Transparent
Inloggen
Sluiten

[CL-tegenstander] Liverpool FC

29 augustus 2008 17:58

Verslaggever: BvT

De beroemde club Liverpool FC is de meest aansprekende tegenstander van PSV in de eerste ronde van de UEFA Champions League 2007/2008. The Reds wonnen de belangrijkste Europese prijs al vijf keer, namelijk in 1977, 1978, 1981, 1984 en recent in 2005. Ook de UEFA Cup werd drie keer gewonnen, in 1973, 1976 en 2001. De Europese Supercup kwam in 1977, 2001 en 2005 naar Liverpool. De 18-voudig landskampioen en 7-voudig FA Cup-winnaar en 7-voudig League Cup-winnaar is de meest succesvolle club van Engeland.

Op dit moment wordt de club getraind door Rafael Benitez. Vorig seizoen werd de vierde plaats behaald in de Premier League en in de derde voorronde van de Champions League werd met moeite Standaard Luik verslagen. Een doelpunt van Kuyt in de tweede verlenging was hiervoor nodig.

De club die het lied You'll Never Walk Alone als lijflied aannam, is ook bekend van minder vrolijke hoofdstukken uit de voetbalgeschiedenis. In 1985 lieten 39 Juventussupporters het leven bij het Heyseldrama. En in 1989 was er het Hillsboroughdrama, waarbij 96 fans van Liverpool omkwamen. Sinds dit laatste drama staan er twee vlammen op het logo van de club.

Anfield is al sinds de oprichting in 1892 de thuishaven van Liverpool. De jaren daarvoor speelde huidig rivaal Everton daar, maar die club weigerde akkoord te gaan met een huurverhoging van grondeigenaar Houlding. Die besloot vervolgens een eigen club op te richten. Supporters van Liverpool noemen zich graag Kopites, naar de eigen tribune The Kop. In 2011 zal Liverpool overigens verhuizen naar een nieuw stadion in Stanley Park.

Bij Liverpool staan de Nederlandse aanvallers Dirk Kuyt en Ryan Babel onder contract. Verder bestaat het team uiteraard uit vele grote namen, waaronder aanvoerder Steven Gerrard, Sami Hyppiä (ooit Willem II), Robbie Keane, Fernando Torres, Fábio Aurélio en Jamie Carragher.

Liverpool kan uithalen in de Champions League, zo demontstreerden ze in 2007 toen Besiktas met 8-0 van de mat werd geveegd.

Meer op




Tags

liverpool kuyt uefa aannam alone anfield aurelio babel benitez besiktas carragher demontstreerden drama engeland everton fabio gerrard geveegd grondeigenaar heyseldrama hillsboroughdrama hoofdstukken houlding huurverhoging hyppia jamie juventussupporters keane kopites lied lijflied logo luik omkwamen oprichting park rafael reds rivaal robbie sami supercup thuishaven torres uithalen verhuizen verlenging vlammen voetbalgeschiedenis voorronde vrolijke walk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje