Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV hoopt Chelsea te verslaan in strijd om jeugdinternational Matheus Pereira da Silva uit Brazilië


4 oktober 2014 14:15

PSV heeft de komende twee weken een Braziliaanse jeugdinternational op proef. De 16-jarige Matheus Pereira da Silva wordt gezien als een enorm talent en speelt op dit moment voor Corinthians. "PSV heeft hem vorig jaar ontdekt", zo onthulde voetbaljournalist Thijs Slegers vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant.
De Eindhovenaren speelden in 2013 met de B1 een jeugdtoernooi in Singapore. Daar viel de Braziliaan als speler van Corinthians op. "Het is een groot talent", aldus Slegers. "De hele top zit achter hem aan. Zo kan hij ook naar Chelsea."

'Komst Braziliaan zou sensationeel zijn'
De speler kiest er dus voor om in Eindhoven een stage te lopen. "Dat geeft PSV de hoop dat ze hem in kunnen lijven", zo meent de voetbaljournalist. "En dat zou sensationeel zijn. Het is lang geleden dat er een jeugdinternational uit Brazilië in Nederland heeft gespeeld."

De laatste was volgens Slegers, Walker Américo Frônio. Hij ging in 2000 naar Ajax, maar kon het daar niet waarmaken. Of PSV ook daadwerkelijk tot een akkoord met Matheus Pereira da Silva komt, moet binnen een paar weken duidelijk worden.

Slegers vertelde zijn verhaal dus in FC Onder Ons. In het voetbalpraatprogramma is deze week ook Tim Gilissen, zeven jaar lang speler van NAC Breda, te gast. Hij sprak over zijn afscheid bij de club en zijn nieuwe leven, achter het bureau bij de KNVB.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws