Transparent
Inloggen
Sluiten

Phillip Cocu: 'Een heerlijke 3-0'


3 maart 2018 21:23

Voor de camera's van Fox Sports gaf Phillip Cocu aan blij te zijn met de overwinning op FC Utrecht. Al zag de trainer van PSV ook genoeg wat niet goed ging. "Een heerlijk 3-0. De eerste tien minuten kwamen we wel goed weg, dat moeten we er wel bij zeggen. We hadden wel moeite met de vele bewegingen en diepgaan van Utrecht. Dat losten we niet goed op. Daarna hebben we een goede reactie gegeven en Luuk scoorde een fantastische goal. Steven natuurlijk ook een fantastische goal gemaakt. De tweede helft hadden we het wel aardig onder controle," aldus Cocu.

Op verzoek legt Cocu uit wat PSV precies fout deed in de beginfase: "We schoven niet op tijd door. Klaiber komt veel op, dat weten we. Dan gaan ze in de rug lopen. Van der Streek gaat veel in de rug lopen van Joshua en die had eerder door moeten schuiven. Dan had Isimat Van der Streek moeten oppakken, dat is gewoon een spits. Die deed dat niet, waardoor hij steeds de hoek in ging. Daar ontstonden steeds onze problemen door. Ze probeerden vervolgens de bal terug te trekken op de zestien op de inkomende mensen. Toen kwamen we wel een paar keer goed weg moet ik zeggen."

Cocu kreeg ook de vraag of hij verbaasd was over de omhaal van Luuk de Jong. "Hij doet het wel eens vaker hoor. In wedstrijden probeert hij het wel eens, maar ook op trainingen. Hij heeft natuurlijk een groot lijf, maar een fantastische goal. Als je zo'n goal maakt, dan veer ik wel even op ja," zei Cocu.

Helene Hendriks wilde tenslote ook nog weten wat hij van de goal van Steven Bergwijn vond. "We hebben met Steven heel veel gewerkt aan de diepgang zonder bal en ook de versnelling lang vol kunnen houden. Hij is natuurlijk een jongen die veel snelheid heeft, maar dat moet je ook over 40, 50 of 60 meter door kunnen trekken. Dan zie je dat als je die kracht hebt en je houdt nog energie over om een fantastische individuele actie te doen en dan de rust voor het doel te bewaren. Daar was ik wel van onder de indruk. Dat bevestigt alleen maar dat hij heel erg op de goede weg is," zegt een lovende Cocu.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws