Transparent
Inloggen
Sluiten

Langeler nieuwe coach van Jong Oranje

21 februari 2017 14:34 - KNVB.nl

Art Langeler is de nieuwe coach van Jong Oranje. Het huidige Hoofd Jeugdopleiding van PSV tekent een contract dat 1 juli ingaat en loopt tot en met het EK 2019 in Italië.

Bij de aankomende oefeninterlands van Jong Oranje - in maart in Spanje - zit Langeler al als eindverantwoordelijke op de bank. Hij combineert dan het coachschap tijdelijk met zijn huidige functie bij PSV.

Art Langeler stond vanaf september vorig jaar al drie interlands aan het roer bij Jong Oranje. Hij nam toen tijdelijk het stokje over van Fred Grim, die als assistent-coach aan het Nederlands elftal werd toegevoegd. Voor die tijd was Langeler al verbonden aan de KNVB, onder andere als scout en assistent-coach bij Oranje onder 20.

"Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan", zegt Art Langeler over zijn aanstelling. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel."

Meer op KNVB.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws