Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Als het vaak gebeurt in blessuretijd is het niet alleen toeval of geluk'


4 februari 2018 10:37

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt Luuk de Jong terug op zijn aandeel bij PSV in de blessuretijd. Zijn openingstreffer tegen PEC Zwolle was alweer de vierde keer dit seizoen dat de spits een groot aandeel had bij een treffer in blessuretijd van een speelhelft. Tegen VVV Venlo voor de beker zette De Jong in de eerste helft PSV op gelijke hoogte, terwijl hij tegen Heracles Almelo diep in blessuretijd de winnende treffer binnen schoot. Bovendien was het ook De Jong die in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle erg belangrijk was, omdat uit de rebound van zijn kopbal Nicolas Isimat-Mirin de enige treffer van de wedstrijd kon maken.

De Jong vind echter niet dat dit puur toeval of geluk is. "Als het vaak gebeurt, is het niet denk ik niet alleen maar toeval of geluk," zegt hij in gesprek met het ED. "Vaak in de laatste fase van een helft of wedstrijd zie je nog iets van alles of niets erin sluipen. Nog een keer alles op een aanval. Het kan zijn dat de tegenstander dan net geen focus meer heeft of misschien juist te veel. Je moet in elke helft gewoon tot de laatste seconde blijven geloven dat het kan en nooit opgeven of door eerdere situaties uit je doen raken, ik denk dat het niet veel meer is dan dat en ook niet alles is te verklaren natuurlijk."

Ook Phillip Cocu spreekt zich uit over de doelpunten die PSV in blessuretijd wist te maken dit seizoen. "Geloven dat het nog kan, is het belangrijkste. Het is ons dit seizoen een aantal keren gelukt om in de eindfase het verschil te maken. Het lukt ons vaker en dan valt het denk ik niet meer alleen onder de noemer geluk," aldus de hoofdtrainer van PSV.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws