Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - RKC Waalwijk

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Wat mij het meeste zorgen baart: wie bepaalt dat Madueke nadat hij toch duidelijk last heeft van zijn hamstring, alsnog het veld in gaat, met de wetenschap dat het alleen maar erger kan worden met een langdurige blessure als gevolg. Schmidt zegt dan doodleuk na de wedstrijd dat zo'n jeugdige speler denkt dat het wel gaat, terwijl hij eigenlijk al geblesseerd is.
Dan moet hij Madueke toch tegenhouden en niet meer het veld in laten gaan! We speelden tegen RKC, daar kan je echt wel 5 minuten met zijn 10-en tegen ballen.....

 

+1/-0

Behoorlijk stom / vreemd inderdaad. Zoals sowieso het achterlijk hoge aantal blessures te bizar voor woorden is.

 

+1/-0

Madueke zijn we wel een paar weken kwijt ja. Zonde, en niet al te snugger van de begeleidende staf van PSV! Dan zijn ze zo bezig met fysieke gesteldheid en spelers rust gunnen, en dan laat je een speler met een haperende hamstring nog even 2 minuten het veld in gaan.

Zojuist nog even de samenvatting teruggekeken, en op basis van die 10 minuten lijkt het nog best wel wat. RKC heeft op 3 momenten gevaar gesticht. De eerste keer leverde dat 3 kansen op in 1 minuut, de tweede keer was een vrije trap en de derde keer was in de tweede helft, toen RKC naar hartelust mocht combineren in onze 16. Wij hebben toch wel 10 momenten gehad waarop er een goal had kunnen vallen. Niet echt heel grote of vrije kansen, maar wel goede schoten, voorzetten, etc. Het begon met de kopbal van Zahavi uit de corner die er ook zo maar in had kunnen vliegen.

Toch denk ik dat "vroeger" een samenvatting van 10 minuten van een wedstrijd tegen RKC met goals en kansen van een andere orde gevuld zou zijn geweest. Je wint nu verdiend met 2-0, was de betere ploeg, maar je hebt geen seconde gespeeld als een kampioensploeg.

Na de wedstrijd zei ik dat er zoveel elementaire dingen misgaan bij PSV. Nu is een samenvatting natuurlijk overwegend een overzicht van de dingen die wel goed gaan, maar toch zie ik 7 voorbeelden die ik wil benoemen.

* in de openingfase heeft Zahavi de bal en geeft hij een korte pass naar de 2 mensen aan zijn rechterkant. Doordat de bal er precies tussen valt, kan de RKC-verdediger er tussen komen. Potentiële gevaarlijke aanval eigenhandig de nek om gedraaid.

* Mauro wordt uitstekend weggestoken in de 19e minuut, maar zijn voorzet is precies tussen de 2 aanvallers in en wordt daardoor niet gevaarlijk.

* Na de voorzet van Mauro blijft PSV op gevaarlijk terrein in balbezit. Rosario heeft echter geen idee wat hij met de bal moet doen en verliest hem kinderlijk eenvoudig. In plaats van de druk op het doel van RKC te houden, moet PSV terug de verdediging in.

* Voorafgaand aan de kansen van RKC verspeelt Mauro te makkelijk de bal. Tegelijkertijd is heel PSV uit positie. Teze vormt in zijn eentje de laatste linie. Baumgartl staat in de linkerzone, terwijl Sow al minstens 5 meter van hem vandaan begonnen is aan de sprint. Boscagli is nergens te bekennen. Dit was geen probleem geweest als we een balvastere speler dan Mauro aan de bal hadden gehad, maar dat een tegenstander binnen 2 passes een meerderheidssituatie voor onze goal kan creëren betekent ook dat onze restverdediging vaak niet op orde is.

* In de 56e minuut krijgt RKC zijn enige kans van de 2e helft. In deze aanval zie je dat PSV overal een stap te laat is en steeds te ver van de man dekt. Niemand grijpt in, RKC mag combineren en gelukkig schieten ze de bal naast.

* Even later een diepe bal van PSV die totaal gemist wordt door de verdediger van RKC. Dumfries gaat daardoor alleen op de goal af. Zijn aanname is echter zo slecht dat hij met bal in de loop van de overgebleven RKC-verdediger terecht komt waardoor de kans eigenlijk verloren gaat.

* Tot slot zag ik nog een situatie waarbij Zahavi aan de bal is en een steekbal op Mo wil geven. Zahavi stond niet onder druk, maar zijn pass verdween zo in de voeten van een RKC'er.

En dit zijn dan situaties op basis van een paar minuten samenvatting, maar dit soort dingen gebeuren voortdurend. En natuurlijk, niet alles kan of hoeft goed te gaan. Maar dit zijn allemaal zo'n knulligheden dat je je afvraagt of je überhaupt wel naar een topclub zit te kijken. Het is dat RKC zo slecht is dat ze er niet van kunnen profiteren, maar jongens wat was het een matige pot zaterdag.

 

+3/-0

Het was echt bijzonder matig. En er is geen team in de Eredivisie die bang is voor ons op dit moment. En dat had ik eigenlijk wel gehoopt/verwacht.

Volendam, Sparta en RKC hebben tegen ons niet weten te stunten maar dat kun je alleen maar als geluk wegzetten. Matige teams die ons onder druk zetten en het ons lastig maken ons eigen spel te spelen. Het is dat we op alle fronten nog meestrijden maar het lijkt alsof de selectie het al opgegeven heeft met wat nodig is om kampioen te worden. Ze voeren niet uit wat Schmidt wil en dat kan liggen aan de spelers of aan de staf. Op dit moment denk ik dat het aan de mentaliteit van de spelers ligt.

De fitness helpt niet mee uiteraard, maar dat zou geen enkel excuus mogen zijn als je naar het team kijkt waarmee we zijn begonnen. Dat we inmiddels een berg kwaliteit missen door blessures is natuurlijk wel zo. Het is een gigantisch rommelig seizoen en eigenlijk moet je concluderen dat je in geen 100 jaar nog mee doet voor de titel, tegelijk is die theoretische kans nog in leven. Mijn gevoel zegt dat plek 2 het maximale haalbaar is en dat we inmiddels Vitesse ook mogen beschouwen als een gevaar voor CL voetbal.

 

+2/-0

Hoewel ik weinig in kan brengen tegen de door BasArnhem beschreven ellende en ook de eerste alinea van 11 Sir Tinus klopt, moet ik er toch op blijven wijzen dat we nog volop in de race zijn voor de titel en dat titelkandidaat Ajax evenveel moeite heeft om de puntjes bijeen te sprokkelen. Ook van hen zagen we geen enkele overtuigende wedstrijd na de winterstop.
Het gaat niet om mooi of goed spel, maar om de punten.
Dus is er nog steeds alle hoop om de titel terug naar Eindhoven te halen.

 

+1/-0

Ik hoop van harte dat je dat riedeltje nog tot in april kunt afspelen, en dat we uiteindelijk met die schaal in onze handen staan. We krijgen alleen zo weinig aanknopingspunten waar we blij van kunnen worden. Het grote aantal afwezigen gedurende dit hele seizoen trekt een zware wissel op de kwaliteit van ons spel. Met een nagenoeg compleet elftal hebben we voor de winterstop een paar keer laten zien waar we toe in staat zijn. Zelfs zonder Götze waren we in staat om Ajax een helft lang aardig te bedwingen en zelf 2x toe te slaan. Maar zodra er 3 van onze betere jongens afwezig zijn, lijkt het wel alsof we van het niveau Heerenveen zijn.

Het is nu dinsdag, over 5 dagen spelen we in Rotterdam. Maar ik durf te voorspellen dat als je na komende zondag de prestatie van AZ en die van ons in De Kuip met elkaar vergelijkt, dat AZ veel meer "kampioenspotentie" heeft laten zien dan wij. Als ze dan, zoals voor de winter, blijven falen in de kleine wedstrijden, dan doen ze zichzelf de das om, maar AZ heeft afgelopen zondag wél laten zien kwaliteit te hebben én Feyenoord daarmee pijn te kunnen doen. Ik hoop van harte dat ik het mis heb, maar ik ben bang voor een heel andere stemming zondag rond 16.30u op dit forum.

Maar goed, dat is toekomstmuziek. Eerst vanavond nog Emmen! Laten we hopen op een goeie overwinning in plaats van een blamage.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Ere] PSV - RKC Waalwijk