Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerbrands: 'PSV wil weer kunnen handelen als het ons uitkomt'


16 januari 2018 10:31

Als het aan Toon Gerbrands ligt, wordt de komende jaren de financiële daadkracht van PSV vergroot. Dit stelt de algemeen directeur in een interview met het Eindhovens Dagblad. Door sportieve successen wil Gerbrands over drie of vier jaar een 'vrij besteedbare pot van dertig à veertig miljoen euro' hebben. "Dan kunnen we handelen als het ons uitkomt," aldus Gerbrands.

Door een aantal goede transfers te doen komende jaren en de scouting op orde te houden zou dit mogelijk moeten zijn volgens de algemeen directeur. "Met zo'n pot kunnen we spelers bijvoorbeeld iets langer houden, eerder halen of een keer verhuren. PSV heeft moeizame financiële jaren achter de rug, maar we liggen op koers."

Wat echter wel belangrijk is, is dat PSV weer deelneemt aan de groepsfase van de Champions League. "Wij moeten in de groepsfase onze plek terug veroveren en dat wordt een sportieve en organisatorische krachtproef", aldus Gerbrands tegenover het ED. "Vroeger lag bij de clubs de einddatum van de voorbereiding bij de competitiestart en nu wordt dat bij de eerste voorronde voor Europees voetbal."

Volgens Gerbrands speelt PSV wel al een belangrijke rol voor de Europese topclubs: "De pakweg zestien toonaangevende teams in Europa leiden niks meer op en hebben aan PSV een geweldige partner. Kijk naar Lozano. Hier leert hij werkelijk alles. PSV blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top en dat wordt bij die clubs ook erkend."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws