Transparent
Inloggen
Sluiten

Lammers: ‘Ooit hoop ik hier met nummer 9 te spelen’


30 december 2017 12:46 PSV.nl

Sinds dit seizoen maakt Sam Lammers deel uit van de eerste selectie van PSV. Het grote doel heeft hij echter nog niet bereikt. “Ooit hoop ik dat hier met nummer 9 op mijn rug te mogen doen. Als eerste spits”, zegt Lammers op de website van PSV. “Voor een speler kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan, maar ik weet dat ik geduld moet hebben en mezelf moet ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld naar Luuk (de Jong, red.) kijkt, die kan ontzettend goed koppen en timen. Daar heb ik echt nog wel wat stappen in te zetten. Ook fysiek en mentaal heb ik nog wat te winnen. Als dat gelukt is, hoop ik dat de spitspositie van PSV de beloning is.”

Lammers maakt sinds de C-jeugd deel uit van PSV. Hij kwam eerst op het middenveld te spelen, nadat hij bij zijn amateurclub VOAB in Goirle altijd als spits had gespeeld. Toen hij in de A1 onder Pascal Jansen kwam te spelen, werd hij weer voorin gepositioneerd. Op die positie maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal en maakte hij afgelopen seizoen furore in de Jupiler League. Bovendien wist hij aan het eind van vorig seizoen ook zijn eerste doelpunten in de Eredivisie te maken tegen FC Groningen en PEC Zwolle.

“Vorig jaar had ik een periode dat het lekker ging bij Jong PSV, maar dat ik op de training bij PSV 1 het verschil niet kon maken. Naarmate de tijd vorderde begon ik me beter en beter te voelen. Op een gegeven moment voelde ik dat ik het niveau van de trainingen aankon. Toen wist ik: nu zit ik er dichtbij”, aldus Lammers.

Meer op PSV.nl


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws