Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV fel in tuchtzaak: 'Higler spreekt niet de waarheid'


23 februari 2018 07:01

Tijdens de tuchtzaak van Hirving Lozano van donderdagavond heeft PSV hard uitgehaald naar scheidsrechter Dennis Higler, zo valt te lezen in onder meer het Eindhovens Dagblad. Door het laten zien van meerdere momenten uit de wedstrijd tegen SC Heerenveen wilde de directie van PSV aantonen dat Higler zeer warrig gefloten had. Zo werd een identiek duel tussen Reza Ghoochannejhad en Nicolas Isimat-Mirin getoond, waarbij niet gefloten werd. Na afloop gaf Higler voor de camera's van Fox zelf aan dat hij ook enig moment getwijfeld heeft en snapt na het zien van de beelden dat er twijfels zijn. Bovendien wilde PSV via beelden aantonen dat Higler zelf helemaal geen zicht op de situatie heeft gehad en zelf eerst de gele kaart wilde trekken, waardoor de scheidsrechter in zijn verklaring niet de waarheid spreekt. "De verklaring is verdraaid, want hij twijfelde zaterdag na de wedstrijd nog," aldus operationeel directeur en jurist Peter Fossen namens PSV.

Fossen hekelde ook de situatie tijdens PEC Zwolle - Ajax: "Er is sprake van willekeur en competitievervalsing. In een andere wedstrijd is niets gegeven voor dezelfde situatie en zelfs in onze wedstrijd is met eenzelfde geval niks gedaan. Onze speler heeft niet meer kunnen scoren en wij hebben meer dan een halve wedstrijd met een man minder gespeeld."

Om tien uur vandaag maakt de tuchtcommissie bekend of Lozano geschorst gaat worden en hoeveel wedstrijden de Mexicaanse aanvaller dan eventueel krijgt.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws