Transparent
Inloggen
Sluiten

Zinchenko: 'PSV was voor mij een goede ervaring'


7 januari 2018 18:03

Vorig seizoen maakte Oleksandr Zinchenko deel uit van de selectie van PSV. De Oekraïner geldt als groot talent, dus er werd het nodige van hem verwacht toen hij als huurling van Manchester City aansloot bij de selectie van Phillip Cocu. Het kwam er echter niet uit. Uiteindelijk kwam Zinchenko maar tot 17 wedstrijden, waarvan 6 in de basis. PSV wilde dan ook geen gebruik maken van de optie om hem nog een jaar te huren, waardoor Zinchenko weer terugkeerde bij de huidige koploper van Engeland.

Onder trainer Pep Guardiola maakt Zinchenko steeds vaker deel uit van de wedstrijdselectie en krijgt in bekerwedstrijden ook zijn kans in de basis. Niet als aanvallende middenvelder zoals bij PSV, maar als linksback. Ook in het FA Cup duel tegen Burnley mocht de Oekraïner vanaf de aftrap beginnen. Na de met 4-1 gewonnen wedstrijd had hij een interview met Manchester Evening News en kreeg onder meer de vraag of PSV een slechte stap voor hem was geweest. Hier was de 21-jarige voetballer het echter niet mee eens.

"PSV was een goede ervaring voor mij en een geweldige plek voor jonge voetballers met het stadion, het traingscomplex, de mensen en de fans. En het voetbal was goed. Voor mij was het een goede tijd," aldus Zinchenko. "Dit is pas mijn tweede jaar hier. In Rusland en Oekraïne spelen ze heel ander voetbal. Ik ben er nu aan gewend, maar vorig jaar was mijn eerste jaar met ander voetbal en een andere mentaliteit. Ik had tijd en geduld nodig."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws