Transparent
Inloggen
Sluiten

Richard Mettes: 'Toen ik Mauro zag spelen, wist ik meteen dat hij iets bijzonders was'


7 februari 2018 07:41

Deze week kijkt Voetbal International naar waar Mauro Júnior vandaan komt. Daarvoor heeft het weekblad een groot interview met Richard Mettes, zaakwaarnemer van de jonge middenvelder en destijds ook degene die Marcel Brands tipte over Mauro. In die periode verrichtte de Nederlander nog scoutingswerkzaamheden voor PSV in Zuid-Amerika. "Toen ik Mauro zag spelen, wist ik meteen dat hij iets bijzonders was. Hij was klein, voetbalde op 10, was zeer vaardig aan de bal, maar hij viel ook op door zijn manifestatiedrang en inzicht, zijn spel zonder bal. Ik heb Marcel Brands gebeld en hem gezegd dat ik een heel bijzonder talent had gezien en dat we nu actie moesten ondernemen, omdat als bijvoorbeeld Corinthians hem zou overnemen hij vier jaar later tien keer zo duur zou zijn," aldus Mettes. "Marcel reageerde vol ongeloof en dacht dat we hem nooit vier jaar konden vasthouden. Met achttien jaar mocht hij immers pas een contract tekenen. Ik geloofde dat wél en door het onderlinge vertrouwen is dit uiteindelijk ook gelukt."

Mettes is vol lof over de middenvelder: "Mauro zelf is de grootste succesfactor in dit unieke project. Hij kwam in een warm bad bij PSV, hij is iedere keer heel goed ontvangen door trainers, spelers en medewerkers. Maar dat komt ook door hem. Mauro is heel open en toegankelijk en hij behandelt iedereen gelijk. Eigenlijk is hij ook een heel uniek mannetje. Mauro is klein en valt daardoor niet direct op in een groep, maar hij is heel ambitieus, volwassen en zelfverzekerd. Hij is ook continu heel kritisch op zichzelf en wil alleen maar beter worden. Ik noem hem weleens gekscherend Mauro Senior, want hij zorgt nu heel goed voor zijn moeder, zijn zus en zijn broertje.

Mettes is ook van mening dat het trainingskamp in Florida voor Mauro erg belangrijk is geweest. "In Orlando heeft hij zich in het hoofd van Cocu gespeeld. Hij wist dat hij zichzelf daar kon laten zien. Dat het lekker warm was en dat hij tegen Brazilianen, onder wie voormalig ploeggenoten van Braziliaanse jeugdteams, zou spelen," zegt Mettes tegenover VI. "Eigenlijk is alles wat hij in dit seizoen bereikt een bonus. Ik had wel verwacht dat hij zijn debuut zou maken, maar Mauro overtreft de verwachtingen van iedereen. Nieuwe uitdagingen en grote druk halen het beste in hem naar boven."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws