Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Road to the final [eindigde in de kwartfinale van het derde Europese niveau]

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Dat moeten toch wel de volle 4 coefficientenpunten worden mag ik hopen. Dan ben je wellicht beter uit dan de Europa League.

 

+1/-0

Sociedad naar Leipzig. Laten we het er maar op houden dat we nu meer kans hebben 😉.

 

+1/-0

Je kunt zeggen wat je wilt maar ik geloof niet dat onze titelkansen groter worden zolang we op donderdagavond spelen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 13 december 2021 om 18:18:

Je kunt zeggen wat je wilt maar ik geloof niet dat onze titelkansen groter worden zolang we op donderdagavond spelen.


Klopt, maar het hele jaar spelen om zo'n goed mogelijk europees ticket om dan de volgende Europese campagne te verkwanselen voor een kans op de titel of een ander goed ticket is natuurlijk helemaal ruk.

Dit bericht is gewijzigd op 14 december 2021, 08:17:36.

 

+2/-0

Voor het eerst in jaren dat een Europese prijs niet bij voorbaat onmogelijk lijkt.

De ploegen die er nu nog inzitten:
AZ, Basel, FC Kopenhagen, Feyenoord, Gent, LASK, Rennes en Roma. Daarvan lijkt Roma de zwaarste ploeg te zijn (op dit moment 6e in italie).

Verder zijn de play-offs:
Marseille - Qarabag
Fenerbahce - Slavia Prague
Midtjylland - PAOK Thessaloniki
Leicester - Randers
Celtic - Bodo / Glimt
Sparta Prague - Partizan
Rapid Vienna - Tottenham Hotspur/Vitesse

Ervan uitgaande dat Tottenham uit de competitie gehaald wordt, zit er geen enkele ploeg tussen waar je op voorhand kansloos tegen bent.
Niet dat deze ploegen voor PSV in de huidige vorm nou een makkie zijn, maar als het meezit kun je bijzonder ver komen.

 

+1/-0

Leicester lijkt me favoriet. LASK zou ik graag nog eens treffen om e.e.a. goed te maken. Verder nog wat tegenstanders die we kennen, maar weinig waar we het altijd makkelijk tegen zullen hebben. We'll see, wel eens dat hier kansen liggen.

 

+1/-0

Ik zie in dat lijstje er zeker 10 waar ik PSV makkelijk van zie verliezen. Ik denk dat het voornamelijk 60/40 wedstrijden zijn en Roger heeft met PSV aangetoond daar er heel veel van te kunnen winnen. Zo wonnen van Sturm Graz (2x) Omonia (2x) Rosenborg (uit) Mura (uit) Galatasaray (2x) en Midtjylland (2x), zolang de tegenstander niet minimaal gelijk aan ons is komt het dus wel goed maar er zijn er heel veel die je als gelijkwaardig kunt bestempelen na onze recente prestaties in Europa.

 

+1/-0

Ik ga er ook niet vanuit dat PSV zomaar van deze ploegen wint, maar het is in elk geval al wat anders dan de laatste keer in de CL met een poule van Barca, Tottenham en Inter.
Leicester lijkt me inderdaad 1 van de sterkste ploegen, maar ook in de PL zijn ze wat instabiel. De ene wedstijd prima, daarna zakken ze weer ver weg. Waar ken ik dat toch van? ;)

 

+1/-0

Ik zie Leicester eigenlijk helemaal niet als favoriet. Puur door het simpele feit dat dit toernooi in Engeland totaal niet serieus wordt genomen. Iets wat je ook constant in de eerste jaren van de Europa League zag. Met name Engelse clubs die ook in de knock-out fase met een B-ploeg aan kwamen zetten omdat de competitie veel belangrijker is.

 

+1/-0

En laten we wel wezen, als we via Tel Aviv, Gent, Rennes, Celtic en de finale tegen LASK winnen dan kun je ook niet echt spreken van een grandioos succes. Zou me er zelfs een beetje voor schamen om dan met een beker op het veld te vieren, zeker nadat we al een kampioenschap en beker (en JCS) festiviteiten achter de rug hebben.

 

+1/-2

Veel plezier met schamen dan. We hebben het over een Europese prijs. Waar gaat het in hemelsnaam over dat je je daarvoor moet schamen als je die zou winnen? :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 14 december 2021 om 11:42:

Ik zie Leicester eigenlijk helemaal niet als favoriet. Puur door het simpele feit dat dit toernooi in Engeland totaal niet serieus wordt genomen. Iets wat je ook constant in de eerste jaren van de Europa League zag. Met name Engelse clubs die ook in de knock-out fase met een B-ploeg aan kwamen zetten omdat de competitie veel belangrijker is.Leicester heeft Europees nog 0 prijzen, vermoed ik? Middlesbrough denkt ook nog met plezier terug aan (geloof ik) het Philips Stadion. Nou ja, die bewuste wedstrijd niet, maar die run wel.

 

+1/-0

Zeker met hun huidige positie zullen ze hun handjes wel dichtknijpen met een Europese prijs. Mochten ze onverhoopt ineens verwikkeld zijn in de strijd om CL-kwalificatie in de PL, dan weet ik niet wat ze doen. De winnaar van de Conference league gaat naar de Europa League het jaar erop.

 

+1/-0

Tja.. is het een domper dat je niet doorkomt in de Europa League? Absoluut. Zeker nadat diverse forummers na de voorronde tegen Benfica riepen dat de halve finale EL minimaal gehaald moest worden. Dit PSV was tegen Monaco en Sociedad zeker niet de mindere, maar staat aan het einde van de rit met 2 schamele puntjes in de handen. Dan heb je geen goed jaar, dan ben je geen Europese subtop.

PSV verloor in Tilburg, ondanks een enorm overwicht. PSV speelde gelijk in Heerenveen, in een wedstrijd waarin geen kans werd weggegeven. En ook afgelopen weekend tegen NEC was er een enorm veldoverwicht, maar waren we lucky PSV met 2 "toevalsgoals" in de 80e en 90e minuut.

Dit PSV mist de absolute overtuiging om tegenstanders pijn te doen. Op de momenten dat we er moeten staan, staan we er steevast niet. Gelukkig houden we in de competitie de schade nog enigszins beperkt en winnen we wel de meeste potjes met vaak ook nog best aardig spel. Daardoor staan we bovenaan.

Maar dan komt het volgende dilemma: ga je volle bak voor die ECL? Zoals gezegd, natuurlijk kun je van een aantal van deze ploegen verliezen (onderschat Stade Rennes niet, en ook het Feyenoord-trauma uit 2002 kan nog opgerakeld worden), maar op papier ben je tegen geen enkele ploeg écht de underdog. Of ga je volle bak voor die titel? Als PSV zich in de winterstop aanvallend nog kan versterken, is de titel echt wel een reële mogelijheid. PSV kennende zou het echter wel eens op 2 paarden kunnen blijven wedden, vervolgens tegen vermoeidheid / blessures aanlopen en daardoor 2x met lege handen blijven staan. Of PSV komt juist in een positieve flow door goede resultaten en staat aan het einde van de rit met de schaal en een lange Europees avontuur.

Anyway, Maccabi zou te doen moeten zijn. Zou wel een enorme sof zijn als dat al misgaat.

 

+1/-0

Vind het nog niet best, vanavond. Begin was sterk, toen nog twee kopkansen, maar nu is het niveau vergelijkbaar met teleurstellende Europese avonden uit het (recente) verleden. Dat het niveau steeds minder wordt, je een tegengoal krijgt, en dan het niet meer kunt omdraaien.

Hopen op een betere tweede helft, dus.

 

+2/-0

Toch wel weer te treurig voor woorden dat er in de 86st minuut Bruma inkomt. Wat een slappe man die Schmidt. Zahavi is zo drama maar vooral niet een gretige jeugdspeler brengen als het zo’n zaad pot is. Echt blij dat die man straks weg is.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Mikelvb schreef op 17 februari 2022 om 20:28:

Toch wel weer te treurig voor woorden dat er in de 86st minuut Bruma inkomt. Wat een slappe man die Schmidt. Zahavi is zo drama maar vooral niet een gretige jeugdspeler brengen als het zo’n zaad pot is. Echt blij dat die man straks weg is.Niet alleen het feit dat Schmidt Bruma bracht was ergerlijk, maar vooral ook dat hij Zahavi zo lang heeft laten staan. Kan aan mij liggen, maar ik had de indruk dat Zahavi er nou niet bepaald vol voor ging gisteravond, leek wel of hij liever niet zou scoren. Ik had hem in de rust al gewisseld.

 

+1/-1

Eerst maar eens zien dat PSV uberhaupt een ronde verder komt. 1-0 is nu niet direct een uitslag waarvan je zegt dat het al gelopen is.
Maar goed volgende week zijn normaal gesproken Sangare en Bosgagli terug. Maar het houdt aan alle kanten niet over. Het spel was gisteren, wederom, ondermaats. En weer gebeurt dat tegen een tegenstander die zich terugtrekt. Ik blijf erbij dat het positiespel te pover is. Er kan niet worden teruggevallen op automatismen. Het spel van PSV is ingegeven door momenten. En als de individuele klasse er eens niet uitkomt hebben ze gelijk een probleem. Natuurlijk ontbraken er gisteren een aantal spelers, maar ook dan moet het toch echt beter. Want eigenlijk zouden enkel een Sangare en Bosgagli in de basis hebben gestaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

De Tsaar schreef op 18 februari 2022 om 09:14:

Eerst maar eens zien dat PSV uberhaupt een ronde verder komt. 1-0 is nu niet direct een uitslag waarvan je zegt dat het al gelopen is.
Maar goed volgende week zijn normaal gesproken Sangare en Bosgagli terug. Maar het houdt aan alle kanten niet over. Het spel was gisteren, wederom, ondermaats. En weer gebeurt dat tegen een tegenstander die zich terugtrekt. Ik blijf erbij dat het positiespel te pover is. Er kan niet worden teruggevallen op automatismen. Het spel van PSV is ingegeven door momenten. En als de individuele klasse er eens niet uitkomt hebben ze gelijk een probleem. Natuurlijk ontbraken er gisteren een aantal spelers, maar ook dan moet het toch echt beter. Want eigenlijk zouden enkel een Sangare en Bosgagli in de basis hebben gestaan.Het moet inderdaad beter volgende week. Ik verwacht alleen wel een ander Maccabi, want gisteren hebben ze alleen maar 90 minuten tegengehouden, wat ze niet onaardig deden, maar PSV had evengoed ze met de gekregen kansen meer pijn kunnen doen. Maccabi produceerde in 90 minuten 1(!) schot op doel (die vrije trap in de eerste helft) en dat was het dan. De dynamiek op het middenveld gaat ook echt wel anders zijn met de power van Sangaré en ook de opbouw van achteruit met Boscagli is ook wel wezenlijk anders. Wat dat betreft verwacht ik wel echt een andere wedstrijd volgende week. Maar evengoed: het had natuurlijk gisteren al beslist moeten worden, zelfs met de opstelling van gisteren.

 

+1/-0

Niets aan de hand. Volgende week weer met een topteam aantreden en zorgen dat we automatisme kweken voor de langere termijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » Road to the final [eindigde in de kwartfinale van het derde Europese niveau]