat hij op dit moment een zekerheidje is voor Schmidt. Partner momenteel nog onbekend, natuurlijk ook afhankelijk van eventuele transfers. Lijkt erop dat Schmidt eerder zal kiezen voor Thomas of Hendrix dan Guti. In dat geval lijkt het me beter afscheid te nemen van onze Mexicaan, nu die nog enigszins wat waarde vertegenwoordigt.

- Voorste vier: Afgaande op de laatste paar opstellingen en oefenwedstrijden lijkt het me dat de strijd om de voorste vier plekken al zo goed als beslist is. Mo, Gakpo, Lammers, Malen en Madueke zullen gaan bepalen wie die voorste vier posities zullen innemen. Vraag is dus vooral wat er met Madueke gaat gebeuren, lijkt me dat die strijd dan gaat tussen Lammers en hem. Mocht Noni die strijd (voorlopig) verliezen, dan lijkt het me logisch dat hij vaste invaller is, zowel voor de vleugels alsmede voor de spitspositie. Romero, Bruma en Doan hebben/hadden de pech dat ze de laatste week geblesseerd waren, maar in de minuten die ze kregen hebben ze ook 0.0 indruk gemaakt.

Ben benieuwd of Schmidt Mo nog eens gaat posteren naast Rosario.

 

+1/-0

Inderdaad Jasper, de eerste contouren zijn duidelijk. Ik durf wel te stellen dat hij voor 9 posities wel zeker is en voor 2 posities twijfelt. Als ik moet gokken in augustus dan gok ik op deze 11 tegen Groningen, want er is dan nog geen linksback OF die heeft nog geen minuten gemaakt.


code:

Zoet
Dumfries Baumgartl Boscgli Mauro

Rosario Hendrix
Ihattaren Gakpo

Malen LammersIn mijn beleving niet zoveel anders dan 4-3-3 met Lammers als diepe 10. Linksback is een noodoplossing, Viergever is geblesseerd en op het middenveld blijft de absolute versterking uit.

Room for improvement; Keeper die kan voetballeln, LCV die een killer is, elke willekeurige linksback, motor op het CM, leiderschap.

 

+1/-0

Ik schrik wel van de extreem negatieve reacties op Twitter (o.a. onder de tweets van PSV's eigen account en Elfrink). Nu weet ik dat dat niet het gros van de PSV-fans vertegenwoordigt, maar zo slecht was het vandaag toch niet? Het resultaat is teleurstellend, maar ik heb absoluut een aantal positieve zaken gezien. Bovendien was de pijp leeg bij een boel spelers na 60 minuten (wegens de wedstrijd van gisteren) en waren de opties op de bank beperkt, dit gold met name voor Lammers en Mo.

- Schmidt's speelstijl wordt duidelijker en duidelijker. Aantal goede balveroveringen (zelfs van Mo) die gevaar opleverden, de twee CM's die echt alleen maar vooruit spelen. Het risico is natuurlijk ook duidelijk, bijv. toen Thomas balverlies leed en Eintracht gelijk een grote kans kreeg. Ik denk dat het heeeel lang geleden is dat ik een wedstrijd van PSV heb gekeken waar zo weinig werd terug gespeeld, niet alleen door de CM's, ook niet door de gehele verdediging.
- Rosario speelde met erg veel zelfvertrouwen. Heb 'm een aantal keer, met z'n imponerende fysiek, spelers van zich zien afgooien, strakke ballen vooruit, paar goede lange passes.
- De voorste vier hebben allemaal een geweldige balaanname, zeker in de eerste helft zag je dit goed. Het is nog niet 100% op elkaar afgestemd, maar dit gaat er nog wel uitkomen.
- Gakpo bewees maar weer eens de meest effectieve aanvaller te zijn. Lijkt de lijn van eerder dit jaar heerlijk door te trekken.

Negatieve punten:

- Centraal is het allemaal maar vrij matig. Teze vond ik eigenlijk wel sterk, maar Baumgartl maakte rechts een slechte indruk. Puur op basis van het eerste kwartier lijkt Boscagli niet geschikt voor deze speelstijl: komt gigantisch veel snelheid te kort en mist het inzicht om dat te compenseren. Heeft wel een heerlijke lange pass.
- Het ontbreekt nog aan killer instict voorin. Die vier jongens voorin moeten de doelpunten gaan verzorgen, maar echt gevestigde killers zijn het (nog) niet. Malen in topvorm is natuurlijk een killer, maar die lijkt nu wel een paar weekjes nodig te hebben voordat die topfit is. Verder heeft alleen Gakpo zich bewezen, maar dat is pas sinds dit begin dit jaar. Lammers deed het best bij Heerenveen, maar bewijst deze voorbereiding (zeker in de 'serieuze' potjes) dat hij niet door en door spits is. Ten laatste Mo, die meer voorbereider is dan afmaker natuurlijk. Beetje karig allemaal.. Madueke ipv Lammers zou dan wel een optie zijn.

 

+3/-1

Ik vond het eigenlijk niet zo goed, ik vond het druk zetten matig, het direct naar voren spelen minimaal en de pure kwaliteit was in ieder geval vandaag niet aanwezig. Het is ook niet dat PSV vandaag tot een 2 a 3 kansen kwam toch?

Alle begrip voor het feit dat het voorbereiding is en spelers moeten wennen, maar over 3 weken spelen we tegen Groningen en dan moeten we er staan en is puntverlies eigenlijk geen optie. Gaat dat lukken op deze manier? Ik heb geen aanknopingspunten gezien.

 

+2/-0

Zou op dit moment Hertha - PSV niet bezig moeten zijn?

Ik zie en lees er namelijk helemaal niets over.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Oefencampagne 2020-2021